Martika&Aischa Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 O matko :( ileż ten psiak musi się wycierpieć :(:(:( Quote
unixena Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 Przerazajaca diagnoza nowotwor ....:shake: oby bez przerzutow ....:roll: Quote
joteska Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 Nowowtór jąder u psów postępuje znacznie wolniej niż u ludzi.... miejmy nadzieję,że Kronos nie ma przerzutów, że jego stan pozwoli gładko przejść narkozę oraz zabieg Mój Onek, który od ponad roku jest za TM , z uwagi na wiek i niemożność operacji otrzymywał chemiczne leczenie znacznie zmienionej prostaty. Leczenie warunkowało rozwój raka jądra- coś za coś, lekarze przedłużyli mu zycie o 3 lata a choroba postepowała bbb wolno, nie widać było w jego formie jakiegokowiek dyskomfortu, mógł dalej cieszyć sie życiem. Odszedł z powodu porażenia rdzenia a nie nowotworu... Dzisiaj zrobiłam małą zrzutkę na leczenie Kronosa Zakładzie Radiologii w szpitalu CSK MSWiA w Warszawie gdzie pracuję. Posypało się grosikiem od wujków i cioteczek dla potrzebującego psiaka, którym jego los nie jest obojętny. Mam wyjątkowe szczęście pracować z tak dobrymi i wrażliwymi na niedolę zwierząt ludźmi i jeszcze raz pragnę bardzo im podziękować. Roześlę do nich mailowo linki na wątek na dogmanii i na facebooku tak by mogli śledzić losy psiaka i ewentualnie jeszcze go wspomóc grosikiem. Dzisiaj pójdzie wspólny przelew Artur S 20 zł Agnieszka P. 20 zł Marcin R 20zł Paweł H. 20 zł Zbyszek 10zł Magda H. 20 zł Monika P. 10 zł Ewa G. z rodziną 20 zł Monika P.-S. 40 zł Ala P. 40 zł Bożena J. 20 zł Joteska 30zł razem- 270 zł deklaracje na przelewy bezpośrednio na konto fundacji Tomasz N 40 zł Iza D. ok. 20 zł razem ok.60 zł Trzymamy kciuki za Ciebie Kronosku:thumbs: Quote
DONnka Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 [quote name='joteska']Nowowtór jąder u psów postępuje znacznie wolniej niż u ludzi.... miejmy nadzieję,że Kronos nie ma przerzutów, że jego stan pozwoli gładko przejść narkozę oraz zabieg Mój Onek, który od ponad roku jest za TM , z uwagi na wiek i niemożność operacji otrzymywał chemiczne leczenie znacznie zmienionej prostaty. Leczenie warunkowało rozwój raka jądra- coś za coś, lekarze przedłużyli mu zycie o 3 lata a choroba postepowała bbb wolno, nie widać było w jego formie jakiegokowiek dyskomfortu, mógł dalej cieszyć sie życiem. Odszedł z powodu porażenia rdzenia a nie nowotworu... Dzisiaj zrobiłam małą zrzutkę na leczenie Kronosa Zakładzie Radiologii w szpitalu CSK MSWiA w Warszawie gdzie pracuję. Posypało się grosikiem od wujków i cioteczek dla potrzebującego psiaka, którym jego los nie jest obojętny. Mam wyjątkowe szczęście pracować z tak dobrymi i wrażliwymi na niedolę zwierząt ludźmi i jeszcze raz pragnę bardzo im podziękować. Roześlę do nich mailowo linki na wątek na dogmanii i na facebooku tak by mogli śledzić losy psiaka i ewentualnie jeszcze go wspomóc grosikiem. Dzisiaj pójdzie wspólny przelew Artur S 20 zł Agnieszka P. 20 zł Marcin R 20zł Paweł H. 20 zł Zbyszek 10zł Magda H. 20 zł Monika P. 10 zł Ewa G. z rodziną 20 zł Monika P.-S. 40 zł Ala P. 40 zł Bożena J. 20 zł Joteska 30zł razem- 270 zł deklaracje na przelewy bezpośrednio na konto fundacji Tomasz N 40 zł Iza D. ok. 20 zł razem ok.60 zł Trzymamy kciuki za Ciebie Kronosku:thumbs: Ciociu joteska, jesteś wielka :loveu: I naprawdę masz szczęście, że pracujesz z takimi ludźmi !!! Ja wśród moich współpracowników z trudem wyżebrałam niedawno dwie cegiełki po 5 zł na Dona z mojego podpisu :shake: Kronos ma szczęście, że przyszłaś do niego :) Oby ta kastracja odbyła się bez problemów a późniejsze leczenie okazało się skuteczne :modla: Quote
joteska Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 dziś jeszcze dodatkowo przelew 30 zł dla Kronoska z konta Bolka, który jest już w DT od Isiak ;) Quote
Dea Posted October 6, 2011 Posted October 6, 2011 Kronos już po operacji. Został wykastrowany, potwierdziła się diagnoza nowotworu. Przerzutów na płuca na szczęście nie ma. Ma lekką dysplazje. Jeżeli chodzi o oczy to jest to entropium (brzeg powieki zawija się w stronę gałki ocznej, sierść psa wchodzi do oka i włosy na powiekach drażnią rogówkę). Niestety nie można było tego zoperować od razu, ponieważ dostał lekką narkozę ze względu na wiek. W poniedziałek prawdopodobnie będzie miał operację powiek. Samą operację zniósł dobrze. Kronos biedaczek niedowidzi. Wyniki krwi jak na jego wiek w dobre. Quote
Beat2010 Posted October 6, 2011 Posted October 6, 2011 Super,że nie ma przerzutów :) Joteska-masz rewelacyjnych wspólpracowników :loveu: Quote
joteska Posted October 6, 2011 Posted October 6, 2011 witaj cioteczko Beat kochana! cudowna wiadomość :multi:, kamień spadł mi z serca, teraz to już może być tylko lepiej:lol: Quote
unixena Posted October 6, 2011 Posted October 6, 2011 [quote name='Dea']Kronos już po operacji. Został wykastrowany, potwierdziła się diagnoza nowotworu. Przerzutów na płuca na szczęście nie ma. Ma lekką dysplazje. Jeżeli chodzi o oczy to jest to entropium (brzeg powieki zawija się w stronę gałki ocznej, sierść psa wchodzi do oka i włosy na powiekach drażnią rogówkę). Niestety nie można było tego zoperować od razu, ponieważ dostał lekką narkozę ze względu na wiek. W poniedziałek prawdopodobnie będzie miał operację powiek. Samą operację zniósł dobrze. Kronos biedaczek niedowidzi. Wyniki krwi jak na jego wiek w dobre.[/QUOTE] Ufff ...mozna choc na chwilke odetchnac .Zdrowiej Kronosku i trzymam kciuki za operacje powiek . Quote
DONnka Posted October 6, 2011 Posted October 6, 2011 [quote name='unixena']Ufff ...mozna choc na chwilke odetchnac .Zdrowiej Kronosku i trzymam kciuki za operacje powiek .[/QUOTE] Przyłączam się :loveu: Zdrowiej psiaku :loveu: Czy dotarła już moja skromna wpłata dla Kronosa ? Quote
jolam Posted October 6, 2011 Posted October 6, 2011 To i ja dorzucę 20 zł, wpłacę około 9 (tego miesiąca oczywiście) Quote
joteska Posted October 6, 2011 Posted October 6, 2011 dziekujemy!!! wiem, że macie swoich b potrzebujących podopiecznych ale przyszłyście do zabiedzonego staruszka:loveu: ciekawe jak Kronos po operacji się czuje Quote
zula131 Posted October 6, 2011 Posted October 6, 2011 Przepraszam, ale widzę że zaglądają tu warszawskie cioteczki, a dziewczyna miota się w rozpaczy... Zajrzyjcie, proszę, do mojej imienniczki : http://www.dogomania.pl/threads/214847-Zagin%C4%99%C5%82a-moja-rudo-czarna-kundelka-wabi-si%C4%99-Zula :-( Quote
joteska Posted October 7, 2011 Posted October 7, 2011 [quote name='zula131']Przepraszam, ale widzę że zaglądają tu warszawskie cioteczki, a dziewczyna miota się w rozpaczy... Zajrzyjcie, proszę, do mojej imienniczki : http://www.dogomania.pl/threads/214847-Zagin%C4%99%C5%82a-moja-rudo-czarna-kundelka-wabi-si%C4%99-Zula :-( beatka i pumka działają i szukaja, niestety mieszkam w zupełnie innym rejonie ale też będę szukać i oglądać przyjęcia do schronisk, oby sunia jak najprędzej do domku wróciła Quote
Jola17 Posted October 7, 2011 Posted October 7, 2011 Witam ,wysłałam 20 zł .Powinno już dojśc . Quote
bela51 Posted October 7, 2011 Posted October 7, 2011 Ciesze sie, ze wiadomoscii o Kronosie w miare pomyslne. Trzymaj sie biedaku, ide zebrac o deklaracje dla Ciebie. Quote
Dea Posted October 7, 2011 Posted October 7, 2011 Byłam dzisiaj zawieźć do przychodni jednego psiego biedaka odebranego z meliny i przy okazji odwiedziłam Kronosa. Jest trochę osowiały po operacji, widać, że go boli. Dużo śpi. W czasie weekendu nasza wolontariuszka Sylwia podjedzie do niego wyprowadzić go na spacer, bo przychodnia jest nieczynna. W poniedziałek powinien mieć drugi zabieg. Coś niecoś na pewno widzi, bo jak machnęłam mu fotkę to zareagował na lampę błyskową. Wieczorem podeślę zdjęcia do Ashaski, nie mam przy sobie kabla do aparatu. Najnowsze wpłaty wysłałam wczoraj późnym wieczorem także do Ashaski. Quote
bela51 Posted October 7, 2011 Posted October 7, 2011 Tak sie zastanawiam, czy nie za szybko te zabiegi jeden po drugim ? To staruszek, czy on to dobrze zniesie ? Quote
Ashaski Posted October 7, 2011 Author Posted October 7, 2011 Wpłaty uzupełnione. nie uwzględniając ostatnich wydatków na Kronsowym koncie mamy 700 zł ;) dziękujemy! Quote
joteska Posted October 7, 2011 Posted October 7, 2011 [quote name='bela51']Tak sie zastanawiam, czy nie za szybko te zabiegi jeden po drugim ? To staruszek, czy on to dobrze zniesie ?[/QUOTE] też sie martwię, czy nie za dużo na raz nawet płytkich znieczuleń, może dać mu troszke odetchnąć? podnoszę Kronoska bbbb wysoko:loveu: zdrowiej i hopsaj Quote
Recommended Posts