Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Myślę, że dobrym pomysłem jest właśnie jakiś dodatkowy bieg dla tych, co nie mają pary i/lub drużyny.

Sajko, a ja się tak jeszcze uśmiechnę o filmiki, bo najbardziej mi zależy na tym ładnym jumpingu Vigo (drużynowy z soboty) i ładnym indywidualnym agility Sunday (pierwszy indywidualny z niedzieli) tak ku pokrzepieniu serc :lol:
A ta mała wydra to sama chciała do Polski, widać to po niej było...

• Replies 102
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

OlaAB napisał(a):

problem był w przypadku gdy ktoś nie maiał pary/drużyny (nie zakwalifikował się do finału) bo wtedy faktycznie miał mało biegania

I pozwolić, aby pary/drużyny mogły być zgłaszane już na miejscu. Podać np. termin, że do godz. 13-14 można jeszcze zgłaszać, bo w Wiedniu był z tym problem. Ola znalazła i wywalczyła sobie parę na miejscu, ale walczyła jak lwica, a mi się już nie chciało, bo byłyśmy w podróży od godz. 5 rano i już nie miałam siły lecieć prosto z samochodu szukać kogoś do pary i jeszcze toczyć boje z organizatorami. W zeszłym roku uzupełniano składy na miejscu i świat się od tego nie zawalił. A pomysł z grą jest przedni, można zrobić jakieś wieczorne rozgrywki, a zaraz potem wieczorek i tombola :loveu: .

Posted

Rauni napisał(a):
A ta mała wydra to sama chciała do Polski, widać to po niej było...

no przecież sama już łapała się za moją torbę od klatki, trzeba było ją wsadzić i boczkiem, boczkiem...:evil_lol:

Posted

Jeszcze przydałaby się większa integracja międzynarodowa. Na tomboli każdy kraj siedział osobno, mało kto rozmawiał z "obcymi". Ktos musiałby jakś zacząc, mówkę strzelić w międzynarodowym języku, może własnie w zabawie postawić warunek pomieszania narodowości w drużynach. Jakos mi tego brakowało.

Posted

Magda i Saga napisał(a):
Jeszcze przydałaby się większa integracja międzynarodowa (...)w zabawie postawić warunek pomieszania narodowości w drużynach. Jakos mi tego brakowało.

z ust mi to wyjęłaś

Posted

Ja bym dodała jakieś proste gry i zabawy- typu mega szybki torek dla borderów i specjalne konkurencja dla nich, typu że handicap jest przeliczany w stosunku do wagi i wzrostu psa:evil_lol: itp. i generalnie- jasne reguły przed zawodami, a nie co minuta to zaskoczenie dla zawodników...

I ja bym się jednak starała indywidualne biegi eliminacyjne skończyć w sobotę, i wtedy w niedzielę finały i gry i zabawy dla reszty:cool3:

A mała wydra to się nawet do draniowej klatki pchała, a ja gooopia za późno się zorientowałam, że wystarczyło suwak lekko zapiąć...:-(

Posted

Ja fotków nie mam, mam filmiki...

ponieważ chyba udało mi się przeziębić, więc spróbuję wieczorkiem z domu wrzucić jakieś arcydzieła sztuki filmowej... ale nie mam wszystkich przebiegów, mam nadzieję, że przynajmniej co ważniejsze uchwyciłam:cool3:

Posted

A czy ten chorwacki to nie był z dziewczyną ze Słowenii?? I czy nie miała też drugiego psa a dokładniej suni ciemny merle mudi? Bo wygląda na moją znajomą internetową. Jej mudi to córka przyrodniej siostry mojego Victora.
Ten chorwacki to Saj jest super z resztą oba są. Swego czasu na wątku z filmikami podawałam link do jej strony. muszę zacząć trenować z Vic-kiem agility on ma taki potencjał ,że szkoda marnować tylko ,zeby znaleść miejsce gdzie można trenować w godzinach które mi pasują, wczesne rano albo bardzo wieczór.

Posted

Mudik napisał(a):
A czy ten chorwacki to nie był z dziewczyną ze Słowenii?? I czy nie miała też drugiego psa a dokładniej suni ciemny merle mudi?

Nie wiem, skąd była przewodniczka, ale na liście startowej wyczaiłyśmy, że obydwa te psy były z hodowli Mawlch, zresztą chyba z jednego miotu, bo obydwa na G.
Jedyny mudi merle jakiego tam widziałam był w wieku mocno szczenięcym i tylko w jeden dzień się tam plątał. :lol:

Posted

A czyli juz wiem co za chorwackie dzięki, a juz myślałam ,że Polona była.
Żeczywiście mudiki i chorwaty sa niezłe w te klocki, to dobrze,że zaczyna je być widać na torach, dobra zmykam bo juz i tak się ba trening spóżniłam:evil_lol:

Posted

Dzięki, dobra dzielna kobieto z wysoką gorączką, kuruj się.

Słychać na filmiku histerię w moim głosie przy odwoływaniu Sundaya od tunelu :evil_lol::evil_lol::evil_lol: jakiś brak zaufania do psa normalnie, no nie wiem czemu doprawdy.

Posted

dziewczyny zapomniały o opisie do filmiku z Monią
...
wyobraźcie sobie żar z nieba, siedzicie cały dzień w tym upale, psy ledwo chodzą - językami ciągną po ziemi...
Hania postanawia orzeźwić Monię zimną kąpielą - efekt
-> ZA DUŻO ZIMNEJ WODY!!! :evil_lol:

Posted

OK, to ja Wam coś opowiem... Mokka załatwia nam noclegi na zawody za półtora tygodnia. Dzwoni do jednego hotelu, wyjaśnia sytuację, a Pan się pyta - ale wy panujecie nad tymi psami? No i wyobraźcie sobie, że Mokka się oburzyła - Oczywiście, przecież one na zawody jeżdzą! :roflt: :evil_lol: