Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Bafii']Witam, :)mam prośbę, czy możecie podać nazwę i nr. tel firmy, która zawiozła Panią Irenkę z Maxem. Z góry dziękuję :calus:

luky-trans a panowie tez fajni Pan Lukasz lub pan Robert:lol:
http://www.luky-trans.pl/ Tu namiary na ich stronke, maja skype i sa naprawde wspaniali tzn. ludzcy, rozumieja potrzeby klienta i swietnie sie dopasuja do sytuacji. Panie Lukaszu i Robercie, pozdrawiam serdecznie i dziekuje za dowiezienie Cioci Irenki i Maksa, Za ich szczesliwy powrot do kraju, za dowiezienie mnie i Neriski do Holandii, jak rowniez za troske i opieke nad Neriska w czasie podrozy. Dziekuje z calego serca i zycze Wam wszystkiego dobrego

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dostalam piekną kartke z podziekowaniami od pani Irenki:lol: Ciesze sie bardzo ze moglam chociaz troszeczke jej pomuc.

Dziewczyny gdy bedziecie u pani Irenki to prosze pozdrowcie ja odemnie i koniecznie mymiziajcie maksia.

Posted

Ta historia jest tak wspaniała ale nie dlatego, że pomogliście ale dlatego, że wciąż pomagacie! To naprawde piękne - szczególnie w naszych czasach! chętnie bym pomogła ale mam dopiero 15 lat a u mnie w domu też się nie przelewa. Może jednak kiedyś namówię mamę żeby wysłać jakąś paczuszkę ;) Chętnie napisałabym jakiś list albo kartkę dla pani Irenki z jakimś miłym słowem tylko nie bardzo wiem czy mogę ;). No i oczywiście uznanie dla was za to co robicie i tylko tak dalej!

Posted

agatkaploty napisał(a):
Ta historia jest tak wspaniała ale nie dlatego, że pomogliście ale dlatego, że wciąż pomagacie! To naprawde piękne - szczególnie w naszych czasach! chętnie bym pomogła ale mam dopiero 15 lat a u mnie w domu też się nie przelewa. Może jednak kiedyś namówię mamę żeby wysłać jakąś paczuszkę ;) Chętnie napisałabym jakiś list albo kartkę dla pani Irenki z jakimś miłym słowem tylko nie bardzo wiem czy mogę ;). No i oczywiście uznanie dla was za to co robicie i tylko tak dalej!

Agatko ,pani Irenka cieszy sie z litów i kartek:lol::lol:,
i napewno sprawisz jej olbrzymia radość wysyłając listy i kartki:lol::lol:

Posted

Dziękuję, bardzo :lol: [quote name='dusje']luky-trans a panowie tez fajni Pan Lukasz lub pan Robert:lol:
http://www.luky-trans.pl/ Tu namiary na ich stronke, maja skype i sa naprawde wspaniali tzn. ludzcy, rozumieja potrzeby klienta i swietnie sie dopasuja do sytuacji. Panie Lukaszu i Robercie, pozdrawiam serdecznie i dziekuje za dowiezienie Cioci Irenki i Maksa, Za ich szczesliwy powrot do kraju, za dowiezienie mnie i Neriski do Holandii, jak rowniez za troske i opieke nad Neriska w czasie podrozy. Dziekuje z calego serca i zycze Wam wszystkiego dobrego

Posted

Sprawy finansowe i zakup karmy to działka Ateny (ma sklep zoologiczny). Żadko bywa na dogo i jesli chcesz jakoś pomóc finansowo to napisz mail na adres: psieranczo@onet.pl

[SIZE=2]Każdy kto pomaga daje ile może. Nie wiem jak teraz z kasą. :cool3: Ale karmę musi jeść specjalistyczną dla alergików.

Ja pilnuję spraw weta wożąc Maksia z Ireną do weta w razie potrzeby. Obecnie jest zdrowy już. :lol: Szczepienia ma za darmo.

Posted

Witajcie cioteczki:lol: mialam problemy z kompem, ale juz okey. Juz wkrotce odwiedzimy ciocie Irenke cala ferajna:multi:i znow posmiejemy sie i nagadamy przy swiatecznym stole. Choc burze i sniezne zawieje - pedzimy ile powietrza w oponach w sobote ciemna noca, by poranek przywitac w Szczecinie:lol:

ANIELICOM ZE SZCZECINA I WSZELKICH POZOSTALYCH ZAKATKOW POLSKI SKLADAMY NASZE NAJSERDECZNIEJSZE I GORACE ZYCZENIA WIELKANOCNE.
WESOLYCH SWIAT!!!!!!

• 4 weeks later...
Posted

Ciekawa jestem czy któraś z cioteczek wie co u Pani Irenki.

5 kwieta były Jej chyba imieniny, a ja dopiero teraz sobie przypomiałam:placz:.

Dusje jak odwiedziny u P. Irenki - były?

Posted

Melduję, że dzisiaj bylismy u weta. Maksio został zaszczepiony i obejrzany. Wygląda suuper. Starszy pan już z niego ale kochaniutki - grzeczniutki i milutki.
Uszy zdrowe - Pani Irenka dba i czyści regularnie. :multi:

Nie ma sladów wygryzień. Czasami się trochę drapie, ale wetka nie chce nic dawać bo sterydy mają działania ujemne. A ran żadnych nie ma.

Maks jest trzymany cały czas na karmie dla alergików. Dzięki dobrym ciociom mimo, że minął ponad rok są pieniążki na karmę.

W imieniu Maksia dziękujemy wszystkim co pamiętają i zareagowali na apel Ateny, że kaska się kończy. :lol:

A Pani Irenka u wetki powiedziała, że Maksio ma chyba coś pod ogonkiem. Pani doktor zajrzała - Maksio nie był tym zachwycony i stwierdziła, ze ....

:evil_lol: .....to brud i trzeba wziąć gobkę i doopke umyć.

• 2 weeks later...
Posted

ALMA2 napisał(a):
Ciekawa jestem czy któraś z cioteczek wie co u Pani Irenki.

5 kwieta były Jej chyba imieniny, a ja dopiero teraz sobie przypomiałam:placz:.

Dusje jak odwiedziny u P. Irenki - były?

hej hej, faktycznie imieniny juz byly:lol: Ciocia Irenka dostala kwiatuchy i prezencik od naszej rodzinki i byla naprawde uradowana. Cioteczki, nie zapominajcie o Niej. Babeczka jest super kochana i kazda karteczka, kazdy liscik dodaja Jej otuchy:lol: Ona tym zyje:multi:Maksik dostarcza Jej wiele radosci - razem stanowia wspaniala pare:loveu: Trzeba Wam zobaczyc jak Maksio uprzejmie pozwala sie nakarmic, he he. Ciocia Irena przed nim na kolanach a ten elegancko sobie lezy i wslu****e sie w slowa swojej pani. A ciocia mu dyrdymaly opowiada zeby tylko bestyjka zechciala zjesc te swoje chrupy:evil_lol: Super scenki i te powalajace teksty....Jedz Maksiuniu, jedz, oooooo, bo zaraz przyjdzie Tosienka/ moja panna/ i wszystko Ci zje..............no, jeszcze jedna lyzeczke Maksiusiu, o zobacz, a co tam za okienkiem?....nie pojdziemy na spacerek, bo Maksius nie chce jesc...itd. itp. he he. A potulny Maksio slucha i laskawie pozwala sobie zapakowac do brzuszyska kolejna lyzeczke karmy. Kapitalny pies i taki przyjazny. Biedaczysko, pod stol wszedl i tam skromniutko polegiwal, coby moje paskudy mialy wiecej miejsca.

• 2 weeks later...
Posted

Najświeższe wiadomości :
1. Max ma coś z "siusiakiem", zapalenie? i posikuje pani Irence w domu. Nasza wetka skądinąd kochana osoba(szczepi i dotąd leczy Maxa za darmo), stwierdziła,że pies jest stary -11 lat i dlatego posikuje:shake: Miałam w domu rożne psy i wg mnie posikiwanie jest wynikiem stanu zapalnego...
Prośba do Was- może ktoś miał taki przypadek i może coś doradzić?

2.
Pani Irenka ma duże kłopoty ze stawami i kregosłupem. Może ktoś ma niepotrzebną glukozaminę albo coś podobnego. Lekarz rodzinny twierdzi,że jak sie ma 70 lat to takie bóle to norma ....:angryy:

3.W związku z pkt. 1 i 2.. pani Irence jest ciężko ciągle się schylać i wycierać szmatą podłogę. Przydałby się mop- to wydatek ok. 25zł.
Ja w tym miesiącu nie mogę nic dołożyć:oops:
Mogę kupić i zawieźć jak się znajdzie sponsor....

Posted

GoWa napisał(a):

3.W związku z pkt. 1 i 2.. pani Irence jest ciężko ciągle się schylać i wycierać szmatą podłogę. Przydałby się mop- to wydatek ok. 25zł.
Ja w tym miesiącu nie mogę nic dołożyć:oops:
Mogę kupić i zawieźć jak się znajdzie sponsor....

Kupié mopa z wiaderkiem (35zl?)- tzn. zaplacé za to. poprosze o detale konta na pw.

Posted

emilia 2280, jesteś kochana :loveu:. Wystarczy taki za 25zl, pani Irenka woli taki ze zdejmowanymi nakładkami. Wyśle Ci numer konta na pw wieczorem.

Glukozamina to taki preparat na stawy, wzmacniający i regenerujący, niestety dość drogi.

Myślę,ze Max ma jakieś bakteryjne zapalenie, pójdę dziś do mojego weta i się spytam.

Posted

co do sikania Maksia :moj psiak
[*] tez mial taki problem.Popuszczal mocz.Wet stwierdzil,ze bylo \"uszkodzenie zwieracza pecherza moczowego \"czy cos w tym stylu(to bylo z 8 lat temu,wiec juz dokladnie nie pamietam)Wet wyczytal gdzies wtedy ze moze pomoc lek (tez nie jestem 100% pewna ale chyba URECHOLINUM) Nie bylo go wtedy w Polsce, wiec sprowadzalismy ze Stanow. Aptekarz w Stanach powiedzial wtedy, ze to jest lek, ktory daja ludziom starszym w domach starcow, na taki wlasnie problem. I powiem Wam ze ten lek pomagal.Pies nie popuszczal.Tylko ze trzeba bylo co jakis czas powtarzac dawki, bo on chyba nie leczyl przyczyny tylko usuwal objawy.Lek byl drogi, ok 180 $ niestety.Ale mysle ze skoro to bylo tyle lat temu to moze juz byc dostepny w Polsce.Troche to zawile napisalam ale moze ta informacja sie do czegos przyda.pozdrawiam Maxia i Pania Irenke :)