Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dzisiaj miał przyjechać do mnie Dżekuś z Sopotu. Wolontariusze mieli go sami przywieźć razem z innym psem, a zaraz po wyruszeniu ktoś do nich wrąbał wyprzedzając na trzeciego. Na szczęście ludziom ani psom nic się nie stało, ale samochód skasowany... Psy wróciły do schroniska...
Chcieli ludzie sami z własnej woli zrobić coś dobrego i tu taki pech!

• Replies 617
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dogofanko,przykro mi z powodu Dżekusia,chłopak ma pecha:shake: ,mam nadzieje,że jednak dotrze do ciebie.
W sprawie Tobiego dostałam maila od samotnego pana,który mieszka sam w 60 metrowym mieszkaniu,pracuje po 9 godzin dziennie i może Tobiego często zabierać ze sobą do pracy,niestety nie napisał gdzie pracuje i z jakiego jest miasta.Może jeszcze napisze,podałam mu także numer do Dogofanki.

Posted

Wczoraj dzwonił do mnie pan z Bielska zainteresowany Tobim!
Jest to rodzinka, mają dwoje dzieci: 5-cio i 8-mio letnie. Mieszkają w bloku, ale dużo czasu spedzają na działce u dziadków.
Ma do mnie zadzwonić w pt i ewentualnie w sb przyjechać zobaczyć/zabrać Tobiego. Tobi bardzo spodobał się dzieciom. Jednak nie wiem jaki jest stosunek Tobika do dzieci? Dla mnie Tobi jest łagodny jak baranek, ale miałam okazję zobaczyć go w akcji do innych psów: zaatakował wilczura mojej ciotki na jego własnym terenie (w domu ciotki) -posypała się sierść...wilczura. A potem zaatakował małego, starego Dżekusia, który w końcu do mnie trafił (Dżekiego musiałam natychmiast odstawić do babci). Wydaje mi się, że ta cała jego zajadłość wynika z zazdrości...o mnie. Stąd kolejna moja obawa jak Tobi zniesie przekazanie do innych ludzi? Proszę o rady jak to najsprawniej przeprowadzić, czy mają go zabrać odemnie z domu czy może lepiej, żebym z nimi pojechała do Bielska, żeby nie zaczął szaleć w samochodzie, no i przede wszystkim nikogo nie ugryzł...

Posted

A tak ogólnie to z Tobiego niezły cwaniak jest... nauczył się otwierać drzwi! Za pierwszym razem myślałam, ze źle zamknęłam: wszedł do pokoju, rozsypał cukier z cukierniczki, zrzucił aparat fot. (działa), siedział na moich ciuchach na fotelu i oczywiście na wersalce. Wczoraj jednak wlazł do mojej sypialni (na 100% zamknietej) oczywiście do łóżka, wywalił wszystko z wiklinowego koszyczka, który pięknie rozkruszył w pościeli! Facet ewidentnie nudzi się sam w domu, dlatego dobra dla niego byłaby rodzinka, gdzie ciągle ktoś się kręci po domu - wtedy jest grzeczny jak aniołek...

Posted

Dogofanko,mam nadzieję,że Tobi lubi dzieci,bo fajnie gdyby trafił do takiej rodzinki.Sama nie wiem gdzie będzie najlepsze miejsce do poznania go z tymi ludźmi,może na spacerze?

Posted

Tobi coraz bardziej psoci; drzwi nie stanowią dla niego już żadnej bariery.
Wczoraj odgryzł brodę i wyrwał włosy (ze sznurka) figurce murzynka stojącej na biurku pod ścianą za monitorem komputera. (Rasista jeden!)
Oczywiście przespał się też w mojej pościeli.
Ciekawe co wymyśli dzisiaj?!

Posted

OK, już nie trzeba-przekopiowałam zdjęcia z wątku- na razie się nie wyświetliły, może trzeba poczekać 30 min...
Oby moje godziny robocze nie poszły na marne...
(Gdyby szefostwo wiedziało co ja robię w czasie pracy...)

Posted

Skonfrontowałam wczoraj Tobika z 1,5-rocznym dzieckiem mojej kuzynki: oboje przeżyli! :multi: , tzn. dzieciak zjadł mniej ciasta niż mu dali, a Tobi miał pełno okruszków w sierści :cool3: .Tobi nie reagowal nawet jak przytulałam maluszka, więc chyba dla rodzin z dziećmi można go spokojnie polecać...