Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

w czerwcu tego roku założycielka naszej hodowli Little Slowflake Danako skończyła 6 lat.
Została mamusią 4 miotów i w tym roku przeszła na zasłużoną emeryturę

oto ona wraz z 2 swoich dzieci: Amorkiem i Dolly

Amorek skończył 3 lata we wrześniu

A Dolly za kilka dni skończy 2 lata

A Bibi ich siostra została w tym roku pierwszy raz mamusią

oto jej 4 synkowie

dodam że oprócz tytułów wystawowych wszystkie nasze psy mają certyfikaty badań genetycznych oczu prcdPRA oraz corocznie badamy je u dr Garncarza (okulisty ) i tu też otrzymujemy certyfikaty badań klinicznych oczu (wyniki prezentujemy na naszej odbudowywanej po zniszczeniu przez "wirusy" stronie)

Mężem naszej Bibi a ojcem tych maluszków został pies wychodowany we Francji w znamienitej hodowli Very Vigie - również wolny od wady prcdPRA i również posiadający certyfikat badania klinicznego oczu.

W naszej hodowli stawiam na zdrowie, charakter i urodę :loveu:

nasze psy oprócz tego są zupełnie zwyczajnymi psami na codzień

• Replies 53
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Piękne psiaki o wspaniałym charakterze. Miałam tą ogromną przyjemność poznać je na żywo :).
Hodowli, które kładą aż taki nacisk na zdrowie (w tej rasie) jest niedużo.
Powodzenia!

Posted

aniawawa:wink: no cóż w dobie internetu świadomość hodowców wzrasta

Dahlia - nie wiem czy będziemy, bo jesteśmy w trakcie przeprowadzki ;) Jeśli się pokażemy to na Zimowej Wystawie w NDM w klasie Baby :loveu:

dziś właścicielka naszego szczeniaczka Dreams come True przychodzi z aparatem na sesję maluszków

a oto Maciuś (Dreams Come True) przyszedł do nas na kąpiel i strzyżenie

tak wyglądał po "liftingu"

a potem rodzinny spacerek

i jeszcze odrobina szaleństwa

• 2 weeks later...
Posted

:oops:dziękuję dla mnie przede wszystkim przesłodkie i przekochane :loveu:

a to nasza najmłodsza, która jeszcze w tym roku zadebiutuje na ringu :loveu:

a ta jak nie znajdzie się dla niej dobry wystawowy domek również zostanie z nami

Posted

wiosenka napisał(a):
Świetna fotka :multi:. Poobiednia drzemka? Ale się te złotka rozpychają ;) pół kanapy dla nich...

zgadza się poobiednia :lol: a to ślad po moim tyłku :eviltong: siedziałam przy komputerze i w pewnej chwili zobaczyłam jak śpią ;)

Posted

jambi napisał(a):
już tylko on?

się za jakiś czas okaże, 4 są "prawie" zamówione ale nie zadatkowane a wiesz, że prawie stanowi wielka różnicę :evil_lol:
za 2 tygodnie wrócą ewentualni przyszli właściciele Electa i Elvesa - są w tej chwili za granicą w podróży służbowej. Ale jak ich wezmą to i tak tuż przed Bożym Narodzeniem chyba że im się odmieni jak przytulą chłopaków :cool1:
Ewentualna przyszła Pani Eudajmona jest aktualnie w USA, jedna z suczek prawdopodobnie pojedzie baaardzo daleko - czekam na wpłatę zaliczki.
2 suczki mają już dom :p
Więc jakby nie patrzeć na ten moment tylko jeden chłopak szuka domku i to najlepiej wystawowego, więc dopóki ktoś się taki nie trafi to posiedzi ;) sobie z nami

a tu filmik "zabawa" beaglem - mam nadzieję że nikt TOZu na mnie nie naśle za znęcanie nad beaglem :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

[video]http://youtu.be/MBDMQlh6r3M[/video]

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Dziękujemy :-)

3 chłopaki czekają jeszcze na swoje super domki :p

Eudajmon po domowemu Edzio, Eddy, Eduardo ;-)

Ever Green po domowemu Ever

i Elect - po domowemu Franio, niestety nie mam fotki w postawie, nie miałam kiedy zrobić :shake:

• 1 month later...