Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

BeataJ napisał(a):
Czy ktos bedzie kupowal cos przed swietami dla Pani Irenki???
Siedzie w robocie i rycze......:placz:

Prosze o podanie konta wplace pare gorszy dla Pani Irenki.

Szczecin - kocham to miasto, szkoda, ze juz nie moge tam mieszkac :-(

Beata

Melduje poslusznie, ze paczka dla pani Irenki wyjezdza juz dzisiaj z Holandii i jutro powinna byc w sklepiku ateny lub u AMISKI:lol: Niestety przykra to podroz pani Moniki I pana Tomka do Polski, przyspieszona bo Monice zmarla babcia:-( i beda bardzo smutne swieta. Ale pani Irenka dostanie wszystko co zapelni jej na dlugo kuchnie i codzienny stol :lol:

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

BeataJ napisał(a):
Czy ktos bedzie kupowal cos przed swietami dla Pani Irenki???
Siedzie w robocie i rycze......:placz:

Prosze o podanie konta wplace pare gorszy dla Pani Irenki.

Szczecin - kocham to miasto, szkoda, ze juz nie moge tam mieszkac :-(

Beata

w poscie 174 jest podane konto AFN i nazwa skarpetki na jaką wpłacać.

Posted

Świetnie,że to tylko pchly,prawdę mowiąc to była nasza pierwsza myśl. Niepotrzebnie Maksowi dawali w takim razie zastrzyki w schronie, pewnie jakiś hydrokortison albo podobne świństwo.

Posted

Dzięki Kasia za słowa uznania, ale narazie naprawdę niewiele zrobiłam. Ale to prawda Max zwyczajnie jest zapchlony i przez drapanie i gryzienie nabawił się drożdzycy, ma zapuszczone trochę uszy. więc podaliśmy frontline, tabletki na odrobaczanie, lek na drożdzyce, zało9żyliśmy książeczkę i myslę, ze będzie dobrze. Doniosę Pani Irenie jeszcze płyn do mycia uszu i spryskam mieszkanie specjalnym środkiem na pchły. :razz:
Max dostanie ode mnie nowe posłanie (tamto do wyrzucenia-przez pchły) i chyba moge już powiedzieć, ze sprawę karmy po super cenie już załatwiłam, narazie sensitive, później jak będzie można stwierdzic czy faktycznie ma alergię to zobaczymy czy nie można zwykłej.
:loveu: Max jest wspaniałym psem, spokojnym , przyjaznym i niezwykle zapatrzonym w swoją panią. Pani Irena jest starszą osoba, która nie ma pojęcia o szkoleniu a życzyłabym sobie a by wszsycy mieli taki kontakt ze swoim psem jak ona. Max porpostu zgaduje co ona od niego chce, świetnie dostosował sie do trubu życia jaki razem prowadza . Rozumieją sie prawie bez słów.
Mimo trudnosci i trudnej sytuacji pani Irena jest przemiłą, otwartą i pogodną osobą.;)

Posted

Mam jeszcze pomysł, moze każdy napisał by zyczenia świąteczne Pani Irenie i wysłał na mojego meila (psieranczo@onet.pl). Napiszcie kilka słów o sobie i z kąd jesteście. Wydrukuję wszystkie i dam do przeczytania.
:lol: Opowiadałam jej ile ludzi się jej sprawą interesuje to bedzie mogła przekonac się sama.
I jeszcze jedno - jetem u Pani Ireny w sobote około15 jesli mjacie coś dla niej do przekazania czekam na Was w sklepie.

Posted

[quote name='atena501']Mam jeszcze pomysł, moze każdy napisał by zyczenia świąteczne Pani Irenie i wysłał na mojego meila (psieranczo@onet.pl). Napiszcie kilka słów o sobie i z kąd jesteście. Wydrukuję wszystkie i dam do przeczytania.
:lol: Opowiadałam jej ile ludzi się jej sprawą interesuje to bedzie mogła przekonac się sama.
I jeszcze jedno - jetem u Pani Ireny w sobote około15 jesli mjacie coś dla niej do przekazania czekam na Was w sklepie.

Tak wspanialy pomysl ateny-te życzenia na maila ateny:lol:
i koniecznie napiszcie jakie psy ?i nie tylko:lol: / macie:lol:

Posted

a ja już wysąlłąm kartkę z życzeniami na święta do Pani Irenki :) tak jak kilkanaście innych osób z tego wątku... To Pani Irena dostanie je podwójnie :)
Napisałam jej że cała Polska trzymała kciuki za nią i za Maxia :)

Posted

Pomysł z życzeniami na maila jest super.
Przy okazji nieśmiało proponuję wysłać te życzenia ze strony animalii- w ten sposób Korabiewice dostaną pieniążki:

http://animalia.pl/choinka.php

Pomóż zwierzakom w schroniskach - Świąteczna akcja Animalii.
Wyślij do wszystkich swoich znajomych pocztówki. Za każdą pocztówkę, którą odbiorca obejrzy*, wpłacamy złotówkę na karmy dla zwierząt mieszkających w Schronisku w Korabiewicach

POzdrawiam,ala

Posted

Niestety sklep w sobotę jest czynny do godz. 14.30 a w niedziele nieczynny, ale kochani nie przesadzajcie z tym wszystkim, bo Pani Irena jest sama i jak dostanie zaduzo to tylko to sie zmarnuje. Niestety musicie przkazac to co bedziecie mieli gotowego do 14.30.
Mozemy sie jeszcze umówić, że przyjadę wieczorem w sobotę do sklepu lub w niedzielę rano na jakąś konkretna godzinę i wtedy kto jeszcze bedzie coś miał to da.

Posted

Ja poprostu jestem bardzo praktyczna :eviltong: . Z potrawami wigilijnymi dobry pomysł, tylko uczulam żebyście nie przesadziły tzn nie mierzcie wg wielkosci swojego serca ;)

Posted

Co do potraw świątecznych to pomyślalam,że mogłybyśmy- my ze Szczecina- po prostu odkroić po kawałku domowych pyszności w ilościach do sprobowania jednorazowego (obiecane paczki będą zawierać napewno produkty długotrwałe)

Mam zgłoszone:
ryba po grecku,
pasztet domowy pieczony,
karp w galarecie,
jakieś mięsko pieczone (od mojej psiolubnej sąsiadki),
kluski z makiem,
śledzi w oleju.

Zapraszam inne Cioteczki Szczecińskie do dorzucenia swojego specialite de la maison :)
W sobotę wieczorem albo w niedzielę rano mogę zawieźć do p. Ireny.

Posted

GoWa podaj jeszcze namiary tel, bo bedziemy się umawiac z tymi potrawami (możesz na PW). I tak z ciekawości w jakiej części Szczecina mieszkasz - ja na Bezrzeczu.