Tomasior Posted March 20, 2007 Posted March 20, 2007 brazowa1 napisał(a):wolontariusze,ktorzy umiescili psa w DT? Szczerze ?? Wątpię!! Quote
dogofanka Posted March 20, 2007 Posted March 20, 2007 Żeby tak do kwietnia udało się go gdzieś przetrzymać, może po świętach ludzie bardziej zainteresują się adopcjami psów, teraz większość zajmuje się przedświąteczną bieganiną: porządki, zakupy itp, może po świętach jeszcze raz puścić serię ogłoszeń i ktoś się trafi... Ja już spisałam nr-y tel z petsitter a propos płatnej opieki nad pupilami, żeby zorientować się w kosztach, ale jeśli nikt mnie nie wesprze finansowo to chyba nie mam po co dzwonić, a przypominam, że Tobi jest u mnie od 6 stycznia i od tej pory sama ponoszę wszystkie koszty związane z karmieniem, wizytami u weterynarza, zakupem smyczy flexi, żeby mógł się wybiegać, kagańców, szamponów, zabawek itd, ponieważ dostałam go tylko z obróżką, która i tak się rozleciała... A jeśli do tego doliczy się jeszcze straty typu potrzaskane talerze, poniszczone koszyczki, kwiatki, podkładki, postrzępiony dywan, podarta kurtka itp., to Tobi nieźle mnie już kosztował, zwłaszcza jak na nie swojego psa... a niestety mam do dyspozycji tylko jedną wypłatę- znacznie poniżej średniej krajowej, z której sama muszę utrzymać mieszkanie i siebie, dlatego też tak bardzo mnie boli każdy zniszczony przedmiot i jestem w takim stresie obawiając się o swoje meble i inne sprzęty gdy pies zostaje sam w domu... Quote
dogofanka Posted March 20, 2007 Posted March 20, 2007 A czy nikt z Was nie zna w Katowicach jakiejś osoby, która mogłaby zająć się psem chociaż przez 8 godz. dziennie, nawet bez konieczności wychodzenia na spacer, jakiejś emerytki, rencistki? która może zrobiłaby to za niewielkie pieniądze?- z miłości do zwierząt, a nie w celach dochodowych? Quote
MARCHEWA Posted March 20, 2007 Author Posted March 20, 2007 Ogłosiłam go jeszcze w Katowickich darmowych ogłoszeniach! Quote
supergoga Posted March 20, 2007 Posted March 20, 2007 Tomasior napisał(a):Szczerze ?? Wątpię!! Ma dwa pytania: 1. Kto go umieścił 2. Czy Ty się dorzucisz do kosztów utrzymania tego psa? Quote
Tomasior Posted March 20, 2007 Posted March 20, 2007 supergoga napisał(a):Ma dwa pytania: 1. Kto go umieścił 2. Czy Ty się dorzucisz do kosztów utrzymania tego psa? 1.O ile pamiętam to Syla go zawoziła. 2.Jak będzie potrzeba to pewnie że się dołoże :) Quote
syla00 Posted March 20, 2007 Posted March 20, 2007 Tomasior napisał(a):1.O ile pamiętam to Syla go zawoziła. 2.Jak będzie potrzeba to pewnie że się dołoże :) Ad1. Może cofniesz się łaskawie pare stron wstecz i poczytasz posty, które sam tam zamieszczałeś??? Wybiórczą pamięć masz kolego bo chyba sam pisałeś, że potrzebny transport?! Był pies w potrzebie, zgłosił się dom tymczasowy, były prośby o transport...więc zawiozłam psa, którego pierwszy raz widziałam na oczy. Chyba najwięcej czasu ty z nim spędziłeś, nieprawdaż??? I przypomne, że wykupiłam psa i zawoziłam go na własny koszt, a nie trąbiłam przez dwie strony że nie mam kasy na paliwo, jak co niektórzy. A zarabiam 470 zł na miesiąc. Quote
syla00 Posted March 20, 2007 Posted March 20, 2007 Tomasior napisał(a):Kto zawiezie Tobiego do DT?? Do Katowic nie jest tak daleko. A gdyby komuś nie chciało się cofnąć to przypominam. Quote
syla00 Posted March 20, 2007 Posted March 20, 2007 Tomasior napisał(a):Widzę że jak DOGOFANKA napisała małymi literkami że oferuje DT dla Tobiego to wszyscy zareagowali z wielkim angażem . A gdy potrzebuje teraz pomocy w zabraniu psiaka to już nie ma chętnych osób angażujących się. Nie chce się więcej wtrącać:) To się nie wtrącaj bo sam należałeś do osób "angażujących się" i to chyba aż za bardzo...pies z wypadku z książeczką zdrowia? Przepraszam, że te post off'y ale moja cierpliwość jest już na granicy, a osoby które mnie znają wiedzą że jestem długo cierpliwa. Quote
MARCHEWA Posted March 20, 2007 Author Posted March 20, 2007 Bardzo proszę,aby wątek Tobiego nie zamienił się w jakąś słowną wojnę.Tobi jak wiele psów potyrzebował pomocy i wiele osób na tyle na ile mogło jemu pomogło.Myślałyśmy z dogofanką,że taki ładny pies szybko znajdzie nowy dom,że ktoś da mu jeszcze szansę na lepsze życie,ale stało się inaczej. Proszę,dajcie spokój tym kłótnią,bo to nic nie zmieni,nikt od nikogo z was nie oczekuje finansowego wsparcia,więc po co to wszystko.Sytuacja i tak jest już dramatyczna. Quote
syla00 Posted March 20, 2007 Posted March 20, 2007 Marchewa mi nie chodzi o kwestie finansowe. Tylko ktoś nie powiedział całej prawdy o tym psie, a teraz czynione są próby zrzucenia odpowiedzialności na kogoś innego. Cierpi na tym boguducha winna Dogofanka i Tobi. Pomagam jak potrafie, a że najczęściej jest to transport ... wybaczcie! Teraz pewnie 10 razy zastanowie się zanim przetransportuje gdzies jakiegoś psa, w szczególności jeśli będzie to pies azylowy. Quote
AgaiTheta Posted March 20, 2007 Posted March 20, 2007 W Katowicach przy schronisku jest hotel, 8 zł za dobę o ile sie nie mylę, serce temu psiakowi pęknie, ale lepsze to niż schron, ja za 10 dni zapłace, zawsze to kilka dni czasu. Tak bywa... Kurna chata i przestańcie drzeć koty. Kto komu po co za co. Poproszę o link do jakiego ogłoszenia o nim, pogadam z dziewczynami, wstawimy go na adopcyjną. Quote
AgaiTheta Posted March 20, 2007 Posted March 20, 2007 Czy w jego przypadku była próba z klatką? Quote
MARCHEWA Posted March 21, 2007 Author Posted March 21, 2007 AgaiTheta,to jest link do ogłoszenia Tobika na Alegratce: http://ale.gratka.pl/ogloszenie/460779_jesli_nie_znajdzie_domu_do_piatku_trafi.html Quote
Tomasior Posted March 21, 2007 Posted March 21, 2007 W częstochowie i Mikołowie też są jakieś hotele(lepsze).Jak się coś dowiem to napisze. Quote
MARCHEWA Posted March 21, 2007 Author Posted March 21, 2007 Tobi ogłoszony: Allegro Alegratka Mój pupil Ogłoszenia Katowice Kupiepsa Zwierzyniec Quote
Tomasior Posted March 21, 2007 Posted March 21, 2007 Katowice Hotel przy Zakładzie Szkolenia Psów Hotel całoroczny. Zakład Szkolenia Psów, H. Korkus, ul. Obrońców Westerplatte 130, Katowice, tel. (032) 256 42 35, tel. (032) 255 50 38 Sosnowiec Hotel dla psów Monika Motłoch, Sosnowiec, ul. Okrzei 1, tel. (032) 66 71 16, tel. kom. 0602 711 616Czy ktoś zna warunki tych hoteli?? Quote
dogofanka Posted March 21, 2007 Posted March 21, 2007 Ja byłam w tym pierwszym: cena za dobę: 21 zł, warunki: pokoje przedzielone siatką na pół, nie wiem czy każdy pies siedzi oddzielnie czy po kilka w "jednej siatce", dokładnie się nie przyjrzałam bo pani zakazała mi wejść z Tobim do pomieszczenia mimo, że było puste, podobno wyprowadzane są 3x dziennie, choc nie wiem gdzie, bo osrodek usytuowany jest pomiędzy torami tramwajowymi a jakimiś zakładami, nie ma możliwości zostawienia psa z własną karmą, ogólnie bardzo nieprzyjemna obsługa... Co do ogłoszeń, to ja wstawiałam do kupsprzedaj.pl i eoferty.com.pl Quote
Tomasior Posted March 21, 2007 Posted March 21, 2007 Skoro pies ma dach nad głową a nie kojec no to chyba nie jest źle. Tylko ta cena:-(:-( Quote
mause Posted March 21, 2007 Posted March 21, 2007 Mam nadzieje,że mimo wszystko zmienisz zdanie i go jeszcze przetrzymasz.Jest bardzo ładny i z charakterem. Hop do góry.Może sie znajdzie dla niego dom.Ja tez mam pieska z tymczasowego domu. Quote
Vella Posted March 21, 2007 Posted March 21, 2007 A ja w przeciwieństwie do mause nie życzę Ci "zmiany zdania". Życzę by szybko znalazł się dom, choćby i nowy tymczas. A konkretnie, jak można Ci pomóc? Przebrnęłam przez wątek, widzę, ze jest oporo ogłoszeń o Tobim w necie. Szkoda, ze nie ma linków, byłoby łatwiej sprawdzać czy się nie przeterminowały i nadal wiszą. I skopiować tekst ogłoszenia by zamieścić gdzieś kolejne. Może pomóc w drukowaniu papierowych ogłoszeń? W ograniczonym zakresie, ale mogę wykorzystać słuzbową drukarkę ;) Quote
agusiazet Posted March 21, 2007 Posted March 21, 2007 Dogofanka, przeczytałam watek prawie w całości i napisz jak mogę pomóc, bo takiego wariata jak Tobi na tymczas nie wezmę, chociaż mam wolny, ale z moim psem na pewno by się nie dogadali. Mogę dorzucić się do karmy specjalistycznej, do hoteliku, dać jakąś aukcję na bazarku. I mam jedną propzycję - napisz do pajuni, ta dziewczyna potrafi nawet największemu łobuzowi znaleźć odpowiedni domek, a jesli nie to uczciwie Ci o tym powie. Tylko, że to sa adopceje zagraniczne i wymagane wszystkie szczepienia, czipy i paszport! Quote
Recommended Posts