katarzyna kuczewska Posted June 4, 2008 Posted June 4, 2008 kochane ciotki wiem ze Maks musi kategorycznie tyrzymac sie diety a nie dostawac pasztetowa od sasiadów:) by alergia nie wracała co do reszty coz starosc biedny maksiu dobzre ze ten stan zapalny zaczyna zanikac mam prosbe zajrzyjcie na ten watek Zuzia pilnie potrzebuje domku http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=111137&page=12 Quote
atena501 Posted June 4, 2008 Posted June 4, 2008 Sorki dziewczyny, że może podważę autorytet ostatniego weta, ale z obserwacji Maxa uważam, ze on nie ma alergi pokarmowej. I żywienie kurczakiem i ryżem, którego nie chce jeść nie ma sensu. Mam w domu psa alergika i mimo, że mam dużo większe możliwości finansowe i dostęp do różnych publikacji itp nie moge mu tak naprawde pomóc, bo własnie jego alergia nie ma podstaw żywieniowych. Wszystkie objawy mojego Huntera pokrywają sie z objawami Maxa z ta róznicą, ze ja przeprowadziłam swojemu testy i mam 100% pewność. Powiedziałam to Pani Irence mimo , że nie chce jej robić wody z mózgu i wprowadzać zamentu. To jest starsza osoba i zadużo doradzców to też nie dobrze, bo ona sama w końcu nie wie co ma robić. Z jednej strony cieszy się, że się nią interesujemy ale z drugiej sama się denerwuje, bo kazali ryż dawać a Max wypluwa go bokami. Chciałam tylko wyrazic swoja opinię na ten temat. Chciałam również powiedziec, że zostało mi w kasie dla Maxa 80 zł, więc to tylko na 1 worek karmy. Quote
dusje Posted June 7, 2008 Posted June 7, 2008 atena :loveu: to jest mysl:multi::multi::multi: faktycznie, tylko testy pomoga w rozwiazaniu zagadki. Kase dla Maksia warto moim zdaniem przeznaczyc na testy a wowczas dowiemy sie co tak naprawde mu trzeba. Co wy na to ciocie? Quote
atena501 Posted June 8, 2008 Posted June 8, 2008 Tylko, że te testy kosztuja sporo kasy. Nie wiem ile dokładnie, bo ja sama robiłam kilka lat temu, trzeba by się dowiedziec. I jeszcze jedno,raczej trudno będzie przeznaczyć ta kase skoro jest tylko 80 zł. Quote
AnkaG Posted June 10, 2008 Posted June 10, 2008 Dzwoniłam dzisaj do Irenki. Maksiu dalej posikuje - raz mniej raz wiecej, więc to już sprawa zwieraczy. Prawie 3 tygodnie dostaje przecież antybiotyk. Karmienie kurczakiem dało raczej odwrotny skutek- pies drapie sie bardziej. Do tego Irenki nie stac na kupowanie jedzenia dla Maksa i ma takie problemy z rękami, że karmienie suchym jest jedynym rozwiązaniem. Nie wiem kto załatwiał weta - wiec nie wiadomo co dalej robić. Quote
Panca Posted June 10, 2008 Posted June 10, 2008 kiedys pytalam do kogo wyslac pieniadze dla Pani Irenki- przyznaje wtedy nie wyslalam ale teraz juz moge i bardzo chetnie cosik przeleje bardzo prosze o informacje kogos zorientowanego Quote
katarzyna kuczewska Posted June 11, 2008 Posted June 11, 2008 hmmm w takim badz razie moze faktycznie niech Maks wroci do karmy ja postaram sie przyniesc 100 zł na karme w tygodniu a o diete i leki podpytam wetki Quote
ALMA2 Posted June 11, 2008 Posted June 11, 2008 Ja też poproszę o numer konta - najpóźniej w przyszłym tygodniu wyślę pieniążki. I w imieniu Maksia proszę:modla: może inne cioteczki o składkę na karmę. Quote
Panca Posted June 11, 2008 Posted June 11, 2008 no ja tez sie chce zlozyc tylko numer konta potrzebny Quote
ALMA2 Posted June 11, 2008 Posted June 11, 2008 Pewnie Aneta501 wieczorkiem, po pracy nam przekaże:p. Quote
atena501 Posted June 11, 2008 Posted June 11, 2008 Kochane ciotki-klotki !!! :p Wszystkie osoby, które potrzebują nr konta aby przesłać pieniążki proszę o kontakt meilowy: psieranczo@onet.pl lub na GG : 9092930. Jest to moje konto prywatne więc raczej nie do publicznej wiadomości. A w związku z tym , że rzadko bywam na forum proszę o kontakt bezpośredni jw. Z góry wszystkim serdecznie dziękuję w imieniu swoim oraz Irenki i Maksa. Quote
AnkaG Posted June 11, 2008 Posted June 11, 2008 Jeśli nie macie czasu lub z innych powodów to do mnie można wysłać wpłaty dla Irenki a ja przekażę Atenie. Quote
ALMA2 Posted June 12, 2008 Posted June 12, 2008 Ja już nr konta mam:p. Cioteczki - może zmienić tytyuł Wątku i napisać np: SZCZECIN PANI IRENKA i MAX - zbieramy na karmę. Dla osób, które przeglądają dział: już w nowym domu: będzie to jakaś nowa informacja o potrzebnej pomocy na teraz dla Pani Irenki Quote
ALMA2 Posted June 13, 2008 Posted June 13, 2008 KOCHANI DOGOMANIACY Z POLSKI :p i ŚWIATA:p - potrzeba pomoc w postaci pieniążka na karmę dla MAKSIA. Dane do przelewu wskaże Atena501 lub AnkaG. Quote
ALMA2 Posted June 16, 2008 Posted June 16, 2008 Cichutko tu, i pewnie ze zbiórka na karmę też cieniutko - tak. Quote
atena501 Posted June 16, 2008 Posted June 16, 2008 Wpływają już pierwsze pieniążki, dziękuję za szybką reakcję. Super, że można na Was polegać!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
ALMA2 Posted June 16, 2008 Posted June 16, 2008 I ja bardzo się cieszę i oczywiście pewnie Maksio bardzo dziekuje. Quote
Panca Posted June 16, 2008 Posted June 16, 2008 wplacilam Anecie, tak jak obiecalam.Pozdrawiam Pania Irenke i zdrowia zycze , oczywiscie Maxiowi tez:evil_lol: Quote
katarzyna kuczewska Posted June 17, 2008 Posted June 17, 2008 ja tez cos zaniosłam ehhh kropla w morzu potrzeb :) pozdrawiam serdecznie Quote
katarzyna kuczewska Posted June 17, 2008 Posted June 17, 2008 ciotki pani weterynarz prosi o kontakt co i jak u Maksia ! dzwonilyscie ale jej ponoc nie bylo w klinice Quote
ALMA2 Posted June 18, 2008 Posted June 18, 2008 katarzyna kuczewska napisał(a):ja tez cos zaniosłam ehhh kropla w morzu potrzeb :) pozdrawiam serdecznie To prosimy jeszcze o pieniążka na PAPU :p dla Maksia:Dog_run:. :modla: Prosimy Może ktoś jeszcze pomoże. Quote
AnkaG Posted June 20, 2008 Posted June 20, 2008 Rozmawiałam dzisiaj z Irenką. Maks skończył antybiotyk i dostaje lek na poprawę pracy zwieraczy. Dalej posikuje. Prosiłam Irenkę by na początku przyszłego tygodnia zadzwoniła do pani doktor wet i powiedziała co i jak z Maksem. Nie ma sensu bym robiła za przekaźnik. Quote
ALMA2 Posted June 23, 2008 Posted June 23, 2008 Ja też rozmawiałam z Panią Irenką. Ona tak bardzo ciepło o Was mówi. Powiedziała, że zadzwoni to Pani weterynarz. Quote
AnkaG Posted July 2, 2008 Posted July 2, 2008 Maksio na razie dostaje leki na zwieracze. Po zakończeniu kuracji będą dalsze decyzje. Ale jest lepiej. :lol: Quote
Recommended Posts