Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

katarzyna kuczewska napisał(a):
heheh to sie ALMA ZDUBLOWAŁYŚMY ;)
dokładnie jak piszesz była zachwycona i jutro pochwali sie tymi ,, osłonkami na jajka " hehehe nie wiem jak to nazwac fachowo
jutro zdam relacje :) co i jak

Grunt to dobre sprawozdania ;)

Na relacje z wizyty na żywo, będziemy czekać z niecierpliwością.:p

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Fajnie, że Pani Irenka dostała juz przesyłkę, bo były w niej życzenia i mini jajeczka wielkanocne z czekolady, więc po świętach to już byłoby nie to samo!
Paczki niestety zawsze idą dłużej niż listy ( do Pani Irenki poszło jako list, bo waga była mała), a do syna Eli poszła paczka też ze względu na wagę. Żeby tylko mały Łukasz dostał paczkę przed świętami!!!

Posted

[quote name='ALMA2']

Pani Irenka dostałą równiez druga paczkę z liścikiem.
Były tam między innymi ciasteczka, przy których pomagał Piotruś, i nie wiem czy dobrze zrozumiałam szydełkowe osłonki na jajeczka.

Rekcja Pani Irenki - mówiła, że bardzo się wzrószyła, że to przyjemnie otwierac paczki.
Wiecie jak mi wymieniała co dostała - nie wiem jak to opisać. Była bardzo zadowolona i tak ciepło sie o tym wypowiadała.

to teraz ja sprostuję

szydełkowe osłonki na jajka pani Irenka dostała tego typu: Kubraczki na jajka
tylko w radosnych kolorach czyli zółte pomaranczowe i różowe

ciasteczkowy Piotrus który nie pomagał a ZROBIŁ "prawie marcepana" to dogomaniacki Gremlin, któremu zaraz podeslę linkę, żeby pokazać jak pani Irenka o nim ładnie mówi "Piotruś" ;)

ale z tego wnioskuję ze pani Irena odczytała mój liścik, bo szczerze powiem ze starałam się pisać wyraźnie i w miarę dużą "czcionką" bo bałam się, że moze pisanego pisma nie bedzie w stanie przeczytac, a nie chciałam wysyłać listu drukowanego z worlda.

Posted

Sorki, za te nieścisłowsci - ale to były takie gorące informacje, być może że nie wszystko dobrze zrozumiłam - ale gapa jestem:roll:. Ale jak rozmawiałam z Pania Irenką to ona opowiadała, a ja sobie wyobraziłam Ciebie, że z małym chłopczykiem pieczecie ciasta. :p

Co do listu - przeczytała i rzeczywiście do Pani Irenki trzeba pisać bardzo wyraźnie i większymi literami.
Ja na poczatku tez pisałam, ale pózniej poprostu przeprosiłam i zaczełam pisać Wordem- ja wiem, że to nieeleganckie i może niestosowne. Ale przeprosiłam Pania Irenkę i wyjaśniłam jej, że to ze względu na to, aby lepiej jej było czytać. Na koniec listu podpisywałam się ręcznie i domalowywałam kwiatki,żeby złagodzić charakteri żeby nie wyglądało to jak pismo.

Posted

agusiazet napisał(a):
Fajnie, że Pani Irenka dostała juz przesyłkę, bo były w niej życzenia i mini jajeczka wielkanocne z czekolady, więc po świętach to już byłoby nie to samo!
Paczki niestety zawsze idą dłużej niż listy ( do Pani Irenki poszło jako list, bo waga była mała), a do syna Eli poszła paczka też ze względu na wagę. Żeby tylko mały Łukasz dostał paczkę przed świętami!!!

Nio, opowiadała że kawusie czekoladki chyba ciasteczka i mówi rajstopki - :p

Ja wierzę, że do piatku paczka dojdzie i mały Łukasz będzie się cieszył.

Posted

[quote name='ALMA2']Sorki, za te nieścisłowsci - ale to były takie gorące informacje, być może że nie wszystko dobrze zrozumiłam - ale gapa jestem:roll:. Ale jak rozmawiałam z Pania Irenką to ona opowiadała, a ja sobie wyobraziłam Ciebie, że z małym chłopczykiem pieczecie ciasta. :p

i tak to własnei zabrzamiło w Twojej wypowiedzi
a Gremlin to hmm, kawał chłopa :evil_lol:
dlatego tak mnie to rozbroiło ;)
w sumie jego też :evil_lol:

Posted

[quote name='elapieczus1']nie wyrobiłam się:( ale po świętach na pewno pójdę mam młyn teraz w domu i podziębiona jestem[/QUOTE]

elunia to daj cynk ...pójdziemy razem:)

Posted

[quote name='magdola']elunia to daj cynk ...pójdziemy razem:)[/QUOTE]
TO MNIE TEZ!:)
chetnie pójde z Wami tym bardziej ze 4 kwietna sa imieniny Ireny i byłoby fantastycznie jakbyśmy poszły wieksza grupa do niej :)
aha Elu kochana zadzwoń prosze od PANI Irenki - zostawiłaś płyn do mycia okien i Irenka nalega by ci go oddac:)ja niestety nie posiadam w tej komórce do Ciebie nr telefony:(
a teraz relacja :)
Pani Irenka dziękuje za wspaniałe paczuszki za rajstopki szyneczke czekoladki kawe, osłonki na jajka :)-
ciastka marcepanowe i cappucino przepyszne
usmiałysmy sie z Irenka jak opowiedzialam ze ten ,, maly Piotruś to rosły chłop :)
nawet nie wiecie z jaka ona radościa opowiada o tych paczuszkach listach o pamieci i telefonach od nas :)
podarowałan na zajaczka mydło Avon , mam jeszcze krem ale zapomnialam wziasc z szafki:( ehhh moja pamieć
Pani Irenka czuje sie raz dobzre raz słabo wczoraj jak cisnienie spadało skarzyła sie na zawroty głowy
opowiadała troche o swej młodosci o pracy w szpitalu , odmalowaniu mieszkania i zblizajacej sie wymianie rur w bloku :)
generalnie jest bardzo kontaktowa oraz zorientowana w wielu tematach
Maksi zaś przywitał mnie na klatce schodowej a potem jak kazdy towarzyski pies spał pod stołem nasłuchując naszych ploteczek
Także dziewczynki
pamietamy o naszej Irence!!!

Posted

Cześć ! A nie wiecie czy moja paczuszka już doszła? Wysłałam w piątek , były tam m.in. "śmierdziele " dla Maxia tzn. suszone płucka ...

Posted

[quote name='katarzyna kuczewska']hmmm dziwne Pani Irenka twierdzi co innego:cool3:

która z ciotek chce do nas dołaczyc:)?[/QUOTE]

Ja bym chciała, ale to niemożlwe, szkoda.
Ale jak będzie okazja i możliwość i P. Irenka się zgodzi to zróbcie dziewczyny zdjęcia.

Posted

Zyczenia Radosnych Świat Wielkanocnych.
Niech to będzie piękny czas - składa Bożenka dla wszyskich kochanych ciotek i wojków tych mniejszych;) i tych rosłych :pchłopów.