ALMA2 Posted March 30, 2010 Posted March 30, 2010 katarzyna kuczewska napisał(a):heheh to sie ALMA ZDUBLOWAŁYŚMY ;) dokładnie jak piszesz była zachwycona i jutro pochwali sie tymi ,, osłonkami na jajka " hehehe nie wiem jak to nazwac fachowo jutro zdam relacje :) co i jak Grunt to dobre sprawozdania ;) Na relacje z wizyty na żywo, będziemy czekać z niecierpliwością.:p Quote
agusiazet Posted March 30, 2010 Posted March 30, 2010 Fajnie, że Pani Irenka dostała juz przesyłkę, bo były w niej życzenia i mini jajeczka wielkanocne z czekolady, więc po świętach to już byłoby nie to samo! Paczki niestety zawsze idą dłużej niż listy ( do Pani Irenki poszło jako list, bo waga była mała), a do syna Eli poszła paczka też ze względu na wagę. Żeby tylko mały Łukasz dostał paczkę przed świętami!!! Quote
3 x Posted March 30, 2010 Posted March 30, 2010 [quote name='ALMA2'] Pani Irenka dostałą równiez druga paczkę z liścikiem. Były tam między innymi ciasteczka, przy których pomagał Piotruś, i nie wiem czy dobrze zrozumiałam szydełkowe osłonki na jajeczka. Rekcja Pani Irenki - mówiła, że bardzo się wzrószyła, że to przyjemnie otwierac paczki. Wiecie jak mi wymieniała co dostała - nie wiem jak to opisać. Była bardzo zadowolona i tak ciepło sie o tym wypowiadała. to teraz ja sprostuję szydełkowe osłonki na jajka pani Irenka dostała tego typu: Kubraczki na jajka tylko w radosnych kolorach czyli zółte pomaranczowe i różowe ciasteczkowy Piotrus który nie pomagał a ZROBIŁ "prawie marcepana" to dogomaniacki Gremlin, któremu zaraz podeslę linkę, żeby pokazać jak pani Irenka o nim ładnie mówi "Piotruś" ;) ale z tego wnioskuję ze pani Irena odczytała mój liścik, bo szczerze powiem ze starałam się pisać wyraźnie i w miarę dużą "czcionką" bo bałam się, że moze pisanego pisma nie bedzie w stanie przeczytac, a nie chciałam wysyłać listu drukowanego z worlda. Quote
ALMA2 Posted March 31, 2010 Posted March 31, 2010 Sorki, za te nieścisłowsci - ale to były takie gorące informacje, być może że nie wszystko dobrze zrozumiłam - ale gapa jestem:roll:. Ale jak rozmawiałam z Pania Irenką to ona opowiadała, a ja sobie wyobraziłam Ciebie, że z małym chłopczykiem pieczecie ciasta. :p Co do listu - przeczytała i rzeczywiście do Pani Irenki trzeba pisać bardzo wyraźnie i większymi literami. Ja na poczatku tez pisałam, ale pózniej poprostu przeprosiłam i zaczełam pisać Wordem- ja wiem, że to nieeleganckie i może niestosowne. Ale przeprosiłam Pania Irenkę i wyjaśniłam jej, że to ze względu na to, aby lepiej jej było czytać. Na koniec listu podpisywałam się ręcznie i domalowywałam kwiatki,żeby złagodzić charakteri żeby nie wyglądało to jak pismo. Quote
ALMA2 Posted March 31, 2010 Posted March 31, 2010 agusiazet napisał(a):Fajnie, że Pani Irenka dostała juz przesyłkę, bo były w niej życzenia i mini jajeczka wielkanocne z czekolady, więc po świętach to już byłoby nie to samo! Paczki niestety zawsze idą dłużej niż listy ( do Pani Irenki poszło jako list, bo waga była mała), a do syna Eli poszła paczka też ze względu na wagę. Żeby tylko mały Łukasz dostał paczkę przed świętami!!! Nio, opowiadała że kawusie czekoladki chyba ciasteczka i mówi rajstopki - :p Ja wierzę, że do piatku paczka dojdzie i mały Łukasz będzie się cieszył. Quote
3 x Posted March 31, 2010 Posted March 31, 2010 [quote name='ALMA2']Sorki, za te nieścisłowsci - ale to były takie gorące informacje, być może że nie wszystko dobrze zrozumiłam - ale gapa jestem:roll:. Ale jak rozmawiałam z Pania Irenką to ona opowiadała, a ja sobie wyobraziłam Ciebie, że z małym chłopczykiem pieczecie ciasta. :p i tak to własnei zabrzamiło w Twojej wypowiedzi a Gremlin to hmm, kawał chłopa :evil_lol: dlatego tak mnie to rozbroiło ;) w sumie jego też :evil_lol: Quote
elapieczus1 Posted March 31, 2010 Posted March 31, 2010 jeśli sie wyrobię to może i ja dziś wpadnę do P Irenki Quote
agusiazet Posted March 31, 2010 Posted March 31, 2010 Elu, to pstryknij Maksiowi parę fotek, jeśli możesz! Quote
elapieczus1 Posted March 31, 2010 Posted March 31, 2010 nie wyrobiłam się:( ale po świętach na pewno pójdę mam młyn teraz w domu i podziębiona jestem Quote
magdola Posted March 31, 2010 Posted March 31, 2010 [quote name='elapieczus1']nie wyrobiłam się:( ale po świętach na pewno pójdę mam młyn teraz w domu i podziębiona jestem[/QUOTE] elunia to daj cynk ...pójdziemy razem:) Quote
katarzyna kuczewska Posted April 1, 2010 Posted April 1, 2010 [quote name='magdola']elunia to daj cynk ...pójdziemy razem:)[/QUOTE] TO MNIE TEZ!:) chetnie pójde z Wami tym bardziej ze 4 kwietna sa imieniny Ireny i byłoby fantastycznie jakbyśmy poszły wieksza grupa do niej :) aha Elu kochana zadzwoń prosze od PANI Irenki - zostawiłaś płyn do mycia okien i Irenka nalega by ci go oddac:)ja niestety nie posiadam w tej komórce do Ciebie nr telefony:( a teraz relacja :) Pani Irenka dziękuje za wspaniałe paczuszki za rajstopki szyneczke czekoladki kawe, osłonki na jajka :)- ciastka marcepanowe i cappucino przepyszne usmiałysmy sie z Irenka jak opowiedzialam ze ten ,, maly Piotruś to rosły chłop :) nawet nie wiecie z jaka ona radościa opowiada o tych paczuszkach listach o pamieci i telefonach od nas :) podarowałan na zajaczka mydło Avon , mam jeszcze krem ale zapomnialam wziasc z szafki:( ehhh moja pamieć Pani Irenka czuje sie raz dobzre raz słabo wczoraj jak cisnienie spadało skarzyła sie na zawroty głowy opowiadała troche o swej młodosci o pracy w szpitalu , odmalowaniu mieszkania i zblizajacej sie wymianie rur w bloku :) generalnie jest bardzo kontaktowa oraz zorientowana w wielu tematach Maksi zaś przywitał mnie na klatce schodowej a potem jak kazdy towarzyski pies spał pod stołem nasłuchując naszych ploteczek Także dziewczynki pamietamy o naszej Irence!!! Quote
Rossa Posted April 1, 2010 Posted April 1, 2010 Cześć ! A nie wiecie czy moja paczuszka już doszła? Wysłałam w piątek , były tam m.in. "śmierdziele " dla Maxia tzn. suszone płucka ... Quote
katarzyna kuczewska Posted April 1, 2010 Posted April 1, 2010 [quote name='Rossa']Cześć ! A nie wiecie czy moja paczuszka już doszła? Wysłałam w piątek , były tam m.in. "śmierdziele " dla Maxia tzn. suszone płucka ...[/QUOTE] Rossa nie wiem ale poczatek kodu pcztowego 8 to tak :) Quote
elapieczus1 Posted April 1, 2010 Posted April 1, 2010 w takim razie 6 kwietnia jesteśmy umówione podajcie tylko godzinę ja się dostosuję do was Quote
katarzyna kuczewska Posted April 1, 2010 Posted April 1, 2010 [quote name='elapieczus1']w takim razie 6 kwietnia jesteśmy umówione podajcie tylko godzinę ja się dostosuję do was[/QUOTE] ja moge po 15 bo pracuje moze tak 15-15 pod klatka P.Irenki Quote
Rossa Posted April 1, 2010 Posted April 1, 2010 [quote name='katarzyna kuczewska']Rossa nie wiem ale poczatek kodu pcztowego 8 to tak :)[/QUOTE] No to znaczy ze chyba doszła ... Quote
katarzyna kuczewska Posted April 1, 2010 Posted April 1, 2010 [quote name='Rossa']No to znaczy ze chyba doszła ...[/QUOTE] nie chyba a na pewno:) Quote
elapieczus1 Posted April 1, 2010 Posted April 1, 2010 oki 15:15 u Pni Irenki pod klatką się spotkamy hm sprawdziłam czy aby na pewno zostawiłam płyn stoi pod zlewem u mnie:eviltong: Quote
katarzyna kuczewska Posted April 1, 2010 Posted April 1, 2010 hmmm dziwne Pani Irenka twierdzi co innego:cool3: która z ciotek chce do nas dołaczyc:)? Quote
elapieczus1 Posted April 1, 2010 Posted April 1, 2010 Pewnie odkupiła taki sam jak przyniosłam bo ciekawie go oglądała Quote
ALMA2 Posted April 1, 2010 Posted April 1, 2010 [quote name='katarzyna kuczewska']hmmm dziwne Pani Irenka twierdzi co innego:cool3: która z ciotek chce do nas dołaczyc:)?[/QUOTE] Ja bym chciała, ale to niemożlwe, szkoda. Ale jak będzie okazja i możliwość i P. Irenka się zgodzi to zróbcie dziewczyny zdjęcia. Quote
elapieczus1 Posted April 1, 2010 Posted April 1, 2010 spojrzałam w kalendarz na 15 mam ortodontę z Łukaszem może przełożymy na środę? Quote
katarzyna kuczewska Posted April 2, 2010 Posted April 2, 2010 ok 7 kwietnia po 15 przed klatką Pani Irenki cioteczki zyczę Wam wesołych, radosnych świąt oraz mokrego dyngusa!!!! Quote
ALMA2 Posted April 2, 2010 Posted April 2, 2010 Zyczenia Radosnych Świat Wielkanocnych. Niech to będzie piękny czas - składa Bożenka dla wszyskich kochanych ciotek i wojków tych mniejszych;) i tych rosłych :pchłopów. Quote
Recommended Posts