Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 617
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mam nadzieję,że ktoś z ogłoszń się zainteresował Tobim,bo jak nie,to pewnie dogofanka będzie zmuszona go oddać do schroniska.Dziewczyna miała nadzieję,że taki ładny psiak szybko domek znajdzie,niestety stało się inaczej,a ona z problemem została sama.

Posted

Miałam telefon w sprawie Tobiego od pani z Bytomia. Umówiłyśmy się już na przekaznia pieska w sobotę w konkretnym miejscu o konkretnej porze, miała tylko potwierdzić przed samym spotkaniem i... cisza. Wydzwaniałam do niej na komórkę przez całą sobotę - nie była łaskawa odebrać telefonu ani oddzwonić :angryy: .
PS
Kolano mi ropieje -muszę iść do lekarza -chyba powinnam trochę posiedzieć z nogą do góry zamiast ganiać z psem na długie spacery.
Ja już naprawdę potrzebuję pomocy. Może ktoś mógłby go wziąć choć na 2-3 dni, żebym mogła dojść do siebie i pozałatwiać swoje sprawy?

Posted

Dogofanko-właśnie wysłałam do ciebie PV.z zapytaniem gdzie mieszkasz w Katowicach-może pomogłabym z wychodzeniem z Tobim na spacerki:).
Poza tym może damy go do Gazety Wyborczej-piątkowej.
Jak on reaguje na dzieci?
A tak wogóle to chyba już się spotkałyśmy na PV.W LISTOPADZIE.Szukałas dla siebie pieska wtedy?

Posted

Dogofanka w poprzednich postach podała swój nr.na forum,ale dzięki:)
Niema pewności czy pies jest u niej skoro ma chora nogę i klopoty z psem.I sie nie odzywa.W tym sęk.

Posted

Hej! Nie panikujcie - pies jest u mnie i ma się, śmiem twierdzić, lepiej niż ja. Musiałam wziąć 2 dni urlopu, bo jak już mówiłam nie dawałam rady, a w domu nie mam internetu. Nogi mi nie odetną, choć nadal wygląda paskudnie, ale przynajmniej byłam u lekarza i dostałam na to jakieś psikadło i mazidło. Wykorzystując wolne i wreszcie piękną pogodę powywieszałam ogłoszenia Tobika na lampach w okolicy domków jednorodzinnych, które mijam chodząc z Tobim do parku i pojechaliśmy również na drugi koniec Katowic (Ptasie Osiedle) do dzielnicy domków jednorodzinnych, która dodatkowo intensywnie się rozbudowuje - tam chciałam wywiesić ogłoszenie w kościele -ale nie było proboszcza, więc zostawiłam jakiemuś wikaremu -nie wiem czy powieszą, ale za to trafiłam na chyba jedyny lokalny ogóno-monopolowo-spożywczy sklepik przed którym był dość dużu ruch i ekspedientki zgodziły się żeby wywiesić ogłoszenie na szybie. To chyba ostatnia szansa Tobiego -więcej nic nie mogę zrobić i jeśli wkrótce Tobi nie znajdzie domu to chyba naprawdę wyląduje w schronie, ponieważ jego tak długa obecność u mnie zmienia już nie tylko moje plany, ale ma wpływ również na moje zobowiązania względem rodziny i tutaj zaczynają się tworzyć zgrzyty.

Posted

Jestem.
Koniecznie powies ogłoszenia przy spodku,na spodku,pod spodkiem,koło spodka(chodzi mi o obiekt rekreacyjny w centrum Katowic)bo jest wystawa!!!!
Moge Ci pomóc,jak masz czas i ochote to mozemy sie spotkać dziasiaj albo jutro.
Mam plan żeby również przekonać panie w biurze wystawy żeby informowały o Tobim.
Cieszę się że starcza ci sił:)

Posted

Hmm, no nie wiem, tam będzie taki zgiełk i tyle psów "na żywo", że nie wiem czy ktoś się zainteresuje psem "z plakatu". Potrzebne byłoby coś dużego z rzucającym się w oczy zdjęciem - a ja drukowałam niewielkie ogłoszenia z malutkimi zdjęciami po kryjomu w pracy, bo w domu mam tylko czarno-białą drukarkę. Chyba, że masz możliwość zrobienia porządnych plakatów wykorzystując zdjęcia z forum? A spotkać i tak się możemy np. jutro pod spodkiem ok. 17.00?

Posted

Jakiekolwiek ogloszenia się przydadzą.
Ja moge jeszcze u siebie porozwieszać w okolicy i w zaprzyjażnionych pubach,sklepach i u weta.
A możesz dzisiaj ,nawet z nim-podejść do Złotego Osiołka?Np.o 17?
O 16 jestem umówiona tam z dogomaniaczką,a Ty gdybyś przyniosła to ogłoszenie ,masz jakieś na nim zdjęcie?-to mozna pokserować i już porozwieszać.

Posted

Ja dziś do 17.00 siedzę w pracy, chyba że możesz podejść do mnie do szkoły muzycznej na Teatralną do księgowości (pokój nr 5 na parterze)- spróbuję coś jeszcze podrukować- po pracy muszę jak najszybciej wracać do domu -to są właśnie uroki samodzielnej opieki nad psem...