Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

O ja.. ile nieszczesc.. łapa Enigmy, zaginiony kot, nerki Gali...nerka... ehh.. dobrze, ze taka poprawa jest i 3kg to sporo, jak pół mojego Arniego :lol: a to klocuch jest ciężki do noszenia :lol: takze ..oby tak dalej! :multi:

• Replies 720
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

no ale dla leona 3 kg to nic,mimo wszystko cieszy:-(.
Bajeczka wczoraj skonczyla 6 miesiecy i czas cwiczyc wystawy...ciekawam jak sie zachowa na debiucie,w poniedzialek bylam z nia na dworcu i nie bala sie-obserwowala spokojnie wszystko:p,mam nadzieje ze na wystawie tez tak sie zachowa:roll:..a tak stanela jak ja ustawialam-zaznaczam ze nie cwiczylam z nia nigdy:lol:

gorzej bylo z biegiem bo skakala sobie radosnie ale chyba opanujemy:roll:

Posted

w grudziadzu ale to tylko dla sprawdzenia i praktyki :lol:,potem bede glownie z mama jezdzic bo interek nam sie marzy:oops: a z bajeczka poczekam az rowiesnicy straca puch bo tego natura nam poskapila:-(

Posted

w ruchu pieknie jesli nie skacze po mnie:diabloti:.bo to taki skoczek,ciagle mi na plecach wisi i nijak oduczyc nie moge:angryy:.zywiolowa bestyja:roll:.a przy tym chodzacy wdziek i nie da sie na nia gniewac:lol:

• 3 weeks later...
Posted

Dzis pozegnalam Gale....Byla moim ukochanym psem ,kocham je wszystkie ale ja najbardziej od momentu kiedy sie u nas pojawila i nigdy zadnego nie umialam pokochac mocniej:-(.Biega juz TAM bez bolu,nie cierpi..nie mogla juz chodzic a to dumna dziewczynka zawsze byla,patrzyla na mnie z niema prosba -uleglam:-(.
Biegaj kochanie szczesliwie na tamtych lakach,mam nadzieje ze przewidzieli tam dla ciebie duzo wody i pilek ktore tak kochalas:-(

Posted

Daga bardzo mi przykro.... ['] Gala teraz będzie doglądać mojego Bolusia [']

Nie spodziewałam się, że to już... ostatnio pisałaś, że Gala tak dobrze się trzyma, ale zycie jak zwykle wybrało inne rozwiązanie inż byśmy chcieli...

[']

Posted

..... Daga ....to nie tak miało być :-(....... dlaczego ONE tak prędko odchodzą :shake:... tak bardzo Nam przykro

• Harley w czwartek 7 maja obchodziłby 9 urodzinki :-( nie ma go już z Nami prawie 5 lat :-(

Posted

daga10011 napisał(a):
    dzis pozegnalam gale....byla moim ukochanym psem ,kocham je wszystkie ale ja najbardziej od momentu kiedy sie u nas pojawila i nigdy zadnego nie umialam pokochac mocniej:-(.biega juz tam bez bolu,nie cierpi..nie mogla juz chodzic a to dumna dziewczynka zawsze byla,patrzyla na mnie z niema prosba -uleglam:-(.
    Biegaj kochanie szczesliwie na tamtych lakach,mam nadzieje ze przewidzieli tam dla ciebie duzo wody i pilek ktore tak kochalas:-(

bardzo wpółczuję.właśnie tulę swojego agatka i płaczę , bo nie wyobrażam sobie życia bez niego:-(

Posted

Na dlugi weekend bylam z Enigma i Bajka na szkoleniu wodnym....Jak wyjezdzalam Gala byla jeszcze w dobrej kondycji,posypala sie z dnia na dzien:-(.Gdybym wiedziala,to bym nie pojechala ,ale reszcie moich psow tez musze zapewniac swoj czas ...Szkolenie bylo fantastyczne,Bajeczka ma ogromny zapal do pracy i jej siostra Enigma junior rowniez...wklejam pare fotek jak dziewczynki pracowaly,maja tylko 6 i pol miesiaca..
    Bajeczka holuje pozoranta do brzegu

wyciagnela siec

na zajeciach ringowych

Posted

Daga nie rób sobie wyrzutów - skąd mogłaś wiedzieć, że akurat teraz się pogorszy - a tak jak mówisz, pozostałe psy też potrzebują Twojej opieki i uwagi

Bajka jest cudowna!!! Naprawdę gratuluję takiego przychówku:loveu:

Posted

wyrzuty chyba beda zawsze:-(.I odpuscilabym sobie ten wyjazd gdybym wiedziala co sie stanie.Ale sam wyjazd dal duzo dobrego mi i moim psom-co prawda dwom tylko i dwa mam ktore tez musza cos robic ale tam sie czegos nauczylam i z tymi dwoma pocwicze w domu ,juz kupuje pianke i deske dla malego pozoranta czyli Wiki:oops:.Odczuwalam wiecej radosci tam niz na jakimkolwiek ringu po wygraniu rasy.
    A Bajeczka....jest maluska na swoj wiek ale ma ogrom uroku i wspanialy charakter a przy tym ma budowe z moich marzen ,ma tez sporo cech Gali w charakterze ,jest cudowna mala istotka ktora wnosi zycie w ten dom po odejsciu Gali..

Posted

Daga ...zawsze będą wyrzuty sumienia cokolwiek byśmy nie zrobili ....a nie powinno ich być , bo to po prostu życie ..pełne radości i smutków .... a GALA ...do ostatnich chwil była z Tobą szczęśliwa i to jest NAJWAŻNIEJSZE :loveu:

• 3 weeks later...
    Posted

Mi tez nadal bardzo smutno.....ale jednak taka ilosc psow mi pomaga jakos bo czasem placze a czasem sie usmiecham i wspominam cale nasze zycie razem...A powod do usmiechu mam bo w domu mam dwie mlode damy ktore w pewnym sensie przypominaja mi Gale ale sa inne ,Bajeczka ktora spotkalas na wystawie -jest szalona ale opanowana w wielu sytuacjach ,jest juz szefowa swojej mamusi i tylko spojrzy :crazyeye:a mamusia wek do dziury:razz:.No i mam nowa suczke-malutka ,sucza i slodka-zaden taran wielki grubasny,malutka zgrabna suczka z ogromem wdzieku ,na razie po podrozy troszke osowiala bidula-jechalysmy 24 godziny i po przyjezdzie wyszlo zapalenie pecherza wiec sie leczymy ,ale jest przecudowna -jak to szczeniak:razz:
    No to przedstawiam mojego nowego czlonka rodziny (bynajmniej nie suczka na miejsce Gali-byla dawno juz zamowiona ale mialam czekac ze dwa lata na nia....smierc Gali spowodowala ze jest z nami-hodowca malenkiej znala Gale ,bylam z nia w norwegii jak pamietacie moze......i mala miala zostac w hodowli ale dostalam propozycje ze moge ja kupic to tak zrobilam-pomoglo troszke -Galuni nie zastapi nigdy ale ma w sobie to cos ze juz cala rodzina oszalala na punkcie kruszynki:loveu:)
    Skjaergaardens MAgic Love-w domu Magia...........9 tygodniowa kruszynka

zdjecia nie oddaja jej uroku i urody,mi sie na zdjeciach nie podobala ale jak tam pojechalam to od razu wpadlam jak sliwka w kompot.......Magia jest skandynawka i pochodzi z hodowli gdzie krylam enisie i moj miot C ma podobne korzenie choc nie sa jakos blisko spokrewnieni-ja mam fiola na punkcie tej linii-charaktery,zdrowie i ich wyglad mnie powalaja :loveu:
    a tu juz czesc miotu...Enigma mamusia,potem jej coreczka enigma rowniez -ktora byla u nas pare dni i druga coreczka czyli moja Bajeczka :loveu:

Posted

:crazyeye:czemu nie ma mojego postu, który tu napisałam po tym jak wstawiłaś zdjęcia Magicznej Magii? :angryy:

Magia jest cudna - pisz jak się chowa - pokaz jak rośnie :loveu::loveu::loveu:

Posted

Daga, dopiero teraz przeczytałam o chorobie i odejściu Gali, tak mi przykro :-(
    Pamiętam, jak ją sprowadzałaś, jako prezent od taty, bodajże?... ;) Od samego początku była niezwykła :)

Galuniu, biegaj szczęśliwa po tęczowych łąkach (')
    I zaopiekuj się moją Sabinką...

• 3 weeks later...
    Posted

moje 4 suki

i 8 i pol miesieczna Bajeczka

dzis corka mojego Baloo ukonczyla mlodziezowy championat polski,zaliczyla 4 wystawy a z tego wygrala 3 w mocnych stawkach jak na ta rase po 4-6 suk w klasie:multi:

Posted

tak,widzialam juz:-( i nie bardzo moge pomoc oprocz finansowo .....
    Kilka fotek z dzis moich mokrych wydr..........
    Kaja z Eni

Kaja z dzieciaczkami w brzuchu

Kaja z Eni-w wariatki

Kaja z Magiula