Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kochane KOBIETKI!

Zostałam zobowiązana do złożenia Wam najgorętszych i najpiekniejszych życzeń z okazji Dnia Kobiet od pana Janka :Rose: :tort:

Co niniejszym czynię :lol:

Posted
Bea

To masz mnie w kwietniu w banku :lol:

W sejfie? :o

I proszę ode mnie podziękować Panu Jankowi i złożyć mu jutro życzenia z okazji dnia mężczyzny :angel: :angel:

Posted
to jutro dzień mężczyzny??????? :o

Noooooo :roll:

W kalendarzu widziałam :roll:

Ja bede raczej na pewno na kwietniowej wystawie... cieszycie sie? :)

Jak "raczej" to chiba nie :roll: , ale jak "będę" to baaaaardzo :angel: :angel:

Posted

Ufff - załatwiłam już tę umowę na darowiznę komputera i drukarki. :jumpie:

Zaraz idę wybierać sprzęcik.

MałGoś - umowa jest na rzecz schroniska, dla Urzędu Gminy Miasta Wieluń, reprezentowanego przez Ewę. Tak więc musicie załatwić dla Ewy pełnomocnictwo od Urzędu Miasta do podpisania tejże umowy.

Jak tylko wybierzemy konkretny egzemplarz tegoż komputerka i dukarki i jego dane zostaną wpisane do umowy - to Ci ją podeślę.

Może uda wam się załatwić takie uniwersalne pełnomocnictwo dla Ewy na reprezntowanie urzędu Gminy i podpisywanie wszystkich umów dotyczacych schroniska - to wtedy było by na zaś. :P

Jeżeli jednak pełnomocnictwo będzie tylko na ten jeden raz i będziesz potrzebowała do tego dane mojej firmy to daj znać - prześlę ci pełną nazwę, NIP i co tam jeszcze będzie gmina potrzebować.

Czekam na info od Was

Posted
MałGoś - umowa jest na rzecz schroniska, dla Urzędu Gminy Miasta Wieluń, reprezentowanego przez Ewę.

Niemaproblema ;-) :angel:

W sobotę bedę sie widziała z Ewą i jak dobrze pójdzie to od razu z burmistrzem - więc wszystko jej przekażę 8)

No super! Po prostu - wspaniale!!!!!!!!!!

Posted
Ufff - załatwiłam już tę umowę na darowiznę komputera i drukarki. :jumpie:

Zaraz idę wybierać sprzęcik.

...

wybierz tylko najlepszy z możliwych...Chip: jesteś ZUCH :lilangel:

A ja kochani z prośbą do wszystkich : potrzebna mi PILNIE sprężyna od starej wersalki 8). Ratujcie...

Posted

MałGoś - sprzęt bedzie wybierany dopiero w poniedziałek - bo musi wrócić chłopak, który tym sprzętem się zajmuje. Przesyłam ci na mapetta umowę jeszcze bez szczegółów dotyczących sprzętu - przyda się do rozmów z burmistrzem.

Buziaki,

Posted

A ja kochani z prośbą do wszystkich : potrzebna mi PILNIE sprężyna od starej wersalki 8). Ratujcie...

Przy ulicy Próżnej (to ta co idzie od Placu Grzybowskiego na tyły pawilonów przy Marszałkowskiej są takie małe sklepiki, warszaty i w jednej z bram jest warsztat, który robi (tzn docina, wygina itp) na poczekaniu dowolne sprężyny. Maja szyld od ulicy. Ja tam robiłam taką spręzynę po byku do zamykania furty ogrodowej za całe 5-7 złotych.

Posted

UWAGA! uWAGA!! Zapraszam do obejrzenia nowych zdjęć :lol:

W sobotę Wieluń odwiedziła nasza kochana Terzia razem z Vereną - szefową niemieckiego schroniska. Zabrały ze sobą Reksa - 8-letniego bokserka.

Przygotowania do tej podróży możecie zobaczyć tutaj: http://www.wielun.ptssa.pl/schronisko2/ Sami powiedzcie - jak można porzucić TAKIEGO psa?!?!? :evil:

Mimo swego statecznego wyglądu zachowywał sie jak szczeniak, ciągle sie tulił i chciał bawić, był baaaardzo grzeczny i nie pozwalał się nawet na moment zostawić :roll: Strasznie trudno było nam się z nim rozstać.... Ale mam nadzieję, że choć w Niemczech znajdą sie ludzie, którzy go docenią...

Terzia - dziękuję Ci :angel:

A przy okazji - nasze "niemieckie" dziewczyny spotkały sie z burmistrzem! (tak - on naprawdę istnieje ;-) ) Tu są namacalne dowody: http://www.wielun.ptssa.pl/schronisko3/ Burmistrz pokazał im nawet miasto oraz...miejsce, w którym ma powstać nawe schronisko :o

Ewa została też obdarowana darami (m.in. b.silny poskrom! wow!! ) :multi:

Przy okazji uwieczniły sie wieluńskie wolontariuszki - to dla mnie niesamowite, gdy widze psiaka, który od roku siedział w kojcu - zdziczały, zaniedbany, smutny - a teraz biega z dzieciakami, ma błysk w oku i piękną sierść :roll:

Te dzieciaki naprawdę wkładaja sporo serca w to co robią. Choc normalnie potrzepane i hałaśliwe - przy psach poważnieją, znajduja jakieś niesamowite pokłady cierpliwości, widzą w tym wszystkim nie tylko zabawę.... Mam nadzieję, że wytrwają w tym co robią...

Posted
Te dzieciaki naprawdę wkładaja sporo serca w to co robią. Choc normalnie potrzepane i hałaśliwe - przy psach poważnieją, znajduja jakieś niesamowite pokłady cierpliwości, widzą w tym wszystkim nie tylko zabawę.... Mam nadzieję, że wytrwają w tym co robią...

A czy czasem nie jest tak, że tylko przy Waszych psach są 'ważne, solidne, potrzebne, odpowiedzialne' 8) W końcu codziennie jesteśmy oceniani tylko przez pryzmat naszych osiągnieć... Najgorszy uczeń w klasie może nagle zostać bohaterem, jeśli tylko jego 'ceni' najbardziej niesforny, czy groźny pies...

Tak naprawdę każde dziecko, zwłaszcza takie, które nie ma psa, powinno zobaczyć jak wygląda schronisko! Ale przy okazji usłyszeć co robi jego społeczność (samorząd, miasto, państwo) żeby już nigdy nie miało okazji tam zajrzeć... :roll:

Posted

Wow! ile zmian!

Skad te wolontariuszki? Zuch dziewczyny! Pozdrowcie od Poznaniakow :)

Widze dwie nowe mordki - od kiedy sa?

Zauwazylam tez, ze ta chora sunia, ktora byla fioletem wysmarowana pieknie wyglada! Gratuluje takiej opieki! Swietnie!

A male puchate kuleczki sa przeslodkie :angel:

A boksiu rzeczywiscie - jak nowy!

Ciesze sie, ze dzieje sie tyle dobrego :D

Wkrotce zrobimy strone schroniska w Swarzędzu kolo Poznania - tamtejsze warunki sa koszmarne - Wielun przy tym to pieciogwiazdkowy luksusowy hotel :( Maja ok. 200 psow, a obszar schroniska - powiedzmy jakies 3x to, co w Wieluniu :( Koszmar... W czwartek jedziemy zrobic zdjecia i podrzucic jakies male co nieco - tam jest naprawde okropnie... i zajmuja sie tym w sumie dwie panie, z czego jedna juz w podeszlym wieku... eeeh szkoda gadac :(

Posted
A czy czasem nie jest tak, że tylko przy Waszych psach są 'ważne, solidne, potrzebne, odpowiedzialne'

No właśnie...

Ale niestety, na razie przynajmniej, brak dorosłych wolontariuszy - ich takie pobudki nie skuszą :roll: Próbuje te dziewczynki namówic do zaangażowania swych rodzin do opieki nad jakimś psem, ale nie bardzo to wychodzi...

Widze dwie nowe mordki - od kiedy sa?

Oj - nie tylko dwie... Średnio na jednego wyadoptowanego psa przypadają dwa nowe :evil: Był taki moment, że ilośc psiaków zmniejszyła się do ok.35, a za moment wzrosła do prawie 50! Ewa nie ma już jak ich trzymać :-(

Zauwazylam tez, ze ta chora sunia, ktora byla fioletem wysmarowana pieknie wyglada! Gratuluje takiej opieki! Swietnie!

Dla niezorintowanych: to 10-letnia suńka za zdjęć nr 35,36,40,41 - Ewa zabrała ją od weta, gdzie została przyprowadzona do uśpienia: miała jakąś paskudną chorobę skóry. Troche wysiłku, serca i jak teraz wygląda? :o I mimo, że boi sie trochę obcych jest już bardziej ufna, a w Ewe wpatrzona jak w obrazek :lol:

Tufi - a swoją Sońkę widziałaś? Jaki to diabeł wcielony, jaka zadziora :o :evil_lol:

Posted

Super zdjęcia. Psiaki wyglądają zadbane i wesołe - widać, ze czują iż ktoś (Ewa, p. Janek) je kochają. :D

MałGoś - co to za sunia na zdjęciach 01, 09, 17 ? Jest też chyba na zdjęciach 05 (tyłem) i 16 (lezy na drugim planie zdjęciowym). Jest bardzo, ale to bardzo :roll: podobna do mojego Chipa

Posted
Ja już nic nie rozumiem :roll: Może za rano jest, :niewiem: ale Małgoś mówiłaś miesiąc temu, ze ta fijoletowa suńka odeszła :(

Tak - to pewnie ten obecnie panujący wczesny świt ;-)

Odeszła inna suńka - szczeniaczek. To jest staruszka - widac ten fiolet jest u nas popularny :oops: Tamta suńka jest na zdjęciach 44-48 tutaj: http://www.wielun.ptssa.pl/schronisko/index2.htm

MałGoś - co to za sunia [...] Jest bardzo, ale to bardzo podobna do mojego Chipa

Prawda jaka sliczna? :roll: Młodziutka Kama, sama przyszła do schroniska ponad miesiąc temu :o A najgorsze jest to, że w zeszłe wakacje również była w schronisku :evil:

Posted

Rzeczywiście ten fijolet jest u was popularny :o

Nowych zdjęć jeszcze nie widziałam i oczywiście ja skojarzyłam z opisu "koloru" tamtą suńkę z tą, że to ta sama :-?

A tak na marginesie, co ludziki robią z psami, ze im fijoletowe wychodzą :o :evil: