Becia66 Posted October 1, 2011 Posted October 1, 2011 Jetta i Rodos już szczęśliwi w nowych domkach !!! :multi::multi::multi: Dwa przepiękne owczarki niemieckie z dłuższym włosem - pies i suka trafiły 26 września do przytuliska w Boguchwale. Błąkały się po Mogielnicy, widać, że są ze sobą spokrewnione i zżyte, to siostra i brat bądż matka z synem. Są bardzo łagodne . Jeśli po 2 tygodniach nie zgłosi się właściciel, psy zostaną zgłoszone do adopcji. Kontakt 606262450 mail: becia66@onet.eu Quote
Becia66 Posted October 1, 2011 Author Posted October 1, 2011 Jetta - bardzo łagodna i przyjacielska sunia, wspaniały towarzysz nie tylko ludzi ale i innych psów. Sunia - marzenie, nie dość że piękna to jeszcze charakterem cudowna. Quote
Becia66 Posted October 1, 2011 Author Posted October 1, 2011 Rodos - równie łagodny psiak choć wydaje się bardziej bojażliwy od suki. I trochę ciemniejszy, ma więcej rudego. Quote
baster i lusi Posted October 2, 2011 Posted October 2, 2011 Majuska gratulacje a kiedy rozwiązanie? http://img830.imageshack.us/img830/8494/p1040439a.jpg psiska śliczne ja nigdy nie zrozumiem niektórych ludzi jak mozna pozbyć się psa przecież one musiały mieć dom. Quote
Becia66 Posted October 2, 2011 Author Posted October 2, 2011 Sprawa wygląda tak : jeśli właściciel nie zgłosi sie po psiaki, to Jetta /Dżeta/ ma dom w Muszynie, wspaniały dom jak się wydaje. Rodos też wzbudza zainteresowanie, pierwszy chciał go policjant z Łańcuta, teraz kobitka z Boguchwały ale żaden z tych domów raczej nie spełnia naszych wymogów akurat dla tego psa. :lol: Quote
majuska Posted October 2, 2011 Posted October 2, 2011 Cudowne są te ONki, pomimo,że zdjęcia są bardzo dobre to i tak na żywo psiaki są o wiele piękniejsze. Dżeta to jest cudeńko, kochana, kontaktowa, wywala sie brzucholem do miziania. Rodos jest troche bardziej zamknięty w sobie, taki "twardziel" ale też łagodny, przychodzi, żeby go potargać za uchem i leci dalej pilnować. Niestety z ich zachowania wynika, że nie były najlepiej traktowane....wręcz nawet bite:shake: Zainteresowanie nimi będzie zapewne spore jak się je normalnie poogłasza ( bo na razie sa wstawione tylko na 2 stronkach, że się zgubiły ) musimy wybrać najlepsze domy. Tak na prawde to już możemy pomalutku je ogłaszać, bo zostało tylko kilka dni "kwarantanny" ....nie wiem, czy dla ich dobra nie byłoby lepiej, żeby się żaden poprzedni właściciel nie odezwał jednak..... baster i lusi dzięki za gratulacje, jeszcze jakieś 4-5 tygodni muszę się "potoczyć", ale tłusta jestem na tych fotach:placz::placz::flaming: Quote
Becia66 Posted October 2, 2011 Author Posted October 2, 2011 Jeśli właściciel sie nie znajdzie, Jetta ma zaklepany domek w Muszynie k/Krynicy. Duży dom dwurodzinny z osobnym wejściem, z ogrodem pod lasem, na dole mieszkają rodzice, bardzo psiolubni, sami mają 2 malutkie pieski, grzeczną sunieczkę i spokojnego , małego 15- letniego staruszka. Państwo przemili z 17-letnią córką, nie ma mowy o żadnej budzie bo takowej nawet nie mają. Poprzednia ON-ka spała z nimi w domu na kanapie i dlatego szukali takiej , co by się do takich uciech nadawała. Nasza się nadaje, jak najbardziej ale Rodos to nie wiem, on jet trochę inny, taki indywidualista i w sumie nie wiadomo co by wolał. Widać że był bity lub zastraszany bo jego reakcje na to wskazują. W ogóle wygląda na to, że nie różowe miały życie. Jak wszystko ułoży się po naszej myśli, Jetta pojedzie do domku w niedzielę rano, oczywiście przyjadą po nią osobiście. W Muszynie dom cięzko sprawdzić bo tam nikogo z dogo nie ma ale p.Magda mowi, że może podać numer miejscowego weterynarza, u ktorego leczyli wszystkie znajdy albo nr. do sklepu zoologicznego gdzie zaopatrują w smakołyki wszystkie psiaki. Państwo rozpaczają jeszcze po swojej ON-ce ale doszli do wniosku że już czas przygarnąć do domu nową bidę. Quote
majuska Posted October 2, 2011 Posted October 2, 2011 Ale też weźmy pod uwagę, że u nas w przytulisku te hormony szaleją i Rodosek może nie do końca byc sobą..on wczoraj taki był miziasty i przytulaśny strasznie do Mimi, jak starszy brat, fajny z niego pies na prawdę, po za tym te uszyska ma boskie, takie półokrągłe i wogóle wygląda jak taki niedźwiadek trochę :) Quote
SZPiLKA23 Posted October 2, 2011 Posted October 2, 2011 To cza było pisac ze nie czekamy jak pytałam bo zwiesiłam sie z watkiem przez to ;) Ludzie jak nie ogarniam to sie drzec po mnie bo na nic czasu nie mam to troche sie motam Quote
majuska Posted October 2, 2011 Posted October 2, 2011 Wczoraj dopiero uradziłyśmy , że nie ma co czekać, bo właściciel to lepiej, żeby sie nie odnalazł, a zainteresowanie psiakami jest i warto powalczyć o super domy, zwłaszcza teraz dla Rodoska, bo o Dżettę możemy być spokojne już chyba Quote
Becia66 Posted October 2, 2011 Author Posted October 2, 2011 koło Rodosa tez się coś kręci, na razie nie ogłaszajmy. Quote
Agula99 Posted October 2, 2011 Posted October 2, 2011 Tak jest już zainteresowanie Rodosem, czekam na telefon i wszystko będę wiedziała, więc się wstrzymajcie z ogłaszaniem!!!! Quote
Becia66 Posted October 3, 2011 Author Posted October 3, 2011 Wygląda na to, że Jetta i Rodos mają już domki, tylko musimy czekać do tej przeklętej niedzieli z adopcjami. Już truchleję na myśl co będzie , jak do tej pory odszuka ich właściciel, jełop jeden że tak powiem bo widać że są kojcowe i nie chcą wyjść na spacer z przytuliska. W przyszłych domkach nie ma bud, kojców i łańcuchów, są za to dobrzy, posiadający już kiedyś ON-ki ludzie, ktorzy mają dla nich miejsce we własnych domach i sercach. Quote
SZPiLKA23 Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 ONek do ONka podobny jak dwie krople wody przeciez a wiec to nie musza byc TE:diabloti: Quote
Becia66 Posted October 4, 2011 Author Posted October 4, 2011 Jutro o 10 rano przyjeżdżają po Jettę aż z Muszyny. Mam nadzieję że wszystko dobrze pójdzie. Quote
figa33 Posted October 4, 2011 Posted October 4, 2011 co to za właściciel ...bite , zastraszane , kojcowe , może ,żeby bardziej nerwowe były.. do doooo z takim właścicielem..:shake: Quote
Becia66 Posted October 5, 2011 Author Posted October 5, 2011 [quote name='figa33']co to za właściciel ...bite , zastraszane , kojcowe , może ,żeby bardziej nerwowe były.. do doooo z takim właścicielem..:shake:[/QUOTE] Jetta nawet nie, tylko Rodos widać niejedno przeszedł w swoim życiu :shake:. Quote
Becia66 Posted October 5, 2011 Author Posted October 5, 2011 Więc chcę donieść, że Jetta pojechała dzisiaj do nowego domku :multi::multi: Państwo, wspaniali, ciepli i wrażliwi, należał się psince taki domek. Przywieźli nam worek karmy dla psiaków i chyba z dziesięć misek - bardzo dziękujemy . Rodos i Jetta zostały wymiziane, wszystkie psiaki dostały smakołyki, no ale to Jetta została wyjątkową szczęściarą. Pani Joasia już dzwoniła do mnie, że wszystko w jak najlepszym porządku, że sunia zwiedzila dom i ogród i zapoznała się z 2 małymi psiakami rodziców względem których była delikatna i przyjazna, że wszyscy sunią zachwyceni. Wracając wstąpili od razu do weta, zbadał sunię, wyczyścił uszka i określił wiek na niewiele ponad rok. Umówili się za 3 tygodnie na sterylizację.:loveu: Bądż szczęśliwa psinko, majuska wklei zdjęcia jak się poturla do laptopa :diabloti:. Quote
majuska Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 No to wklejam....ech, dawno z takim luzem po adopcji nie siedziałam przed kompem :) Wogóle sie nie martwie o naszą "gwiazdę": Quote
Florentynka Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 Szybciutko Wam ta Jetta zeszła. Nie zdążyłam jeszcze nic napisać na wątku dwóch pięknych owczarków, a tu się jeden owczarek ostał... Quote
Recommended Posts