Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Hej, juz jakis czas temu dowiedziałam sie od znajomych o błakajacej sie czarne suczce rasy shar-pei. Na początku tylko ja podkarmialismy, z nadzieja ze wróci do domu, potem porobilismy nawet ogłoszenie , niestety nikt sie nie zgłosił. Czipa tez niema . Wiec postanowiłam znalesc jej nowy dom, chciałabym zeby ktos pomógł mi ja ogłaszac. DT ma juz zapewniony , teraz mieszka u kolezanki w bloku, wczesniej trzymalismy ja uznajomej w ogrodzie.

Do ludzi jest bardzo przyjaznie nastawiona, psów sie troche boi.

To mój pierwszy wątek załozony dla jakiegos psa, wiec jesli ktos ma jakies uwagi to piszcie:)

• Replies 75
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Do czego to doszło, rasowce sa wyrzucane :crazyeye:
Sukę trzeba KONIECZNIE wysterylizować! Znając życie ,zaraz na ogłoszenie odpowiedzą pseudo i będzie maszynką do rodzenia.:angryy:
W ogóle to jest piekna :loveu:

Posted

W Siemiatyczach jest baba,która ciągle ma jakieś psy na sprzedaż.Zwykle są to pojedyncze sztuki,mało kiedy szczenięta.Niedawno miała właśnie taką sukę.

Posted

bbgm napisał(a):
W Siemiatyczach jest baba,która ciągle ma jakieś psy na sprzedaż.Zwykle są to pojedyncze sztuki,mało kiedy szczenięta.Niedawno miała właśnie taką sukę.

Witam, Mam takie pytanie, czy u tej baby były widziane dorosłe setery ? Chodzi o Setery Irlandzkie i Gordony, bo takie psy zostały skradzione z posesji w ok. Łomży zeszłym roku w listopadzie i słuch o nich zaginął. Po dzień dzisiejszy właściciele bezskutecznie ich poszukują i każda wskazówka byłaby bardzo dla nich cenna.

Posted

nikolinka napisał(a):
Witam, Mam takie pytanie, czy u tej baby były widziane dorosłe setery ? Chodzi o Setery Irlandzkie i Gordony, bo takie psy zostały skradzione z posesji w ok. Łomży zeszłym roku w listopadzie i słuch o nich zaginął. Po dzień dzisiejszy właściciele bezskutecznie ich poszukują i każda wskazówka byłaby bardzo dla nich cenna.
Ona nigdy nie umawia się w miejscu zamieszkania,zawsze wyjeżdża w umówione miejsce.Trudno powiedzieć,co tam jeszcze ma.Ogłasza zwykle po jednym psie i kłamie okropnie.Ludzie się nabierają na jej opowiastki,bo kobieta jest inwalidką:bardzo niska z zniekształconymi okropnie plecami.Mąż jest kierowcą zawodowym,dużo jezdzi więc mogą mieć psy z różnych rejonów Polski.

Posted

emilia2280 napisał(a):
Pomózcie reklamowac wátek, poslijcie choc do znajomych na dogo.

Aniu, mozna sunié juz wysterylizowac? Dalaby sié zlapac czy bédá jej szukac jak zniknie na paré dni?

Z tego co ania pisze wynika, że sunia jest na dt u jej koleżanki, więc raczej nie trzeba łapać ;)

Posted

bbgm to straszne co napisałaś. Babsztyl kręci interes a mężuś dowozi ,,towary".
Mozna kogos podstawić, że niby jest zainteresowany kupnem psa, ale chce zobaczyc jak sie pies zachowuje u tej kobiety. I wtedy sie okaże co tam ona za zbiór ma

Posted

Nie można by zrobić jakiegoś rozeznania. Sąsiedzi muszą coś wiedzieć jak się psy w obejściu zmieniają. Babka uważa, że jest taka sprytna? Trzeba jakoś porobić zdjęcia i porównać z poszukiwanymi psami. Już kilka razy miałam takie sygnały, że ginęły psy dla nagrody za znalezienie.

Posted

Pewnie ze nie trzeba bedzie jej łapac , jest pod opieka mojej kolezanki, mieszka z nia w bloku, nie mogłam zstawic jej zeby biegała luzem wiec znalazłam DT , kolezanka jest zniej bardzo zadowolona nawet mówi ze zostawiłaby ja sobie zeby nie praca i weekendowe powroty do domu rodziców gdzie sa juz psy. Teraz w weekend przyjerdza jej chłopak, zeby sunka samotna sie nie czuła :)

Posted

asika5 napisał(a):
bbgm to straszne co napisałaś. Babsztyl kręci interes a mężuś dowozi ,,towary".
Mozna kogos podstawić, że niby jest zainteresowany kupnem psa, ale chce zobaczyc jak sie pies zachowuje u tej kobiety. I wtedy sie okaże co tam ona za zbiór ma

Kamila napisz coś więcej - i jakie są powodzenia takiej akcji?

Posted

bbgm napisał(a):
Ona nigdy nie umawia się w miejscu zamieszkania,zawsze wyjeżdża w umówione miejsce.Trudno powiedzieć,co tam jeszcze ma.Ogłasza zwykle po jednym psie i kłamie okropnie.Ludzie się nabierają na jej opowiastki,bo kobieta jest inwalidką:bardzo niska z zniekształconymi okropnie plecami.Mąż jest kierowcą zawodowym,dużo jezdzi więc mogą mieć psy z różnych rejonów Polski.

Gdzie można znaleźć te jej ogłoszenia ? Może w jakiś sposób udałoby się je prześledzić i zorientować się jakie psy do niej trafiają. Bo to że są kradzione raczej nie ulega wątpliwości, no i ten mąż jeżdżący po całej Polsce mógłby je bez problemu przewozić. W listopadzie zeszłego roku z kilku miejscowości w pobliżu Łomży zniknęło w ciągu dwóch dni 6 psów, a przynajmniej o sześciu wiadomo, bo tylu właścicieli zgłosiło kradzieże psów na policję. Wszystkie wyglądały jak rasowe i były dorosłe, setery, terier czarny, terier walijski, łajka syberyjska i tego ostatniego nie pamiętam. Właścicielka setera kradzież psa przypłaciła pobytem w szpitalu, tak bardzo to przeżyła ....

Przepraszam za zaśmiecanie wątku suni, ale być może uda się nam zdemaskować złodziei zwierząt.

Posted

emilia2280 napisał(a):
Aniu, od dzisiaj Kastor dziala juz z KRSem, wiéc wysterylizuj suczeczké na konto Kastora. Podaj mi dane kliniki ja z nimi ustalé cené i bédzie mozna umawiac sunié na zabieg.

Gratulacje emilia2280 :)

Posted

Byłam z sunka u weta po odrobaczenie i ogólne sprawdzenie jej stanu, wszystko jest ogólnie w porzadku troszke nie dokarmionajest ale to nadrobimy hehe I weterynarz powiedziała ze jest wysterylizowana juz:p

Posted

a jak on to sprawdził? bo jeśli wysterylizowana to znaczy, że ktoś o nią dbał. Może jednak się zgubiła tylko ludzie nie wiedzą jak i gdzie szukać i np. sprawdzają tylko na stronie schroniska.

Posted

Tak mi powiedziała, nie wiem skad to wzieła. Moge gdzies jeszcze sie przejsc dla pewnosci. Mysle ze napewno nie zgubiła sie w białymstoku , boo juz tyle czasu biega ogłoszenia tez dawane były do intrnetu, dzwonilismy do ludzi któży zgłąszali zaginiecie czarnego psa nawet jak niebyło napisane tam ze to shar-pei , i nic.