Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ALMA2 napisał(a):
Bardzo chetnie, jakieś propozycje? - czy każdy według swoje uznania cos wysle:p

no ja wyślę aniołki choinkowe
szydełkowe

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

3 x napisał(a):
dzięki za inf :)

to ja teraz sama do siebie napisze - nie zapomnieć wysłąc Pani Irenia aniołków, nie zapomnieć !:mad:

Jak dobrze pamietam w tym roku na Wielkanoc P. Irenka dostała od Ciebie ubranka na jajka - bardzo jej sie podobały, z Aniołków będzie pewnie też zadowolona.:p

Posted

ALMA2 napisał(a):
Jak dobrze pamietam w tym roku na Wielkanoc P. Irenka dostała od Ciebie ubranka na jajka - bardzo jej sie podobały, z Aniołków będzie pewnie też zadowolona.:p

tak jest i marcepan co Piotrus pomagał robic :evil_lol:

jeśli ktos jeszcze będzie coś wysyłał do Pani Irenki to ja mogę swoje aniołki przekazać (one są leciutkiw eic wysłka niewiele bedzie mnei kosztować) i wtedy moze pojsc w zbiorczej paczce
chyba ze myslicie, ze Pani Irenka bedzie sie bardziej cieszyc jak dostanei kilka przesyłek z dogo czy jedną zbiorczą do dogo?

Posted

ALMA2 napisał(a):
Myślę, że może każdy osobno, jak możesz wysłać jako list z małą karteczką z kilkoma słowami, to będzie miała co robić otwierając listy.:p

tak tez zamierzam zrobic :)
zwłaszcza ze jakis czas temu nabyłam karteczki swiateczne na bazarku ;)

• 3 weeks later...
Posted

kod : 70 - 475 Szczecin :p.

[FONT=Times New Roman] [/FONT]
[FONT=Arial]Rozmawiałam wczoraj z panią Irenką.[/FONT]
[FONT=Arial] [/FONT]
[FONT=Arial] [/FONT]
[FONT=Arial]Rozmawiałyśmy z pół godziny jak zwykle o wszystkim i niczym pogodzie, polityce, trochę o mnie i trochę o P. Irence.[/FONT]
[FONT=Arial]Pani Irenka tak wywnioskowałam jakoś daje sobie radę i dba o siebie np. teraz zapisała się drugi raz na lampy na kręgosłup lędźwiowy, – bo po konsultacji z lekarzem, stwierdzili, że te bóle nóg to od kręgosłupa. Bolą ja nogi, nie może za bardzo chodzić, więc mówiła, że leży, ogłada telewizję i podjada :sabber: aż śmiała się:p, że już jej trudno guzik od spodni zapiąć.:eviltong:[/FONT]
[FONT=Arial] [/FONT]
[FONT=Arial]Mówiła mi, że często śnił jej się Maks:dog:, ostatnio jak biegał wołała go, ale on nie chciał podejść był jakiś wychudzony. Pocieszyłam Panią Irenkę, że tam gdzie jest teraz Maks to już mu na pewno nic nie jest i jest szczęśliwy – a jest chudszy, bo spala to, co zjada, biegając i :bluepaw: szalejąc po łąkach.[/FONT]
[FONT=Arial][/FONT]
[FONT=Arial]Napomniałam o jakimś małym bąku do towarzystwa, ale P. Irenka nie chce już pieska – bo się po prostu boi, że jak będzie chora, to nie będzie, komu się zaopiekować pieskiem – trochę ją rozumiem.[/FONT]
[FONT=Arial] [/FONT]
[FONT=Arial]Powiedziałam Pani Irence, że skoro teraz jest sama i nie ma obowiązku to niech idzie do lekarza i się postara o skierowanie do sanatorium – to może w przyszłym roku będzie miała przydział tak na wrzesień, październik. Powiedziała, że po nowym roku pójdzie.[/FONT]
[FONT=Arial] [/FONT]
[FONT=Arial]Pani Irenka wszystkich pozdrawia:hand:[/FONT]
[FONT=Arial] [/FONT]
[FONT=Arial]Magda :pPani Irenka pozdrawia Cię, pyta co u słychać i czy pojawiasz się tu na dogo. [/FONT]
[FONT=Times New Roman] [/FONT]
[FONT=Times New Roman] :tree1: [FONT=Arial][SIZE=2]Ja już świątecznie.[/FONT][/FONT]

• 2 weeks later...
Posted

Rozmawiałam przed Świętami z Panią Irenką - bardzo dziękuje za kartki, za wszystkie, z takim namaszczeniem mi o nich opowiadała np: o przepięknej choince.:p.

Dziś jakoś nie miałam okazji, ale jutro do Niej zadzwonię.

Wszystkiego Dobrego na Nowy Rok.:p:tree1:

Posted

moja na pewno nie bo ja niestety naobiecywalam i nic nie wysłałam
:(
wogole w tym roku do nikogo nic nie posłałam ani jednej kartki bo zabrakło mi po prostu czasu
obiecuję jednak poprwe i będę myśleć o Pani Irence na święta Wielkiej Nocy :)

• 2 weeks later...
Posted

Rozmawiałam z Panią Irenką w Niedzielę, czekała na księdza z kolędą.
Czuje się dobrze i mówi, że ponieważ jest ślisko to stara się nie wychodzić z domu. :p

Dziewczyny, czy Wasze psy też trochę tracą orientację jak śnieg topnieje.
Moja Suska załatwia się tylko na trawie, ale jak spada śnieg to oczywiście na śniegu, ale jak śnieg topnienie to chyba zapomina, że siusiu i ko.. robimy też na trawce i chodzi i szuka śniegu, choć jeszcze mały kawałeczek ze śniegiem i dopiero zrobi siku. Śmiesznie to wygląda. Później jej to mija, teraz chodzi i marudzi.

Wstawię tu linka do pieska, który bardzo potrzebuje pomocy. :-(

http://www.dogomania.pl/threads/198005-Terierek-w-TRAGICZNYM-stanie-wy%C5%82ysienia-ko%C5%82tuny-rany!-W-schronisku-w-Ostrowi-Maz.

Posted

[quote name='ALMA2']Rozmawiałam z Panią Irenką w Niedzielę, czekała na księdza z kolędą.
Czuje się dobrze i mówi, że ponieważ jest ślisko to stara się nie wychodzić z domu. :p

Dziewczyny, czy Wasze psy też trochę tracą orientację jak śnieg topnieje.
Moja Suska załatwia się tylko na trawie, ale jak spada śnieg to oczywiście na śniegu, ale jak śnieg topnienie to chyba zapomina, że siusiu i ko.. robimy też na trawce i chodzi i szuka śniegu, choć jeszcze mały kawałeczek ze śniegiem i dopiero zrobi siku. Śmiesznie to wygląda. Później jej to mija, teraz chodzi i marudzi.

Wstawię tu linka do pieska, który bardzo potrzebuje pomocy. :-(

http://www.dogomania.pl/threads/198005-Terierek-w-TRAGICZNYM-stanie-wy%C5%82ysienia-ko%C5%82tuny-rany!-W-schronisku-w-Ostrowi-Maz.

Moj michaś na sniegu się slizga
tzn na tym lodowym śniegu
a ze pierdoła niezmieska to z jajek już mu chyba nic nie zostało
bo tyle razy mu się łapy rozjechały ze jak nic musiał je stłuc ;)

Posted

3 x napisał(a):
Moj michaś na sniegu się slizga
tzn na tym lodowym śniegu
a ze pierdoła niezmieska to z jajek już mu chyba nic nie zostało
bo tyle razy mu się łapy rozjechały ze jak nic musiał je stłuc ;)

O kurcze, to dopiero michaś się ma, tak jeździć na lodzie, że się porządnie wysikać nie można :p.

My dziś szukałysmy jeszcze śniegu - ale jest go coraz mniej, a ja rano nie mam czasu tak biegać i czekać żeby ona sie zastanowiła sikać tu, czy może tam dalej.

Ja nie wiem, inne znajome pieski tak sie nie zastanawiają nad miejscem sikania, poprostu wychodzą sikają i już. A ta moja sunia to chodzi i szuka i już kica żeby sie wysiakać, i nagle wstaje i mówi tu nie i idzie dalej. A się denewuję, że nie zdąży się załatwić porządnie rano.

• 3 weeks later...
Posted

Ciotki ze Szczecina...prosze moze ktos ma kontakt ze Scroniskiem...mamy DT dla pudla.....

17/2011

rasa: mieszaniec

boks: K-3
numer: 17/2011
miasto: Szczecin

sterylizacja: nie
szczepienia: tak
odrobaczenie: nie

opis:
Pies trafił do naszego Schroniska 03.01.2011, został znaleziony przy Jez.Głębokim i do nas doprowadzony.

kontakt:
Zakład Usług Komunalnych ul. Ku Słońcu 125A 71-080 Szczecin Schronisko dla Bezdomnych Zwierząt w Szczecinie al. Wojska Polskiego 247 Szczecin 71-346 .
telefon interwencyjny całodobowy 91 487 02 81 lub Dyżurny Techniczny Miasta 1 96 56

Potrzebujemy wiecej info czy jeszcze tam jest???

Posted

coronaaj napisał(a):
Ciotki ze Szczecina...prosze moze ktos ma kontakt ze Scroniskiem...mamy DT dla pudla.....

17/2011

rasa: mieszaniec

boks: K-3
numer: 17/2011
miasto: Szczecin

sterylizacja: nie
szczepienia: tak
odrobaczenie: nie

opis:
Pies trafił do naszego Schroniska 03.01.2011, został znaleziony przy Jez.Głębokim i do nas doprowadzony.

kontakt:
Zakład Usług Komunalnych ul. Ku Słońcu 125A 71-080 Szczecin Schronisko dla Bezdomnych Zwierząt w Szczecinie al. Wojska Polskiego 247 Szczecin 71-346 .
telefon interwencyjny całodobowy 91 487 02 81 lub Dyżurny Techniczny Miasta 1 96 56

Potrzebujemy wiecej info czy jeszcze tam jest???

podniosę pytanko:p

• 2 weeks later...
Posted

dzwoniłam do P. Irenki - pogadałyśmy trochę.
P. Irenka wszystkich pozdrawia.
i podaje przepis, który ktoś jej polecił na wzmocnienie w taka pogodę jaka jest teraz : szklanka wody przegotowanej, łyżka miodu - ten napój podobno musi postać dzień - pomaga w utrzymaniu dobrej formy.

polecam: ja daję dwie:p łyżki miodu+ cytryna:p

Posted

Ciotki nadmorskie potrzebuję kogoś do wizyty adopcyjnej gdieś okolice Gdańska, jutro dopytam dokładnie! I czy nie znacie kogoś kto jeździ znad morza do Poznania, potrzebuję tego ktosia na najbliższą niedzielę. Chodzi o mojego podopiecznego kota Rysia!