Jagienka Posted January 20, 2007 Posted January 20, 2007 Mam nadzieje, ze zdrowie nadal się dobre utrzymuje, po ostatnich niespodziankach. A jak jej zachowanie?? Quote
harimi Posted January 22, 2007 Posted January 22, 2007 Tak, na szczescie jest wesola i zdrowa. Co do zachowania, to wg mnie się poprawiło, ale nadal szczeka na obcych ludzi w domu zapewne w naszej obronie. Szczeka też bardzo na duże psy i chce za nimi gonić, ale małe zostawia w spokoju. Teraz też już może być spuszczana ze smyczy na spacerze, uwielbia biegać i bawić się, a na zawołania w zasadzie zawsze przychodzi (choć największym problemem są właśnie te duże psy)... pokazuje ząbki Quote
Foksia i Dżekuś Posted January 26, 2007 Posted January 26, 2007 harimi napisał(a):Tak, na szczescie jest wesola i zdrowa. Co do zachowania, to wg mnie się poprawiło, ale nadal szczeka na obcych ludzi w domu zapewne w naszej obronie. Szczeka też bardzo na duże psy i chce za nimi gonić, ale małe zostawia w spokoju. Teraz też już może być spuszczana ze smyczy na spacerze, uwielbia biegać i bawić się, a na zawołania w zasadzie zawsze przychodzi (choć największym problemem są właśnie te duże psy)... pokazuje ząbki Harima musze ci napisac ,że Sabcia na duże psy może zawsze szczekać bo mój Dzekuś ,mały rudzielaszek ,który odszedł za TM w czerwcu do konca swoich dni ujadał na duże psy ,zresztą małych też nie tolerował lubił tylko suczki ,a nie był ze schroniska tylko miałam go od szczeniak i tak jak Sabcia uwielbiał biegać i bawić sie , szczekał na każdego kto przychodził do domu i dopiero jak już widział że to swoi bo pozwalamy im wejśc do domu to się pozwalał pogłaskać . Najważniejsze ,że Sabcia jest zdrowa i ,że ją kochacie ,a wcale się nie dziwię ,że najbardziej lubi tatę bo tata chyba też ją bardzo lubi bo czasem się spotykami u pani Oli. Quote
harimi Posted January 29, 2007 Posted January 29, 2007 [quote name='Foksia i Dżekuś']Harima musze ci napisac ,że Sabcia na duże psy może zawsze szczekać bo mój Dzekuś ,mały rudzielaszek ,który odszedł za TM w czerwcu do konca swoich dni ujadał na duże psy ,zresztą małych też nie tolerował lubił tylko suczki ,a nie był ze schroniska tylko miałam go od szczeniak i tak jak Sabcia uwielbiał biegać i bawić sie , szczekał na każdego kto przychodził do domu i dopiero jak już widział że to swoi bo pozwalamy im wejśc do domu to się pozwalał pogłaskać . Najważniejsze ,że Sabcia jest zdrowa i ,że ją kochacie ,a wcale się nie dziwię ,że najbardziej lubi tatę bo tata chyba też ją bardzo lubi bo czasem się spotykami u pani Oli. Tak, to prwda. Zreszta wszystkich nas zauroczyła, babcia to juz w ogóle ją rozpieszcza. Jest bardzo wesołym pieskim i na spacerach mamy wiele przygód. Teraz jak jest snieg to jest zachwycona. Dzisiaj co prawda omal nie wpadła do Wisły, bo goniła ptaki, ale na szczęście się utrzymała. Juz czasami chodzi bez smyczy na łąkach właśnie, ale przychodzi na zawołanie. W razie czego mamy dla niej przysmaki, tak że po tym to już prawie przy nodze chodzi. Zachowanie teżma lepsze. Ona chyba na początku nas wypróbowywała. No a dużych psów się pewnie boi i dlatego tak reaguje, choć nie jest to reguła... nurkuje w śniegu :loveu: :loveu: :loveu: Quote
Foksia i Dżekuś Posted February 2, 2007 Posted February 2, 2007 Bardzo się ciesze ,że Sabcia tak szybko się zaklimatyzowała i zmieniła swoje zachowanie ale to dzięki wam ,za to ze daliście jej domek ,że byliscie cierpliwi mimo jej czasem ostrego zachowania ,przekonała sie ,że nic jej nie grozi z waszej strony więc i złagodniała ,a najbardziej mnie cieszy fakt ,ze babcia ja rozpieszcza bo to ona jako pierwsz była jaj ofiara ostrego zachowania,:lol: Zdjecia na sniegu sa super.:loveu: Quote
harimi Posted March 27, 2007 Posted March 27, 2007 Sabcia ma się bardzo dobrze, szaleje na spacerach, ale ostatnio złapała kleszcza i musoałam jej wyciągnąć. Jaki jest najlepszy środek na kleszcze i jak często powinno się to robić? Pozdrowienia: harimi i Sabcia:) Quote
Jagienka Posted March 28, 2007 Posted March 28, 2007 harimi napisał(a):Sabcia ma się bardzo dobrze, szaleje na spacerach, ale ostatnio złapała kleszcza i musoałam jej wyciągnąć. Jaki jest najlepszy środek na kleszcze i jak często powinno się to robić? Pozdrowienia: harimi i Sabcia:) z tego co zauwazyłam, na dogo często pada nazwa Frontline... Ciesze się, że u dożartego malucha wszytsko w porządku :loveu: Quote
Foksia i Dżekuś Posted May 2, 2007 Posted May 2, 2007 Zupełnie o Sabci zapomniałam ,przypomniałam sobie przed chwilka jak Asior wysłał mi zdjęcie ze schroniska prawie bliżniaczki Sabci. W pierwszej kolejności przestraszyłam się że to ona ale nie to nie ona ,Widze że Sabcia ma się świetnie i bardzo się z tego cieszę .:lol: Asior weżmie na tymczasowy domek siostrzyczkę sabci i myślę że takiej rudej piękności szybko znajdziemy domek bo rude stworzonka są najfajniejsze. Quote
Rodzice Maciusia :) Posted May 2, 2007 Posted May 2, 2007 Harimi, a to drugie stworzonko to też ze schronu wzięliście? Bo w pierwszym poście było że jeszcze jedną dziewczynkę chcecie uszcześliwić. Pozdrawiam!! Quote
harimi Posted July 3, 2007 Posted July 3, 2007 Sabcia i Harimi pozdrawiają! Nie braliśmy już żadnego pieska, bo na nasze małe m 2 pieski to na razie za dużo...:) Sabcia jest słodkim pieskiem, miłym przytulaskiem i pupilkiem rodziny. Mam nadziję, że jej siostra "bliźniaczka" ma już dom i cieszę się bardzo, że podjęłam decyzję o adoptowaniu Saby - już nie jest agresywna w stosunku do ludzi:) Życzę wszystkim Dogomaniakom udanych wakacji! Quote
Jagienka Posted July 3, 2007 Posted July 3, 2007 Harimi jak to dobrze, że adoptowałaś Sabe... teraz dopiero obserwuje jak to jest, mówią, że agresywny, ludzie nie biorą, psiak taki dziczeje i ma dożywocie w schronie... :shake: Także udanych wakacji i całus w rudą łepetynke :loveu: Quote
harimi Posted September 1, 2007 Posted September 1, 2007 Dziękujemy! Saba miała w tym roku wspaniałe wakacje - była z moimi rodziacami nad morzem, szalała na plaży i nawet pokonała lęk przed wodą : pływała w morzu:) Tak dobrze to nawet ja nie miałam:) Quote
Jagienka Posted September 1, 2007 Posted September 1, 2007 No nie... ja też nie :cool1: Ech... morze :roll: Quote
harimi Posted November 24, 2008 Posted November 24, 2008 Dziś Sabcia świętuje z nami już dwuletni pobyt razem, dokładnie dwa lata temu zabraliśmy ją ze schronu:loveu::loveu::loveu: Quote
Jagienka Posted November 24, 2008 Posted November 24, 2008 harimi napisał(a):Dziś Sabcia świętuje z nami już dwuletni pobyt razem, dokładnie dwa lata temu zabraliśmy ją ze schronu:loveu::loveu::loveu: :crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye: JUŻ????!!!! Ale szybko mineło. Pozdrawiam Was bardzo ciepło, i cieszę się że mimo wszelkich kłopotów nie poddaliście się :loveu::loveu::loveu: Quote
Recommended Posts