Astaroth Posted September 30, 2011 Posted September 30, 2011 (edited) Suri i Coco pojechały do domów stałych. Został tylko Elmo. Od dwóch tygodni przebywa u mnie w DT sunia z dwoma szczeniakami. Psiaki przyjechały ze schroniska, nie mogę powiedzieć którego bo "adopcja" była warunkowa a fani właścicielki schroniska są na dogo. Sunia jest na 99%w ciąży, kiedy była zabierana miała cieczke. Suczka: Szczeniaki: dziewczynka chłopiec Na 10października planuje sterylki obu suń, córeczka ma już 6miesięcy więc mimo że nie miała jeszcze cieczki chce ją ciąć przed oddaniem do nowego domu. Edited May 9, 2012 by Astaroth Quote
Astaroth Posted September 30, 2011 Author Posted September 30, 2011 rozliczenie bazarków: I bazarek z łapkami: mariamc -56,5zł Nano- 22zł II bazarek z łapkami: agaga21 - 43,70zł III bazarek z łapkami Nano 12,10zł anna35-1974 4,8zł Tulsa 6zł GosiaAla 14zł = 159,1zł Wydatki: szczepienie wścieklizna - 45zł 3 pakiety ogłoszeń - 28zł gumtree - 23,37zł ogłoszenie w metrze - 123zł odrobaczenie -6zł karma - 60zł Quote
obraczus87 Posted September 30, 2011 Posted September 30, 2011 zapisuję sobie. Psiulki są cudowne. Domki sa na CITO potrzebne dla szczyli... i dla mamusi rowniez. Quote
tripti Posted September 30, 2011 Posted September 30, 2011 przeniosłam się na właściwy wątek: szczeniaki wstawione na wątek szczeniaków: http://www.dogomania.pl/threads/1791...SZKRABY/page33 szczeniaki ogłaszałam z takim tekstem: http://warszawa.gumtree.pl/c-Zwierza...AdIdZ310942511 ale bez rezultatu wejść na teraz 123 a żadnego odzewu. czy ktoś mógłby pomóc z ogłaszaniem lub szukaniem transportu do Wrocławia? ponieważ ta awaryjna sytuacja bardzo się przedłuża wątek na transportowym: http://www.dogomania.pl/threads/2143...szawa-wrocław Quote
Astaroth Posted September 30, 2011 Author Posted September 30, 2011 jakieś pomysły na tekst ogłoszeń? ja nie mam talentu, moge tylko podać informacje. Szczeniaki mają 6miesięcy, sunia nie wiem ile wygląda na max3lata ale jak będzie na sterylce to będę wiedziała napewno. Uczą się chodzenia na smyczy, całkiem nieźle im to idzie. Jeśli chodzi o załatwianie sie na zewnątrz to myślę że szybko załapią o co chodzi bo w boksie się nie załatwiają tylko jak wychodzą. Pilnie potrzebujemy ogłoszeń, bo ja mam w tej chwili przepełnienie i nie mogą u mnie długo zostac. Jest dla nich miejsce w PDT ale za Wrocławiem. Ale może jakby je porozgłaszać to znalazłyby się domy i nie musiałyby tak daleko jechać. Ile kosztuje wyróżnione gumtree? Quote
tripti Posted September 30, 2011 Posted September 30, 2011 ja ogłaszałam je zwykłymi słowami tak jak post wcześniej w gumtree, ale to już też nieakutalne z tym schroniskiem. Wyróżnione gumtree kosztuje 20 zł. Ja mam dla nich pakiet z wyróżnionym allegro wykupiony u waderci. Tylko tego tekstu potrzeba chwytającego za serce. Quote
Astaroth Posted September 30, 2011 Author Posted September 30, 2011 Ja mam wrażenie że czasem większy odzew jest z ogłoszen zwykłych i rzeczowych niz tych chwytających za serce. A co myślicie o wykupieniu ogłoszenia w metrze, to jest koszt 123zł (żeby było w piątkowym), może coś da się utargować, ale zastanawiam się czy to nie ryzyko, czy ich nikt nie rozpozna. Quote
tripti Posted September 30, 2011 Posted September 30, 2011 robimy tekst do ogłoszeń, chciałabym jak najszybciej podesłać, proszę o poprawki: tytuł: "piękne szczeniaki suczka i piesek szukają własnych domków" Odpowiedzialnych właścicieli na całe życie szukają dwa piękne małe szczeniaki Suri - suczka jaśniejsza brązowa, Elmo - piesek ciemniejszy. Szczeniaki mają ok 6 - 7 miesięcy. Ważą ok 7 kg. Potrzebują szybko własnego człowieka, dla którego będą oddanym przyjacielem do końca swojego życia. Zostały zabrane ze schroniska, w którym brakowało jedzenia a ich życie było zagrożone. Przebywają w domu tymczasowym - jest to miejsce awaryjne tylko na chwilę, dlatego bardzo zależy nam na znalezieniu dla nich szybko odpowiedzialnych właścicieli. Suri i Elmo zostały odrobaczone, odpchlone, wkrótce zostaną zaszczepione. Uczą się życia wśród ludzi, chodzenia na smyczy. Są zgodne z innymi psami, radosne i pocieszne jak to podrośnięte szczenięta. Do adopcji osobno, chyba że ktoś z Państwa będzie miał ochotę przygarnąć rodzeństwo razem. Adopcja jest bezpłatna. Warunkiem jest zgoda na wizytę przedadopcyjną polegającą na rozmowie wolonatriuszki z przyszłymi właścielami oraz podpisanie umowy adopcyjnej. Prosimy o kontakt pod numerami tel.: 502-610-354 lub 513-984-990 ewentualnie kontakt mailowy: psiaki2010@gmail.com Astaroth - rozpoznanie nie ma znaczenia, bo i tak szukają domów, a dom się sprawdzi. Tylko strasznie drogie :( Pod koniec przyszłego tygodnia postaram się spotkać z jedną Panią w sprawie tego, aby w "Mój pies" były prezentowane psiaki z tego schroniska. Jak jeszcze trochę mogą zostać w mazowieckim, to poporszę też straż dla zwierząt z grodziska, żeby wrzucili na swoją stronę, sporo adopcji nawet mają. Matka szczeniaków chyba niezbyt komfortowo będzie się czuła w mieszkaniu w bloku, chociaż może to błędne wyobrażenie, ale jak zostawała zamknięta sama czy w domu to była bardzo niespokojna, przy otwartym balkonie siedziała tuż pod drzwiami i zaglądała, ale na podwórku czuła się spokojnie. Quote
tripti Posted October 1, 2011 Posted October 1, 2011 czekałam na poprawki tekstu, ale jak się Wam zupełnie nie podoba, to nie ma sprawy, tylko proszę kogoś o podesłanie jak już będzie tekst (plus te zdjęcia, którę są) do wadercia na pw jako ten pakiet, który ja miałam zamówiony, ja nie będę miała dostępu do dogo w najbliższych dniach. Quote
Astaroth Posted October 2, 2011 Author Posted October 2, 2011 nie miałam wczoraj czasu tu zajrzeć, myśle że tekst jest ok, można tylko dodac że Suri będzie sterylizowana 10października i dopiero po sterylce wydana. Quote
malvaaa Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 dotarlam i ja, tekst jest dobry, konkretne informacje. kurcze to ogloszenie w metrze drogie, i masz racje, troche ryzykowne... coco miala sterylke czy jeszcze nie? Quote
Recommended Posts