masza44 Posted January 27, 2012 Author Posted January 27, 2012 Jest duży odzew w sprawie Milki- dzisiaj dzwoniła bardzo fajna Pani z Wrocławia, zobaczymy jak się sytuacja rozwinie. Mam nadzieję, że dzięki artykułowi w gazecie, Milka szybko znajdzie swój dom. Mileczka się u nas uspokoiła, ułożyła.Jak sie wybiega w ogrodzie to jż wie, że w domu się odpoczywa. Poleguje sobie wieczorem na kanapie lub fotelu, już tak nie ściga moich suczek. Reaguje na upomnienia. Jest fajnym, rodzinnym , wesołym pieskiem Quote
Patkant Posted January 27, 2012 Posted January 27, 2012 [quote name='masza44'] Malwina zrobiła mi prezent w postaci koo...w której znlazłam kawałek kości i kawałeczek jakiejś gałązki. Marysiu, napisałam Ci odpowiedź na e-maila, ale chyba nie zdążyłaś odebrać, że golden retriever mojego TZta zawsze ma taką reakcję po kościach (chrząskach, kosciach itp.) - nawet jak zje maleńki kawałeczek. To chyba jakaś alergia... I teraz mówisz, że znalazłaś kawałek kości, może podsuń ten pomysł weterynarzowi? Warto wziąć pod uwagę każdą możliwość. Biedne psiska... Oby szybko wracaly do zdrowia!! Quote
masza44 Posted January 27, 2012 Author Posted January 27, 2012 Patkant napisał(a):Marysiu, napisałam Ci odpowiedź na e-maila, ale chyba nie zdążyłaś odebrać, że golden retriever mojego TZta zawsze ma taką reakcję po kościach (chrząskach, kosciach itp.) - nawet jak zje maleńki kawałeczek. To chyba jakaś alergia... I teraz mówisz, że znalazłaś kawałek kości, może podsuń ten pomysł weterynarzowi? Warto wziąć pod uwagę każdą możliwość. Biedne psiska... Oby szybko wracaly do zdrowia!! Właśnie przeczytałam, zapytam jutro... Tez mam taką nadzieję...Zdjęcie Milci już wysyłam. Quote
Mysza2 Posted January 28, 2012 Posted January 28, 2012 masza44 napisał(a):Jest duży odzew w sprawie Milki- dzisiaj dzwoniła bardzo fajna Pani z Wrocławia, zobaczymy jak się sytuacja rozwinie. Mam nadzieję, że dzięki artykułowi w gazecie, Milka szybko znajdzie swój dom. Mileczka się u nas uspokoiła, ułożyła.Jak sie wybiega w ogrodzie to jż wie, że w domu się odpoczywa. Poleguje sobie wieczorem na kanapie lub fotelu, już tak nie ściga moich suczek. Reaguje na upomnienia. Jest fajnym, rodzinnym , wesołym pieskiem Stale się potwierdza to, że w 99 % przypadków to nie z psami jest coś nie tak tylko z ludźmi. Quote
Rudzia-Bianca Posted January 28, 2012 Posted January 28, 2012 masza44 napisał(a):Jestem po 2 zwariowanych dniach poświęconych głównie psom- mój szwagier który robił dla mnie za kierowcę stwierdził, że czuje się jak Ace Ventura :) Wczoraj o 6 rano odebrałam z Myczkowiec Antenke, prosto z budy i kojca, 2 raz w życiu jechała samochodem, 4 godziny i jesteśmy w Krakowie. Zostawiam ją na podwórku u teściów ( do domu nie chciała wejść bo nigdy w zamkniętym pomieszczeniu nie była) i jadę w te pędy do mnie po Malwinę bo nadal wymiotowała. Malwina zrobiła mi prezent w postaci koo...w której znlazłam kawałek kości i kawałeczek jakiejś gałązki. W tym czasie mam telefon, że Antenka zwiała z ogrodu. Prawie dostałam zawału. Dzwonię na SM i do schroniska. W tym czasie tel, że Antenka jest, tylko się schowała pod samochód i nie chce wyjść...Pomogła sąsiadka, która ma wilczura wyciągniętego ze schronu i podejście do zwierząt. Jadę do weta z Malwiną. Seria badań i diagnoza, ze to nei ciało obce a jakieś zarodniki grzyba w koo... Zastrzyki na 3 dni. Idziemy do teściów. Antenka przy Malwisi odzyskała poczucie bezpieczeństwa, zaczęła się bawić, jeść i nawet weszła do domu i położyła się pod stołem!! Przyjeżdża Pańciostwo Antenki, młoda jedzie z nimi , ja odwożę Malwinę i jedziemy do Sanoka. I dzisiaj wracamy bo nikt nei jest w stanie jej dac zastrzyku tylko czekają na mnie! Przyjeżdżam- w domu szpital, Malwina wymiotuje i ma biegunke ale chętnie je, Świnka wymiotuje żółcią i nie je, Puppy nie je, Milka ma apetyt, je i nic jej nie jest.Podejrzewam jakis wirus jelitówki. Wymyam wszystko domestosem, wyparzyłam miski itp, ale zdaję sobie sprawę, że jak jeden pies ma wirusa to wszystkie będą miały...Jutro jade z próbkami koo Malwiny do weta i zabieram Świneczkę do zbadania. Martwię się o nie- moje psy bardzo rzadko chorują... Ło matko współczuję , zdrowia dla towarzystwa życzę ... Quote
Patkant Posted January 28, 2012 Posted January 28, 2012 Masza, jak się dzisiaj mają psy? Byliście u weta? Quote
masza44 Posted January 28, 2012 Author Posted January 28, 2012 Właśnie wróciłam, Malwina już nie wymiotuje ale ma biegunkę, na szczęście ma apetyt i wcina royala hepatic ( moje cudowne wetki zaopatrzyły mnie za darmo za co im wielkie dzięki). W koo nie wyszło nic niepokojącego, podejrzenie pada na włosówkę, więc do zastrzyków dołączamy od dzisiaj tabletki na nią. U Świnki to samo. Puppy na razie nie wymiotuje ani nic, więc tylko na diecie na razie. Milka zdrowa, żerna, mimo mrozu nie chce wracać z pola a jak wraca to śpi pod stołem w kuchni. Damy radę, najważniejsze , że suczynki zaczynają jeść, to będzie z górki. Przy okazji znalazłam dom kotu :) oddanemu do moich wetek, ponieważ jego pani zmarła. Teraz psy śpią, jest chwila spokoju więc ogarniam swoje sprawy. W tym tygodniu znowu lipa i psy muszą zostawać po 8 godzin same:( Mam nadzieję, ze Mileczka szybko pojedzie do dt lub ds, nie dlatego, że chce się " jej pozbyć" bo jest już naprawdę fajnym pieskiem, tylko dlatego , że z 4 w tym 3 chorymi nam ciężko jest i nie możemy jej zapewnić wybiegania i uwagi. Quote
masza44 Posted January 28, 2012 Author Posted January 28, 2012 Martika@Aischa napisał(a):Maszko a telefon dzwoni ??? Dzisiaj nie:( Quote
Martika&Aischa Posted January 28, 2012 Posted January 28, 2012 Maszko kochana głowa do góry!!!! Mileczka jeszcze znajdzie super domek ......zobaczysz :) Quote
masza44 Posted January 28, 2012 Author Posted January 28, 2012 Wiem, że znajdzie. Jest ładnym młodym i milutkim pieskiem. Na razie szukamy transportu do Opola, do PDT... Quote
Patkant Posted January 28, 2012 Posted January 28, 2012 Dzisiaj niedziela, więc nie ma się co dziwić, że ludzie nie dzwonią. sama bym się krępowała zawracać komuś głowę ;) Marysiu, ogłaszam ją wszędzie gdzie mogę, na pewno znajdzie szybko dom! :) Pomaga nam portal psygarnij.pl - próbują znaleźć jej dom, pytają wsród znajomych, ogłaszają ją ciągle. Gazeta Przyjaciel Pies najprawdopodobniej wyda jej ogłoszenie ze zdjęciami - a to będzie bardzo duża reklama! Napisałam maile do kilku osób, które ogłaszały na portalach, że szukają psa w typie border collie (pisałam im, że mamy taką suńkę, która charakterem odpowiada, bardzo ma dużo energii i będzie chętnie współpracowała z człowiekiem) - może się uda, że ktoś się odezwie. Musi się coś szybko znaleźć :) ona jest naprawdę ładna, zwraca uwagę ludzi. :) Marysiu, a może udałoby Ci się nagrać aparatem lub telefonem Milkę np. podczas zabawy? Wysłałabyś mi ten plik, a ja bym go umieściła np. na youtube i dodała do ogłoszeń żeby ludzie mogli ją poznać nie tylko 'na zdjęciach' ale też zobaczyć jak się porusza, jak reaguje, jak biega... :) Quote
ataK Posted January 28, 2012 Posted January 28, 2012 Przepraszam, ja ze spamem... Zrobiłam nowy bazarek na moje potwory... http://www.dogomania.pl/threads/221967-Fotografie-dla-koneser%C3%B3w-na-moich-wczasowicz%C3%B3w-do-4-lutego-godz.21.00 Quote
necianeta89 Posted January 29, 2012 Posted January 29, 2012 dlaczego ja dopiero tutaj trafiłam? hm. Quote
ataK Posted January 29, 2012 Posted January 29, 2012 necianeta89 napisał(a):dlaczego ja dopiero tutaj trafiłam? hm. Lepiej późno, niż wcale ;) Quote
masza44 Posted January 29, 2012 Author Posted January 29, 2012 necianeta89 napisał(a):dlaczego ja dopiero tutaj trafiłam? hm. hmm też nie wiem, może dlatego, że ostatnie dni były takie , że zapominałam coś zjeść...nie miałam głowy do wysyłania zaproszeń, ale dziękuję , że jesteś necia:) Quote
masza44 Posted January 29, 2012 Author Posted January 29, 2012 [quote name='ataK']Przepraszam, ja ze spamem... Zrobiłam nowy bazarek na moje potwory... http://www.dogomania.pl/threads/221967-Fotografie-dla-koneser%C3%B3w-na-moich-wczasowicz%C3%B3w-do-4-lutego-godz.21.00 Już lecę oglądać o podnosić, Atka nie krępuj się, spamuj do woli po moich watkach:) Quote
ataK Posted January 29, 2012 Posted January 29, 2012 masza44 napisał(a):Już lecę oglądać o podnosić, Atka nie krępuj się, spamuj do woli po moich watkach:) Dziękuję za permisję :) Quote
masza44 Posted January 29, 2012 Author Posted January 29, 2012 Patkant dzięuję Ci za Twoje działania, ja teraz na ogłoszenia nie mam ni czasu ni głowy, odzew jest wielki, może z czasem przeniesie się to na telefony i ludzi bijących się o Milkę. Przynajmniej wiem, że oddam komus psa dużo bardziej ułożonego, zrównoważonego i łatwiejszego w życiu niż trafił do mnie. Milcia jest coraz fajniejsza. Jak w nocy wlazła na łóżko to tylko ją przeniosłam na jej legowisko i została:) z moimi to tak nie działa...Dzisiaj był a bardzo zainteresowana tym jak wyczesuję psy i pierwszy raz dała mi się chwilę wyczesać. Jej wielką przyjemnością jest bieganie i kopanie w ogrodzie, bardzo bym chciała, żeby miała dom z ogródkiem. Niestety u mnie w tygodniu musi siedzieć zamknięta w domu po 8 godzin:( I nie nauczę jej zostawania samej- zostaje z innymi psami, jeśli ktoś będzie miał psa to ok, ale jak zostanie znowu sama to znowu będzie wyła i niszczyła... Dzisiaj na spacer poszedł tylko Puppy. Malwinka już ozdrowieniec ale nie chcę żeby zarażała kupami wszystkie psy biegające luzem po wsi- bo ich nikt nie będzie leczył jak ja ją. Świnka nadal chora chociaż na widok smyczy przejawiała zainteresowanie. Milka na razie ma luksus w postaci wielkiego ogrodu i to musi jej na razie wystarczyć. Quote
masza44 Posted January 29, 2012 Author Posted January 29, 2012 Niestety mój telefon jak i TŻta to stare rozlatujące się graty a kamerki w aparacie nie mamy:( Filmik byłby fajny bo ona jest cudna w czasie zabaw na śniegu i z innymi psami. Skacze w górę na 4 łapach jak pchła:) Quote
Patkant Posted January 29, 2012 Posted January 29, 2012 Ja dopiero teraz bo pół dnia spędziłam w schronisku... ale już jestem! Marysiu, ja ciągle ogłaszam, mam nadzieję, że w końcu zadzwoni odpowiedni telefon :) A co do filmiku - to może jak będzie okazja, jak wpadnie ktoś znajomy (mający telefon nagrywający) to spróbujcie troszkę ją nagrać? :) Quote
masza44 Posted January 29, 2012 Author Posted January 29, 2012 Popytam w pracy jutro, może ktoś ma lepszy sprzęt, na pewno filmik byłby dla niej super reklamą Quote
beta ata Posted January 30, 2012 Posted January 30, 2012 Zwrot z adopcji... Szkoda słów. Ja po 4 miesiacach nie oddałabym psa za 10 mln $. Zresztą nie ma o czym mówić. Quote
masza44 Posted January 30, 2012 Author Posted January 30, 2012 Transport...potrzebny transport... Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted January 30, 2012 Posted January 30, 2012 masza, jaki transport, gdzie? Nie wiem, czy nie doczytałam, czy nie pisałaś o tym. Quote
Recommended Posts