daga10011 Posted January 12, 2007 Author Posted January 12, 2007 Dali nie mogl wyjsc ze zdumienia,co to mu tam sie placze pod nogami:lol: Quote
daga10011 Posted January 12, 2007 Author Posted January 12, 2007 podwijam lapke jak leze-jestem w koncu leonkiem:evil_lol: nasz mutant:loveu: Quote
malawaszka Posted January 12, 2007 Posted January 12, 2007 łiii jakie cudne!!! :loveu: :loveu: :loveu: Daga a jak Dali i jego zachowanie??? poprawił się? :razz: Quote
daga10011 Posted January 12, 2007 Author Posted January 12, 2007 Nie:shake: .Jaki byl narwany taki jest,zreszta widac jaki chudy-a je duzo,tylko przez ta nadpobudliwosc spala chyba wszystko:mad: .Szczeka potwornie naokraglo-ale przy tym jest niezwykle lagodnym i przyjaznym psiakiem do wszystkiego co sie rusza-ale malce tez obszczekal najpierw przerazliwie-mam nadzieje,ze sie od wujaszka takich zachowan nie naucza:mad: Quote
malawaszka Posted January 12, 2007 Posted January 12, 2007 ehhh szkoda - miałam nadzieję, że mu przeszło, ale coś mi się wydaje, że to przez to jego chorowanie długie i że wtedy siedział w domu - może przez to taki nerwowy, ale super, że przy tym łagodny :loveu: Quote
Poświata Posted January 12, 2007 Posted January 12, 2007 Ależ uczta dla oczu :cool3: , fajne kluski :loveu: . Quote
daga10011 Posted January 22, 2007 Author Posted January 22, 2007 no to jeszcze troszke malcow-juz mamy 5 tygodni,mamy tez takie fotki zyciowe tylko zeby nasza pani miala zycie zeby je obrobic:oops: .my juz memlamy kabelki,raczki ,buciki i maskotki-jestesmy zboje jak pani mowi,ale przeciez zabkami poznajemy swiat:loveu: a zabki to mamy ostre:lol: przedstawiam wam Abisie-Abigail..nie moge sobie zostawic zwierza,ale.....od dwoch dni juz sie budze z ta morda przy moim nosie:oops: ,wylazi z kojca( a zadne inne nie umie:-o ) i idzie na moja poduszke i tak sobie spi z nosem przy mnie...a oto ona tu siedzi moj Abisiek nie jest najladniesza wsrod szczeniat ale..juz sie w rodzinie utarlo Abi chodz,Abi masz,Abisiek to i siamto:oops: ,reszta nie ma imion-to chyba jakis znak:oops: a tu suczka moim zdaniem najladniesza:oops: Quote
daga10011 Posted January 22, 2007 Author Posted January 22, 2007 i jeszcze moja duma jak na razie-5 tygodni i 7 kilo,jak widac nie tlusty:lol: ,chlopczyk... Quote
anushka Posted January 22, 2007 Posted January 22, 2007 jesooo Daga ale booosie te psiaki ..czy wszystkie mają już nowe domki?? a możesz mi powiedzieć czym macie wyścielane w kojcu ?? bo u nas także szykuje sie miot no i wiesz ja jestem cała skołowana i wogóle...a ile trwał u was poród wogóle ??:placz: :p ;) ale rosną jak na drożdżach...5 tyg i 7 kg..to słoń normlanie będzie :loveu: :loveu: Quote
daga10011 Posted January 22, 2007 Author Posted January 22, 2007 w "kojcu" jest koldra podwojna,na tym folia budowlana i na to ida przescieradla,na przescieradlach sa reczniki-nie powiem ze ten kojec to dobra sprawa,ale malce tam spia..dzien spedzaja i tak na dole z nami juz teraz ale w nocy dzieki temu spie:lol: .Na poczatku wymienialam pokrycie pare razy dziennie,mimo ze Kajka sprzatala,teraz wymieniam raz dziennie-rano,bo jak malce ida na dol to wracaja sobie do czystego poslania na noc;) i je skutecznie brudza:lol: ,na dole oczywiscie jest mop z wiadrem i papier toaletowy-nieodzowne rzeczy jak ma sie 5 tygodniowe malce:lol: ,ja mam liposukcje-moje oponki na brzuchu sa bezblednie wychwytywane-przed nastepnym miotem bedzie silownia i spodnie bez szlufek:diabloti: :lol: .Oj Ania-zycze ci udanych malcow i duzo zabawy-tu jest duzo pracy ale tez ubaw po pachy,tylko serce boli jak czlowiek pomysli ze one maja sobie zyc gdzie indziej:-( Quote
Koma Posted January 22, 2007 Posted January 22, 2007 Jakie one już duże :-o cudowne kluseczki :loveu: Quote
daga10011 Posted January 22, 2007 Author Posted January 22, 2007 a o porodzie niestety malo moge powiedziec:-( .Kajcia przez dwa dni byla niespokojna-no to ja tez:shake: ,rano wody jej poszly a tu porodu nie widac..zawolalam weta i dostala oksytocyne-tylko jej sie macica zmniejszyla(to znaczy zwarcie) wiec skonczylo sie cesarka-mam nadzieje ze porod swoj przezyjecie normalnie,ja jak zwykle mialam kurs przyspieszony i nawet wiem jak macica u suczki wyglada:cool1: -jedno jest pewne..chcialabym byc wetem bo byloby taniej,ale absolutnie wetem byc bym nie mogla jakbym miala grzebac w Kaji-malce trzeba bylo suszyc ,ja bylam w panice ze moja Kaja ma wnetrznosci na wierzchu,wet wyciagal mi kolejne kluski a ja bylam w panice ze mi sie Kajucha wykrwawi na smierc,dodaj do tego te dwa z jelitami na wierzchu ktorym wsadzalam palec w brzuch zeby te jelita trzymac:-( -wszystko to o 1 w nocy w klinice nie przygotowanej na to-wet byl zamowiony,no ale do domu przeciez:oops: .Wiec o porod niestety mnie nie pytac nie nalezy bo ja nie wiem jak to wyglada jak suka rodzi:-( :oops: -co ja pamietam to krew wszedzie :-( i ogromny strach:shake: ..o mame malcow najbardziej:-( Quote
daga10011 Posted January 22, 2007 Author Posted January 22, 2007 Koma napisał(a):Jakie one już duże :-o cudowne kluseczki :loveu: no ba:loveu: .ale Komci nie przebija-ona jest jedyna w swoim rodzaju:multi: ,choc widze ze tu gdzie na galerii jest chloptas podobny do niej-nie pamietam gdzie ale jest taki jeden:lol: Quote
anushka Posted January 22, 2007 Posted January 22, 2007 Daga ależ się uspokoiłam po tym co przeczytałam :p :talker: :icon_roc: no ale tyle osób to przeżyło a ty to wogóle miałaś krwawą jatkę no i ci powiem twarda babka jesteś jak nie odpadłaś przy tych widokach :p my też włąśnie chcemy sobie weterynarza na tel umówić w razie czego (a raczej na pewno ):loveu: u nas do porodu jak do nieba narazie jeszcze bzykanka nawet nie było,ale wiesz...starch jest większy :p poza tym jak Hanka źle stanie i krzywo łapę postawi to mi już słabo..panienkabubu świadkiem jaka jestem panikara-a podobno twarda babka też jestem :cool3: ja sie musze dobrze wyszkolić zanim Hania zaciązy i postanowi wydać beby na świat :p no i ci powiem niewiem jak ty przeżyjesz rozstania bo ja być moze rozstawać sie nie będe musiała bo dwa mają zostać w hodowli 0 jakby się tylko dwa urodziły to problemos z głowy :evil_lol: ehhhh...:p ale marzy mi sie już taki zapaszek szczeniorka mmmmm..a one w wieku 5 tyg jedzą jeszcze mleko Kaji czy już im coś dajesz?? jakiejs karmy??Kaja chce karmić wogóle po cesarce?? nie było cyrków?? Quote
Alicja Posted January 22, 2007 Posted January 22, 2007 :crazyeye:wow ale mutanciki szybko rosną Quote
daga10011 Posted January 22, 2007 Author Posted January 22, 2007 ja jestem panikara tez:oops: ,sytuacja byla za bardzo wymagajaca kontroli,ja sie poce jak sobie przypominam,wtedy na panike czasu nie bylo:shake: .Kajcia karmi-ale z kazdym dniem mniej,od tygodnia male jedza cos plus mleczko:lol: .cos to jest karma zmoczona,twarog i jajka:oops: no i mnostwo galarety z lap kurzych:roll: Quote
Alicja Posted January 22, 2007 Posted January 22, 2007 :shake:oj bedzieta płakać jak małe pojadą ..... Quote
daga10011 Posted January 22, 2007 Author Posted January 22, 2007 :lol: :-( Ala-jeszcze mam 4 tygodnie,daj mi sie nacieszyc-plakac bedziemy ale.......mam 4 suczki co nie maja domu:evil_lol: :lol: no..powinnam sie martwic-wiem:lol: :oops: ale..mam dom duzy:oops: Quote
Honey Posted January 23, 2007 Posted January 23, 2007 Witaj Daga, strasznie dawno mnie u Ciebie nie bylo, a tu hm.."maluchy" :cool3: juz takie duze !! :loveu: Niech sie zdrowo chowaja i dobrych nabycow znajda. A tej suczki Abi to bym chyba nie oddala... Quote
anushka Posted January 23, 2007 Posted January 23, 2007 daga10011 napisał(a): mnostwo galarety z lap kurzych:roll: rozumiem,że w pobliskiej okolicy żadnej kury spotkać już nie można :razz: no a jak z imionami dla dzieci ???:lol: Quote
daga10011 Posted January 24, 2007 Author Posted January 24, 2007 pst,bo sie wyda i sasiedzi mnie do sadu podadza:razz: .Imiona czesc ma,a czesc nie,te co sa zaklepane sa wolane swoimi imionkami domowymi nadanymi przez wlascicieli i juz ladnie na nie reaguja,a nad papierkowymi wciaz mysle:lol: Honey-no ja sie z Abisia niechetnie rozstane:shake: ,tylko ze TZ nieugiety:angryy: :-( Quote
Alicja Posted January 24, 2007 Posted January 24, 2007 daga10011 napisał(a)::lol: :-( Ala-jeszcze mam 4 tygodnie,daj mi sie nacieszyc-plakac bedziemy ale.......mam 4 suczki co nie maja domu:evil_lol: :lol: no..powinnam sie martwic-wiem:lol: :oops: ale..mam dom duzy:oops:;)oj to cieszta sie dziecka :multi::multi::multi: Quote
daga10011 Posted January 27, 2007 Author Posted January 27, 2007 a siem cieszymy:lol: Dzis troszke Dalego,bo biedoka zaniedbalam a przeciez tez mu sie sie jakies brawa naleza:) ja i pan -oboje na swoim miejscu i tak powinno byc;) czemu mnie budzisz kobieto? zniknij maro jeszcze tam jestes???? Quote
daga10011 Posted January 27, 2007 Author Posted January 27, 2007 uspokoj sie z tym flashem no mowie Ci uspokoj sie:diabloti: poddaje sie:roll: Quote
Recommended Posts