agiza Posted December 17, 2006 Posted December 17, 2006 Jak Amiśka i GoWA będą dostępne to opiszą swoje wrażenia. Ja pamiętam tylko nr domu i mieszkania:oops::oops::oops: Pani Irena jest starszą Panią. Jest sama, syn mieszka gdzieś nad morzem. Quote
Celina12 Posted December 17, 2006 Posted December 17, 2006 Ja też poproszę o informacje jak można wpłacić pieniążki-paczkę z żywnością wyślę po Świętach-więc potrzebny byłby i adres-:lol: Quote
Roxana Posted December 17, 2006 Posted December 17, 2006 Dziś Amiśka do mnie dzwoniła i pytała sie czy nie mogłabym z nią pojechać do tej Pani ale ja byłam poza Szczecinem i nie mogłam niestety. Dopiero niedawno wróciłam do domu. Teraz czytam opis wizyty u Pani i bardzo żałuję, ze nie mogłam tam tez być. Ponieważ finansowo u mnie obecnie naprawdę cieńko i kaską nie bardzo mam jak wspomóc, ale mogę pomóc rzeczowo. Pracuję winstytucji, która na codzien zajmuje się pomocą ludziom ubogim i potrzebującym. Jeśli Pani ma małe dochodu, mogę jej pomóc postarać się o dofinansowanie na żywność i inne potrzeby. Dostajemy tez mase różnych darów zawsze znajdzie się coś co Pani sie przyda. Ja pomogę i co będę mogła załatwię, czasem ludzie sami nie wiedzą co i jak trzeba nimi pokierować, czasami wstydza się prosic o pomoc i ja pomagam im przełamać ten opór. Co mogę pomogę! Tylko namiary mi potrzebne... Quote
Dominka Posted December 17, 2006 Posted December 17, 2006 :) Dobra, to ja poproszę o namiary. Mam w domu mały telewizor, który się tylko kurzy to od razu mogę Pani zawieźć. tylko mąż musi sprawdzić czy działa. Dajcie mi namiary tylko, mam jeszcze jedną chętnę duszę do pomocy :). Quote
akucha Posted December 17, 2006 Posted December 17, 2006 Ja tez poproszę o namiary, cioteczki, a jak wysyłać pieniążki??? Pewnie przekazem pocztowym, bo nie wiem, czy Ta Pani ma konto... No a jak skoordynujemy wpłaty, żeby nie była to jednorazowa pomoc. Quote
ASICA Posted December 17, 2006 Posted December 17, 2006 agiza napisał(a):Ta Pani nie ma nawet telewizora, o telefonie nie wspomnę w takim razie oddam swojego Sony 29 cali dla Pani. może nie jest to najnowszy model ale zawsze lepsze to niż nic:oops: niech się nie martwi wszyscy bedziemy pomagac ile bedziemy mogli. Quote
Ambra Posted December 17, 2006 Posted December 17, 2006 poplakałam sie czytając tą historie!:-( po raz kolejny udawadniacie że można i się da! to cudowne! takich ludzi się pamięta!:loveu: (o Was) mam nadzieje, że bedzie miała dobre zakonczenie ta historia a jak narazie wszystko na to wskazuje. Będe śledzić uwżnie! a jak wpadnie jakiś nadprogramowy grosik to tez Was wesprze! Powodzenia! 3mam kciuki z całych sił! Quote
tanitka Posted December 17, 2006 Posted December 17, 2006 tak sie cieszę, to jak Bożonarodzeniowy CUD!!!:multi: prosze o namiary jak wysłać pieniądze i paczkę dla obojga . AMIŚKA dzięki tobie: że się zainteresowałaś, ze zapytałaś, że pomogłać- wielkie dzięki. Quote
AMIŚKA Posted December 17, 2006 Author Posted December 17, 2006 :lol: Witam:lol: Tak jadę z Pania Irenką rano po Maxa.:lol: Pani była dziś u Maksa z 4 godziny. Muszę załatwić sprawę w schronie ,nie wiem jak ztym wykupem za psa??? Jest problem ,ja naprawdę nie mAm czasu i całą sprawę prowadzić mają cioteczki ,które ze mną były. I Pani Irenka/pielegniarka/ musi mieć skrzynkę kontaktową ;) bo nie ma telefonu.Jutro postaram sie załatwić:lol: Pani Irenka popłakała sie z radości . Nie wiem co jeszcze pisać ,wezmę jutro aparat i porobie zdjęcia. Quote
AMIŚKA Posted December 17, 2006 Author Posted December 17, 2006 akucha napisał(a):Ja tez poproszę o namiary, cioteczki, a jak wysyłać pieniążki??? Pewnie przekazem pocztowym, bo nie wiem, czy Ta Pani ma konto... No a jak skoordynujemy wpłaty, żeby nie była to jednorazowa pomoc. I właśnie dlatego proponuję aby utworzyć skarpetę na AFN pod tytułem "PANI I PIES MAX ZE SZCZECINA" I dziewczyny z tego konta płaciłyby za weta i kupowały karmę dla Maxa ,i rozliczały przed dogo, i każdy by miał wgląd na stan konta:lol: . I co Wy na to?? Quote
joaaa Posted December 17, 2006 Posted December 17, 2006 O mamo, co za historia!!!!!!!!!!!!!! Myslę, ze skarpeta na AFN jest bardzo potrzebna! Nie może to być jednorazowy zryw! Quote
dusje Posted December 17, 2006 Posted December 17, 2006 To juz jutro Maksio bedzie u Pani:multi: Schron moglby odpuscic oplate za wykup i rowniez sprawic Pani Irenie swiateczny prezent. Ta sytuacja jest naprawde wyjatkowa. Miejmy nadzieje ze oplat zadnych nie bedzie. A pania Irenke trzeba od nas usciskac i wycalowac serdecznie:lol: Quote
BoWa Posted December 17, 2006 Posted December 17, 2006 Piszę trzeci raz ,bo mnie wywala ciągle... Pani Irena jest osobą niezamożną, ale to taka starsza pani z godnością. Potrzeba jej przede wszystkiem pomocy w utrzymaniu i leczeniu Maxa, bo na to jej już nie starcza. Max powinien zostać również zaszczepiony przeciw wirusowkom, bo ma tylko szczepienie p/wściekliźnie. Quote
BoWa Posted December 17, 2006 Posted December 17, 2006 Drugą sprawa jest załatwienie dla Pani obrożo-kagańca, nie wiem jak to się fachowo nazywa. Max jest duży i silny, a pani Irena drobniutka i ma swoje lata. Bardzo ją ciągnie na spacerach, nawet może przewrócić. Amiśka obiecała załatwić to jutro. Quote
AMIŚKA Posted December 17, 2006 Author Posted December 17, 2006 GoWa napisał(a):Drugą sprawa jest załatwienie dla Pani obrożo-kagańca, nie wiem jak to się fachowo nazywa. Max jest duży i silny, a pani Irena drobniutka i ma swoje lata. Bardzo ją ciągnie na spacerach, nawet może przewrócić. Amiśka obiecała załatwić to jutro. Już zalatwione:lol: :lol: Wszystkie zainteresowane osoby wiedzą:lol: Quote
BoWa Posted December 17, 2006 Posted December 17, 2006 No już piszę czwarty raz, ciągle mi ginie to co piszę.... Pani Irena nie jest osobą zamożną, ale to starsza pani z godnością. Bardzo cierpi,że musiała oddać Maxa do schroniska-w zasadzie szukała tam dla niego ratunku w chorobie- Max się drapie i wygryza. Nie stać jej z emerytury na koszty leczenia, szczepień (max ma tylko szczepieniep/wściekliźnie), dobra karmę. Quote
BoWa Posted December 17, 2006 Posted December 17, 2006 Jeżeli ktoś chciałby wysłać Pani Irenie kartkę z życzeniami ew. paczkę na święta,to myślę,że by się bardzo ucieczyła. Chętnym podam adres na pw. Quote
akucha Posted December 17, 2006 Posted December 17, 2006 Cioteczko, cofnij się o dwie strony, tam wpisywały się osoby, które chcą pomóc i proszą o adres. Quote
agusiazet Posted December 17, 2006 Posted December 17, 2006 Ja jestem chętna, więcej bardzo chętna, szanuję ludzi, którzy kochają swoje zwierzęta i poproszę o adres na pw. Dziewczyny ze Szczecina odwaliłyście przed świętami naprawdę dobry uczynek!!!!:loveu: Quote
BoWa Posted December 17, 2006 Posted December 17, 2006 Powysyłałam mam nadzieję,że nikogo nie ominęłam. Może jeszcze ktoś chetny? Myśle,że kartka świąteczna by Pani Irence też sprawiła radość , jeszcze dojdzie przed świętami! Quote
al-ka Posted December 17, 2006 Posted December 17, 2006 Pominęłaś mnie. Paczka obawiam się,że już nie dojdzie,ale wysłałabym pieniądze o ile p.Irenka się nie obrazi. Proszę o adres,bo czasu do świąt mało a i ja też muszę nawiedzić Pocztę Polską,że o szybkości tej instytucji nie wspomnę. Zgłaszam się do pomocy na stałe-forma do dogadania(przelew,przekaz,paczka itp). Czekam,proszę,pozdrawiam,ala Quote
BoWa Posted December 18, 2006 Posted December 18, 2006 Wysłałam adres. Czy ktoś może mnie oświecić, czy skarpeta na AFN się sama zaloży po pierwszym przelewie z dopiskiem "Pani Irena i Max", czy to gdzieś trzeba zgłosić? Quote
Brucio Posted December 18, 2006 Posted December 18, 2006 trzeba dac znac Green Evil na PW ,najlepiej z llinkiem do watku Quote
Recommended Posts