Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kochani! I znów pojawiły sie wpłaty na koncie :lol: Tym razem od 4 osób schronisko otrzymało 300 zł!!! (2x Warszawa i 2x Wrocław) Wspaniale :angel:

Zmiana konta!!

ING Bank Śląski o/Wieluń 60 1050 1937 1000 0022 2489 6940 z dopiskiem Schronisko

Do tej pory Ewa korzystała z konta TOZu - niestety niedługo najprawdopodobniej nastapi rozwiązanie wieluńskiego oddziału... Więc, by uniknąć jakis późniejszych problemów, razem z Ewa podjęłyśmy decyzje o zmianie konta na powyższe, aż do momentu powstania tak oczekiwanej fundacji... :oops:

To powyższe konto będzie używane na allegro, a podgląd jego stanu mam natychmiastowy - przy koncie tozowskim musiałam czekać nieraz ponad dwa tygodnie

Jeżeli ktoś jednak wpłaci przez przypadek pieniążki na konto TOZ - zostaną one i tak przekazane Ewie, a po ewentualnym rozwiazaniu TOZu - po prostu wrócą do nadawcy.

Oczywiście cały czas mozna przesłac pieniązki przekazem pocztowym na adres schroniska 8)

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Sorki, że tutaj, ale Terzia jest stałym bywalcem tego topiku, więc szybciutko: TERZIA, jesteś wspaniała. Przeczytałam dziś w gazecie o adopcji Foczki, gratuluję i w ogóle. Zawsze mam mokre oczy, jak czytam o takich sprawach :buzi:

Posted

MałGosiu: odezwała sia do mnie Gosia; jej mąż Paweł jedzie pustym kombiakiem w czwartek przez Wieluń. Czekam na nich. Paweł podrzuci Wam art biurowe od jcebuli (moc różności :P ) i cały worek który przekażesz osobiście dla p Janka z listem oki? :angel:

Posted
Buuuu, a do mnie po lodoweczke jeszcze nikt sie nie zglosil :( Musze wiedziec czy ja chcecie, bo jesli nie to pojdzie pod mlotek :P

Kingula: dzisiaj rozmawiałam z Saidka na ten temat. Ona mówiła, ze jesteście umówione na odbiór do końca tego tygodnia (więc co się dzieje, że płaczesz kochana 8) ). Nasze niezastapione Ducato stoi niestety w warsztacie, jutro lub pojutrze (najdalej jak mówiła Saidka) będzie sprawne. Ja narazie mogę wykombinować ino combiaka (wątpię, czy nam wejdzie). Poczekaj cierpliwie jeszcze troszkę oki? A chcemy, chcemy... :wink:

Posted

ufff, to dobrze, masz racje umawialysmy sie na odbior mniej wiecej do konca tygodnia, chociaz mialysmy wczoraj umowic sie konkretnie a tu cisza. Jesli jednak sprawa aktualna to bardzo sie ciesze, lodoweczka poczeka :P

Posted

Bea100,

Czy ta lodóweczka od Kinguli to też pojedzie do Wielunia ???

Bo jak tak - to jak zabierzecie dwie lodówki ? :o Bo moja cierpliwie czeka na sygnal od Saidy, kiedy jedziecie do Wielunia i ją zabieracie. Jeszcze z tydzień, połtora może spokojnie stać u mnie w kuchni, ale potem muszę ja gdzieś przepchnąć bo zaczynam remont pomieszczenia. Ale nie ma strachu - gdziesik ją upcham, najwyżej będzie stała na środku saloonu, tylko Chip się będzie dziwił co to za pudło mu wyrosło :P

MałGośka pisała mi coś o jakimś monitorze, który może przekazać Beata - czy to chodzi o ciebie. Ponoć ten monitor trzeba sprawdzić czy cóś innego trza z nim zrobić - jeśli to Ty w tym temacie działasz i nadal potrzebna pomoc - daj znać na pw lub GG

Posted
A ona się zmieści do kombi? Bo jak tak, to można ją zabrać jutro.

Gosia

Gosia, jeśli pytanie było do mnie - to moja niestety musi czekać na Saidę i jej ducato -> lodówa ma wyskość ok 170-180 cm (to jest lodówko-zamrażarka) i tak będzie jechać na leżąco :roll:

a jeśli pytanie do Kinguli - to już Bea pisała, że chyba też do kombi nie wejdzie i daltego Kingula umawia się z Saidą.

Posted

hej kochane bez paniki lodówke mniejsze prawdopodobnie odbiorę w środe czyli jutro najpóźniej w czwartek a week end postaram sie pojechac do Chipa po jej olbrzyma narazie postawimy wszystko w tajnym magazynie Bei :wink: i bedzie czekało część na Wieluń i częśc na Rachów :D

W sobote raczej nie pojedziemy bo przyjezdza w piatek Zemat ???? i pewnie :drinking: :drinking: :drinking: a na drugi dzień :silly: więc lepiej za kierownice nie wsiadać

dzis idę na poczte odebrac kolejne dary od Monk z molosów przysłała obroże przeciwpchelne :lol:

Posted
Bea100,

Czy ta lodóweczka od Kinguli to też pojedzie do Wielunia ???

Bo jak tak - to jak zabierzecie dwie lodówki ? :o Bo moja cierpliwie czeka na sygnal od Saidy, kiedy jedziecie do Wielunia i ją zabieracie...

...MałGośka pisała mi coś o jakimś monitorze, który może przekazać Beata - czy to chodzi o ciebie. Ponoć ten monitor trzeba sprawdzić czy cóś innego trza z nim zrobić ....

Chip: Twoja duża lodówa/z zamrażarą jedzie z nami do Wielunia ( na dniach, spoks, Saidka zadzwoni :P ). Siadło nam Ducato :cry:

Mała lodówka od Kinguli pojedzie z nami (później) do Rachowa.

Kochani: Spoko, wszystko pod kontrolą :)

Zapytaj MałGosi o jaki monitor chodzi (bo ja miałam owszem jeden który zaproponowałm, ale nie było odzewu; o ile jarzę to ktoś się zgłosił (sąsiadka Saidy hmmm), ze będzie z firmy cały komputer dla Wielunia w darze i tak to jakoś się rozmyło. Obie z Saidką podzieliłyśmy się robotą/ nie da rady inaczej.Tak więc ja o (monitorze do naprawy) ew komputerze/darze nic nie wiem, może Saidi wie, to chyba ,,jej działka" :o

Posted
Bea100,

o ile jarzę to ktoś się zgłosił (sąsiadka Saidy hmmm), ze będzie z firmy cały komputer dla Wielunia w darze i tak to jakoś się rozmyło. Obie z Saidką podzieliłyśmy się robotą/ nie da rady inaczej.Tak więc ja o (monitorze do naprawy) ew komputerze/darze nic nie wiem, może Saidi wie, to chyba ,,jej działka" :o

Rozcinam węzeł gordyjski !!!

Ta "sasiadka" Saidy od kompa to ja :lol: . Nadal załatwiam cały komp dla Wielunia (+ drukarka jak sie uda). Na razie tkwię w zawiłościach formalno-prawnych i jestem na bieżąco w konakcie z MałGośką, ale tematu nie odpuszczę. Z transportem kompa nie ma problemu - w razie czego sama dowiozę jak sie nie uda dorzucić do większego transportu :P.

A o monitorze cos pisała mi MałGośka i prosiła o kontakt z Beatą - stąd moje pytanie, ale osobiście nie widzę większego sensu dodatkowego monitora jak załatwiam cały komp - chyba, że gdzieś jest jeszcze jednostka centralna - to wtedy jak najbradziej można by próbowac to zestawić razem i może być dla innego schroniska. W razie co - to chetnie pomogę (ja lub mój książę-małżonek) w sprawdzaniu lub instalacjach.

Posted
MałGoska

Tak jak wczesniej pisałam załatwiam w mojej kochanej firmie darowiznę kopmutera dla waszego schroniska. W tym celu do sporzadzenia fromalnej umowy darowizny potrzebuję danych schroniska i osoby go formalnie prowadzącej czyli :

- imię, nazwisko, oficjalne stanowisko Ewy (bo to ona przejęła schronisko)

- dane schroniska z rejestru : pełną oficjalną nazwę, NIP, regon , adres, ...Dane do umowy potrzebuję jak najszybciej, bo dalsza kolejność jest taka, ze umowa zostania przekazana Ewie do podpisania i odesłania, i mozemy zabrać kopmuter. Jak byśmy zdążyli to komputer pojechałby razem z lodówką.

Czy macie kogoś, kto by go wam podłaczył, sprawdził po podłączeniu, skonfiguraował do waszych potrzeb itp? Jak nie - to namówię mojego męża coby się wybrał z transportem i pomógł w tym :) (on jest informatyk i lubi te zabawki :D ).

Mam/ znalazłam 8)

Posted

To ja, to ja, to ja Chip, znaleźli mnie :multi: znaleźli mnie, przyznaję się do wszystkiego, ale sie namotało :fadein:

Sprawa kompa trochę sie odwleka, ale co sie łodwlece to nie łuciece, jak mawiają starzy górale

Posted

No dziewuchy - chwile mnie tylko nie było, a tu taka burza? :wink: :roll:

Widzę jednak, że same sobie poradziłyście., ale żeby juz zupełnie nikt nie miał wątpliwości o co MałGośce chodziło :o :

Tak - Chipik kochany zaproponowała kompa (moze nawet z drukarą), ale ja nie załapałam, że on bedzie od razu z monitorkiem. Więc napisałam jej, że Bea (czyli Beatka) proponowała kiedyś jakiś - ale jak czytam sprawa nieaktualna.

Czyli Chip - cała nadzieja w Tobie :wink:

Bea - juz wiem, że Gosiny mężczyzna mnie odwiedzi, i nie przybedzie z pustymi ręcyma :wink: Super! Juz sie doczekać nie mogę :multi:

A z wieluńskich informacji: odwiedziłysmy dziś z Ewą i moim adoptowanym goldeniastym futrem dzieciaki z gimnazjum - w szczytnym celu zwerbowania kilku wolontaruszy. Po jakiejś godzince, gdy mój potfur zahipnotyzował już świnke morską i chomika (sala biologiczna...), dzieciaki aż gotowały się z chęci pomocy :lol: Zobaczymy ile ich ostatecznie sie ostanie, bo na razie to właściwie przypada po jednym na psa :o

Posted

A z wieluńskich informacji: odwiedziłysmy dziś z Ewą i moim adoptowanym goldeniastym futrem dzieciaki z gimnazjum - w szczytnym celu zwerbowania kilku wolontaruszy. Po jakiejś godzince, gdy mój potfur zahipnotyzował już świnke morską i chomika (sala biologiczna...), dzieciaki aż gotowały się z chęci pomocy :lol: Zobaczymy ile ich ostatecznie sie ostanie, bo na razie to właściwie przypada po jednym na psa :o

Tak trzymaj MałGoś, pilnuj chęci pomocy dzieciaków bo to sznasa na lepszą, mądrzejszą młodzież a w przyszłości lepszych ludzi - może będzie troszkę mniej okrucieństwa na świecie

Posted
....Bea - juz wiem, że Gosiny mężczyzna mnie odwiedzi, i nie przybedzie z pustymi ręcyma :wink: Super! Juz sie doczekać nie mogę ...

Czekam na Gosię z mężem, zapakuję ich i jadę na Kochanowskiego po dary, a że wszyscy tutaj są pozakręcani to dobrze...bo pozytywnie :B-fly:

MałGoś: pozakręcaj tak jeszcze parę dzieciaków... :lol: to z radości...

Posted

PILNE MałGoś: potrzebny mi na zaraz rozmiar kół roweru p Janka 0X / chodzi o wózek który robi (tak, tak, robi i baaardzo sie spieszy, byśmy mogły z Saidką go przywieźć tym transportem) nasz nowy dogomaniak/ślusarz p Figiel.

Posted

Przepraszam że tak długo się nie odzywałam - wystawa Szanty.

Ale już jestem i tak :

- w szkołach akcja trwa nadal (coś kiepsko im to wychodzi)

- Gosiu zajrzyj do skrzyneczki - czekam

- Bea czekam na tel od ciebie ( jutro odbieram karmę i wykładzinę)

Pozdrawiam