Isiak Posted September 28, 2011 Posted September 28, 2011 Zakładam wątek grzecznościowo. Suka jest po tresurze, bardzo łagodna, czysta, świetnie chodzi na smyczy i dobrze znosi jazdę samochodem, ma aktualną książeczkę zdrowia, szczepienia. Szuka domu, gdzie potencjalny właściciel może poświęcić jej trochę czasu i wybiegu (najlepiej dojrzałe małżeństwo z dziećmi, emeryci). Pies przebywał w mieszkaniu, jest bardzo zrównoważony i niehałaśliwy, szuka kontaktu z człowiekiem. Jest typowym psem rodzinnym, dobrze ułożonym. Sunia została porzucona i przebywa na terenie firmy. Została przygarnięta przez właścicieli tej firmy, lecz niestety Pan ma alergię. Zostanie wydana tylko do DS, nie DT, aby nie narażać psa na dodatkowe emocje, których los mu nie oszczędził w ostatnim czasie. Nie wiem jeszcze, czy jest sterylizowana - ale się dowiem. Jeśli nie jest, obawiam się, że może się stać łakomym kąskiem dla rozmnażaczy. Państwo zamieścili już ogloszenie na lokalnym portalu, zgłosiły się dwie osoby, lecz zdaniem Pani byli to nieodpowiedni ludzie. Widać więc, że Państwu zależy na dobru psa, na tym, żeby trafił do odpowiedniego domu, a nie byle gdzie. Na razie mam tylko jedno zdjęcie: Liczę na cud, bo cuda przecież się na dogomanii zdarzają, i na znalezienie dla niej najlepszego domku na świecie! Quote
Isiak Posted September 29, 2011 Author Posted September 29, 2011 Podrzucam - nikt nawet nie zajrzał? :( Quote
Klaudus__ Posted September 29, 2011 Posted September 29, 2011 Mam nadzieję,że nie wydadzą Jej w byle jakie ręce. Quote
jofracy Posted September 29, 2011 Posted September 29, 2011 Ja też podniosę :) warto byłoby ją sprawdzić na inne psy... Quote
Wala2006 Posted September 29, 2011 Posted September 29, 2011 Śliczna jest oby szybko znalazł się dobry DS! A jak nie jest po sterylce będzie wydana do domu czy dopiero po zabiegu?? Quote
Isiak Posted September 29, 2011 Author Posted September 29, 2011 Nie wiem, czy Państwo zechcą ją sterylizować. Chcą znaleźć jej w miarę szybko dobry dom, więc jeśli dom się znajdzie, to sunia będzie wydana taka, jaka jest. Czekam na odpowiedź Pani. Obiecałam też, że podeślę jej linka do tego wątku, może sama zechce się zarejestrować i coś napisze, chociaż zapewne jest osobą bardzo zajętą i nie ma czasu na neta. Quote
Isiak Posted September 29, 2011 Author Posted September 29, 2011 Podrzucam małą, pustki tu straszne :( :( Quote
baster i lusi Posted September 29, 2011 Posted September 29, 2011 napiszcie jakiś tekst do ogłoszeń.mam wykupiony pakiet ogłoszeń i będziemy ją ogłaszać. Quote
cavani Posted September 29, 2011 Posted September 29, 2011 I ja zaglądam do pięknej. Ma jakieś imię? Quote
Kajusza Posted September 29, 2011 Posted September 29, 2011 może w ogloszeniu napisac że ciachnięta? zawsze to jakaś selekcja dzwoniacych będzie ... Quote
hankasanok Posted September 29, 2011 Posted September 29, 2011 cavani napisał(a):I ja zaglądam do pięknej. Ma jakieś imię? i ja jestem, no właśnie jakies imie by sie przydała! Suńka przepiekna, oj nie dobrze ze nie ciachnieta!!!! Może Panstwo sie zgodza ja wysterylizowac?! Quote
Alicja Posted September 29, 2011 Posted September 29, 2011 Kajusza napisał(a):może w ogloszeniu napisac że ciachnięta? zawsze to jakaś selekcja dzwoniacych będzie ... dobry pomysł , przynajmniej nie będą dzwonić pseudo Quote
Isiak Posted September 29, 2011 Author Posted September 29, 2011 Dziękuję cioteczki, że jesteście :) Wczoraj pisałam do Pani maila z pytaniem, czy sterylizowana i jak ma na imię, oraz prośbę o zdjęcie całej sylwetki suni. Na razie nie mam odpowiedzi. Jutro zadzwonię i wypytam o imię, sterylizację, i jak ona do psów i kotów. Sunia była ogłoszona na pszczyńskim portalu i tam jest więcej jej zdjęć, niestety nie umiem ich skopiować, żeby wkleić na wątek. To jest to ogłoszenie: http://www.wiadomosci.pless.pl/wiecej.php?action=pokaz&id=23581&akt=1 Quote
Sarunia-Niunia Posted September 29, 2011 Posted September 29, 2011 Dziewczyna jest naprawdę piękna i najlepiej byłoby gdyby w momencie oddawania była wysterylizowana... Bardzo mnie ciekawi, jak Ona reaguje na inne psy, na kota??? Quote
Alicja Posted September 30, 2011 Posted September 30, 2011 Sarunia-Niunia napisał(a):Dziewczyna jest naprawdę piękna i najlepiej byłoby gdyby w momencie oddawania była wysterylizowana... Bardzo mnie ciekawi, jak Ona reaguje na inne psy, na kota??? było by lepiej ale to nie tak prosto ....:( Quote
Isiak Posted September 30, 2011 Author Posted September 30, 2011 Siedzę w pracy i dzwoniłam już kilka razy do firmy. Na razie nie udalo mi się z Panią porozmawiać. Na komórkę nie dzwonię, bo może być na spotkaniu, za chwilkę polecę sprawdzić na liście obecności, bo może ona jest w tej chwili w tym samym budynku :evil_lol: Quote
Patmol Posted September 30, 2011 Posted September 30, 2011 [quote name='Isiak'] Sunia była ogłoszona na pszczyńskim portalu i tam jest więcej jej zdjęć, niestety nie umiem ich skopiować, żeby wkleić na wątek. To jest to ogłoszenie: http://www.wiadomosci.pless.pl/wiecej.php?action=pokaz&id=23581&akt=1 wklejam Quote
Isiak Posted September 30, 2011 Author Posted September 30, 2011 No niestety, nie udalo się skontaktować. Patmol, dzięki za wklejenie fotek :) Quote
Kajusza Posted September 30, 2011 Posted September 30, 2011 Isiak - z jakby zebrać kasę na sterylkę, to masz możliwość to zorganizować? w firmie mogłaby pobyć na czas rekonwalescencji?zadbałby ktoś tam o nią? jaki jest u was koszt sterylki? Quote
Isiak Posted September 30, 2011 Author Posted September 30, 2011 Słuchajcie, kilka razy dzwoniłam dzisiaj do firmy i raz na komórkę, zostawiłam nr telefonu z prośbą o kontakt. I nic. Na maila też nie mam odpowiedzi. Nie wiem, co o tym myśleć. Mam wrażenie, że Pani mnie unika, albo po prostu nie miała czasu, a ja jestem przewrażliwiona. Według mnie sterylka to dodatkowy stres dla suni, lepiej by było, gdyby zrobił to nowy dom, ale dopiero, gdy sunia już się w nim zadomowi. Takie są moje odczucia. A tak naprawdę to nie wiemy, czy ona już nie jest przypadkiem wysterylizowana. Nie dostałam odpowiedzi. Napiszę jeszcze jednego maila, podam Pani linka do tego wątku i poproszę, żeby dała mi znać, jeśli się okaże, że cała sprawa nieaktualna. Quote
Sarunia-Niunia Posted September 30, 2011 Posted September 30, 2011 A może jednak pomimo alergii Pana rozważają zostawienie suni u siebie? Quote
Isiak Posted September 30, 2011 Author Posted September 30, 2011 Napisałam maila, podałam link do wątku i do mojego bloga - bo tam też ją umieściłam w takim małym "kaciku adopcyjnym". Przyznam, że też taka myśl przyszła mi do głowy, że może nie chcą jej oddać. Ja też miałam uczulenie na psy, jak mieliśmy setery. Przez 16 lat miałam katar, zapłakane, spuchnięte czerwone oczy i swędzącą wysypkę na rękach. Ale psów bym nie oddała. Teraz mam cavaliera - już drugiego - i nie mam uczulenia. Są też różne leki na alergię. Ja nic nie brałam, bo jak widzę lekarza, to uciekam, gdzie pieprz rośnie... Quote
Recommended Posts