Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
Cary

Jakiej wpadki ? Chyba nic nie wiem.

wystawy 8)

Nawet w sumie nie wiem czy chce sie w to jeszcze bawic :lol:

I dlatego ze nie wiem zglosilam poczware do Rzeszowa i Katowic :lol:

A Ty mam nadzieje tez w KAtowicach zaczniesz sezonik 8)

• Replies 166
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted
Tufi ja nie mowie az o takiej sumie :lol:

Mysle ze Word naprawde powinnien pochodzic po wystawach........Moze spotka hodowce ktory sprzeda na warunek ......? :roll:

carragan - na wystawy (co prawda tylko lokalne - 3miasto) biegam juz chyba z 10 lat :) zawsze marzylem o psie, przez "przypadek" trafil do mnie kiedys rottweilerek (cudowny psiak!), ale od kiedy zobaczylem w tv w programie "podaj lape" (nie pamietam ile lat temu, ale napewno tez kolo 10-ciu lub wiecej) teriery typu bull - wiedzialem: to musi byc to! pierwsz milosc? :oops: hihi

jak bylem maly marzylem o bokserze - pewnie z racji tego, ze psa takiej rasy mial moj dziadek :)

po rottku, nie mialem juz psa - nie mialem wtedy warunkow. dopiero teraz, po latach (ale dramatycznie brzmi hehehe) moze spelnic sie moje marzenie - z tym, ze jak pisalem wczesniej, caly czas sie nad tym zastanawiam - pies musialby siedziec w domu 8-9 godzin (!!!)

co do rozmow z hodowcami - jezeli chodzi o bullterriery, nie mialem okazji porozmawiac z wieloma, a w zasadzie rozmawialem tylko z wlascicielami bullkow - moze z trzema / czterema. natomiast tufi ma racje - ciezko czasem porozmawiac, bo ludzie ci sa zajeci przygotowaniem psa do wystawiania i nie chce im przeszkadzac. psiaki tez sa zestresowane...

Niech Word kupi bulika po dobrych rodzicach a nie takiego za 4tys,wciagnie sie w wystawy a potem kupi drugiego....Bo wiadomo ze drugiego kupi

haha chcialbym! chcialbym wogole miec kilka psow, kilku ras!

po ostatniej wystawie w sopocie zauroczylem sie bordogami - byl to moj pierwszy kontakt "fizyczny" :D z tymi psiakami. ale to tylko zauroczenie - tak mysle :lol:

jeszcze co do ceny - tak jak pisalem wczesniej, moglbym zaplacic za psa ciut "wieksze" pieniadze, pod warunkiem jednak, ze nie placilbym za marke (topowa hodowla) i naprawde szczeniak wyroslby na powiedzmy przyszlego championa. natomiast tak jak chyba tufi wczesniej pisala - nie musze miec hipersupermegaitp pieknego psa - che po prostu, zeby byl to BULL, ladny BULL - ale niekoniecznie champion. chodzi o to, ze chyba na etapie, na ktorym jestem nie moglbym stanowczo ocenic "ten pies jest lepszy od tamtego, bo ma super katowanie konczyn, piekny kat prosty lopatki z obojczykiem (czy jakos tak :wink: ) itp"

dlatego chcialbym wybrac szczeniaka, ktory bylby ok i moze przy odrobinie szczescia udaloby mu sie cos tam zawalczyc na wystawach...

Posted
haha chcialbym! chcialbym wogole miec kilka psow, kilku ras!

i wszystkiego wystawiac i hodowac ?Jesli tak nie polecam :roll:

np.bordog i chichuchaua to nie za dobre polaczenie :lol:

Chociaz jest hodowla dogow niemieckich i yorkow 8)

Posted
jeszcze co do ceny - tak jak pisalem wczesniej, moglbym zaplacic za psa ciut "wieksze" pieniadze, pod warunkiem jednak, ze nie placilbym za marke (topowa hodowla) i naprawde szczeniak wyroslby na powiedzmy przyszlego championa. natomiast tak jak chyba tufi wczesniej pisala - nie musze miec hipersupermegaitp pieknego psa - che po prostu, zeby byl to BULL, ladny BULL - ale niekoniecznie champion. chodzi o to, ze chyba na etapie, na ktorym jestem nie moglbym stanowczo ocenic "ten pies jest lepszy od tamtego, bo ma super katowanie konczyn, piekny kat prosty lopatki z obojczykiem (czy jakos tak :wink: ) itp"

dlatego chcialbym wybrac szczeniaka, ktory bylby ok i moze przy odrobinie szczescia udaloby mu sie cos tam zawalczyc na wystawach...

Word, proponuję Ci zakup psa w następujących hodowlach:

Timar

Dziedzictwo Tudora

Gal Bull

Opalplast

Buteo

Jedi

W każdej z nich kupisz bulla jakiego chcesz i koniec tematu. Jako, że jesteś z trójmiasta jedź do P.Popowicza (najbliżej) i zamów psa. Będziesz miał ładnego bulka. Jeżeli Buteo Ci nie leży, a nie wiesz jak wybrać szczeniaka z miotu, to dogadaj się z hodowcą, a ja z Tobą pojadę i Ci pomogę dokonać wyboru. Bo tak dyskusja do niczego nie prowadzi, oprócz tego chyba, że już parę osób zdąrzyło się pokłócić.

pzdr.

Posted
Cary

Co Ty mówisz. Najwyżej byłoby jak u Ciebie. Jeden by drugiego w pysku nosił :lol:

Rotti york w paszczy doga zmiesci sie tak jak ryba w dziobie pelikana :lol: :lol: :lol:

Posted

Word, proponuję Ci zakup psa w następujących hodowlach:

Timar

Dziedzictwo Tudora

Gal Bull

Opalplast

Buteo

Jedi

W każdej z nich kupisz bulla jakiego chcesz i koniec tematu. Jako, że jesteś z trójmiasta jedź do P.Popowicza (najbliżej) i zamów psa. Będziesz miał ładnego bulka. Jeżeli Buteo Ci nie leży, a nie wiesz jak wybrać szczeniaka z miotu, to dogadaj się z hodowcą, a ja z Tobą pojadę i Ci pomogę dokonać wyboru. Bo tak dyskusja do niczego nie prowadzi, oprócz tego chyba, że już parę osób zdąrzyło się pokłócić.

pzdr.

konkret! :D :D

tom666 te wszystkie pytania zadawalem dlatego, ze mam na oku miot po psach pochodzacych z niektorych hodowli, ktore wymieniles.

dzieki za zaoferowanie pomocy przy wyborze psa!

acha! - przykro mi, ze niejako przyczynilem sie do klotni kilku osob! sorry :oops:

Posted

i wszystkiego wystawiac i hodowac ?Jesli tak nie polecam :roll:

hehe, nie - w praktyce w przyszlosci moze jeszcze bedzie okazja miec dwa psy, ale nie wiecej - a wiadomo, ze serce jest pojemne i widzisz jednego, drugiego, trzeciego.... psa i po prostu...podobaja Ci sie

Posted
wiesz Wordzie ja takze poczatkowo mialam takie marzenia jednakze teraz jestem tylko wilczarzomaniaczka 8).

tez pieknie!!! :fadein: :fadein:

ja tez narazie zostane napewno przy jednym psie (jezeli wogole bedzie mi dane w koncu sie nim cieszyc). ale nie wiadomo co zycie pokaze... :roll:

Posted

A ja jestem charomaniaczka i ma 2 charty - rózne :lol:

Cary

Wiesz, jak duzy małego nosi, to na smyczach zaoszczędzisz. Wyniesie go taki na siusiu i tyle :lol:

Posted

Oooo, przepraszam koleżanko. To nie jest żadne zaśmiecanie. To jest konstruktywna rozmowa moderatorów ;) A tematu sie jak najbardziej trzymamy - rozmawiamy o psach :roll:

Posted

MSMIMI

Bardzo mnie interesuja materialy, z ktorych czerpiesz swoja wiedze - nie po to, zeby je osmieszyc - nie jest to w moim guscie. Czlowiek uczy sie cale zycie, literarury naprawde fachowej dot. bullterierow jest na polskim rynku niewiele i szczerze chcialabym sie dowiedziec, czy jest cos, co pominelam. A i mysle, ze dla worda przydadza sie jakies tytuly, ktore moglby poczytac.

Doczekam sie tej odpowiedzi?

A moze ja mam zaczac, zeby cie osmielic?

A poza tym - sylwia - ta wstawka Carr i Rotti rozladowala atmosfere i w tym topiku chyba jest jak najbardziej na miejscu. :)

Posted
jeśli kiedys planujesz karierę wystawową- przecież będziesz musiała się przyzwyczaić ze nie zawsze opinie o Twoim pse będa pochlebne,

Oj będziesz musiała!

Posted
jeśli kiedys planujesz karierę wystawową- przecież będziesz musiała się przyzwyczaić ze nie zawsze opinie o Twoim pse będa pochlebne,

Oj będziesz musiała!

Kiedy bede wystawiac swojego psa, co nastapi jeszcze w tym roku, to oceniac beda go profesjonalisci i to na moja prosbe, wiec to, co oni powiedza, bedzie dla mnie swiete i zgodze sie z tym.

Tu doszlo do oceny na podstawie kilku/kilkunastu zdjec wykonanych przez amatora (czyli mnie) przez osobe zupelnie anonimowa.

A to chyba roznica, prawda??

Rotti - co wygralam? Ja chce balonik!

Dobra, ide uczyc dzieci - ciekawe, co dzis wymysla moi uczniowie?! A sa nader pomyslowi ;)