chip Posted March 31, 2004 Posted March 31, 2004 Opel Combo - odpada, za krótki, zmierzyłam i lodówa tam nie wejdzie :( . Namierzyłam w firmie jeszcze VW Transporter, ale będę wiedziała czy i kiedy mogę go pożyczyć dopiero w przyszłym tygodniu. Jak się uda go pożyczyć to ja mogę jechać 10 kwietnia (Wielka Sobota), nie wiem o której - zależy czy będą zajęcia w psiej szkole :wink:. Quote
jovka Posted March 31, 2004 Posted March 31, 2004 Jovka, Chip - jakby Wam się dziewczyny cos udało załatwić, byłoby super! Bo te moje kontakty jakos się nie sprawdzają :-? Chip jak na razie ratuje sprawę bo u mnie, szczerze mówiąc, średnio... :-? Samochód co prawda na chodzie, ale nie wdając się w szczegóły, jest opór materii (teściowa znajomych :evil:, czyli prawowity właściciel). Nie znaczy to, że za nic nie uda się go pożyczyć, raczej, że będziemy musieli pokombinować. Jak się do świąt nie uda transport wrócę do negocjacji... Quote
bea100 Posted April 1, 2004 Posted April 1, 2004 Dziewczyny kochane :D Dopisuję; wszystkie weekendy kwietnia mam zajęte 8) (mam 3 wystawy po Polsce z ogórkową+weekend świateczny+ szkoła Saidki= to, że możemy obie pojechać tylko ew. w tygodniu, Saida obiecała, ze weżmie dzień z urlopu, ja też pokombinuję :P ). Tzn transport do Wielunia rzecz jasna może/powinien pojechać bez względu na nas obie, wszystkie rzeczy wydam; piszcie/ podam namiary (oprócz lodówy Chipa; wszystko mam zeskładowane u siebie). Czekam na (dobre) wieści 8) Quote
azzie5 Posted April 2, 2004 Posted April 2, 2004 No i nic nie wałatwiłam tak, jak chciałam :bigcry: . Czuję się przez to bezradna... :niewiem: wybaczcie. Może innym się lepiej uda. Jeszcze dzisiaj użyję ostatniej deski ratunku, ale teraz to wszystko widzę czarno... Quote
Gosia Posted April 2, 2004 Posted April 2, 2004 Hej- powoli wracamy do życia... :( Słuchajcie- mój Paweł mówi, że można by pożyczyć dużą przyczepę i twierdzi, że zamrażarka, lodówka i pralka się zmieszczą. Tudzież inne rzeczy do naszego kombi, bo to on by jechał. My mamy cały przyszły tydzień wolny, więc możemy pojechać. Co Wy na to? Gosia Quote
chip Posted April 2, 2004 Posted April 2, 2004 Mam zgodę na pożyczenie samochodu z firmy (VW Transporter). Na weekend. Umowa darowizny kompa u prawników, potem do podpisu przez zarząd firmy. Ze względu na okres przedświąteczny (wg osób które to załatwiają) i różne planowane urlopy tydzień przedświąteczny jest niepewny. :roll: Więc podsumowując : - ustalam pożyczenie samochodu na weekend po świętach z ewentualnością przyspieszenia na Wielką Sobotę i wiozę wszystko co się zmieści. - samochód może poprowadzić mój Wituś (wystraczy do tego zwykłe prawo jazdy, a on jeździł Nissanem podobnych gabarytów), tak więc Bea i Saida - nie martwcie się zajętymi weekendami :). Jak będę znała termin na 100% to się z wami skontaktuję na pw lub GG co by odebrać od Was wszystkie rzeczy. - jak ktoś chce się jeszcze wybrać do Wielunia z nami w sobotę (10 lub 17 kwietnia) - to zapraszam :D Quote
MałGośka Posted April 2, 2004 Author Posted April 2, 2004 No u mnie też nic :-( Ani mnie, ani Ewie do tej pory nie udało sie żadnego auta do transporu zorganizować.. Czyli: Chip, Gosiu, Jovka - my tu sie do Was dostosujemy, wyjscia nie mamy ;-) Byle Wy, moi kochani Warszawiacy, dogadali się miedzy sobą :roll: i nie pobili się kto kiedy i z czym ;-) Kora - jeżeli jeszcze nie wysłałaś tych płyt - to może jednak ktos je od Ciebie weźmie? Quote
chip Posted April 2, 2004 Posted April 2, 2004 Dogadamy się - bez paniki :D . Bea się chyba dziś wystawia, Saida - jutro, Gosia - asystuje na ringu, Jovka - nie wiem :( , ale pewnie wystawy też nie odpuści. Ten weekend jest pod znakiem wystawy w Warszawie :roll: , więc dogadywać sie będziemy pewnie od poniedziałku Quote
SAIDA Posted April 2, 2004 Posted April 2, 2004 Bea juz sie wystawiała byłam pokibicowac ja wpadam tez jutro ale Saidi nie wystawiam zgubili w Zk jej zgłoszenie a szkoda gadać nawet nie chce mis ie opwiadac do jakiej furii doprawadziły mnie panie z ZK ale bede jutro przy ringu cc jade kibicowac :) Quote
Gosia Posted April 2, 2004 Posted April 2, 2004 To moze, jak tak, to zdzwońmy się w niedziele po południu/wieczorem. Gosia Quote
azzie5 Posted April 2, 2004 Posted April 2, 2004 od dawna chciałam to napisać: SŁUCHAJCIE! Mam transport! Mam transport! Mam transport! Naprawdę mam!!! :sweetCyb: Mam możliwość dojazdu do Wielunia samochodem Iveco (tak to się pisze? :oops: ) ze zgromadzonymi rzeczami już w tą niedzielę (ale tylko w nią), dlatego nie mogę zwlekać z decyzją i zdecydować się jak najszybciej. Tylko, że nie wiem, czy to byłoby rozsądne, skoro już tyle osób również może zapewnoić przewóz (dziś jest pod tym względem chyba szczególny dzień, czyż nie? :fadein: ). Z drugiej strony b. bym chciała tam pojechać, poznać pieski, i ciebie, MałGosiu, a skoro jest taka szybka możliwość... Proszę, odpiszcie mi jak najszybciej, co o tym wszystkim myślicie. Quote
bea100 Posted April 2, 2004 Posted April 2, 2004 Azzie5; masz mnie na pv :D Dzwoń jak najszybciej, czas goni :P Chipku: zadzwoń do Saidy pliiiizzzz :D ona pewnie Cię dopakuje tym co ma do tej lodówy i kompa (umówicie się :D ) Quote
MałGośka Posted April 2, 2004 Author Posted April 2, 2004 Mam transport! Mam transport! Mam transport! Wow! :o :klacz: Dopiero teraz tu zajrzałam - a tu taka niespodzianka!!!!!! Azzie - skontaktuj się ze mna na priv, to się umówimy dokładnie. I jakbyś mogła skontaktować się z Korą - ona ma płyty, które mamy wystawić na allegro - to dość ważne... :-D Quote
bea100 Posted April 2, 2004 Posted April 2, 2004 ...ona ma płyty, które mamy wystawić na allegro - to dość ważne...:-D MałGośiu: powiedz Blinkowi, ze ja na allegro dokładam nówkę/ kurs English 1.2.3 (Berlitza). Dam azzie5 :P Kochane: dobrze sie składa; ja nie mogę wyjść z grypy (pobiegałam po ringu i ...znowu dzisiaj był lekarz i dostałam nowy antybiotyk; już nie mam zdrowia do samej siebie :wink: ) Quote
azzie5 Posted April 3, 2004 Posted April 3, 2004 MałGosiu, Bea, Kora: skontaktuję się z wami około 13-14, ok? Kora: czy moja wiadomość do ciebie dotarła? miałam jakieś problemy z kompem i musiałam pisać ją dwa razy. MałGosiu, mam jeszcze kilka pytań: scyropiany mają wymiary 40x50 cm. nadadzą się? powracam do sprawy kolczatek: przydadzą sie czy nie?- ludzie się mnie pytają i nie wiem, czy mam brać powracam też do sprawy kocyków i swetrów itp. dla Rachowa: czy mogłabym jednak wam je przywieźć, a stamtąd by już poszły do Rachowa, czy to jest zły pomysł (gdzie jest ten Rachów???). Bo u nas jest to zależne od kierowcy (ja nie mam prawka= jestem za młoda :oops: :oops: :oops: :bigcry: ), a on bardzo nie chce się kręcić na jutrzejszej trasie, tylko raczej prosto w jedną i w drugą stronę (ale o Beę oczywiście zachaczymy), więc... odpisz, co o tym myślisz, bo kocyków itp. mam chyba ponad metrową górę :). I co ze swetrami itp.? też mam je pozbierać? jeszcze sprawa allegro: te płyty mam też przekazać tobie, tak? (wielkie sorry, że się tak rozdrabniam, ale jestem naciskana, by wszystko zostało dokładnie ustalone) pomyśl, czy nie potrzebujecie innych rzeczy:np. różnego rodzaju kloszy, mam też kilka płyt chodnikowych itp. (ale niestety tylko kilka) w różnym stanie i czy może też je przywieźć? czy niecałe, ale sporych rozmiarów będą mile widziane? I na koniec, za radą Bei chciałam poruszyć delikatnie sprawę kosztów (tylko mnie nie zastrzelcie :wink: ). Więc benzyna na cały wyjazd kosztuje mnie 200zł- jakoś wspólnie się złożyliśmy na ten koszt, ale pomyślałam, że może założę takie konto, na które zainteresowani Dogomaniacy mogliby się troszkę zrzucić, aby mnie lekko odciążyć. To ma też swoje dobre strony: zaraz lece kupić jakieś jedzonko dla wieluńskich piesków za część tych pieniędzy. :wink: Aha, bym zapomniała: jak można założyć takie konto :confused: :question: :question: :question: Czy ktoś mógłby mi pomóc? Pozdrawiam azzie Quote
azzie5 Posted April 3, 2004 Posted April 3, 2004 MałGosiu: transport jest oczywiście aktualny. i oczywiście będzie ktoś w schronisku w niedzielę? (to wieczne pytanie mojej mamy :wink: ) Quote
MałGośka Posted April 3, 2004 Author Posted April 3, 2004 Azzie - więc po kolei: - podaj mi może na priv swój (lub kierowcy) nr komórki - tak byśmy miały jutro kontakt ze sobą - mogłabyś podać orientacyjną godzinę przybycia do Wielunia? Pewnie to po południu? Pytam właśnie po to by Ewa wiedziała, o której być w schronisku (mnie chyba się nie uda dotrzeć :-( ) - płyty na allegro - tak, są dla mnie :lol: - Rachów to niestety zupełnie inne rejony Polski (połudnowo-wschodni kawałek), więc my z Wielunia nie mamy żadnych mozliwości dostarczenia tam tych rzeczy - to Sajdka z Beą miały tam kiedys "podskoczyć" , no ale nie mam pojęcia co teraz, gdy nie mają już autka? :hmmmm: Z wielka chęcia przyjmiemy: - płyty chodnikowe - styropian - kolczatki (choć obróżki skórzane byłyby lepsze, te tez się przydadzą!) - koce, ręczniki - z jedzenia głównie puszki - ogólnie zreszta co byś nie przywiozła - ucieszy nas to na pewno bardzo! :roll: :D Czyli co do sprawy Rachowa: musiałabyś pogadać z Beą... Co do konta - jesteś niepełnoletnia? To może lepszym pomysłem byłoby, gdyby dogomaniacy mogli te pieniążki wpłacić na istniejące już konto którejś z warszawskich dogomaniaczek? Wtedy mogłabys je osobiście odebrać. (Jovka, Bea, Saida, Kora, Gosia, Chip - dziewczyny, jak myslicie?...) KORA!!!!! Hop, hop! Skontaktuj sie z Azzie, pliiiisssss! :user: Bea - wspaniale! Masz wielkie buzi za ten kurs! :calus: Quote
Kora Posted April 3, 2004 Posted April 3, 2004 MalGosia, ja to jednak wysle w poniedzialek poczta. BEA jest chora, moja Kora dostaje kroplowki, a jutro musze jechac do schroniska. Moja Korcia bedzie wtedy u mojej wspanialej sasiadki. Quote
bea100 Posted April 3, 2004 Posted April 3, 2004 azzie5: wszysrtko co na Rachów dawaj do mnie/no problem/mam gdzie zeskładować :angel: Quote
azzie5 Posted April 3, 2004 Posted April 3, 2004 No to super :D , bo już zaczęłam wymyślać jakieś skompliklowane alternatywy :wink: Quote
bea100 Posted April 3, 2004 Posted April 3, 2004 ....Więc benzyna na cały wyjazd kosztuje mnie 200zł- jakoś wspólnie się złożyliśmy na ten koszt, ale pomyślałam, że może założę takie konto, na które zainteresowani Dogomaniacy mogliby się troszkę zrzucić, aby mnie lekko odciążyć. To ma też swoje dobre strony: zaraz lece kupić jakieś jedzonko dla wieluńskich piesków za część tych pieniędzy. :wink: Aha, bym zapomniała: jak można założyć takie konto :confused: :question: :question: :question: Czy ktoś mógłby mi pomóc? Pozdrawiam azzie Pomagam natychmiast naszej kochanej dziewczynce :D : powiedzmy po 20 złociszów, myślę, że to nie tak wiele dla kieszeni nas wszystkich nie??? 10 osób i mamy/tzn 9 bo ja juz sie dokładam (oczywiście wszystko co ,,nad" pójdzie na Wieluń). Wszystkim którzy się zgłoszą, podam na pv swoje konto i resztę). CZEKAM NA ZGŁOSZENIA :D Dopisuję: azzie5 jutro u mnie ok 11tej pod domem i pakujemy ,,graty" :D Quote
MałGośka Posted April 3, 2004 Author Posted April 3, 2004 Bea - potrzeba już tylko 8 osób :-D Dawaj mi na pw to swoje konto! - a Blink zaraz zrobi przelew... Jeżeli ktoś bedzie miał dla Wielunia coś jeszcze, ale później, to Chip i tak będzie do nas jechała, prawda Chip? :ekmm: Azzie - bierz co Ci w ręce wpadnie! Cegły tez moga być :crazyeye: Quote
azzie5 Posted April 3, 2004 Posted April 3, 2004 :o jejku... dziękuję wam wszystkim za wszystko wy... wy jesteście po prostu prawdziwymi ludżmi, w których moja mama ani szczególnie wujek absolutnie nie wierzą, uwarzając, że sobie w tym internecie znaleźli głupiego naiwnego, który im to wszystko zawiezie. No, to teraz się przekonają. 8) brak mi słów Wielkie dzięki!!!!! azzie Quote
bea100 Posted April 3, 2004 Posted April 3, 2004 ... wy... wy jesteście po prostu prawdziwymi ludżmi, w których moja mama ani szczególnie wujek absolutnie nie wierzą, ...No, to teraz się przekonają. 8) ...Wielkie dzięki!!!!! Kochana: tutaj są normalni ludzie...no, może trochę bardziej/pozytywnie/ zakręceni :lol: :lol: :lol: TO MY CI DZIĘKUJEMY ZA TO, ŻE JESTEŚ JAKA JESTEŚ :D :D :D MaGosiu: poszedł pv (dzięki aniołku :angel: ; halo=kto następny????) A z tymi cegłami...dobry zapis :lol: ...a może Ci podwieżć np Poniatoszczaka??? :lol: :wink: Quote
chip Posted April 3, 2004 Posted April 3, 2004 Ja będę jechała do Wielunia tak jak pisalam za tydzień lub dwa. Tego czego azzie5 nie zabierze zabiorę ja. Azzie, Bea ile i co teraz bierzecie ? Azzie - jesli chodzi o konto to jeśli masz ponad 13 lat, to możesz założyć konto w m-banku (dla małolatów :wink: ). Ty jesteś włascicielem konta, rodzice tylko muszą podpisać formularz do banku. Niezaleznie od tej sytuacji dzisiejszej - takie konto jest przydatne, zarzadzasz nim sobie przez internet, masz kartę płatniczą, pieniądze możesz pobierać z bankomatów Euronetu. Jak na razie założenie i prowadzenie takiego konta nic nie kosztuje, płaci się tylko za wykonywane przelewy (50 gr za kazdy, więc nie jest to dużo). Ja takie założyłam swojemu synowi i teraz to on mi czasami pożycza kasę :D . Quote
Recommended Posts