Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 183
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

[FONT=Tahoma]Przepraszam, że nie w temacie…[/FONT]
[FONT=Tahoma]Oto piękny plakat zachęcający wszystkich do udziału w Dniu Kundelka w naszym schronie Serdecznie zapraszamy, naprawdę warto. Przewidywana moc atrakcji a największą będę oczywiście nasze rozkoszne psiaki
UWAGA! Komplet szczepień (bez wścieklizny) za 35 zł [/FONT]

Posted

Czy ´seniorce wetetynarz zrobil porzadek z tymi zepsutymi zabkami,gdyz te bakterie od zebow szkodza jej calemu organizmowi szczegolnie sercu.
te wszystkie zabki jak ma parodontoze powinny byc wyrwane.Wtedy i ona bedzie zdrowsza ,a teraz to bardzo cierpi i nie moze prawidlowo sie odzywiac.

Posted

xxxx52 napisał(a):
Czy ´seniorce wetetynarz zrobil porzadek z tymi zepsutymi zabkami,gdyz te bakterie od zebow szkodza jej calemu organizmowi szczegolnie sercu.
te wszystkie zabki jak ma parodontoze powinny byc wyrwane.Wtedy i ona bedzie zdrowsza ,a teraz to bardzo cierpi i nie moze prawidlowo sie odzywiac.

niestety nie mamy na to pieniędzy
czekamy na sponsora

Posted

Z Bunią ogólnie lepiej , sanacje jamy ustnej przeprowadzę wyłacznie wtedy jesli spodziewane korzyści bedą wieksze niz podejmowane ryzyko.
Na razie do wtorku prawie nie ma mnie w domu więc odezwę sie we wtorek, przepraszam musze pracować także w weekendy.

Posted

Bunia OK i wcale nie tak bez kontaktu jak sie wydawało,zadomawia sie :). Jutro ide z nia do weta z pytaniem czy cos trzeba koniecznie robic z tymi zębami, no i muszę ja zaszczepić pw wcieklixnie

Posted

fochu napisał(a):
dziewczyny proszę o uzupełnienie wydarzenia na FB
bo są pytania a ja niestety nie jestem w stanie ogarnąć wszystkich wydarzeń

chętnie coś napiszę, ale nie bardzo wiem co
jkp czy kontakt podać do Ciebie?
i nie wiem, gdzie są pytania :oops:
jestem zarejestrowana na fb, ale rzadko wchodzę i nie znam się za bardzo

Posted

Bunia dziś była u kontroli u weta.
Oba zmysły tj słuch i wzrok - bardzo osłabione.
Zaburzenia zachowania (chodzenie w kółko ) wynikaja z uszkodzenia centralnego ( czyli zmiany niedokrwienne mózgu)
Można ja znieczulić i wtedy usunac guzy listwy mlecznej i zrobić sanacje jamy ustnej, nie mniej narkoza jest obciazajaca dla psa ze zmianami niedokrwiennymi OUN. Dlatego ja uwazam ,zeby zostawić ją w spokoju , w tej chwili guzy wygladają na łagodne ( rtg kl piesriowej w poszukiwaniu przerzutów- wynik negatywny) i moze nie zdążą sie powiekszac a po narkozie moze być w gorszym stanie neurologicznym i " na zapas" skrócimy jej życie . Dostałam antybiotyk na zmiany okołozębowe na 8 dni i betaserc na krazenie mozgowe.
Ajula jak myślisz zostawić czy jednak operwoac jeszcze u mnie ?

Posted

A w ogóle to Bunia ma ksywę u weta :" pies z wody" :) bo była tam na badanich prosto prawie z tej rzeki.
Bunia ma nasilony odruch obronny tj kłapie zębami , odwraca głowę żeby " wroga " chwycić jak np nagle ja chwycisz , ponoć typowe dla niedosłyszacego i niedowidzacego stwora , bo wszystko jest niespodziewane i groźne. Dotychczas to się z niej śmiałam bo to pies obronny wagi niecałe 5 kg !! ale dziś broniła sie jak lew u weta ( normalnie utoczyła mi krew jak trzymałam ją do fotki!!) lepiej niż moja Fiolka ( 2 x większa)- źarty sie skończyły piesa pokazała swoją siłę bojową!!!

Posted

ja bym zostawiła w spokoju, jakby co to zawsze można po nią jechać i przywieźć do Poznania
jeśli zmiany są łagodne a guzki nie utrudniają jej życia, to bym nie ruszała u takiej staruszki

to teraz zdradzimy wszystkim tajemnicę ;)
Bunia pojedzie do naszej kochanej złotej Rytki, która sama się zgłosiła, że zaopiekuje się Bunią

jkp napisał(a):

Bunia ma nasilony odruch obronny tj kłapie zębami , odwraca głowę żeby " wroga " chwycić jak np nagle ja chwycisz , ponoć typowe dla niedosłyszacego i niedowidzacego stwora , bo wszystko jest niespodziewane i groźne. Dotychczas to się z niej śmiałam bo to pies obronny wagi niecałe 5 kg !! ale dziś broniła sie jak lew u weta ( normalnie utoczyła mi krew jak trzymałam ją do fotki!!)

zupełnie jak Aronek, który też już prawie ślepy i głuchy