dusje Posted February 23, 2008 Posted February 23, 2008 [quote name='Bafii']Witam, :)mam prośbę, czy możecie podać nazwę i nr. tel firmy, która zawiozła Panią Irenkę z Maxem. Z góry dziękuję :calus: luky-trans a panowie tez fajni Pan Lukasz lub pan Robert:lol: http://www.luky-trans.pl/ Tu namiary na ich stronke, maja skype i sa naprawde wspaniali tzn. ludzcy, rozumieja potrzeby klienta i swietnie sie dopasuja do sytuacji. Panie Lukaszu i Robercie, pozdrawiam serdecznie i dziekuje za dowiezienie Cioci Irenki i Maksa, Za ich szczesliwy powrot do kraju, za dowiezienie mnie i Neriski do Holandii, jak rowniez za troske i opieke nad Neriska w czasie podrozy. Dziekuje z calego serca i zycze Wam wszystkiego dobrego Quote
Mona4 Posted February 25, 2008 Posted February 25, 2008 Dostalam piekną kartke z podziekowaniami od pani Irenki:lol: Ciesze sie bardzo ze moglam chociaz troszeczke jej pomuc. Dziewczyny gdy bedziecie u pani Irenki to prosze pozdrowcie ja odemnie i koniecznie mymiziajcie maksia. Quote
agatkaploty Posted February 26, 2008 Posted February 26, 2008 Ta historia jest tak wspaniała ale nie dlatego, że pomogliście ale dlatego, że wciąż pomagacie! To naprawde piękne - szczególnie w naszych czasach! chętnie bym pomogła ale mam dopiero 15 lat a u mnie w domu też się nie przelewa. Może jednak kiedyś namówię mamę żeby wysłać jakąś paczuszkę ;) Chętnie napisałabym jakiś list albo kartkę dla pani Irenki z jakimś miłym słowem tylko nie bardzo wiem czy mogę ;). No i oczywiście uznanie dla was za to co robicie i tylko tak dalej! Quote
AMIŚKA Posted February 26, 2008 Author Posted February 26, 2008 agatkaploty napisał(a):Ta historia jest tak wspaniała ale nie dlatego, że pomogliście ale dlatego, że wciąż pomagacie! To naprawde piękne - szczególnie w naszych czasach! chętnie bym pomogła ale mam dopiero 15 lat a u mnie w domu też się nie przelewa. Może jednak kiedyś namówię mamę żeby wysłać jakąś paczuszkę ;) Chętnie napisałabym jakiś list albo kartkę dla pani Irenki z jakimś miłym słowem tylko nie bardzo wiem czy mogę ;). No i oczywiście uznanie dla was za to co robicie i tylko tak dalej! Agatko ,pani Irenka cieszy sie z litów i kartek:lol::lol:, i napewno sprawisz jej olbrzymia radość wysyłając listy i kartki:lol::lol: Quote
agatkaploty Posted February 27, 2008 Posted February 27, 2008 No to bardzo dobrze jak będę miała troszkę czasu to wezmę jakąś kartkę i coś miłego napisze ale mam pytanko na jaki adres wysłać?? Quote
AnkaG Posted February 27, 2008 Posted February 27, 2008 wczoraj rozmawiałam z panią Irenką. Wszystko u nich ok. Maksiu zdrowy. Pytała o dusje i Neriskę. :lol: Quote
ALMA2 Posted February 28, 2008 Posted February 28, 2008 No Dusje, czekamy na jakieś ploteczki ;), Co tam u Neriski? Quote
Bafii Posted March 5, 2008 Posted March 5, 2008 Dziękuję, bardzo :lol: [quote name='dusje']luky-trans a panowie tez fajni Pan Lukasz lub pan Robert:lol: http://www.luky-trans.pl/ Tu namiary na ich stronke, maja skype i sa naprawde wspaniali tzn. ludzcy, rozumieja potrzeby klienta i swietnie sie dopasuja do sytuacji. Panie Lukaszu i Robercie, pozdrawiam serdecznie i dziekuje za dowiezienie Cioci Irenki i Maksa, Za ich szczesliwy powrot do kraju, za dowiezienie mnie i Neriski do Holandii, jak rowniez za troske i opieke nad Neriska w czasie podrozy. Dziekuje z calego serca i zycze Wam wszystkiego dobrego Quote
emilia2280 Posted March 13, 2008 Posted March 13, 2008 Tak wpadajác na wátek zapytam - jak mozna pomóc p. Irence? Czysá regularne wplaty deklarowane czy tylko jednorazowe? I przez kogo mozna je przekazywac? Wielkie dziéki za odpowiedz. Quote
AnkaG Posted March 13, 2008 Posted March 13, 2008 Sprawy finansowe i zakup karmy to działka Ateny (ma sklep zoologiczny). Żadko bywa na dogo i jesli chcesz jakoś pomóc finansowo to napisz mail na adres: psieranczo@onet.pl [SIZE=2]Każdy kto pomaga daje ile może. Nie wiem jak teraz z kasą. :cool3: Ale karmę musi jeść specjalistyczną dla alergików. Ja pilnuję spraw weta wożąc Maksia z Ireną do weta w razie potrzeby. Obecnie jest zdrowy już. :lol: Szczepienia ma za darmo. Quote
dusje Posted March 18, 2008 Posted March 18, 2008 Witajcie cioteczki:lol: mialam problemy z kompem, ale juz okey. Juz wkrotce odwiedzimy ciocie Irenke cala ferajna:multi:i znow posmiejemy sie i nagadamy przy swiatecznym stole. Choc burze i sniezne zawieje - pedzimy ile powietrza w oponach w sobote ciemna noca, by poranek przywitac w Szczecinie:lol: ANIELICOM ZE SZCZECINA I WSZELKICH POZOSTALYCH ZAKATKOW POLSKI SKLADAMY NASZE NAJSERDECZNIEJSZE I GORACE ZYCZENIA WIELKANOCNE. WESOLYCH SWIAT!!!!!! Quote
ALMA2 Posted April 14, 2008 Posted April 14, 2008 Ciekawa jestem czy któraś z cioteczek wie co u Pani Irenki. 5 kwieta były Jej chyba imieniny, a ja dopiero teraz sobie przypomiałam:placz:. Dusje jak odwiedziny u P. Irenki - były? Quote
AnkaG Posted April 14, 2008 Posted April 14, 2008 Wczoraj rozmawiałam z panią Irenką. W następnym tygodniu zawiozę ich do weta na szczepienia. Quote
Kiziamizia Posted April 17, 2008 Posted April 17, 2008 Jestem tu nowa, przeczytalam watek o p.Irence i jej przyjacielu, mieszkam w Szczecinie moge od czasu do czasu cos pomoc, moge prosic o tel.P.Irenki? Quote
BoWa Posted April 18, 2008 Posted April 18, 2008 Witaj kiziamizia, pani Irenka cieszy się z telefonu i odwiedzin ! Masz pw.:lol: Quote
AnkaG Posted April 24, 2008 Posted April 24, 2008 Melduję, że dzisiaj bylismy u weta. Maksio został zaszczepiony i obejrzany. Wygląda suuper. Starszy pan już z niego ale kochaniutki - grzeczniutki i milutki. Uszy zdrowe - Pani Irenka dba i czyści regularnie. :multi: Nie ma sladów wygryzień. Czasami się trochę drapie, ale wetka nie chce nic dawać bo sterydy mają działania ujemne. A ran żadnych nie ma. Maks jest trzymany cały czas na karmie dla alergików. Dzięki dobrym ciociom mimo, że minął ponad rok są pieniążki na karmę. W imieniu Maksia dziękujemy wszystkim co pamiętają i zareagowali na apel Ateny, że kaska się kończy. :lol: A Pani Irenka u wetki powiedziała, że Maksio ma chyba coś pod ogonkiem. Pani doktor zajrzała - Maksio nie był tym zachwycony i stwierdziła, ze .... :evil_lol: .....to brud i trzeba wziąć gobkę i doopke umyć. Quote
dusje Posted May 6, 2008 Posted May 6, 2008 ALMA2 napisał(a):Ciekawa jestem czy któraś z cioteczek wie co u Pani Irenki. 5 kwieta były Jej chyba imieniny, a ja dopiero teraz sobie przypomiałam:placz:. Dusje jak odwiedziny u P. Irenki - były? hej hej, faktycznie imieniny juz byly:lol: Ciocia Irenka dostala kwiatuchy i prezencik od naszej rodzinki i byla naprawde uradowana. Cioteczki, nie zapominajcie o Niej. Babeczka jest super kochana i kazda karteczka, kazdy liscik dodaja Jej otuchy:lol: Ona tym zyje:multi:Maksik dostarcza Jej wiele radosci - razem stanowia wspaniala pare:loveu: Trzeba Wam zobaczyc jak Maksio uprzejmie pozwala sie nakarmic, he he. Ciocia Irena przed nim na kolanach a ten elegancko sobie lezy i wslu****e sie w slowa swojej pani. A ciocia mu dyrdymaly opowiada zeby tylko bestyjka zechciala zjesc te swoje chrupy:evil_lol: Super scenki i te powalajace teksty....Jedz Maksiuniu, jedz, oooooo, bo zaraz przyjdzie Tosienka/ moja panna/ i wszystko Ci zje..............no, jeszcze jedna lyzeczke Maksiusiu, o zobacz, a co tam za okienkiem?....nie pojdziemy na spacerek, bo Maksius nie chce jesc...itd. itp. he he. A potulny Maksio slucha i laskawie pozwala sobie zapakowac do brzuszyska kolejna lyzeczke karmy. Kapitalny pies i taki przyjazny. Biedaczysko, pod stol wszedl i tam skromniutko polegiwal, coby moje paskudy mialy wiecej miejsca. Quote
BoWa Posted May 18, 2008 Posted May 18, 2008 Najświeższe wiadomości : 1. Max ma coś z "siusiakiem", zapalenie? i posikuje pani Irence w domu. Nasza wetka skądinąd kochana osoba(szczepi i dotąd leczy Maxa za darmo), stwierdziła,że pies jest stary -11 lat i dlatego posikuje:shake: Miałam w domu rożne psy i wg mnie posikiwanie jest wynikiem stanu zapalnego... Prośba do Was- może ktoś miał taki przypadek i może coś doradzić? 2. Pani Irenka ma duże kłopoty ze stawami i kregosłupem. Może ktoś ma niepotrzebną glukozaminę albo coś podobnego. Lekarz rodzinny twierdzi,że jak sie ma 70 lat to takie bóle to norma ....:angryy: 3.W związku z pkt. 1 i 2.. pani Irence jest ciężko ciągle się schylać i wycierać szmatą podłogę. Przydałby się mop- to wydatek ok. 25zł. Ja w tym miesiącu nie mogę nic dołożyć:oops: Mogę kupić i zawieźć jak się znajdzie sponsor.... Quote
Panca Posted May 19, 2008 Posted May 19, 2008 jak pies posikuje to moze miec chore nerki- a pije wiecej? Quote
emilia2280 Posted May 19, 2008 Posted May 19, 2008 GoWa napisał(a): 3.W związku z pkt. 1 i 2.. pani Irence jest ciężko ciągle się schylać i wycierać szmatą podłogę. Przydałby się mop- to wydatek ok. 25zł. Ja w tym miesiącu nie mogę nic dołożyć:oops: Mogę kupić i zawieźć jak się znajdzie sponsor.... Kupié mopa z wiaderkiem (35zl?)- tzn. zaplacé za to. poprosze o detale konta na pw. Quote
BoWa Posted May 20, 2008 Posted May 20, 2008 emilia 2280, jesteś kochana :loveu:. Wystarczy taki za 25zl, pani Irenka woli taki ze zdejmowanymi nakładkami. Wyśle Ci numer konta na pw wieczorem. Glukozamina to taki preparat na stawy, wzmacniający i regenerujący, niestety dość drogi. Myślę,ze Max ma jakieś bakteryjne zapalenie, pójdę dziś do mojego weta i się spytam. Quote
Brucio Posted May 21, 2008 Posted May 21, 2008 co do sikania Maksia :moj psiak [*] tez mial taki problem.Popuszczal mocz.Wet stwierdzil,ze bylo \"uszkodzenie zwieracza pecherza moczowego \"czy cos w tym stylu(to bylo z 8 lat temu,wiec juz dokladnie nie pamietam)Wet wyczytal gdzies wtedy ze moze pomoc lek (tez nie jestem 100% pewna ale chyba URECHOLINUM) Nie bylo go wtedy w Polsce, wiec sprowadzalismy ze Stanow. Aptekarz w Stanach powiedzial wtedy, ze to jest lek, ktory daja ludziom starszym w domach starcow, na taki wlasnie problem. I powiem Wam ze ten lek pomagal.Pies nie popuszczal.Tylko ze trzeba bylo co jakis czas powtarzac dawki, bo on chyba nie leczyl przyczyny tylko usuwal objawy.Lek byl drogi, ok 180 $ niestety.Ale mysle ze skoro to bylo tyle lat temu to moze juz byc dostepny w Polsce.Troche to zawile napisalam ale moze ta informacja sie do czegos przyda.pozdrawiam Maxia i Pania Irenke :) Quote
Recommended Posts