Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jeśli Pani Irenka zdecyduje się pójść do lekarza prywatnie czyli szybciej, a to przy tarczycy jest ważne i to bardzo nawet, bo tarczyca jest bardzo podstępna, to deklaruję już 50 zł na ten cel. Czy ktoś się jeszcze dołoży?

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja też się dołożę, narazie 30,00 złotych. (poprostu trochę cienko stoję z kasą) Jeżli nik inny nie będzie mógł - to 50,00 .

Dzwoniłam do Pani Irenki - poprosiłam, zeby sprawdziła czy obok niej są prywatne wizyty i ile kosztują.
Jutro napewno mnie nie będzie na forum, nie wiem jak w piatek, ale do poniedziałku postarm się znaleśc tego lekarza dla Pani Irenki.

Agusiazet - Pani Irenka bardzo dziękuję:loveu: za deklarację. (to słychać było w jej głosie)

Dusje - Magda - Pani Irenka pyta czy wszystko wporządku i czy jesteś zdrowa. Bardzo się cieszy z twoich pozdrowień:p.

Ten lekarz rodzinny kazał zrobic Pani Irence tylko Jonogram i na tej podstawie dał jej skierowanie do Endokrynologa.

Posted

Ciotki żaden endokrynolog z przychodni!!! Prywatnie tez odradzam...koszty sa powalajace! Moja mama choruje kilkanascie laat, w tym min. niewydolnosc serca, niedomykalnosc zastawki, itd... Miala operacje, i chyba juz wszystkich endokrynologow 'przerobila' w Sz-nie. Szkoda, ze tak pozno tu trafilam. Gdyby ktos chcial to podam do siebie, albo do mamy nr tel, bo na necie jestem bardzo rzadko. Moze i prywatny jest dobry, ale lekko woła;100-150 zł a gdzie badania? Najlepiej zarejestrowac sie do poradni przyszpitalnej na Unii Lubelskiej. Tam sie czeka ok 4 mies. w przychodni "budowlance" ok 2-3 tygodni, ale mama mowila, ze nie warto...

Posted

agusiazet napisał(a):
Przydałoby się, żeby Ulka18 zajrzała, ona dużo wie o tarczycy, pewnie doradziłaby coś mądrego. Ja jestem pewna, ze im szybciej tym lepiej!

Zgadzam się.

Nie wiem czy te badania są wystarczające. Czy jak pódzie do endokrynologa - to ten z braku badań, da jej skierowanie na badania i trzeba będzie wizytę powtórzyć.

Jak ktoś napisze jakie badania powinna mieć ( juz wiem że TSH - ale czy jonogram to to samo?) to postaram się ją przekonać żeby ona przekonała lekarza pierwszego kontaku, żeby dał jej skierowanie na takie badania.

Posted

magdola napisał(a):
Ciotki żaden endokrynolog z przychodni!!! Prywatnie tez odradzam...koszty sa powalajace! Moja mama choruje kilkanascie laat, w tym min. niewydolnosc serca, niedomykalnosc zastawki, itd... Miala operacje, i chyba juz wszystkich endokrynologow 'przerobila' w Sz-nie. Szkoda, ze tak pozno tu trafilam. Gdyby ktos chcial to podam do siebie, albo do mamy nr tel, bo na necie jestem bardzo rzadko. Moze i prywatny jest dobry, ale lekko woła;100-150 zł a gdzie badania? Najlepiej zarejestrowac sie do poradni przyszpitalnej na Unii Lubelskiej. Tam sie czeka ok 4 mies. w przychodni "budowlance" ok 2-3 tygodni, ale mama mowila, ze nie warto...

Pani Irenka to starsza osoba, która potrzebuje trochę wsparcia i porady - jeżeli twoja mama miałaby czas porozmawiać z Panią Irenką i jej doradzić to mogłabym podać telefon do niej. Pani Irenka nie ma komputera i netu. Więc tylko rozmowa telefonicza wchodzi w grę. Ale jest to telefon komórkowy więc trzeba się liczyć rówież z kosztami tej rozmowy.

Posted

ALMA2 napisał(a):
Zgadzam się.

Nie wiem czy te badania są wystarczające. Czy jak pódzie do endokrynologa - to ten z braku badań, da jej skierowanie na badania i trzeba będzie wizytę powtórzyć.

Jak ktoś napisze jakie badania powinna mieć ( juz wiem że TSH - ale czy jonogram to to samo?) to postaram się ją przekonać żeby ona przekonała lekarza pierwszego kontaku, żeby dał jej skierowanie na takie badania.

Lekarza nie przekona... Od tego jest własnie endokrynolog. Co do testu TSH to on podstawowym badaniem ale najlepiej z dodatkowymi hormonami trzeba prosic. Moja mama chwilowo ma ograniczone fundusze w telefonie, a ja sie za bardzo nie znam....nie wiem czy to bylby dobry pomysl...:) a gdzie p.irenka mieszka? Poza tym sa inne badania, np."kontrast" -z badan izototopowych. Jonogram to inne badanie niz tsh.

Posted

agusiazet napisał(a):
A czy któraś z ciotek wie jaki rozmiar ubrań nosi Pani Irena?

Podejrzewam ,że ma ok.155-160 cm i 38 rozmiar, porównałam w pamięci wg siebie.

Posted

witam poczytałam watek najwzniejsze aby Pani Irenka poszla do lekarza rodzinnego i poprosiła wreczymusiła badani krwii oraz dodakow na ten poziom TSH - bez tego wizyta u endokrynologa jest bez sensu
mam pare namiarów na lekarzy przyjmujacych prywatnie - sprawdzone
a i doloze sie do kosztów wizyty

Posted

Rozmawiałam z Pania Irenką. Mówiła mi, że sprawdziła jeszcze raz i okazło się , że ma badania TSH .
Pani Irenka poszała jeszcze raz do przychodni i wybłagała żeby w rejestracji przepisać ją na wcześniejszy termin - teraz na lipiec.

Pani Irenka mówiła , żebyśmy sobie nie robiły kłopotu z tą wizyta prywatnie, bo każdy ma wydatki, a przecież ida święta.

Nie wiem co robić, jeżeli mamy się złożyć na ta wizytę i jeżeli ta wizyta u lekarza ma sens to pomóżcie mi to jakoś zorganizować i poukładać - proszę - -bo ja jakoś jestem mało organizacyjna:roll:

"Katarzyna kuczewska" Kasia - czy mogłabyś zadzwonić do pani Ireni i uzgodnić z nią namiary na lekarza, jednocześnie wiedziałbyśmy jaka kwota jest potrzebna na ta wizytę.
I ewentualnie komu wpłacic pieniążki na lekarza, żeby przekazać je P. Irence. (może do sklepu Anety, tu gdzie na krmę).

Posted

Lipiec jest dopiero za cztery miesiące, jeśli prywatnie udałoby się Pani Irence na kwiecień, po świętach na przykład, to warto byłoby uzbierać 200 zł i dać Pani Irence na tego endokrynologa!!! Wiem, że z tarczycą trzeba szybko się leczyć, bo ona robi spore spustoszenie w organizmie!!! Jeśli Katarzyna Kuczewska mogłaby Pani Irence coś poradzić, a nawet umówić na taką wizytę na połowę kwietnia na przykład byłoby świetnie! Tylko kto zbierze kasę dla Pani Irenki?

Posted

W sprawie pieniędzy na lekarza - ja bym napisała prośbę do Anetki od karmy.
Wiem , że na jej konto wpywały czasmi pieniążki dla Pani Irenki i Anetka zawsze je jej przekazywała - bo Pani Irenka mi się chwaliła.

Posted

agusiazet napisał(a):
Lipiec jest dopiero za cztery miesiące, jeśli prywatnie udałoby się Pani Irence na kwiecień, po świętach na przykład, to warto byłoby uzbierać 200 zł i dać Pani Irence na tego endokrynologa!!! Wiem, że z tarczycą trzeba szybko się leczyć, bo ona robi spore spustoszenie w organizmie!!! Jeśli Katarzyna Kuczewska mogłaby Pani Irence coś poradzić, a nawet umówić na taką wizytę na połowę kwietnia na przykład byłoby świetnie! Tylko kto zbierze kasę dla Pani Irenki?

dokładnie mysle ze po swietach byla by wizyta
co do kosztow zadzwone jeszce raz i podpytam o koszt do tych 4 gabinetów
pieniadze moze na konto Anety jak pozwoli z dopiskiem na lekarza
wszelkie szczegoly podam w poniedzialek po 14 ok ?

Posted

katarzyna kuczewska napisał(a):
dokładnie mysle ze po swietach byla by wizyta
co do kosztow zadzwone jeszce raz i podpytam o koszt do tych 4 gabinetów
pieniadze moze na konto Anety jak pozwoli z dopiskiem na lekarza
wszelkie szczegoly podam w poniedzialek po 14 ok ?

Bardzo fajnie, dzięki za pomoc.

Posted

dziewczyny, Pani Irenka ma umowiona wizytę u Prof Wideckiej w środę 14 kwietnia koszt wizyty 150 zł pieniadze prosze przesyłać na prywatne konto Pani Irenki - którego numer zna Pani Bozenka z Warszawy APEL! pani Bożenko prosze przesłać ciotką na PW nr konta Pani Irenki by mogły wpłacic cos od siebie

Posted

TAK TEZ POMYŚLAŁAM:)
przesli mnie - mam pare grosza dla naszej Irenki
bardzo ciepło o Tobie mowi Irenka
aha musze sie pozalic ze pani Irenka nie chiala przyjac tej naszej pomocy
byla mowa dlaczego, ze nie potrzebnie wydajemy pieniadze ze swieta itp itd...
nastraszyłam Pania Irenke ,ze jak sie nie zgodzi podkabluje i zavzniemy wszystkie wydzwaniac do niej w tej sprawie
ehhh
Pani Irenka powiedzial mi ze za duzo dla niej robimy a jak sie tak zastanawiam ze chyba nie ?:shake::oops:
i martwia mnie jej zawroty głowy
przyznala ze boi sie umyc okna przed swietami :shake:

Posted

Katarzyno, spisałaś się znakomicie!!! Ja pieniążki w wysokości 50 zł przeleję po przyjeździe do Polski, tj. po 2 kwietnia. Zatem poproszę o numer konta i dane do przelewu na PW. Mam tylko jedno pytanie, czy Pani Irenka ma tam już przyjść z wynikami badań, które ma od rodzinnego? Czy może w tej kwocie są już badania? Katarzyno napisz, bo to wazne i Pani Irenka musi to wiedzieć!

Posted

katarzyna kuczewska napisał(a):
TAK TEZ POMYŚLAŁAM:)
przesli mnie - mam pare grosza dla naszej Irenki
bardzo ciepło o Tobie mowi Irenka
aha musze sie pozalic ze pani Irenka nie chiala przyjac tej naszej pomocy
byla mowa dlaczego, ze nie potrzebnie wydajemy pieniadze ze swieta itp itd...
nastraszyłam Pania Irenke ,ze jak sie nie zgodzi podkabluje i zavzniemy wszystkie wydzwaniac do niej w tej sprawie
ehhh
Pani Irenka powiedzial mi ze za duzo dla niej robimy a jak sie tak zastanawiam ze chyba nie ?:shake::oops:
i martwia mnie jej zawroty głowy
przyznala ze boi sie umyc okna przed swietami :shake:

Kurczę, to niech ona pod żadnym pozorem tych okien nie myje, brudne okna niewielki problem, potłuczona lub nie daj Boże połamana Pani Irenka to spory problem! Może jakaś dobra dusza ze Szczecina umyłaby Pani Irence te okna? Kasy nie dam, bo w tej chwili nie mam, ale może jakaś młoda osóbka za jakieś markowe perfumy lub kosmetyki pomoglaby starszej Pani w tym względzie? Macie może córki chętne do takiej wymiany? Jakby co napiszcie!

Posted

powiadomiłam PaniĄ iRENKE aby miala ze soba wyniki i ewentualnie morfologie , ponoc jej rodzinny nie che zlecic tych badan ogolnych jak bede rozmwiac dzis jeszcze o 18 zapytam o tego lek rodzinnego i grzecznie po prosze o zlecenie takich badan pania doktor!
co do umycia okien hmmm tez mnie to zmartwilo