Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Bardzo się cieszę, że sprawę dało się ruszyć.

Ja już o tych oknach mówiłam Pani Irence, żeby sobie dała spokuj - ja ją rozumiem, ze poprostu może nie mieć sił i wszystko ją męczy.

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Pani Irenka pije kawę, herbatkę:p - jeżeli moge cos podpiwedzieć to może rajstopki, może takie troszkę grubsze - tego nigdy zawiele, pewnie ucieszy się z czekoladki lub jakiś ciaseczek paczkowanych, to równiez może byc mydełko, szamponik - ja myślę, że jak człowiek nie ma zadużo kaski to cieszłby się z takich praktycznych rzeczy - bo ja to taka praktyczna jestem;).
Ale oczywiście to tylko takie moje sugestie.

Posted

I zadzoniłam wczoraj wieczorem do Irenki, była zachwycona rozmową z Kasią .
I uwaga :
Pani Irenka powiedziała mi, że Kasia pójdzie z nią do tego lekarza - czy to prawda - będziesz mogła?

Augasia - nie mogłam też sie powstrzymać i powiedziałam jej, że jedna ciotka, które teraz jest na Wyspach - powiedziała że jak bedzie w Polsce - to zadzoni do P. Irenki.
I oczywiście P. Irenka, a która to , a która znam ją ... - fajna jest ta kobietka.

A już nie będe pisała, że oczywiście dziękowała nam za pomoc.

Posted

Pozwolę przyłączyc się do dyskusji. Jeśli chodzi o P. Irenke to dobrze byłoby przed wizytą u endykrynologa mieć wyniki badań :TSH, FT4, FT3- na te badania dostałam skierowanie od lekarza rodzinnego , następne jezeli będą konieczne np. scyntografia, biopsja , USG to lekarz endykrynolog kieruje .... i tutaj zaczyna się problem bo ... aby je zrobic w miarę szybko to trzeba prywatnie , potem znów do endykrynologa i leczenie w zależności od diagnozy, nadczynność , niedoczynnośc tarczycy lub jakies inne schorzenie (scyntografia i biopsja przy guzach tarczycy)
TSH prywatnie u mnie na Wybrzeżu -23 zł , FT i - juz nie pamiętam , USG - około 100zł , scyntografia -przed 4 laty 100 zł , biopsja -100 zł. Wizyta u mojej P. doktor ....80 zł , potem skierowanie do szpitala....
Opisałam tutaj jak to było u mnie, ale nie wzystko musi byc tak samo , może /prawdopodobnie niektóre badania nie będą konieczne , wszystko zależy od rodzaju schorzenai .
No i poproszę na priva adres P. Irenki i nr telefonu , chętnie do niej zadzwonię i porozmawiam chociazby o tarczycy hihi
pozdrowienia dla P . Irenki i dla Was dziewczyny!!!

Posted

Witam
świetnie sie nam rozmawiało wczoraj z PANIA IRENKA
tak jak obiecałam pojde z Pania do lekarza, dzien wczesniej przypomne o wizycie aby nasza kochana PANI przygotowala wszystkie wyniki ktore ma.
teraz wszystko w naszych rekach trzeba tylko wplacic pieniadze na konto na lekarza :)
pzdr serdecznie

Posted

Rossa dzieki za wiadomosci ale nie strasz az tak naszej Irenki ma wyniki jonogramu i TSH zreszta wynikow jest problem jej lekarz rodzinny ktorego nazwiska pani wczoraj nie pamietała nie jest chetny do zrobienia chocby morfologii
co do wizyty ta lekarz jest moze dozsza ale bardzo dobra sprawdzona a prawobrzeze jest za daleko dla PANI IRENKI.ona potzebuje naszej pomocu ale nie nasiłe to samodzielna dumna kobieta
dategopozwolilam sobie zaapelowac do Was anielice kazde 10 zł sie liczy

Posted

Kasiu , ja nie zamierzam jej straszyc , wręcz przeciwnie , żeby sie nie martwiła , bo z chorą tarczycą czy bez żyje się normalnie hihi. A ja jestem z Wybrzeża okolice Gdańska hihi a nie z prawobrzeża .A te informacje to tak bardziej dla was abyście sie mogły zorientowac w ewentualnych kosztach .
No i chicałabym jej jakąs paczuszke jeszcze przed świętami wysłać .
Nie umiem " mordek" wstawiać ...

Posted

A zwrócę się z apelem: z prośbą :modla: o pomoc :help1:

PROSIMY O POMOC FINANSOWĄ NA LEKARZA dla PANI IRENKI, CHOĆ MAŁĄ KWOTĘ
:buzi:

chętnym podam nr konta:p

Posted

Alma , wyślę trochę ,tylko na jakie konto , czy na P . Irenki(juz mam) czy na inne? Ale dopiero pod koniec tygodnia , gdy wybiore się do"miasta"hihi

Posted

Rossa napisał(a):
Alma , wyślę trochę ,tylko na jakie konto , czy na P . Irenki(juz mam) czy na inne? Ale dopiero pod koniec tygodnia , gdy wybiore się do"miasta"hihi

PANI IRENKA MA NR KONTA - BARDZO DZIEKUJEMY:loveu: - każda złotóweczka dla nas się liczy.

Posted

Pieniązki już poszły , tylko 60 zł - więcej na razie nie mogę a i z Panią Irenka też już sobie porozmawiałam - baaaardzo miła ta Pani. dziewczyny P. Irenka coś wspomniała że Maxio ma problemy z wchodzeniem po schodach , czy on dostaje coś na stawy - orientujecie się moze?
pozdr

Posted

Rossa napisał(a):
Pieniązki już poszły , tylko 60 zł - więcej na razie nie mogę a i z Panią Irenka też już sobie porozmawiałam - baaaardzo miła ta Pani. dziewczyny P. Irenka coś wspomniała że Maxio ma problemy z wchodzeniem po schodach , czy on dostaje coś na stawy - orientujecie się moze?
pozdr

Bardzo dziękujemy w imieniu Irenki:loveu:,

Maks chyba nic nie bierze - bo do tej pory to P. Irenka chyba nie mówiła, że Maks ma problemy z chodzeniem.
Przedwczoraj jak do niej dzwoniłam to mówiła, że niedziałała winda, dlatego musieli wchodzic po schodach, a Maks pewnie nie przyzwyczajony.
A i Pani Irenka mówi , ze bysio z niego niezły - nie wiem bo bardzo dawno nie było zdjęć.:p

Posted

Ile Maksio ma lat? Duże psy dość często mają problemy ze stawami, właśnie ze względu na swoją masę! Może Katarzyna, przy okazji wyjścia z Panią Ireną do lekarza, pstryknęłaby parę fotek Maksowi? Jeśli czas jej pozwoli:) Mozna mu kupować karmę dla psów z problemami stawowymi, mojemu Sonusiowi (11lat) pomogła rewelacyjnie!

Posted

Maksio, ma chyba z 10 lat.
A jaka agus karmę jadł Sonuś - moja koleżnka ma rotka, który własnie ma problemy ze stawami - dlatego pytam czy poleciłabys jakąś szczególnie.

Fajnie byłoby zobaczyc P Irenke i Maksa.

Posted

Sonuś ją jada, bo wg weta trzeba podawać cały czas, gdyż po odstawieniu problemy stawowe wracają, niestety. To karma z Krakvetu (ja mieszam ją z karmą odchudzającą bez żadnych proporcji, po prostu z dwóch różnych karm robię jedną), nazywa się Royal Canion Mobility Suppor i za 7 kg zapłaciłam 159 zł. Wg. mojego weta karma na stawy podana zwierzakowi zaraz po zauważeniu problemów stawowych działa rewelacyjnie i może te problemy wyeliminować nawet na kilka lat. Niestety im pies starszy i ma mniej ruchu tym prędzej kłopoty wracają i trzeba włączyć leczenie farmakologiczne, nie wiem jakie, bo nie pytałam:) Zaznaczam, ze mój Sony jest średnim psem, ale im pies większy tym tego typu problemy są większe:(

Kupiłam dla Pani Irenki pyszną kawę cappuccino firmy Maxwell Hause i pewnie dokupię jakieś rajstopy lub bluzeczkę, tylko brzydka pogoda u nas i nie chce mi się jechać na miasto, ale jutro już się zmobilizuję, żeby w piątek wysłać, aby doszło przed świętami!

Posted

agusiazet napisał(a):
:(

Kupiłam dla Pani Irenki pyszną kawę cappuccino firmy Maxwell Hause i pewnie dokupię jakieś rajstopy lub bluzeczkę, tylko brzydka pogoda u nas i nie chce mi się jechać na miasto, ale jutro już się zmobilizuję, żeby w piątek wysłać, aby doszło przed świętami!

No to się Pani Irenka ucieszy:p, u nas słoneczko świci, a ja jutro mam wolne:sweetCyb:, więc będzie sprzatanko, pranko przed świętami. a i tak to na dłuższy czas to nic nie da:roll:, bo ja nie wiem skąd się biora te kurze.

Posted

katarzyna kuczewska napisał(a):
nic nie wiedziałm o tych problemach, podejrzewam tez ze Maks nie potrafi skakac/wchodzic po schodach i ten jego wiek... tez ma znaczenie
porozmawiam z Pani IRENKA i ogladne Maksa
co do zdjec nie ma sprawy zrobie jak nie zapomne zabrac aparatu:)

Ja poprostu jestem ciekawa, czy Maksio trochę nie przytył, dlatego mu się nie chce łazić po schodach.
Bo jak dzwoniłam - to P. Irenka nigdy nie mówiła zeby na spacerach były jakieś problemy z chodzeniem Maksa.

Posted

tak sobie myslę że skoro pomoc jest potrzebna przy myciu okien to ja chętnie pomogę jestem teraz bez pracy więc myślę ze za słodycze dla syna na zajączka mogę pomóc dajcie znać dziewczyny czy jest taka możliwość mój nr tel ma chyba Kasia jeśli nie to proszę o info na pw

Posted

elapieczus1 napisał(a):
tak sobie myslę że skoro pomoc jest potrzebna przy myciu okien to ja chętnie pomogę jestem teraz bez pracy więc myślę ze za słodycze dla syna na zajączka mogę pomóc dajcie znać dziewczyny czy jest taka możliwość mój nr tel ma chyba Kasia jeśli nie to proszę o info na pw

Kurczę, byłoby rewelacyjnie. Słodycze zaraz jutro kupiłabym i wysłała, tylko, ze to przesyłka z Anglii! Napisz, ile synek ma lat i co lubi. Zaraz podam Ci na PW telefon do Pani Irenki, zadzwoń i umów się! Podaj mi też swój adres na PW! Kochana, spadłaś nam jak manna z nieba:) Czekam na odpowiedź Pani Irenki. Koniecznie powiedz jej w rozmowie, ze to pomoc dla niej z Dogomanii, na pewno będzie wiedziała!!!