Ajula Posted October 20, 2011 Author Posted October 20, 2011 dzięki za podpowiedzi, zgłosiła się pewna osoba z płatnego DT, zobaczę, co powie na to Asia :) Quote
lika1771 Posted October 20, 2011 Posted October 20, 2011 Ajula napisał(a):dzięki za podpowiedzi, zgłosiła się pewna osoba z płatnego DT, zobaczę, co powie na to Asia :) Jakby co to Emis ma wolne miejsca dla staruszkow Quote
fochu Posted October 20, 2011 Posted October 20, 2011 http://www.facebook.com/event.php?eid=179258885490672 wydarzenie na szybko Quote
supergoga Posted October 20, 2011 Posted October 20, 2011 W razie czego pomożemy jakoś w opłaceniu DT dla suni, jeśli Asia się zdecyduje. Quote
moni12 Posted October 21, 2011 Posted October 21, 2011 Podnoszę babulinkę na dobranoc . mało nas tu . Quote
Ajula Posted October 22, 2011 Author Posted October 22, 2011 tak więc u Emiś nie ma miejsca, czekamy teraz na odpowiedź od Chauwa Quote
xxxx52 Posted October 22, 2011 Posted October 22, 2011 u kikau wyczytalam jest pelno seniorow?Moze poczekac i sie zrobi miejsce dla tej slicznej seniorki? Quote
Syla Posted October 22, 2011 Posted October 22, 2011 Na miejsce zawsze można poczekać, ale takie staruszki zazwyczaj nie mają czasu... Quote
lika1771 Posted October 22, 2011 Posted October 22, 2011 Ajula napisał(a):tak więc u Emiś nie ma miejsca, czekamy teraz na odpowiedź od Chauwa Chauwa ma podobno problemy z netem. Quote
ookami Posted October 22, 2011 Posted October 22, 2011 [FONT=Tahoma]Przepraszam, że nie w temacie…[/FONT] [FONT=Tahoma]Oto piękny plakat zachęcający wszystkich do udziału w Dniu Kundelka w naszym schronie Serdecznie zapraszamy, naprawdę warto. Przewidywana moc atrakcji a największą będę oczywiście nasze rozkoszne psiaki UWAGA! Komplet szczepień (bez wścieklizny) za 35 zł [/FONT] Quote
xxxx52 Posted October 23, 2011 Posted October 23, 2011 Czy ´seniorce wetetynarz zrobil porzadek z tymi zepsutymi zabkami,gdyz te bakterie od zebow szkodza jej calemu organizmowi szczegolnie sercu. te wszystkie zabki jak ma parodontoze powinny byc wyrwane.Wtedy i ona bedzie zdrowsza ,a teraz to bardzo cierpi i nie moze prawidlowo sie odzywiac. Quote
Ajula Posted October 23, 2011 Author Posted October 23, 2011 xxxx52 napisał(a):Czy ´seniorce wetetynarz zrobil porzadek z tymi zepsutymi zabkami,gdyz te bakterie od zebow szkodza jej calemu organizmowi szczegolnie sercu. te wszystkie zabki jak ma parodontoze powinny byc wyrwane.Wtedy i ona bedzie zdrowsza ,a teraz to bardzo cierpi i nie moze prawidlowo sie odzywiac. niestety nie mamy na to pieniędzy czekamy na sponsora Quote
xxxx52 Posted October 23, 2011 Posted October 23, 2011 Na jaka kwote ocenil weterynarz wyrwanie zabkow z norkoza wziewna , morfinowa i oslona antybiotykowa? Quote
jkp Posted October 23, 2011 Posted October 23, 2011 Z Bunią ogólnie lepiej , sanacje jamy ustnej przeprowadzę wyłacznie wtedy jesli spodziewane korzyści bedą wieksze niz podejmowane ryzyko. Na razie do wtorku prawie nie ma mnie w domu więc odezwę sie we wtorek, przepraszam musze pracować także w weekendy. Quote
jkp Posted October 25, 2011 Posted October 25, 2011 Bunia OK i wcale nie tak bez kontaktu jak sie wydawało,zadomawia sie :). Jutro ide z nia do weta z pytaniem czy cos trzeba koniecznie robic z tymi zębami, no i muszę ja zaszczepić pw wcieklixnie Quote
What May NN Posted October 25, 2011 Posted October 25, 2011 jkp napisał(a):Bunia OK i wcale nie tak bez kontaktu jak sie wydawało,zadomawia sie :) to dobre wiesci!! Quote
fochu Posted October 25, 2011 Posted October 25, 2011 dziewczyny proszę o uzupełnienie wydarzenia na FB bo są pytania a ja niestety nie jestem w stanie ogarnąć wszystkich wydarzeń Quote
Ajula Posted October 26, 2011 Author Posted October 26, 2011 fochu napisał(a):dziewczyny proszę o uzupełnienie wydarzenia na FB bo są pytania a ja niestety nie jestem w stanie ogarnąć wszystkich wydarzeń chętnie coś napiszę, ale nie bardzo wiem co jkp czy kontakt podać do Ciebie? i nie wiem, gdzie są pytania :oops: jestem zarejestrowana na fb, ale rzadko wchodzę i nie znam się za bardzo Quote
jkp Posted October 26, 2011 Posted October 26, 2011 Bunia dziś była u kontroli u weta. Oba zmysły tj słuch i wzrok - bardzo osłabione. Zaburzenia zachowania (chodzenie w kółko ) wynikaja z uszkodzenia centralnego ( czyli zmiany niedokrwienne mózgu) Można ja znieczulić i wtedy usunac guzy listwy mlecznej i zrobić sanacje jamy ustnej, nie mniej narkoza jest obciazajaca dla psa ze zmianami niedokrwiennymi OUN. Dlatego ja uwazam ,zeby zostawić ją w spokoju , w tej chwili guzy wygladają na łagodne ( rtg kl piesriowej w poszukiwaniu przerzutów- wynik negatywny) i moze nie zdążą sie powiekszac a po narkozie moze być w gorszym stanie neurologicznym i " na zapas" skrócimy jej życie . Dostałam antybiotyk na zmiany okołozębowe na 8 dni i betaserc na krazenie mozgowe. Ajula jak myślisz zostawić czy jednak operwoac jeszcze u mnie ? Quote
jkp Posted October 26, 2011 Posted October 26, 2011 A w ogóle to Bunia ma ksywę u weta :" pies z wody" :) bo była tam na badanich prosto prawie z tej rzeki. Bunia ma nasilony odruch obronny tj kłapie zębami , odwraca głowę żeby " wroga " chwycić jak np nagle ja chwycisz , ponoć typowe dla niedosłyszacego i niedowidzacego stwora , bo wszystko jest niespodziewane i groźne. Dotychczas to się z niej śmiałam bo to pies obronny wagi niecałe 5 kg !! ale dziś broniła sie jak lew u weta ( normalnie utoczyła mi krew jak trzymałam ją do fotki!!) lepiej niż moja Fiolka ( 2 x większa)- źarty sie skończyły piesa pokazała swoją siłę bojową!!! Quote
Ajula Posted October 26, 2011 Author Posted October 26, 2011 ja bym zostawiła w spokoju, jakby co to zawsze można po nią jechać i przywieźć do Poznania jeśli zmiany są łagodne a guzki nie utrudniają jej życia, to bym nie ruszała u takiej staruszki to teraz zdradzimy wszystkim tajemnicę ;) Bunia pojedzie do naszej kochanej złotej Rytki, która sama się zgłosiła, że zaopiekuje się Bunią jkp napisał(a): Bunia ma nasilony odruch obronny tj kłapie zębami , odwraca głowę żeby " wroga " chwycić jak np nagle ja chwycisz , ponoć typowe dla niedosłyszacego i niedowidzacego stwora , bo wszystko jest niespodziewane i groźne. Dotychczas to się z niej śmiałam bo to pies obronny wagi niecałe 5 kg !! ale dziś broniła sie jak lew u weta ( normalnie utoczyła mi krew jak trzymałam ją do fotki!!) zupełnie jak Aronek, który też już prawie ślepy i głuchy Quote
Recommended Posts