Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witaj.A probowalas zmienic karme???Alergie u leonbergerow sie zdarzaja -ale dosc rzadko,choc slyszalam o takich przypadkach ,moje raz po jednej karmie sie drapaly i mialy okropny lupiez-nie wszystkie ale 2 z pieciu i to bylo przeslaniem zeby karme zmienic....Z tego co ostatnio czytam i slysze to termin przebialkowanie jest przestarzaly,niby nie da sie przebialkowac psa-ale nie wiem jak to jest....A moze ma jakas chorobe skory??Moglabys wziasc zeskrobiny ze skory tam gdzie sie drapie-tzn wet i przebadac ....A jesli jest alergikiem to sa karmy dla alergikow ,ewentualnie mozesz sprobowac zmienic karme na lamb and rice(z jagniecina) ale sprawdzajac dokladnie sklad czy nie ma maczki z kurczaka,bo moze na drob uczulony.....Jesli to nie pomoze to nie wiem:shake:

• Replies 720
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Karmy już zmienialam parokrotnie i wydaje mi się że wszystko się zaczęło od czasu jak dostał Brita.Wcześniej dostawał Eukanubę wszystko było ok tyle tylko że często miewal biegunki dlatego zmieniłam karmę. potem był Arion reakcja podobna teraz jest ProFormance biegunek nie ma ale drapie się nadal. A czym ty karmisz swoje psiaki może po prostu będę sama szykować mu jedzenie?:cool1:

Posted

kingak ale z tych wszystkich karm kupujesz dla alergików? bo tu nie tyle wazna jest marka karmy co :hmmmm: rodzaj - żeby była dla alergików - lamb&rice

ja mam teraz z moją suką problemy z sierścią i postanowiłam spróbować karmy koebers - jest z tej firmy karma płatkowa do moczenia (trochę to wygląda jak pasza dla królika a nie dla psa) supermixGJ i wiele opinii o niej słyszałam że na sierść rewelacja - kończą się łupieże, swędzenia, drapania i wypadanie - zamówiłam już karmę i czekam aż przyjdzie - póki co miałam próbki i wiem, ze suki jadły chętnie - nawet bardzo chętnie

Posted

Faktycznie wszystkie te karmy które mu dawałam były z kurczakiem ta ostatnia jest dla alergikow ale tez z kurczakiem. Kupię mu karmę z jagnięciną dla alergików jak radzicie i zobaczymy co sie będzie działo. Dzieki bardzo za rady. pozdrawiam.

Posted

u mnie kobers stoi i plesnieje,obok Test of the wild-ale moje psy sa wybredne wyjatkowo:evil_lol: i kazdy mowi ze to moja wina,ze niby je rozpieszczam:roll:
Kinga,tylko zanim kupisz lamb&rice sprawdz sklad koniecznie czy nie zawiera maczki z kurczaka,bo duzo lamb&rice zawiera ja i wtedy moga nadal uczulac:cool1:

Posted

malawaszka napisał(a):
babo jak ci plesnieje to oddaj bezdomnym psom :eviltong: moim akurat posmakował Koebers, a też wybredne paskudy :mad:

w toruniu oddawalam czasem tu nie mam gdzie,ale mam jeszcze baloo-on wszystko zje tylko ze jego musze odchudzic:evil_lol:.czemu ja czytam posty po czasie i jako wczesniejsze??
bo przeczytalam dopiero teraz ze Gala jest nasza specjalna sunia-i taka jest ,zawsze byla ....Ale juz jest lepiej,moze jeszcze powalczymy:multi:
a wracajac do karmy to moje psy kochaly probki..i nie wiem co im odbilo ale po przeprowadzce generalnie wola trawe jesc ,3 juz zaczely jesc normalnie czyli jak woly ,2 tygodnie nie jadly nic-myslaly ze sa na wakacjach:roll:,Gala ma swoje zarcie i Bajka jeszcze strajkuje ,ona jak Gala-miesko ok,suche be wiec idziemy sie zbadac czy mamy 2 nerki bo u Gali tak sie to zaczelo..nie jadla suchego od malego,bajka inaczej bo ona jadla ale pancia dawala inne rzeczy -ale wole sprawdzic juz:shake:

Posted

No właśnie już zuważyłam jak przegladałam karmy i ich skład że niby alergiczne i z jagnięciną ale niektóre maja w sobie jeszcze kurczaka.
Pozdrawiam gorąco .Dzięki...

Posted

malawaszka napisał(a):
babo jak ci plesnieje to oddaj bezdomnym psom :eviltong: moim akurat posmakował Koebers, a też wybredne paskudy :mad:

Mój też wybredny bywa, poza Royalem nic mu nie smakuje, ale to dobrze, bo Royal dobra karma, a świństwa do pyska nie weźmie :lol: A z ciekawości zamówiłam też darmowe próbki Koebers'a i wsuwa jak odkurzaczyk :crazyeye:

Posted

McDzik napisał(a):
zamówiłam też darmowe próbki Koebers'a i wsuwa jak odkurzaczyk :crazyeye:

moja Luna tak w tym zasmakowała, że rozpakowała cichaczem próbki z pudełka i wyżarła całą torebkę szatkując woreczek :lol:

Posted

Galcia plywa-po raz pierwszy w tym roku

i futerko suszy w biegu

Bajeczka -skrzyzowanie Galci z Eni i Baloo-wulkan energii,aporter,plywak i gadula uparta:evil_lol: na dodatek glucha jak wujek Baloo-slyszy tylko to co sie oplaca slyszec:roll:

Posted

Piekny ten miot wyszedł :loveu: I fajny tam maja spoób ma robienie zdjęcia psa w ruchu :lol: hehe przynajmniej sie uczy wysoko głowe nosić:lol: dobre

Posted

Gala bez zmian,na razie przerwy w kroplowkach choc wyniki sa nieciekawe:-(.ale przerwa musi byc:-(.Natomiast jak widac ma energie ,je srednio,pije i sika.....i chudnie:-(

Posted

Daga .... przykre to strasznie :-(...ale najważniejsze że ONA jest szczęśliwa i spędza czas tak jak najbardziej lubi ... żaden moment nie jest tym odpowiednim aby odszedł nasz pupil ....też wiem już jak to jest ..... :glaszcze:

Posted

Pies nie pokaże słabości :-( Ona będzie biegać i bawić się, choćby bardzo cierpiała fizycznie :-( Przykre to :-( Chyba nic już nie da się zrobić :placz:

Posted

dzis bylismy na badaniach,kreatynina utrzymuje sie od 2 tygodni na poziomie 5 ale Gala w ciagu 10 dni przybrala 3 kilo:multi:.Ma apetyt i duzo gania-jak brala kroplowki to lezala bieda jak cierpietnica ,nie jadla i nie wolno jej bylo biegac a teraz biega,plywa i je:p.Wiec jeszcze troche powalczymy mam nadzieje,zaczela jesc od momentu jak sie ocieplilo i zaczela plywac,poki tylko brodzila bo bylo zimno to bylo z nia gorzej...mialam nadzieje ze ten staw jej przywroci sile do walki o jeszcze kawalek zycia:oops: i chyba tak sie dzieje:oops:

Posted

moje 2 dziewczyny uwiazane bo nie mam kojcow a w domu budowlancy a na polu biegaja antagonisci czyli Baloo i Kaja (w chwili robienia fotek)-Baloo chce zdominowac mloda a mloda sie nie daje i boje sie masakry wiec nie puszczam razem a Eni nadwyrezyla lape i musi ograniczac ruch,wiec dotrzymuje towarzystwa malej zadziornej corci-no a w domu nadal budowa:angryy:

dzis przekonalam Balootka do plywania-komiczny byl:lol:-rzucilam patyka dosc daleko do stawu i stal po pachy w wodzie i sprawdzal co chwila lapa gdzie moze zlapac grunt zeby dobrnac do badyla..trwalo to dobre 15 minut i w koncu zebral sie na odwage i poplynal:evil_lol:
tu jeszcze mysli i na mnie co chwila spoglada

a tu juz poplynal moj kubus puchatek:lol:

Kajcia jest nieplywajacym leonem ale ..poluje namietnie na żabki:evil_lol:

Posted

Kara-kici jest tylko jedna:-(.Nasz Ginger zaginal 6 tygodni przed przeprowadzka,szukalam go ale znikl:shake:.I wiem ze nie wrocil bo nowi wlasciciele wiedza ze go szukamy .A Kiara pierwszy tydzien spedzila zamknieta w jednym z pokoi zeby sie przyzwyczaila,ostatnie tygodnie spedza na calej gorze domu ze mna i Gala i czasem sie wypuszcza na dol w nocy jak ide na dol ....i na dwor kilka razy wyszla ale zaraz wraca do domu-co mnie cieszy bo stopniowo poznaje teren i mam nadzieje ze nie zniknie nigdzie:shake:.Ale juz sie boje co to bedzie jak zacznie wylazic bo mamy tu zatrzesienie zabek:evil_lol: a ona juz tam w starym domu znosila mi takie "prezenciki" a byly duzo ciezej dostepne:roll:.I juz drugiego kota nie wezme bo Gingera nigdy nie polubila,zawsze sie tlukly i nie przymilala sie do nas jak on byl,teraz sie zrobila namolna i przytulasta -i tak jest od dnia jego zaginiecia..mi szkoda jest bardzo rudego :-(.Ale to wszystko sie zbieglo z przeprowadzka i choroba Gali a Gala zawsze byla najwazniejsza:oops: wiec nawet o tym nigdzie nie pisalam,szukalismy wloczegi w okolicy ,sasiedzi wiedzieli i lecznice:oops::-(