Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam, dostałem wiadomość, że trzeba wykonać wizytę przed adopcją w Chorzowie. Stamtąd jestem więc służę pomocą;) Jeśli to aktualne proszę o kontakt mailowy bądź telefoniczny.

• Replies 709
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Misiek89 napisał(a):
Witam, dostałem wiadomość, że trzeba wykonać wizytę przed adopcją w Chorzowie. Stamtąd jestem więc służę pomocą;) Jeśli to aktualne proszę o kontakt mailowy bądź telefoniczny.

Dzwoniłam ale nie odpowiada numer. Może mam zły? Spróbuję jeszcze później. Jakby co to namiary wysłałam na pw, ale wolałabym jeszcze porozmawiać, żeby powiedzieć na czym mi najbardziej zależy, żeby zwrócić uwagę.

Posted

Udało. Misiek89 ma iść na wizytę na dniach, więc czekamy na wieści, chociaż złych się nie spodziewam...Pozostawałoby ustalić transport i trzymać kciuki aby tym razem to był ostateczny dom Milki na całe jej życie.

Posted

Była wizyta. Wypadła dobrze, Michał ma odczucie, że Pani poradzi sobie z drugim psem, skoro jednego, przygarniętego z ulicy już ułożyła. Będzi emiała dużó ruchu, Pani może ją zabierać ze sobą do pracy nawet, a jak coś zniszczy to się mówi trudno:)
Patrycja napisz mi czy się zgadzasz na adopcję Milki do tej Pani do Chorzowa? Jak Ty jesteś na tak to ja też. I będę organizować transport.

Posted

masza44 napisał(a):
Była wizyta. Wypadła dobrze, Michał ma odczucie, że Pani poradzi sobie z drugim psem, skoro jednego, przygarniętego z ulicy już ułożyła. Będzi emiała dużó ruchu, Pani może ją zabierać ze sobą do pracy nawet, a jak coś zniszczy to się mówi trudno:)
Patrycja napisz mi czy się zgadzasz na adopcję Milki do tej Pani do Chorzowa? Jak Ty jesteś na tak to ja też. I będę organizować transport.

TAK TAK TAK!! :multi: Pewnie, że się zgadzam, cieszę się bardzo, że tak dobrze wypadło!! :multi:

Posted

Już wszystko uzgodnione:) Na początku przyszłego tygodnia Milka znajdzie się w nowym domku, a ja pod koniec kwietnia ją odwiedzę przy okazji pobytu w Sosnowcu ( do Chorzowa niedaleko).
Przy okazji starych ogłoszeń Milki ( z których kilka jest jeszcze aktywnych) suczka od iwoniam znalazła dom:) i podsyłam inne psiaki ludziom chętnym na Milkę.

Posted

Patkant napisał(a):
Super! :) Marysiu, jak pojedziesz na wizytę poadopcyjną to musisz narobić MNÓSTWO zdjęć!! :)

Spróbuję ( może mi się uda chociaż Milka ciężka do złapania bez rozmazania) :)

Posted

Milka dzisiaj przyjedzie do Karmelci, która jest kochana i się zgodziła przetrzymać Milkę do czasu odbioru przez nowych Państwa:) Jak tylko Milka będzie w DS dam Wam znać pierwsze wieści a potem będziemy czekać na zdjęcia. W drugiej połowie kwietnia odwiedzę dziewczynkę:)

• 2 weeks later...
Posted

bellatriks napisał(a):
Zjadło dużo postów, ponoć wszystko od 3.04. Serwer padł i zrobił się syf... :/

Ja nie mam awatara, galerii, moich wątków, pozjadało posty- najfajniej jest na bazarkach gdzie zeżarło rozliczenia i posty i teraz nie wiadomo kto pierwszy zalicytował po prostu jakaś masakra...
U Milki ok, Karmelcia ją zabezpieczyła przeciwko kleszczom i pchełkom, miałam jeden telefon o nią, Pan spod Warszawy są z żoną cały dzień w domu ogród ogrodzony prawie 2 hektary, ale kilak lat temu mieli owczarka niemieckiego i ktoś im go otruł nie udało się go uratować, więc jak dla mnie za duże ryzyko, że mogłoby się to powtórzyć. Zrobiłam jej gumtree na opolskie, najlepiej, żeby następna rodzina była z okolicy, żeby odwiedzała Milkę, patrzyła na jej postępy, brała udział w szkoleniu jeszcze u karmelci.
Patkant, zmień tytuł wątku jak już się będzie dało, że Milka potrzebuje pieniędzy na PDT i behawiorystę, bo na razie cienko. Ja mogę dać na nią max 100 zł miesięcznie, więcej nie dam bo sama mam swoje wydatki typu kredyt, remont, moje psy są ostatnio po kilka razy w miesiącu u weta, no i dokarmiam wsiowe psy przy budach bo inaczej niektóre żyłyby na chlebie z wodą chyba:( nie mogę przestać tego robić. Więc potrzeba min. 200 zł deklaracji lub wpłat jednorazowych na miesiąc.
Wkurza mnie to dogo nic znaleźć teraz nie można!!

Posted

masza44 napisał(a):
miałam jeden telefon o nią, Pan spod Warszawy są z żoną cały dzień w domu ogród ogrodzony prawie 2 hektary, ale kilak lat temu mieli owczarka niemieckiego i ktoś im go otruł nie udało się go uratować, więc jak dla mnie za duże ryzyko, że mogłoby się to powtórzyć.

Nie skreślałabym od razu takiego domku, moim zdaniem można przeprowadzić wizytę przedadopcyjną - zwłaszcza, że jeśli nie Milka tam pójdzie, to inny psiak może skorzystać.

Posted

Bonsai napisał(a):
Nie skreślałabym od razu takiego domku, moim zdaniem można przeprowadzić wizytę przedadopcyjną - zwłaszcza, że jeśli nie Milka tam pójdzie, to inny psiak może skorzystać.

Ale domek i tak spod Warszawy i Pan stwierdził, że za daleko ma do Milki. Pan i tak szuka psiaka i nie chce kupować tak więc jakaś inna bida z bliższej okolicy skorzysta i tak.