Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Podaję nr konta Ateny (ona mnie ma obecnie netu):

Aneta Kosakowska
ul. Zajęcza 15i
70-795 Szczecin

Multibank
74 1140 2017 0000 4702 0816 9577

Serdecznie wszystkim dziękujemy.

Atena była kilka dni temu u Irenki zanieść karmę dla Maksia. Wygląda psiur dobrze. Nie ma nowych ran. Jak na starszego pana całkiem dobrze się trzyma.:lol:

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

jadwiga napisał(a):
nie mogę doszukać się numeru konta - proszę o przypomnienie,
od początku czytam ten wątek i pozdrawiam wszystkich przyjaciół p.Irenki i Maksia

To już prawie dwa lata jak pomagamy Irence i Maksiowi. :lol:

My też pozdrawiamy wszystkich którzy nam pomagają i pamiętają o Maksiu. :lol:

Posted

Dzięki - wasza pomoc finansowa pozwala na karmienie Maksa dobrą karmą. :lol:
Ja sporo wydałam na leczenie Maksia.:cool3:

Atena ma sklep zoologiczny więc załatwia karmę po cenach hurtowych. :lol:

Posted

Witam
Tak całkiem przypadkowo trafiłem na ten wątek i czytam, że macie problemy ze skórą i nużeńcem. Mój Atos miał podobne, a nawet większe problemy. Dziś już ich nie ma. Lecząc, a przede wszystkim zatruwając psy zastrzykami i inną chemią popadniecie w wielkie koszta. Niepotrzebnie. Na leczenie mojego Atosa u dobrych lekarzy poszło około 7 tyś zł, a na wyleczenie 25zł. Wszystko opisałem w moim wątku i całościowo: http://www.dogomania.pl/forum/f1090/niekonwencjonalne-wyleczenie-nuzycy-124989/#post11256022

Też mieszkamy w Szczecinie i mogę pomóc w kąpielach. Naprawdę nie warto zatruwać psów.

Posted

AnkaG:lol: Bije sie w piersi po raz juz kolejny:evil_lol: Bylam pewna ze przyjade do domku jeszcze w tym roku, odwiedze Irenke i Was anielice, niestety skonczy sie na marzeniach.
Na Twoje konto wysle juz w przyszlym tygodniu troszke pieniazkow. Zdecyduj sama czy pieniazki pojda na karme, czy na zakupy swiateczne dla naszej Irenki:lol: Aniu, podaj jakie sa obecne koszty weta.Jak juz wspominalam wczesniej, w tym roku wyjezdzamy na Swieta i nie moge zaprosic Irenki do nas. Ale nie wykluczone ze na Wielkanoc cos sie wykroi i spedzimy wspolnie Swieta:lol: Pozdrawiam pa

Posted

Dziękuję Wszystkim za tak szybką reakcję i wpłaty na jedzonko dla Maxa. Znowu uzbieralo się trochę wiec na 3-4 miesiące na pewno starczy.

Chcę abyście wiedzieli, ze te pieniądze są przezanczane tylko na jedzenie. Środki na pchły i do czyszczenia uszu pokrywam sama.

Jeszcze raz Wielkie dziękuję !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Posted

Madziu Maks już nie jest leczony - leczenie się zakończyło. Zobaczymy czy wiosną nie zacznie się coś dziać.
Wpłatę jak możesz to zrób na konto Anety. Ona zbiera na karme dla Maksia.

Cioteczki tak jak pisała Atena (czyli Aneta) - pieniążki od was idą tylko na karmę dla Maksa. Wszystkie inne koszty pokrywamy wspólnymi siłami.

Aneta regularnie zakrapia go środkami na pchły i kleszcze. Daje środki na czyszczenie uszu. Maks jest regularnie szczepiony. Ciągany był po kilku wetach - koszty pokryliśmy (część fundacja Kasi Kuczewskiej).
W porównaniu do stanu sprzed dwóch lat - jego stan jest o niebo lepszy.

Ja od dwóch miesięcy mam taki zapier... w pracy, ze już nawet ze spaniem mam problemy.

Pozdrawiamy wszystkich których przejął los Maksa.

Jeszcze raz wielkie dzięki. :lol:

Posted

Witam,
dzwoniłam dziś do Pani Irenki – chyba ma kłopot.
Przy wannie jest jakaś usterka, co powoduje zalewanie sąsiada.
Pani Irenka chyba nie potrafi sobie poradzić z tym problemem, był hydraulik za naprawę chce 300zł., których ona penie nie ma,
grozi jej zwrot kosztów ubezpieczenia (Ona nie jest ubezpieczona, sąsiad tak)
Czy ktoś ze Szczecina może pomóc?

Posted

Kochani są 3 sprawy, które dotyczą Maksa i Irenki. Jedną poruszyła już Alma2.

1) Sprawa wanny wygląda tak, ze jest to dość poważna usterka i wymaga raczej wizyty hydraulika. Uszkodzenie jest w dość mało dostęnym miejscu więc prawdopodobnie będzie potrzeba zniszczenia części obudowy. Mój mąż oglądał to ale na prawdę nie ma czasu tym się zając zwłaszcza, że w tych sparwach jest amatorem. Nie wiem czy Irenkę stać na sprowadzenie wachowca tak bez znajomości. Popytajcie moze ktoś z waszych znajomych mógł by się tym zając. Do czasu naprawy Irenka nie moze korzystać z wanny czyli normalnie umyć się.

2) Druga sprawa to konieczność wykąpania Maksa. Jeśli dobrze pamiętam kąpałam go 2 lata temu na początku. W każdym bądź razie Maks jest brudny. Dobrze by było zrobić to w domu Irenki i potrzeba do tego 2 osob. Jeśli nie, to mogę udostępnić brodzik w swoim sklepie ale wtedy trzeba przewieżć psa do domu samochodem. Ja niestety nie mogę się tym zając , poprostu nie mam czasu. Bardzo proszę chętnych o pomoc.

3) Zbliżają sie święta właściwie są już za pasem, przypominam o życzeniach dla naszej pary. jeśli ktoś nie ma adresu proszę o kontakt TYLKO meilowy psieranczo@onet.pl .
Wigilijny wieczór Irenka spędzi ze zmną i moją rodziną :lol: Bardzo sie cieszę , ze wyraziła zgodę.

Jeszcze raz bardzo proszę o pomoc w sprawie wanny !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Posted

POTRZEBNY ZNAJOMY HYDRAULIK , który będzie mógł pomóc naprawić wannę u P. Irenki

Bardzo dziękuję za zaproszenie Pani Irenki na Wigilię:p

W sprawie kąpieli Maksa - Ponieważ nie jestem ze Szczecina, więc fizycznie nie mogę pomóc. Ale na stronie 128 Pan Ryszard, z wątku Atoska (nie wiem jak się wstawia linki) „Duży i łysy zupełnie jak słonik Bandi...” oferował pomoc w kąpieli, może by się bezpośredni z nim skontaktować, poprosić o telefon i o pomoc.

Tylko napierw ta wanna.

Posted

Wita Was poczatkujaca dogomaniaczka ;)
Dzięki pomocy i instrukcjom szczecinianki Kasi, dotarłam do tego wątku i... chciałam zadeklarować swoją pomoc. Co prawda brak mi doświadczenia jeśli chodzi o duże psy, ale za to cenię sobie ponad wszystko ludzi takich, jak pani Irenka, z ogromnym sercem. ;) Chętnie pomogę w spacerach z Maksem, w robieniu wszelkich zakupów i we wszystkim, w czym tylko dam radę pomóc. Proszę dać mi tylko znać, czy owa pomoc rzeczywiście jest jeszcze potrzebna.

Dogomaniacy, jesteście wielcy! :)

Pozdrawiam serdecznie.

Posted

Szczecinianko - witaj na dogo. :lol:

Potrzebna pomoc w wykąpaniu Maksa. Wszystkie ciotki w ostatnim czasie zarobione po uszy. :-( Ja siedzę w pracy po 10-11 godzin ostatnio i ledwie dycham. Już mi się świąt nawet nie chce.

U mnie kolejny pies (mam cztery sztuki) zachorował na nużeńca. czyli już dwie.
To niestety daje pewność, że Maks chorował na nużeńca. Weci z Lubieszyna postawili dobra diagnozę. a ja przez swoją głupotę naraziłam moje psy na zachorowanie - wożąc Maksa i niezabezpieczając samochodu.

Posted

Oeps Aniu:shake:, poza drapanskiem sa jeszcze jakies charakterystyczne objawy? Rufus sie czasami drapie, Toska tez ale nie wiecej niz bywalo wczesniej, Nerunia - nie.
Aniu, suczydla wyleczysz, wiadomo, ale kasa poleci:shake:

Rozmawialam dzisiaj z Irenka:lol: mialam przekazac pieniazki chyba tydzien temu, okazalo sie, ze moj chlop majacy sie tym zajac- zwyczajnie zapomnial, wiec zrobie to juz w poniedzialek. Skoro kasa na karme jest, to przeznaczam swoj maly wklad na potrzeby osobiste cioci Irenki, jej samej tez wiele brakuje.
Ciesze sie, ze Irenka nie bedzie osamotniona w Wigilie:lol: atena, serdeczne dzieki

Aniu, Irenka nie ruszyla dalej sprawy sanatorium, trzeba jej pomoc. Ma zapewniony pobyt w naszym domu tylko trzeba wbic to do glowy lekarzowi wydajacemu wniosek. Ja,na odleglosc nie jestem w stanie zalatwic sprawy. Moze ewentualnie ktos inny, majacy wiecej czasu moze pomoc Irenie?To bardzo wazne, Irenka ma ogromne klopoty zdrowotne.

Dla niezorientowanych w temacie a mogacych nam pomoc przekazuje, ze Irenka moze skorzystac z bezplatnego sanatorium.
Poniewaz ma psa, to nie wchodzi w rachube stacjonarny pobyt w sanatorium, stad tez na czas kuracji oddaje Irence do dyspozycji nasz dom w ktorym spokojnie moze zamieszkac udac sie na zabiegi i zostawic Maksia bez martwienia sie o swojego pupila.
Problem w tym, ze lekarz robi glupa i udaje ze nie wie o co chodzi. Podczas pobytu Irenki u nas, zasiegelam info i okazuje sie ze Irenka nie musi miec skierowaniaq na stacjonarny pobyt lecz tzw. AMBULATORYJNY, czyli moze dochodzic na zabiegi i tylko za to zaplaci z ubzpieczenia.

Potrzebny jest ktos, kto pomoze Irence przeforsowac sprawe tak, zeby wiosna-latem Irenka mogla sie podkurowac:lol:

Moze szczecinianka, nowa dogomaniaczka, chetna do pomocy Irence jest w stanie poswiecic swoj czas...:lol: Pozdrawiamy Cie szczecinianko i witamy na watku Ireny i Maksa:lol:

Posted

[quote name='ALMA2']POTRZEBNY ZNAJOMY HYDRAULIK , który będzie mógł pomóc naprawić wannę u P. Irenki

może ktoś pomoże.:p
dajcie znać czy ta sprawa aktualna, ojczym mojej koleżanki jest hydraulikiem i może uda mi się z nim coś załatwić

Posted

Caly czas czytam ten watek i jestem przeszczesliwa, ze nadal pamietacie o pani Irence. Czy telefon nadal dobrze sie sprawuje? Teraz znow wymieniam i moglabym ten co mam teraz dac Pani Irence.

Przy okazji chcialabym Wam zlozyc zyczenia swiateczne od naszej grupy Nadziei Dobermana.

Posted

Madziu - Nukę zaatakował nużeniec - w ciągu kilku dni zaczęły się pojawiać w koło oczu i warg czerwone zmiany. Do tego w uszach zaczęło się dosłownie w oczach rozwijać - czerwone zmiany, rozdrapywała to - uszy masakra. Po podaniu leku drapie się jak wściekła - normalny objaw po podaniu leku,teraz już lepiej. Jutro jedziemy do kontroli - wet zdecyduje jak dalej podawac lek. Na szczęście brak objawów ubocznych podawania leku - mogła się przewracać, zwracać, mieć ślinotok.
U mnie reszta też się trochę drapie - ale to jeszcze nie choroba.

Figomania - z tego co wiem nikt nie ma znajomego hydraulika. Nic nie jest załatwione.

Posted

ANIA - a nie jesteś zainteresowana metodą leczenia przedstawiona na stronie 128 przez Pana Ryszarda.

Pan Ryszard również oferował pomoc w sprawie kapieli MAKSIA.