dark_star Posted December 14, 2006 Posted December 14, 2006 Witam.Moja kolezanka ma problem z psem i z gryzoniami(szczurek i myszka).Szczur i myszka lataja caly czas po klatce a pies sie wkurza -piszczy ..trzesie sie..serce mu strasznie wali itd... kolezanka dala psu jakies leki uspakajajace ..wystawiala do gory klatki ..wynosila je z pokoju i zamykala drzwi i nic to nie dalo pies stal pod drzwiami jeczal i sie trzas..ja juz nie wiem jak jej mam pomoc ona tez nie wie co zrobic by pies sie uspokoil wiec postanowilam poradzic sie na forum ktore ogladam juz od pewnego czasu i wreszcie postanowilam sie zarejestrowac:). Bardzo bedziemy wdzieczne jak ktos cos poradzi :) z gory dzieki za odpowiedzi. Quote
puli Posted December 14, 2006 Posted December 14, 2006 Tu jest o kocie,ale z powodzeniem mozna zastosowac i do gryzoni. Jezeli to terier to łatwo nie bedzie...... http://www.owczarek.pl/teksty/tekst.asp?id=47&idd=2 Quote
dark_star Posted December 14, 2006 Author Posted December 14, 2006 nie terier .. jamniczek:lol: a problem jest podobno bardziej w klatce niz ze szczurkiem albo myszka.. ze ona sie wscieka na klatke ze chce wejsc do niej itd Quote
puli Posted December 14, 2006 Posted December 14, 2006 No to szczurek z myszka na wycieczkę a jamnika do klatki ;):evil_lol: Quote
dark_star Posted December 14, 2006 Author Posted December 14, 2006 oooo tak najlepiej by bylo:-D tylko troche za duzy do tej klatki;)heh.. Quote
Hund&Madzia Posted December 16, 2006 Posted December 16, 2006 A jak pies reaguje, gdy spotka się oko w oko z chomikiem ? tzn. gdy wyciągnie się go z klatki i np. położy obok psa ? Nagradzaj psa za każde pożądane zachowanie. Gdy podejdzie do chomika - smakołyk i pochwała, gdy powącha chomika - nagroda i pochwała - gdy okaże jakiekolwiek miłe zachowanie w stosunku do chomika ze swojej strony to nagroda i pochwała. Quote
Hund&Madzia Posted December 16, 2006 Posted December 16, 2006 Przepraszam pomyliłam się... Wszędzie gdzie napisałam ,, chomik '' powinno być ,,gryzoń'' czyli w tym przypadku mysz i szczur. Quote
Recommended Posts