dyta369 Posted October 4, 2011 Author Posted October 4, 2011 [quote name='Vectra'] Propaca nie znam , ale z tego co widzę cena oscyluje między 159 - 189 zł , za worek ... nie patrz na chwilowe promocje , patrz na właściwą cenę karmy - bo co będzie jak promocja się skończy ? [/QUOTE] wiem, wiem...ale mielibyśmy ją bezpośrednio od prodeucenta (nagle się okazało, że się ma znajomości ;D ) i stąd byłaby dużo niższa cena . Dostaliśmy próbki to jak Kira wydawała się niejadkiem raczej, to wprost rzuciła się na tego Propaca. A jeśli chodzi o bąki, to ona już wali najgorsze, szczególnie w samochodzie :D:D:D Quote
dyta369 Posted October 4, 2011 Author Posted October 4, 2011 Aaa jeszcze zapomniałam wcześniej napisać, że dawaliśmy witaminy Beaphara do karmy raz na jakiś czas bo tak nam radzili w sklepie zoologicznym ;] Quote
agastaffbull Posted October 9, 2011 Posted October 9, 2011 Do czesania polecam pętlę trymerską. Do nabycia np. w internetowym Karusku. To właśnie tam polecono mi ją bardziej niż furminator-i uważam, że to naprawdę super zakup. Na sierść polecam Gammolen a na połysk i wyciągnięcie koloru u mojego psa fenomenalnie sprawdzał się Algolith z Beaphara. Co do Gammolenu-to minusem jest cena, ale równie dobre, a naprawdę niedrogie są np. tabletki Sanal z drozdżami. Generalnie szukaj preparatów bogatych w kwasy tłuszczowe, z biotyną (witamina H) oraz drozdżami-wybór jest przeogromny. Quote
agastaffbull Posted October 9, 2011 Posted October 9, 2011 Aha, na ekstremalne problemy z wypadaniem sierści jest Laveta Super z Beaphara. Na takie same problemy, tylko o mniejszym nasileniu jest sama Laveta. Quote
Martens Posted October 9, 2011 Posted October 9, 2011 Potwierdzam, Algolith bardzo ładnie wybarwia ;) Natomiast zamiast Gammolenu można po prostu kupić butelkowany olej lniany i z ogórecznika, bo Gammolen to nic innego jak te oleje popakowane w kapsułki i z wywindowaną odpowiednio ceną ;) wystarczy spojrzeć na skład. Quote
agastaffbull Posted October 9, 2011 Posted October 9, 2011 Dokładnie tak-jest wiele odpowiedników Gammolenu z tym samym składem, a za wiele niższą cenę :) Quote
dyta369 Posted October 9, 2011 Author Posted October 9, 2011 Dziękuję za pomoc, Sanal kusi ceną..jutro popytam w sklepach zanim zamówię w internecie. A co myślicie o tych tabletkach ? http://www.krakvet.pl/dolfos-junior-preparat-mineralno-witaminowy-mlodych-psow-mini-90tab-p-13591.html Quote
agastaffbull Posted October 10, 2011 Posted October 10, 2011 Witaminy z Dolfosa wydają się OK, to znana i dobra firma. Ale jeśli będziesz karmić sunię dobrą suchą karmą to dodatkowa suplementacja takimi witaminami może zaszkodzić. Quote
Martens Posted October 10, 2011 Posted October 10, 2011 Jeśli podajesz psu dobrej jakości karmę (np. wspomniany Pro Pac), unikaj dodatków zawierających składniki mineralne (wapń, fosfor) oraz witaminy rozpuszczalne w tłuszczach (A, D, E), bo kiedy zawiera je karma, łatwo je przedawkować dodatkową suplementacją, a w ich przypadku nadmiar jest równie szkodliwy jak niedobór. Możesz natomiast bez obaw podawać wszelkie preparaty typu oleje, drożdże, algi czy jakieś konkretnie na sierść z biotyną. Quote
Mari Posted October 10, 2011 Posted October 10, 2011 Vectra, Blaira a którego rozmiaru furminatora używacie? czym różni się furminator od coatminatora? [quote name='agastaffbull']Do czesania polecam pętlę trymerską. Do nabycia np. w internetowym Karusku. a mogłabyś wkleić linka do produktu? bo nie mogę jej znaleźć na stronie sklepu... Quote
blaira Posted October 10, 2011 Posted October 10, 2011 Mari ja używam najmniejszego. Dla psów małych i średnich. Quote
dyta369 Posted October 10, 2011 Author Posted October 10, 2011 Dziękuje Wam bardzo za pomoc, suńka zjadła próbki , czekamy na dostawę już normalnego opakowania ProPaca, zobaczymy co z tego będzie :) Quote
Vectra Posted October 10, 2011 Posted October 10, 2011 [quote name='Mari']Vectra, Blaira a którego rozmiaru furminatora używacie? czym różni się furminator od coatminatora? a mogłabyś wkleić linka do produktu? bo nie mogę jej znaleźć na stronie sklepu... dla psów średnich :) pętla trymerska to coś takiego http://www.karusek.com.pl/produkt.php?prod_id=8337&cat=350 ale ja tego dla staffika nie polecam , dla bullterriera , psów z grubszą sierścią ok , ale dla moich staffików się zupełnie nie zdawało ... wyrywało do zera włosy ;) znaczy takie schodki robiło Quote
agastaffbull Posted October 11, 2011 Posted October 11, 2011 A ja byłam zadowolona z pętli. Stosowałam ją u poprzedniego staffika z super efektem i żadnych schodków nie miał. U nas zdała egzamin na medal. U obecnego staffika nie próbowałam, bo mi się owa pętla gdzieś zapodziała. Quote
Recommended Posts