dusje Posted December 20, 2006 Posted December 20, 2006 BeataJ napisał(a):Czy ktos bedzie kupowal cos przed swietami dla Pani Irenki??? Siedzie w robocie i rycze......:placz: Prosze o podanie konta wplace pare gorszy dla Pani Irenki. Szczecin - kocham to miasto, szkoda, ze juz nie moge tam mieszkac :-( Beata Melduje poslusznie, ze paczka dla pani Irenki wyjezdza juz dzisiaj z Holandii i jutro powinna byc w sklepiku ateny lub u AMISKI:lol: Niestety przykra to podroz pani Moniki I pana Tomka do Polski, przyspieszona bo Monice zmarla babcia:-( i beda bardzo smutne swieta. Ale pani Irenka dostanie wszystko co zapelni jej na dlugo kuchnie i codzienny stol :lol: Quote
AnkaG Posted December 20, 2006 Posted December 20, 2006 BeataJ napisał(a):Czy ktos bedzie kupowal cos przed swietami dla Pani Irenki??? Siedzie w robocie i rycze......:placz: Prosze o podanie konta wplace pare gorszy dla Pani Irenki. Szczecin - kocham to miasto, szkoda, ze juz nie moge tam mieszkac :-( Beata w poscie 174 jest podane konto AFN i nazwa skarpetki na jaką wpłacać. Quote
BoWa Posted December 20, 2006 Posted December 20, 2006 Zapakowałam paczkę od Św. Mikołaja, jutro wybieram się do Pani Ireny. Czy wiadomo coś na temat wizyty u weta? Diagnoza dla Maksia? Quote
katarzyna kuczewska Posted December 20, 2006 Posted December 20, 2006 Byłam u Anety w sklepie siwtna dziewczyna i Maksiu ma pchły :))))))))))))))))))))))))))) wiec sie go podleczy pchły sie przepedzi i Max z pania Irena BEDA SIE CIESZYC SWIOM TOWARZYSTWEM bez nie potrzebnych gosci:mad::mad::mad::mad: Quote
katarzyna kuczewska Posted December 20, 2006 Posted December 20, 2006 Byłam u Anety w sklepie siwetna dziewczyna i Maksiu ma pchły :))))))))))))))))))))))))))) wiec sie go podleczy pchły sie przepedzi i Max z pania Irena BEDA SIE CIESZYC SWIOM TOWARZYSTWEM bez nie potrzebnych gosci:mad::mad::mad::mad: Quote
BoWa Posted December 20, 2006 Posted December 20, 2006 Świetnie,że to tylko pchly,prawdę mowiąc to była nasza pierwsza myśl. Niepotrzebnie Maksowi dawali w takim razie zastrzyki w schronie, pewnie jakiś hydrokortison albo podobne świństwo. Quote
atena501 Posted December 20, 2006 Posted December 20, 2006 Dzięki Kasia za słowa uznania, ale narazie naprawdę niewiele zrobiłam. Ale to prawda Max zwyczajnie jest zapchlony i przez drapanie i gryzienie nabawił się drożdzycy, ma zapuszczone trochę uszy. więc podaliśmy frontline, tabletki na odrobaczanie, lek na drożdzyce, zało9żyliśmy książeczkę i myslę, ze będzie dobrze. Doniosę Pani Irenie jeszcze płyn do mycia uszu i spryskam mieszkanie specjalnym środkiem na pchły. :razz: Max dostanie ode mnie nowe posłanie (tamto do wyrzucenia-przez pchły) i chyba moge już powiedzieć, ze sprawę karmy po super cenie już załatwiłam, narazie sensitive, później jak będzie można stwierdzic czy faktycznie ma alergię to zobaczymy czy nie można zwykłej. :loveu: Max jest wspaniałym psem, spokojnym , przyjaznym i niezwykle zapatrzonym w swoją panią. Pani Irena jest starszą osoba, która nie ma pojęcia o szkoleniu a życzyłabym sobie a by wszsycy mieli taki kontakt ze swoim psem jak ona. Max porpostu zgaduje co ona od niego chce, świetnie dostosował sie do trubu życia jaki razem prowadza . Rozumieją sie prawie bez słów. Mimo trudnosci i trudnej sytuacji pani Irena jest przemiłą, otwartą i pogodną osobą.;) Quote
atena501 Posted December 20, 2006 Posted December 20, 2006 On dostał w schronie prawdopodonbie przeciwświądowy zastrzyk, po swietach dostanie drugi. Quote
atena501 Posted December 20, 2006 Posted December 20, 2006 Mam jeszcze pomysł, moze każdy napisał by zyczenia świąteczne Pani Irenie i wysłał na mojego meila (psieranczo@onet.pl). Napiszcie kilka słów o sobie i z kąd jesteście. Wydrukuję wszystkie i dam do przeczytania. :lol: Opowiadałam jej ile ludzi się jej sprawą interesuje to bedzie mogła przekonac się sama. I jeszcze jedno - jetem u Pani Ireny w sobote około15 jesli mjacie coś dla niej do przekazania czekam na Was w sklepie. Quote
AMIŚKA Posted December 20, 2006 Author Posted December 20, 2006 [quote name='atena501']Mam jeszcze pomysł, moze każdy napisał by zyczenia świąteczne Pani Irenie i wysłał na mojego meila (psieranczo@onet.pl). Napiszcie kilka słów o sobie i z kąd jesteście. Wydrukuję wszystkie i dam do przeczytania. :lol: Opowiadałam jej ile ludzi się jej sprawą interesuje to bedzie mogła przekonac się sama. I jeszcze jedno - jetem u Pani Ireny w sobote około15 jesli mjacie coś dla niej do przekazania czekam na Was w sklepie. Tak wspanialy pomysl ateny-te życzenia na maila ateny:lol: i koniecznie napiszcie jakie psy ?i nie tylko:lol: / macie:lol: Quote
Asior Posted December 20, 2006 Posted December 20, 2006 a ja już wysąlłąm kartkę z życzeniami na święta do Pani Irenki :) tak jak kilkanaście innych osób z tego wątku... To Pani Irena dostanie je podwójnie :) Napisałam jej że cała Polska trzymała kciuki za nią i za Maxia :) Quote
al-ka Posted December 20, 2006 Posted December 20, 2006 Pomysł z życzeniami na maila jest super. Przy okazji nieśmiało proponuję wysłać te życzenia ze strony animalii- w ten sposób Korabiewice dostaną pieniążki: http://animalia.pl/choinka.php Pomóż zwierzakom w schroniskach - Świąteczna akcja Animalii. Wyślij do wszystkich swoich znajomych pocztówki. Za każdą pocztówkę, którą odbiorca obejrzy*, wpłacamy złotówkę na karmy dla zwierząt mieszkających w Schronisku w Korabiewicach POzdrawiam,ala Quote
Roxana Posted December 20, 2006 Posted December 20, 2006 Ja też wysłałam Pani Irence kartkę świąteczną pocztą- mam tylko nadzieję, że dojdzie przed świętami :) Quote
Asior Posted December 20, 2006 Posted December 20, 2006 no ponoć maja małe szanse (powiedzieli na poczcie ) ale ważne, ze Pani Irenka je dostanie, nieważne kiedy ;) Quote
Celina12 Posted December 20, 2006 Posted December 20, 2006 Ja też kartkę wysłałam i pieniążki na AFN.Maila zaraz napiszę-:loveu: Quote
atena501 Posted December 20, 2006 Posted December 20, 2006 :loveu: Dziewczyny jesteście :Cool!: :Cool!: SUPEROWE :calus: :calus: :calus: :calus: Quote
AnkaG Posted December 20, 2006 Posted December 20, 2006 Atena a co ze zbiórką potraw na święta. Sklep będzie w sobotę wieczorem lub niedzielę rano zamknięty. Quote
atena501 Posted December 20, 2006 Posted December 20, 2006 Niestety sklep w sobotę jest czynny do godz. 14.30 a w niedziele nieczynny, ale kochani nie przesadzajcie z tym wszystkim, bo Pani Irena jest sama i jak dostanie zaduzo to tylko to sie zmarnuje. Niestety musicie przkazac to co bedziecie mieli gotowego do 14.30. Mozemy sie jeszcze umówić, że przyjadę wieczorem w sobotę do sklepu lub w niedzielę rano na jakąś konkretna godzinę i wtedy kto jeszcze bedzie coś miał to da. Quote
atena501 Posted December 20, 2006 Posted December 20, 2006 Niewiem co myslicie na ten temat, ale moze lepiej skupić się na rzeczach , które bedzie mogła Pani Irena wykorzystać później. Quote
atena501 Posted December 20, 2006 Posted December 20, 2006 Np jedna z Was przyniosła duży kawałek paczkowanej szynki, który mozna poporcjować i schować do zamrażalnika.:thumbs: Quote
AnkaG Posted December 20, 2006 Posted December 20, 2006 Ja napisałam, bo GoWa do mnie napisała, żeby zrobic zbiórkę potraw na święta. Quote
atena501 Posted December 20, 2006 Posted December 20, 2006 Ja poprostu jestem bardzo praktyczna :eviltong: . Z potrawami wigilijnymi dobry pomysł, tylko uczulam żebyście nie przesadziły tzn nie mierzcie wg wielkosci swojego serca ;) Quote
BoWa Posted December 20, 2006 Posted December 20, 2006 Co do potraw świątecznych to pomyślalam,że mogłybyśmy- my ze Szczecina- po prostu odkroić po kawałku domowych pyszności w ilościach do sprobowania jednorazowego (obiecane paczki będą zawierać napewno produkty długotrwałe) Mam zgłoszone: ryba po grecku, pasztet domowy pieczony, karp w galarecie, jakieś mięsko pieczone (od mojej psiolubnej sąsiadki), kluski z makiem, śledzi w oleju. Zapraszam inne Cioteczki Szczecińskie do dorzucenia swojego specialite de la maison :) W sobotę wieczorem albo w niedzielę rano mogę zawieźć do p. Ireny. Quote
atena501 Posted December 20, 2006 Posted December 20, 2006 No i sprawa sie rozwiązała potrawy swiąteczne dla Pani Ireny zbiera GoWa !!! Quote
AnkaG Posted December 20, 2006 Posted December 20, 2006 GoWa podaj jeszcze namiary tel, bo bedziemy się umawiac z tymi potrawami (możesz na PW). I tak z ciekawości w jakiej części Szczecina mieszkasz - ja na Bezrzeczu. Quote
Recommended Posts