Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 153
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='obraczus87']Jak tam rodzinka?? :) to co w poniedzialek Coco i Suri na sterylke jadą??:)[/QUOTE]
Tak jadą w poniedziałek. W swoim domku-boksie zniszczyli wszystko co się dało, zobaczymy co będą broić w domu bo po zabiegu nie mogą siedzieć same w boksie, musze je mieć na oku więc będą w domu. Zobaczymy co wymyślą.

Posted

Witam ciotki na wątku. Wczoraj pokroiliśmy dziewczynki. Minimum osiem małych nieszczęść na świecie mniej. Koszt sterylek za obie 164zł. Obie obrażone i niezadowolone, po porannym spacerze nie chcialy wrócić do domu. Ale ja się bardzo ciesze, bo obie mogły w swoim życiu naprodukowac tyle szczeniąt,zawsze po sterylkach jestem zadowolona bo najważniejsze zapobiegać.

Posted

Ja też mam taką nadzieję... szkoda, żę wcześniej nie wiedziałąm o tym. Bo najpierw Ellig dawała pakiet własnie dla szczyli od Astaroth. Ale skoro byl juz pakiet, to ten od Ellig zostal oddany Velvet.

Posted

[quote name='Astaroth']Ja mam wrażenie że czasem większy odzew jest z ogłoszen zwykłych i rzeczowych niz tych chwytających za serce.[/QUOTE]

Jak szukałam psa dla siebie to od razu wyłączałam ogłoszenia w formie wierszyków, zjazdów po brutalnych ludziach i błagalnych próśb. Nie lubię, gdy się na siłę uczłowiecza zwierzę i wciska mu w mordkę (że to niby ono opowiada) jakąś historię. I z tego co wiem nie jestem jedyną osobą, którą coś takiego drażni. Ludzie oczekują konkretów, a zwłaszcza takich jak:
-charakter psa
-stosunek do innych ludzi
-stosunek do dzieci/kotów/innych psów
-czy szczeka/demoluje jak zostaje sam
-czy ma skłonności do ucieczek/oddalania się na spacerze
-czy ma problemy zdrowotne
Łzawe historyjki zniechęcają, mało kto ma czas przebrnąć przez masę caps looka, wykrzykników, znaków zapytania, ważne są konkrety :)

Tak to piszę- może inne dogomaniaczki przeczytają i zaczną wstawiać odpowiednie ogłoszenia zachęcające do adopcji ;)

• 2 weeks later...