betsiak Posted March 24, 2012 Posted March 24, 2012 to chyba psinka trafi w ręce tej drugiej osoby, bo moja rodzinka dziś pojechała do schroniska i po wspólnej decyzji wzięliśmy suczkę, więc pozdrawiam, mam nadzieje że będzie miała dobrze.. Quote
masza44 Posted March 24, 2012 Author Posted March 24, 2012 betsiak napisał(a):to chyba psinka trafi w ręce tej drugiej osoby, bo moja rodzinka dziś pojechała do schroniska i po wspólnej decyzji wzięliśmy suczkę, więc pozdrawiam, mam nadzieje że będzie miała dobrze.. To dobrze, że udało się innej psince. Poczekamy co powie druga chętna Pani, a jeśli to nie wyjdzie, napiszę nowy tekst ogłoszenia i będziemy szukać intensywnie nowego domu- z ogrodem. Quote
piescofajnyjest Posted March 25, 2012 Posted March 25, 2012 mam nadzieje, ze druga Pani sie zgodzi...... Quote
masza44 Posted March 25, 2012 Author Posted March 25, 2012 Napisze dzisiaj tekst, czekam na fotki. Trzeba Milkę ogłaszać. Mam prośbę czy ktoś mógłby jej wykupić na bazarku jakieś w miarę szybkie ogłoszenia? Ja do końca miesiąca mam taką pustkę w budżecie, że każde 10 zł oglądam kilka razy zanim wydam... Quote
masza44 Posted March 25, 2012 Author Posted March 25, 2012 Młoda żywiołowa Milka szuka domu Milka to około 9 miesięczna sunia w typie border collie. Milka jako szczenię została odebrana z budy i łańcucha. Niestety wróciła już 2 razy z adopcji. Milka jest śliczna, zdrowa, wesoła, bardzo energiczna i żywiołowa. Ma niespożytą energię, która stanowi problem, ponieważ z jej powodu sunia nie nadaje się do mieszkania w bloku. Najlepiej czuje się spędzając całe dnie w ogrodzie, tam potrafi zostawać sama, w domu są z tym problemy ( demoluje i wyje). Goni koty, ale jest przyjazna dla psów, świetnie dogaduje się z większymi od siebie, niestety małe próbuje "paść". Potrafi chodzić na smyczy, spuszczona pilnuje się opiekuna. Pięknie zachowuje czystość w domu. Uwielbia grać w piłkę i rozgryzać pluszaki. Grzecznie jeździ w samochodzie. Ma komplet szczepień. Jest ufna i przyjazna dla ludzi. Warunkiem adopcji jest zgoda na wizytę przedadopcyjną, poadopcyjną i sterylizację po pierwszej cieczce. Sunia znajduje się w Jeleniej Górze. Jeśli uważacie, ze trzeba coś zmienić to napiszcie. Quote
bellatriks Posted March 25, 2012 Posted March 25, 2012 A ta druga Pani się wycofała? Jeżeli tak, to zaraz polecę szukać bazarku ogłoszeniowego ;) Quote
masza44 Posted March 25, 2012 Author Posted March 25, 2012 Pani do mnie nie dzwoni więc nie wiem, zadzwonię do niej jutro, zapytam czy sie zastanawia, czy zrezygnowała, ale myślę, że ogłaszać by już trzeba. Jeszcze czekam na aktualne fotki. Bellatrix dziękuję:) Quote
bellatriks Posted March 25, 2012 Posted March 25, 2012 Zaklepałam pakiet 50 ogłoszeń. A co do tekstu - to ja nie wiem czy lepiej się sprawdzają chwytające za serce snute opowieści czy po prostu konkretne informacje o psie? Bo w razie czego mogę spróbować dopisać parę zdań, żeby poruszyć serca jakichś dobrych człowieków. ;) Wiem, że niektórzy nie lubią takiego wzbudzania litości, ale zastanawia mnie czy typ tekstu ma jakiś wpływ na liczbę chętnych do adopcji danego psa. Quote
masza44 Posted March 25, 2012 Author Posted March 25, 2012 Ja jeszcze przy Milce muszę bardzo uważać, żeby jej ktoś nie wziął przez litość a później sobie z nią nie poradzi, myślę, że od razu trzeba kawę na ławę, żeby już od razu w ogłoszeniu wiedzieli czy to pies dla nich i sobie poradzą czy nie. Ale może ze dwa zdania o tym jaka jest biedna bo ciągle zmienia miejsce by się przydało... Quote
bellatriks Posted March 25, 2012 Posted March 25, 2012 To może lepiej rzeczywiście za bardzo nie kombinować z tym tekstem. Może najwyżej zmienić to zdanie " Niestety wróciła już 2 razy z adopcji." na "Niestety, pomimo młodego wieku Milka już aż dwa razy została oddana po adopcji." A właściwie to jak jest z jej imieniem? Ogłaszana jest jako Milka, ale w drugim "ds" była Chilli. Reaguje na obydwa? Quote
masza44 Posted March 26, 2012 Author Posted March 26, 2012 (edited) Bellatriks na razie wstrzymajmy się z ogłoszeniami. Dzwoniła Pani z CHorzowa. Rozmawiała z obecną Panią Milki, przemyślała wszystko, jest chętna pracować z Milką ile trzeba, jest drugi piesek, są rodzice, którzy mogą zająć się psami pod nieobecność gdyby było naprawdę źle z zostawaniem, jest możliwość zabierania jej do pracy. Pani jest bardzo aktywna, jeżdżą na psie zawody itp. Myślę, że to strzał w 10. Pani zgadza się na konsulatcję z behawiorystą gdyby było źle, ale po tylu rozmowach które przeprowadziłyśmy myślę, że wiedzę i doświadczenie ma z psami takimi jak Milka. SZUKAMY KOGOŚ NA PA W CHORZOWIE! Ja mam dzisiaj urodziny i to byłby super prezent gdyby Milka wreszcie znalazła dom na zawsze!:) Edited March 26, 2012 by masza44 Quote
Patkant Posted March 26, 2012 Posted March 26, 2012 Świetna wiadomość!!! Marysiu, no proszę, a ja miałam urodziny wczoraj :D dla nas obu, w takim razie, będzie to świetny prezent!! Quote
masza44 Posted March 26, 2012 Author Posted March 26, 2012 [quote name='Patkant']Świetna wiadomość!!! Marysiu, no proszę, a ja miałam urodziny wczoraj :D dla nas obu, w takim razie, będzie to świetny prezent!! Oby Patrycja! Tylko nie mam nikogo z Chorzowa do PA, jakby się udało ją zrobić szybko już w niedzielę Milka mogłaby być w DS... Nowe zdjęcia Milki: Quote
Patkant Posted March 26, 2012 Posted March 26, 2012 Wysłałam maile do 3 osób z chorzowa ogłaszających się na mapie dogomaniaków (można im jeszcze wysłać PW na dogomanii, nie wszyscy odbierają maile - poza tym mogło trafić do spamu). Można do nich też dzwonić - dzwoniłam na jeden numer, ale nie odbierali. teraz się zbieram na uczelnię, więc jeśli Marysiu chcesz - to dzwoń. Może uda się coś szybko załatwić. Tu ich profile: http://mapapomocy.dogomania.pl/profile.php?id=876 http://mapapomocy.dogomania.pl/profile.php?id=600 http://mapapomocy.dogomania.pl/profile.php?id=419 Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted March 26, 2012 Posted March 26, 2012 Sunia jest naprawdę piękna! Z Chorzowa są: Blood, bukowa, Iljova, sota36 To są wszystko osoby aktywne na dogo, które w jakiś sposób udzielają się na PwP. W razie czego możecie też poprosić ciotki np. z Katowic, to przecież do Chorzowa rzut beretem! Quote
masza44 Posted March 26, 2012 Author Posted March 26, 2012 Dzięki dziewczyny, ja jestem teraz w pracy ale jak będę miała chwilę to piszę pw! Quote
Martika&Aischa Posted March 26, 2012 Posted March 26, 2012 [quote name='pinczerka_i_Gizmo']Sunia jest naprawdę piękna! Z Chorzowa są: Blood, bukowa, Iljova, sota36 To są wszystko osoby aktywne na dogo, które w jakiś sposób udzielają się na PwP. W razie czego możecie też poprosić ciotki np. z Katowic, to przecież do Chorzowa rzut beretem! Iljova na stałe mieszka w Bydgoszczy .....trzymam kciuki za wizytę !!!! Quote
masza44 Posted March 26, 2012 Author Posted March 26, 2012 Napisałam do Blood i bukowej bo soto36 ma zapchaną skrzynkę. Jak nie będzie odzewu to zapytam kogoś z Katowic. Byłoby fajnie bo w kwietniu jadę do Sosnowca mogłabym wpaść na poadopcyjną do Milki osobiście:) Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted March 26, 2012 Posted March 26, 2012 Z Katowic z całym sercem mogę polecić ihabe, jeśli byłaby taka potrzeba :) Quote
masza44 Posted March 26, 2012 Author Posted March 26, 2012 [quote name='pinczerka_i_Gizmo']Z Katowic z całym sercem mogę polecić ihabe, jeśli byłaby taka potrzeba :) Dzięki, ja nie znam nikogo chyba z Katowic a tam potrzeba kogoś doświadczonego, bo Milka to piesek, który ma specjalne wymagania... Quote
bellatriks Posted March 26, 2012 Posted March 26, 2012 O, to super! Trzymam kciuki za Milkę! Czyli mam przeznaczyć ten pakiet na jakiegoś innego psa? Quote
masza44 Posted March 26, 2012 Author Posted March 26, 2012 bellatriks napisał(a):O, to super! Trzymam kciuki za Milkę! Czyli mam przeznaczyć ten pakiet na jakiegoś innego psa? Tak, myślę, że innemu się lepiej przyda. Quote
necianeta89 Posted March 26, 2012 Posted March 26, 2012 [quote name='pinczerka_i_Gizmo']Z Katowic z całym sercem mogę polecić ihabe, jeśli byłaby taka potrzeba :) Ciocia Ihabe jest z Tych ;) Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted March 26, 2012 Posted March 26, 2012 Widzisz, a byłam pewna, że w lokalizacji miała K-ce ;) Ale to też blisko! Quote
Patkant Posted March 26, 2012 Posted March 26, 2012 Dostałam odpowiedz od tej osoby: http://mapapomocy.dogomania.pl/profile.php?id=876 że chętnie przeprowadzi wizytę PA. marysiu, wyslę Ci do niego nr na PW - skontaktujesz sie z nim jutro? Quote
Recommended Posts