Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

dziewczyny glukozamina kupiona:)
na poczatek wystarczy Pani w zaprzyjaznionej aptece powiedziala ze kuracja poczatkowo powinna trwac 6 tygodni
w piatek GoWa jedzie z Maksiem i Pania ienka na konsultacje do innego weta NA KONSULTACJE CO TAM SIE DZIEJE W SIUSIAKU MAKSIA :) ALE O TYM JUZ WIECEJ POWIE GoWa

Posted

Byłyśmy dziś z Maxem u nowej pani weterynarz- zajęła sie psem super !
Maxowi niezbyt się podobało badanie prostaty przez odbytnicę...no ale jak trzeba to trzeba. Max ma prawdopodobnie infekcję całego układu moczowego i płciowego, dostał antybiotyk i trzeba będzie złapać mu mocz do badania.
Nie jest wykluczone,że ma również chorą prostatę, co okaże sie po tym badaniu moczu i ew. USG.
Moze się skończyć na kastracji, gdyby okazało się,że prostata jest bardzo chora(np. są torbiele).
Na razie tydzień antybiotyku.
W międzyczasie trzeba zawieźć mocz do badania do Zdroi a za tydzień z Maxem do kontroli.

Czy któraś Cioteczka ze Szczecina może pomóc z tymi podróżami ?

Ponieważ Max mimo antyalergicznej karmy dalej się drapie, wet zaleciła karmić go przez 3-4 tygodnie gotowanym ryżem z kurczakiem, bo może to uczulenie na konserwanty. Suche karmy nawet lecznicze konserwanty zawierają.

Posted

Ja pracuję a mocz trzeba rano badać. Na dodatek nie znam zupełnie Zdroi- mieszkam w drugim końcu Szczecina. Mogę na benzynę kasę dorzucić.

Posted

Badanie moczu może być po południu tylko trzeba przechować w lodówce- wetka jest od 13 do 17. Lecznica jest 200m od ronda w Zdrojach w kierunku na Podjuchy, łatwo trafić.

Ja mam mamę w szpitalu, odbieram ją we wtorek i jestem "uziemiona", bo nie ma kto z nią zostać w domu oprócz mnie.

Posted

emilia2280- mop kupiony ! trafiłam na promocję więc kosztował tylko 16,00zł, za resztę tj 14,00 + 5,00zł ode mnie kupiłam pani Irence szampon przeciwłupieżowy i przeciwłojotokowy, bo strasznie narzekała,że ją głowa ciągle swędzi. Mam nadzieję ,że jej to pomoże. Jutro zawiozę :)

Posted

katarzyna kuczewska napisał(a):
GoWa dowiedz sie jak dawka ma byc tej glukozaminy
spotykam sie ze ,,sponsorem" w piatek to wezme troche kasy
czy ten lek jest na recepte ? ;)

Fona miala preparat na stawy dla starszych pieskow, nie pamietam nazwy :oops: , ale sklad byl ok (preparat chyba zblizal sie do konca waznosci, ale przeciez Max zdazylby go zużyc). Murka z hoteliku dostala kilka opakowan, moze jeszcze Fona ma ten preparat.

Posted

Ulka18 napisał(a):
Fona miala preparat na stawy dla starszych pieskow, nie pamietam nazwy :oops: , ale sklad byl ok (preparat chyba zblizal sie do konca waznosci, ale przeciez Max zdazylby go zużyc). Murka z hoteliku dostala kilka opakowan, moze jeszcze Fona ma ten preparat.

Ula ale ta glukozamina jest dla Pani Irenki :evil_lol:
pzdr serdecznie

Posted

Znow wywalilo moj posy zatem pissze w skrotach:lol:

Mam staly kontakt z ciocia Irenka.

Maks musi jesc ryz i kure przez okolo 3 tygodnie. Przekaze 100zl na ten cel jak najszybxiej z pomoca mojej rodzinki w PL:lol: Ciocia ma problemy zdrowotne/ gosciec/ biedna nie jest w stanie uniesc czajnika. Jesli wszystko pojdzie dobrze, to juz niedlugo oplace jej zabiegi w sanatorium w Kamieniu Pomorskim:lol: Oby tylko kuracja pomogla. Pozdrawiam ciotki anielice, buziaczki:loveu:

Babeczki kochane, ciocia otrzymala mnostwo bizuterii od Holenderki Joke na bazarek dla Maksia. Prosze, pomozcie wystawic i z gory dziekuje

Posted

katarzyna kuczewska napisał(a):
Ula ale ta glukozamina jest dla Pani Irenki :evil_lol:

Jasna anielka :oops: sorry za pomylke, myslalam, ze Maxiu ma problemy ze stawami (stad to badanie moczu), ale ze mnie gapa :evil_lol:

Na gosciec bardzo pomagaja preparaty imbirowe, rozgrzewajace obolale stawy.

Posted

GoWa napisał(a):
emilia2280- mop kupiony ! trafiłam na promocję więc kosztował tylko 16,00zł, za resztę tj 14,00 + 5,00zł ode mnie kupiłam pani Irence szampon przeciwłupieżowy i przeciwłojotokowy, bo strasznie narzekała,że ją głowa ciągle swędzi. Mam nadzieję ,że jej to pomoże. Jutro zawiozę :)

GoWa, lepiej nie moglas przeznaczyc tych pieniédzy. Dziéki ogromne za zakupy dla pani Irenki.

Posted

emilia2280 zawiozłam mopa i szampon- pani Irenka serdecznie Ci dziękuje !
prosiła o Twój adres, to osobiście Ci napisze karteczkę :lol:

Maks po antybiotykach mniej siusia, więc to jednak nie starość, a jakieś zakażenie bakteryjne. Mocz tez dziś zawiozłam do badania, wyjaśni się czy z prostatą wszystko w porządku.

Dusje, cudowna kobieto, o wszystkim myślisz !
Jest tylko jeden problem - jak pani Irenka pojedzie do Kamienia, to co będzie z Maksem , kto się wielkim psiskiem zaopiekuje?

Bazarka nie umiem zrobić , :oops:, może ktoś potrafi?

Posted

GoWa napisał(a):

Serio? Napisze mi kartké? :placz: A mogé já naciágac na kartke do Irlandii?

Posted

GoWa napisał(a):

Maks po antybiotykach mniej siusia, więc to jednak nie starość, a jakieś zakażenie bakteryjne. Mocz tez dziś zawiozłam do badania, wyjaśni się czy z prostatą wszystko w porządku.

Dusje, cudowna kobieto, o wszystkim myślisz !
Jest tylko jeden problem - jak pani Irenka pojedzie do Kamienia, to co będzie z Maksem , kto się wielkim psiskiem zaopiekuje?

Bazarka nie umiem zrobić , :oops:, może ktoś potrafi?

Gowa:lol: Maksio pojedzie ze swoja Pania :lol: na wakacje

Posted

Rozmawiałam przed chwilą z Panią wet. :lol:

Są wyniki moczu: zapalenie prostaty i pęcherza moczowego. Ale najważniejsze: nerki w porządku.

Pani doktor sama pojechała do domu Pani Irenki w czwartek. :crazyeye: Maks ma dalej antybiotyk.

Umówiłam się, ze we wtorek lub srode pojadę do Irenki wypytać jak z siusianiem. I zadzwonię do wet - wtedy zdecuduje czy dalej antybiotyk.

Takie choroby niestety dość długo sie leczy.

Zdecyduje tez wtedy czy podawać leki na lepszą pracę zwieraczy.

Posted

Dusje złota kobieto
to sa takie turnsy?:crazyeye::crazyeye::crazyeye:ze mozna z psem :)
dziewczyny najwazniejsze ze Maksio nie ma zainfekowanych nerek z reszta jakos da sobie rade
najwyzej zrobimy zborke pieniedzy - co to dla nas:oops::oops::oops::cool3::cool3::cool3:
i wykastrujemy biedaka :)

Posted

Oj, to sie porobilo:shake: Maksiu nie daje nam chwili na zlapanie glebokiego oddechu:evil_lol: miejmy nadzieje ze facet wyjdzie z tego caly i zdrow, chocby przyszlo mu zaplacic utrata klejnotow:oops: Na dniach skontaktuje sie z Irenka bo obiecana kasa powinna juz do niej dotrzec:lol:

Kasiu:lol: jest jeszcze takie miejsce na ziemi, urocze i przyjazne Maksiowi oraz jego Pani:multi:Jesli tylko zrealizuje to o czym mysle od dawna - to "turnusik"zalatwiony;) Pozdrawiam anielice i buziaki zalaczam:loveu:

Posted

Dusje - to nie mysl tytlko realizuj ten swój plan:mad: a po fakcie dokonanym pochwal nam się:)
mam nadzieje ze ta kuracja znacznie pomoże Maksiowi
rozmawiałamz Pania Irenka
powiedziała ze toleruja ta glukozamine wiec w przyszłyumm mieisącu dokupi sie dodatkowa porcje co by leczenie trwało całe 8 tygodni
pozdrawiam ciotki

Posted

Byłam dzisiaj u Irenki. Maks już lepiej ale dalej posikuje zwłaszcza po nocy. To juz czyste siuśki.
Zadzwoniłam do wetki - wygląda na to, że to juz niestety starość mu wychodzi. Słabo juz trzymają pewnie zwieracze. W czwartek lub piatek zawiezie Irence jeszcze antybiotyk na kilka dni. Potem pewnie będa badania dalsze.
Suuper wetka - wizyty prywatne. :crazyeye:

W przyszłym tygodniu zadzwonię do niej i trzeba bedzie coś dalej działać.