Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

no i tak .....
Passa siedzi u mnie, razem robimy przedswiateczne zakupy - no .... jesli mozna to nazwać zakupami :roll:...

Na czas naszego wyjazdu zostanie u moich rodziców - razem z Oskarem - u vellamo. Mam nadzieje ze nie zeżre za dużo, dzisiaj wydłubała nawet resztke suchego ryzu, wczorajszą tartą marchewkę ze śmietaną z kosza... :crazyeye: niech ktoś ją zabierze ode mnie, bo ona zachowuje sie jak odkurzacz !!!!!!!
a jest po dwóch posiłkach.... teraz sie gotuje nastepna noga z kurczaka...

jedna nóżka gotowana z ryżem + sucha nutra czarna do woli powinna jej starczyć, prawda ???? (nie doliczam oczywiscie tych nadprogramowych posiłków :P)

dzisiaj na spacerze znalazła coś - moje bardzo stanowcze fe, wypluj to, puść! spowodowało wyplucie kawałka kosci kurczaka... nie miałam nic w nagrode - pomyziałam ją (oczywiscie jak skonczyłam myziać chciała to znów złapać :P)

Kupiłam jej też śrubkę piszczącą trixie, podbiega do niej i wącha, ale nie bierze w zęby - chyba nie za bardzo wie, ze sie mozna tym bawić :) niedługo sie dowie :) Śrubka pojedzie z nią do nowego domu :)

Dałam jesc dzisiaj jej i kotu (kotu na parapecie)- i tak mu zeżarła, bo moj sierota nie wie, ze trzeba łapą przywalić bezczelnemu ryjowi jak niucha w strone miski... powarczał i sie odsunął - no i ona skorzystała

• Replies 362
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ech... jak dobrze będą mieli Ci ludzie, którzy ją przygarną :roll: To jest tak słodki i kochany pyszczek :loveu: z takimi ślicznymi rzęskami :roll:

Wczoraj jak siedziała smutna między Nami to zrobiłysmy jej drapańsko-smyrańsko po boczkach :roll: Ja z jednej, Kasia z drugiej... slepka się zamykały... JeeeejQ ona naprawde jest przeprzeprzeprzekochaniuchniuteniuczknieniuwiejsza :roll:

Posted

dzisiaj znów mam ją w domu i dzisiaj śpi z nami :roll:

dałam moim rodzicom jedzenie dla niej, ale dali jej w nocy jeszcze bo im sie wydawało, że głodna... i rano dostała jakieś puszkowe... takie pfuj... przyjechalismy do domu i wszystko zwymiotowała .... bleeeee.... a mówiłam, żeby NIC innego nie dawali....

dzisiaj ją pierwszy raz spusciłam - tu koło bloku na chwileczke, szła obok mnie, pozniej na smycz i troszke w miasto (po anielskie włosy i krem do ciasta) i jak wracałyśmy spusciłam ją już w bramie - szła przedemną tym swiom kłusikiem, zatrzymywała się i patrzyła czy idę - doprowadziła mnie prosto do domu :)

Albo ona faktycznie lepiej wygląda - albo ja sie przyzwyczaiłam :D:D:D

Posted

Kiwi się nie odezwała????
Florida masz takie cieplutkie serduszko a twoje posty to istny miód dla serca:lol::lol:
Pokochałaś tą fafulkę-znam te symptomy.
Trzymam za was kciuki,i życzę DOBRYCH,CIEPLUTKICH ŚWIĄT BOŻEGO ŃARODZENIA-OTULONYCH DOBRĄ NOWINĄ:calus:

Posted

jasne ze sie odezwala :)
bardzo sie ciesze z emalutka nie musiala isc do hotelu, szkoda ze znow sie przyzwyczai, ale niestety tak to bywa z domami tymczasowymi...
nie moge sie juz doczekac juz jak malutka zamieszka po sasiedzku :)
ale bedzie szalenstwo - 3 jamniki i bokserka :)

Posted

Passa po tym wymiotowaniu nie je .... :-(
Nie chce ani kiełbaski, ani mięska .... nic nic nic.... wczesniej sie nie przejmowałam, bo moze jeszcze sie zle czuła i dałam jej odpocząc - ale ona ma w nosie moje gotowanie świąteczne (wczesniej zaglądała do garów) teraz tylko śpi i nie bardzo chciała łazić zrobiła co miała zrobić i kłusem wyciągniętym do domu .... Mojego weta nie ma - wyjechał... jak nie chce niech nie je - w misce ma suche i troche gotowanego kurczaka i nie chce ....
co robić.... ?????

nie chce jej sie gonić kota, taka osowiała jest .... wczesniej myslałam, ze moze sie wyganiała z armaniim i odpoczywa, ale jakoś tak ... za długo to trwa....

Posted

ja sie boje czy ona czegoś nie zezarła czy jej coś nie utkneło, bo oni mogli wyrzucić coś do kosza a ona zjadła.....:-(:-(:-( i nie mam weta .... chyba jutro z nią pojadę do lecznicy gdzie leczylismy białą Daisy...

Posted

nic sie nie poprawiło - wyszłam z nią do weterynarza, ale się wróciłam - nie chciała wcale iść, za to spowrotem ciągneła na smyczy jak parowóz...:(:( (mała poprawka, po prostu ciągneła - pewnie jakbym ją spusciła to znalazałbym ją dopiero pod klatką) jest baaaardzo osowiała i sprawia wrazenie slabiutkiej - nie umiem tego opisac ale WIEM że jest coś nie tak - teraz czekam na TŻ z samochodem i pojedziemy do lecznicy razem - mam jeszcze pieniądze i każe zrobić WSZYSTKO co bedzie trzeba. Nie chce chodzić na spacery, tylko robi co ma robić i powrót, chodzi za mną ale jak tylko skrecamy w strone domu zbiera sie do kłusa i leci. w domu ładuje sie od razu na kanapę i spi...
Kurcze... że też teraz te swieta - mojego weta nie ma, nie dawałam jej dzisiaj tabletek. On mi mówił, zeby zwrócić uwage na ewentualne wymioty i biegunke - ale po podaniu od początku od środy wieczór wszystko było ok, dopiero w sobote takie zmiany.... Napisałam mu smsa - nie bede go maltretować telefonami....

strasznie sie boje czy to nie jakaś wirusówka - jesli była tak żywiona, to moze jej też nie szczepili i pobyt w schronisku gdzie jest masa przeróznych psów....

Posted

byliśmy w lecznicy ... dostala masę zastrzyków....
mam nadzieję że nie przekręcę nazw ;)
cyclonominoe
ataopinum
Minerasal
Catosal
Betamox
Enteogelent
+ kroplówki dwie
alu+NaCl 1:1
Sol. Ring. Lactate
dostałam też zawiesinkę do podawania
oraz puszke RC Intestinal - ale nie chciała jeszcze tego jeść....
zapłaciłam 73 zł

poza tym zgodnie z zaleceniem mojego weta (biedny nawet w święta nie ma ode mnie spokoju :P ) odstawiłam Ketonazol, innych tabletek też nie podawałam

Antybiotyk trzeba by powtórzyć w srodę...

pojechalismy z nią na wigilię do moich rodziców, zjadła tam szyneczki dla kota :diabloti: tylko odrobinke, dosłownie z pięc kosteczek 1x1,5 cm, nie zwymiotowała tego (taka szyneczka lepsiejsza - mało konserwantów)

i to by było na tyle... poza tym wciąz nie chce jesc... i dalej jest taka słabiutka :shake: