Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='pixie']hmmmm

tak widac, ze nie bylo Ciebie na dogo...
pol roku temu zostal zalozony watek o psach z Nowoursynowskiej

poczytaj...to na pewno o tym samym czlowieku, ktory mieszkal przy sggw a potem przy Nowousynowskiej, sa dogomaniaczki ktore znaja jego historie, sa tez ludzie, kotrzy mowia, ze psy przeszkadzaja, szczekaja etc...
brakowalo Ciebie i twoich spostrzezen bardzo

jesli odnajde...nie pamietam kto zakladal watek...to bylo ok czerwca

To ja zakładałam ten wątek, zaraz go poszukam.
To na pewno ten sam pan.
Jest:
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=28071

A jeżeli chodzi o schronisko w W-wie, to chyba Psi Anioł.

Posted

Aha, jeszcze a propos pani Ireny!
Może spróbujcie, żeby ona też nam mogła pomóc, w którymś
poście było napisane, że jest pielęgniarką.
Czyli np. jakieś zabiegi przy psach, kotach ...
A może też jakieś inne rzeczy, potrzebne dgm lub dogomaniakom.
Wydaje mi się, że będzie się lepiej czuła będąc nam potrzebna.
I wtedy wymiana korzyści będzie z obydwu stron,
a ona łatwiej przyjmie pomoc.
Co o tym myślicie?!

Psi Anioł to Fundacja Pod Psim Aniołem, wrzuć w wyszukiwarkę, wyjdzie Ci gdzie jest schronisko.

Posted

AnkaG - tu nie chodzi o uspienie...tlumaczylam jej, ze strach psa przed schroniskiem nie moze prowadzic do uspienia...to nie jest lepsze rozwiazanie..poza tym chyba sie wystraszyla bo palnelam, ze jesli uspi zdrowego psa to i ona i wet beda na bakier z prawem...

chodzi o to, ze ona czeka na wskazowke, ktora mam jej dac...do ktorego schronu ma go zawiezc...

Posted

dziewczyny
nie mam czasu na czytanie i szukanie końca tej historii - czy znalazło się rozwiązanie dla pani i jej psa ?
ja ze swojej strony deklaruję comiesięczne wpłaty na konto Pani - 100,- zł to powinno pomóc w kosztach leczenia
proszę o informację na pw

[quote name='AMIŚKA']Byłam dziś w schronisku,po 15 godz.
W nowych,ogrodzonych pawilonach robilam zdjecia psom.
Po tym ogrodzonym terenie chodzila Pani z psem.
Pomyslałam sobie -starsza Pani wolontariuszka zajmuje sie pieskiem ,mile.
Zajelam się fotografowaniem.
Pani podeszła i pies,duży beżowy staruszek zaczął witac sie ze mną.Pani byla zdziwiona serdecznym powitaniem Psa/Ja stwiedzilam ze to nie mój pies,a Pani na to ze wie że nie mój,bo przeciez to jej pies i ze nie jest wylewny!:crazyeye:
Ja zdziwiona ,że jej pies w schronisku ,jak to w schronisku!!!-uslyszalam historię; Pani ma 70 lat.
Pani ma niska emeryturę ok 650 zl ,pies przyblakal sie jako dorosly kilka lat temu.Poki byl zdrowy żyli sobie skromnie razem w centrum Szczecina.
Na wiosnę pies zachorowal -dostal wyprysków na zadzie,prawdopodobnie alergia.
Leczenie kosztowalo sporo ,Pani samotna trochę pogłodowała,trochę zadlużyła się i psa wyleczyla.
Teraz zachorował znowu.
Nie bylo pieniedzy na leczenie,Pani oddała psa do schroniska wierząc ze go wyleczą i ze takim najpiękniejszym psem ktoś sie zaopiekuje!:-(
Ale odwiedza go codzienie ,idzie do schroniska 6 km i wyprowadza swojego psa,bo przecież on w klatce sie nie zalatwi!
I przychodzac do schroniska od tygodnia ,patrzy na inne piekne młode psy i caly czas zadaje sobie pytanie,co bedzie z jej psem -staruszkiem po tym jak minie kwarantanna i zabiora go z tych nowych pawilonów i wrzucą do ogólnego boksu?
Juz nie bedzie mogla go wyprowadzać,ponieważ kazdy powrót do klatki bedzie kończył sie walka!Pani juz o tym wie.
Wie ze stare psy usypiaja !
O wszystkim mówi spokojnie bez emocji z wielka rezygnacją,pogodzona z losem który rozdzielił ją z ukochanym psem.
Bardzo bezradna nie umiejaca sobie poradzić.:placz:

Na moje pytanie .czy jakby załatwiono jej darmowe leczenie psa ,to czy by go wzięla,ożywila się;
tak zaraz wziela by go ,ale po chwili posmutniała -przecież to niemożliwe,przecież leczenie jest drogie:placz:

Spytałam czy mogę zrobić jej i psu zdjęcie -pozwolila,
nie wiem jak Pani i psu-staruszkowi mogę pomóc ??????

Dlatego zwracam sie do dogomaniaków pomóżcie ,wskazcie jak mozna Pani pomóc,aby mogła w Świeta być w domku razem z swoim Psem-staruszkiem???

Posted

[quote name='carolinascotties']denerwuję sie...to tak jakbym miała wydać wyrok na tego psa...[/quo

Przecież to ta pani "wydała wyrok":mad: , chyba, ze zapowiedź, że pies zostanie uśpiony, to tylko taki szantaż emocjonalny.
Cieszę się, że się zainteresowałaś tą sprawą, myślę, ze przynajmnij teraz ta osoba nie odważy się uśpić psiaka. Myślę też, ze w najgorszym wypadku, jeżeli nie uda się szybko znaleźć domu, to schronisko będzie mniejszym złem.

Posted

ma_ruda napisał(a):
[quote name='carolinascotties']denerwuję sie...to tak jakbym miała wydać wyrok na tego psa...[/quo

Przecież to ta pani "wydała wyrok":mad: , chyba, ze zapowiedź, że pies zostanie uśpiony, to tylko taki szantaż emocjonalny.
Cieszę się, że się zainteresowałaś tą sprawą, myślę, ze przynajmnij teraz ta osoba nie odważy się uśpić psiaka. Myślę też, ze w najgorszym wypadku, jeżeli nie uda się szybko znaleźć domu, to schronisko będzie mniejszym złem.

juz po rozmowie z Pania i jej bratem... podalam wszystkie namiary na Azyl - okazuje się że to niedaleko miejsca zamieszkania tego PAna - odwiezie tam Spikea w tym tygodniu i da mi znać - wtedy poprosimy kogoś o założenie wątku tu -na dogo...

Posted

Pani idzie wg mnie na latwizne. W Anglii posiadanie psow nie jest zabronione i moze a nawet powinna zabrac go ze soba, a brat powinien jej w tym dopomoc, czyli w kwarantannie itd. Rozumujac tokiem myslenia tej Pani, mam dzieci adoptowane, trafia sie robota za granica i co dalej dziecmi?Tez do uspienia? Nieladne podejscie w odniesieniu do sytuacji Pani Maksia. Mimo przeszkod nie opuscila go choc wiedziala ze nie bedzie wkrotce dobrze. Do ostatniej chwili ONA i MAKSIO RAZEM. Boze, ludzie podrozuja, przemieszczaja sie z kontynentu na kontynent z psami i kotami a tu taki problem:angryy: Na stare lata schronisko bo znow pieniadze i wyscig szczurow. Z azarobione pieniadze w Anglii mozna oplacic psu opieke w Polsce a nie szantazowac uspieniem. Wstyd i brak slow

Posted

kamilapr napisał(a):
o nieee, w schronie przepadnie! Trzeba umieścić gdzies jego zdjęcie, może na allegro? Mieszańce labradorów są chętnie przyjmowane przez ludzi, bo są ładne i łagodne. Czy jest gdzies zdjęcie tego psa?

kamilapr - on nie ma ani głowy ani czasu ani ochoty ..do zajmowania sie tym psem... wolalabym nie ryzykowac...

Posted

dusje napisał(a):
Pani idzie wg mnie na latwizne. W Anglii posiadanie psow nie jest zabronione i moze a nawet powinna zabrac go ze soba, a brat powinien jej w tym dopomoc, czyli w kwarantannie itd. Rozumujac tokiem myslenia tej Pani, mam dzieci adoptowane, trafia sie robota za granica i co dalej dziecmi?Tez do uspienia? Nieladne podejscie w odniesieniu do sytuacji Pani Maksia. Mimo przeszkod nie opuscila go choc wiedziala ze nie bedzie wkrotce dobrze. Do ostatniej chwili ONA i MAKSIO RAZEM. Boze, ludzie podrozuja, przemieszczaja sie z kontynentu na kontynent z psami i kotami a tu taki problem:angryy: Na stare lata schronisko bo znow pieniadze i wyscig szczurow. Z azarobione pieniadze w Anglii mozna oplacic psu opieke w Polsce a nie szantazowac uspieniem. Wstyd i brak slow

zaczynam sie zle czuc z tym, ze...tam dzwonilam :-(

Posted

carolinascotties napisał(a):
zaczynam sie zle czuc z tym, ze...tam dzwonilam :-(

To nie Ty powinnas sie z tym zle czuc. Masz inne serce, takie bardzo czule.:lol: To raczej ta pani i jej brat powinni czuc sie podle. Prezent na 16 urodziny:mad: Prezentow sie nie zwraca, a taki praezent powinien Pani przywolywac za kazdym razem pamiec o matce. Ten prezent byl z nia, dzielil radosci i smutki i nagle okazalo sie ze prezent nie wart zabrania te pareset km dalej.:mad:

Posted

[quote name='ma_ruda']Pomyliłam ogłoszenia:oops: :oops: :oops: Juz usuwam
A to link do tego ogłoszenia. Niestety bez fotek

http://ogloszenia.4lapy.info/L-ogloszenia/wiecej-17988.html

Posted

Dusje masz rację... nie umiałabym tak po prostu zapomniec o tym, że MÓJ pies cierpi...że cierpi przeze mnie...w schronie...

z tego wszystkiego poszłam do mojego Uszka ( moja Szkotka) naładować akumulatory - poprzytulałyśmy się, pogadałyśmy, powiedziałam jej, że ja i ona...na zawsze razem:razz:...teraz mi lepiej :)

Posted

joaaa napisał(a):
Aha, jeszcze a propos pani Ireny!
Może spróbujcie, żeby ona też nam mogła pomóc, w którymś
poście było napisane, że jest pielęgniarką.
Czyli np. jakieś zabiegi przy psach, kotach ...
A może też jakieś inne rzeczy, potrzebne dgm lub dogomaniakom.
Wydaje mi się, że będzie się lepiej czuła będąc nam potrzebna.
I wtedy wymiana korzyści będzie z obydwu stron,
a ona łatwiej przyjmie pomoc.
Co o tym myślicie?!

Psi Anioł to Fundacja Pod Psim Aniołem, wrzuć w wyszukiwarkę, wyjdzie Ci gdzie jest schronisko.

Doskonaly pomysl i propozycja dla Pani Ireny. Zeby tylko sie zgodzila:lol: a z pewnoscia wiele moglaby pomoc z takim fachem w rekach

Posted

carolinascotties napisał(a):
Dusje masz rację... nie umiałabym tak po prostu zapomniec o tym, że MÓJ pies cierpi...że cierpi przeze mnie...w schronie...

z tego wszystkiego poszłam do mojego Uszka ( moja Szkotka) naładować akumulatory - poprzytulałyśmy się, pogadałyśmy, powiedziałam jej, że ja i ona...na zawsze razem:razz:...teraz mi lepiej :)

Ja tez po tym wszystkim wyznalam moim schroniskowcom milosc po raz enty i obiecalam ze nawet rozwod:evil_lol: nie odbierze mi ich jakby co a ewentualnie alimentow nastarczy:evil_lol: Dzieci grzecznie poszly spac, moje falszywe podrasowiane urwisy:diabloti:

Posted

irma napisał(a):
dziewczyny
nie mam czasu na czytanie i szukanie końca tej historii - czy znalazło się rozwiązanie dla pani i jej psa ?
ja ze swojej strony deklaruję comiesięczne wpłaty na konto Pani - 100,- zł to powinno pomóc w kosztach leczenia
proszę o informację na pw

Pani Irena zabrała dziś swojego przyjaciela do domu..będziemy jej pomagać..ile kto może...poza tym jest Pani doktor, która będzie przyjmować pieska za darmo - niektóre leki będą również za darmo...ale jeśłi trzeba będzie płacić to...pomożemy!!!!!