Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ajula napisał(a):

Bunia pojedzie do naszej kochanej złotej Rytki, która sama się zgłosiła, że zaopiekuje się Bunią

zupełnie jak Aronek, który też już prawie ślepy i głuchy

sama sie zgłosiła czy Ty sie nie nasmiewasz ze mnie przypomnialo mi sie jak zabieralam Tigera z kilniki wetka patrzyła na mnie jak na wariatke czy ja napewno wiem co robie? ;) w zasadzie Bunia bedzie pod opieka mojego brata czyli bedzie z nim dzielic pokoj...ten ma afazie (nie mowi )wiec sie dogadaja .komplecik bedzie. zachowania obronne pewnie tez z uszkodzenia centralnego sie biora moja mame jak sie dotyka tez 'atakuje' nie da sie zadnemu lekarzowi zbadać:)

• Replies 183
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

rytka napisał(a):
przypomnialo mi sie jak zabieralam Tigera z kilniki wetka patrzyła na mnie jak na wariatke czy ja napewno wiem co robie? ;)

bo Ty jesteś wariatka :D
na szczęście nasze i tych wszystkich zwierzów, którym pomagasz :loveu:

PS. ponieważ wcześniej wspominałam, że zgłosił się płatny DT - wyjasniam, że to był ktoś inny
Rytka bierze Bunię bezpłatnie
ale trochę pieniędzy będzie potrzeba na jedzonko i ewentualnie weta, czyli jak ktoś może się coś dorzucić, to będzie wspaniale

Posted

jkp napisał(a):
A ja zostałam zaatakowana przez psa bojowego 4,8 kg masy ciała- I nikt mnie nie żałuje:cool3:

ja współczuje te małe są zawsze grozne musze sie w grube rękawice zaopatrzyc:roll:dzis juz mnie kot pocharatał bo mi sie w gownach wytarzała a nastepnie chciala ze mna spać wiec ja ją do wanny i troche sie broniła jej pierwsza kąpiel:razz:

Ajula napisał(a):
bo Ty jesteś wariatka :D
na szczęście nasze i tych wszystkich zwierzów, którym pomagasz :loveu:

ciut ekscentryczna ino :mad:
zwierzów pomagam bo nudze sie ...niezbyt szlachetna pobutka wiec nie ma czego podziwać :shake:na ,zadne wyrzeczenia sie nie pisze bom za leń.teraz akurat mam mozliwosc i czas zaopiekowac sie babcia to nie ma sprawy u mnie spokój cisza(nudy jednym slowem) czyli to co babcia lubi mam nadzieje...

Posted

No to Bunia spakowana ( znaczy Pani spakowała cały samochód sprzętu !) , jedzie jutro do rytki.
Bunia jest słodką mała staruszka i przez swoja mikorość jest jakaś taka szczeniakowata :)
NIE WIEM JAK RYTCE DZIĘKOWAĆ ale jakos postaram sie osobiscie odtańczyc taniec hula gula czy co:evil_lol:
ALE NA RAZIE NAPISZĘ TAK: Ajula bardzo dziękuję za pomoc i wsparcie !!!!!

Posted

czekamy niecierpliwie na malutka kruszyne taka mala a tyle sprzetu jej trzeba:)
taniec chetnie obejrze ale mi dziekować nie trzeba jak to mowia jak Kuba Bogu tak Bóg Kubie pamietam dobrze jak jkp pomogła kiedy była potrzeba Gufiemu i jego nastepca na wsi fundujac budy czas spłacic długi;)ale Julicie ja tez chyba nie dam rady sie spłacic ale bede mysleć co tu zrobic;)dziewczyna jest ZAWSZE kiedy tylko potrzeba z pomoca .

Posted

Ajula napisał(a):
:megagrin: to się nam zrobiło kółko wzajemnej adoracji :megagrin:
ja też WAS KOCHAM

ja sie przemoglam,zmagalam sie z sobą, zeby Ci miłosc wyznac ;)musiałam sline przełknac bo nieznosze dziekowac i prosic i przepraszac itp.a Ty mnie tu tak....
jestem skorpion nie dziekuje za czesto docen!skorpion za to pamieta wszystko co dobre go spotkało ale tez ile razy mu kto na odcisk nadepnie takze uwazaj;)

Posted

Bunia na nowych włościach :) u rytki. Sunia NIE lubi jeździć samochodem więc była bardzo happy ,ze wreszcie dali jej wyjśc i dali jeść !!
Lordzik chyba ją olał jako " personę bez kontaktu" ale ogólnie bardzo miły kawaler . Do kompletu jeszcze obok Buni ma tymczasowe lokum biedak kociak z chorym okiem po katarze :(. rytka odezwie sie pewnie ale na razie jest u Mamy więc trzeba poczekać na relację , mam nadzieję ,ze Bunia wgra sie w rytm rytki domu i będzie OK. Oby nie przeszkadzała za bardzo !.
Oczywiście okazało sie ,ze juz sie do Buni przywiązałam i ... no nigdzie indziej bym jej nie zostawiła , tylko u rytki bo wiem ,ze bedzie miała lepiej niż u mnie ale mi smutno ....

Posted

a gdzie tam o juz od 18.00 w domu jestem po kolacji mama ululana i spi nie było co siedziec.

Bulinka bo tak ja wołam. Bunia tak wołają na sasiądke fryzjerke mam tez sąsiada na którego wołają Lodek(od Włodek) juz krzywo sie patrza jak wołam Lodziu do nogi jak jeszcze bede miec sunie Bunie to wyjdzie,ze zlośliwie nazywam tak psiaki;)wiec Bulinka po przyjezdzie pojadła i poszła spac odrazu zasnęła. ja musialam wyjsc na kilka godz.wracam a Bulinki nie ma na swoim( brat ją wypusił )Lodek byl ze mna w miescie u drugiego brata;)wiec Bunia -wchodze ni ma lekko serce zapikało mi a ona wychodzi mojego pokoju i patrzy na mnie z miną oooo nareszcie wróciliście .siku było ma podkladzie w domu nigdzie nie nabrudziła,wyszłam na spacer nia i nic. po powrocie tupta po domu ,dałam ją spac ...nie chce tupta dookoła spania swego,wyszła do kuchni bidunia jaka głodna w porównaniu tym jak jadła po południu przy jkp jeszcze to teraz rzuciała sie na jedzenie .Nie trzeba zachecac było,musialam dokładac co chwile bo mało mało talerz do czysta wylizywala i dopiero wtedy mona bylo isc spac.pewnie za duo dzis natuptala i tak zgłodniała

jkp nie wiem czy lepiej postaram sie jak najlepiej nia zajac i zawsze mozna odwiedzic babcinke.

Posted

zastanawiam się, czy jednak nie zrobić ogłoszeń? może ktoś zechce pomóc staruszce, zdarzy się cud i ktoś ją weźmie na dożycie.
Bo ona może jeszcze wbrew pozorom pożyć jakiś czas (tak jak nie wymawiając Aron ;)) i u Rytki rzeczywiście będzie można oficjalnie otworzyć Oddział Geriatryczny....

Posted

[quote name='Ajula']u Rytki rzeczywiście będzie można oficjalnie otworzyć Oddział Geriatryczny....

mozna tez psychiatryczny...grabisz sobie.

Bulinka to naprawde mikrus spi w legowisku mojego kota:)

Posted

spiesze doniesc ,ze noc przespala spokojnie zgladląm kilka do niej spała w legowisku przyjmujac rozne pozy, nad ranem wyszla zrobic siku na podklad i juz nie umiala wejsc do legowiska.na spacerze oblegly ją wiejskie psy...o nowa laska nie odstepowaly na krok wąchając ,całując wiec nie miala szansy 'coś' zrobic.po powrocie ewidentnie kierunek kuchnia jak sie tam zaczełam kręcic to ona nie spuszczala ze mnie wzroku, dalam puszke bozity fe otworzylam ta druga mniam mniam...ma preferencje swoje kulinarne widac.

Posted

rytka U MNIE JADŁA WSZYSTKO( dokładnie mięsko z puszki z ryżem wymieszane) !!!! NIE ROZPUSZCZAJ :mad: Bulinki. Jeszcze wczoraj mówiłas ,ze ją jedzenia suchego nauczysz , o zdrajczyni :cool3: !!!!
A poważnie to ona na spacerku do załatwiania się nie zabierze bo dłużej się do tego zabiera ale póki ciepło możesz sprobować czy bedzie sobie krążyć w zagródce gospodarczej , u mnie jak bylismy w domu to pilnowalismy żeby po obudzeniu wystawic ja na dwór i wtedy sobie trochę podreptała. Przy takim wystawianiu na ok 30 min po spaniu prawie nie miała " wpadek" w domu. Z reszta jak było cieplej to bywała tez dłuzej na dworze rzazem z nasza Fiolka do towarzystwa ( chociaż raczej ją olewała )

Posted

czyli mała cfaniara z niej nabrała mnie ta puszka,ze tamta nie dobra. wczoraj kiedy brat ja wypuscic laziła po domu i mogłabym przysiac ,ze z Lodka miski znikneły chrupki,ktore tam byly jak wyjezdzalam do mamy . spacer jest od wąchania i tuptania. przed wyjsciem do szpilata wyprowadzilam ją nic nie sikała. zostawiłam w domu na poł godz. do pochodzenia i kumpela przyszla ją ululac to zastala ją siedzącą w swoich sikach na podłodze.dała Biulinke do legowiska i zamknela w kojcu to mala wyszla a jak wrociłam to spala w legowisku czyli umnie wejsc!.bardo jej podpasowalo to legowisko widac jak sie w nim mosci, glowke podpiera raz na prawej ,stronie raz na lewej.wogole to kuma duzo ale nie koniecznie chce robic co jej sie kaze .reaguje jak wchodze do pokoju, na kota merda ogonem!ale zaszczyt kotke spotkał;)patrzy wyczekuje jedzonka itp.

ps.kopa wielka na spacerze mało jej nie rozerwało:)nie wydawało mi sie ,ze chrupki Lodka znikneły, lubi sobie schrupac puriny- gasto je chrupki tylko royal nie smakuje:)na dowód mamfilmik krotki pozniej wgram.