ania757 Posted September 27, 2011 Posted September 27, 2011 Hej, juz jakis czas temu dowiedziałam sie od znajomych o błakajacej sie czarne suczce rasy shar-pei. Na początku tylko ja podkarmialismy, z nadzieja ze wróci do domu, potem porobilismy nawet ogłoszenie , niestety nikt sie nie zgłosił. Czipa tez niema . Wiec postanowiłam znalesc jej nowy dom, chciałabym zeby ktos pomógł mi ja ogłaszac. DT ma juz zapewniony , teraz mieszka u kolezanki w bloku, wczesniej trzymalismy ja uznajomej w ogrodzie. Do ludzi jest bardzo przyjaznie nastawiona, psów sie troche boi. To mój pierwszy wątek załozony dla jakiegos psa, wiec jesli ktos ma jakies uwagi to piszcie:) Quote
gawronka Posted September 27, 2011 Posted September 27, 2011 Do czego to doszło, rasowce sa wyrzucane :crazyeye: Sukę trzeba KONIECZNIE wysterylizować! Znając życie ,zaraz na ogłoszenie odpowiedzą pseudo i będzie maszynką do rodzenia.:angryy: W ogóle to jest piekna :loveu: Quote
bbgm Posted September 27, 2011 Posted September 27, 2011 W Siemiatyczach jest baba,która ciągle ma jakieś psy na sprzedaż.Zwykle są to pojedyncze sztuki,mało kiedy szczenięta.Niedawno miała właśnie taką sukę. Quote
nikolinka Posted September 27, 2011 Posted September 27, 2011 bbgm napisał(a):W Siemiatyczach jest baba,która ciągle ma jakieś psy na sprzedaż.Zwykle są to pojedyncze sztuki,mało kiedy szczenięta.Niedawno miała właśnie taką sukę. Witam, Mam takie pytanie, czy u tej baby były widziane dorosłe setery ? Chodzi o Setery Irlandzkie i Gordony, bo takie psy zostały skradzione z posesji w ok. Łomży zeszłym roku w listopadzie i słuch o nich zaginął. Po dzień dzisiejszy właściciele bezskutecznie ich poszukują i każda wskazówka byłaby bardzo dla nich cenna. Quote
ania757 Posted September 27, 2011 Author Posted September 27, 2011 Bez sterylizacji napewno jej nie oddam, nie ma nawet takiej opcji. :):) Jest naprawde cudowna, 100% z niej kanapowiec :P Quote
kaszanka Posted September 27, 2011 Posted September 27, 2011 że też jeszcze na wątku sharpejki naszej Ani nie było :) Quote
emilia2280 Posted September 27, 2011 Posted September 27, 2011 hehe, kto na dogo zajmuje sié szarpokami? umie ktos robic banerki? Lolitké mogé juz podmienic, bo ma dom, wstawilabym szarpunié. Quote
asika5 Posted September 27, 2011 Posted September 27, 2011 kaszanka napisał(a):że też jeszcze na wątku sharpejki naszej Ani nie było :) juz jej dałam cynk;) Quote
jaanna019 Posted September 27, 2011 Posted September 27, 2011 ja już od dawna wiem o tej suczce. To ona nadal bez sterylki? Jak najszybciej robić i do domu. Quote
bbgm Posted September 28, 2011 Posted September 28, 2011 nikolinka napisał(a):Witam, Mam takie pytanie, czy u tej baby były widziane dorosłe setery ? Chodzi o Setery Irlandzkie i Gordony, bo takie psy zostały skradzione z posesji w ok. Łomży zeszłym roku w listopadzie i słuch o nich zaginął. Po dzień dzisiejszy właściciele bezskutecznie ich poszukują i każda wskazówka byłaby bardzo dla nich cenna. Ona nigdy nie umawia się w miejscu zamieszkania,zawsze wyjeżdża w umówione miejsce.Trudno powiedzieć,co tam jeszcze ma.Ogłasza zwykle po jednym psie i kłamie okropnie.Ludzie się nabierają na jej opowiastki,bo kobieta jest inwalidką:bardzo niska z zniekształconymi okropnie plecami.Mąż jest kierowcą zawodowym,dużo jezdzi więc mogą mieć psy z różnych rejonów Polski. Quote
emilia2280 Posted September 28, 2011 Posted September 28, 2011 Pomózcie reklamowac wátek, poslijcie choc do znajomych na dogo. Aniu, mozna sunié juz wysterylizowac? Dalaby sié zlapac czy bédá jej szukac jak zniknie na paré dni? Quote
kaszanka Posted September 28, 2011 Posted September 28, 2011 Dziewczyny ale wy czasem wywiad macie :). Quote
jaanna019 Posted September 28, 2011 Posted September 28, 2011 emilia2280 napisał(a):Pomózcie reklamowac wátek, poslijcie choc do znajomych na dogo. Aniu, mozna sunié juz wysterylizowac? Dalaby sié zlapac czy bédá jej szukac jak zniknie na paré dni? Z tego co ania pisze wynika, że sunia jest na dt u jej koleżanki, więc raczej nie trzeba łapać ;) Quote
asika5 Posted September 28, 2011 Posted September 28, 2011 bbgm to straszne co napisałaś. Babsztyl kręci interes a mężuś dowozi ,,towary". Mozna kogos podstawić, że niby jest zainteresowany kupnem psa, ale chce zobaczyc jak sie pies zachowuje u tej kobiety. I wtedy sie okaże co tam ona za zbiór ma Quote
jolasek Posted September 28, 2011 Posted September 28, 2011 Nie można by zrobić jakiegoś rozeznania. Sąsiedzi muszą coś wiedzieć jak się psy w obejściu zmieniają. Babka uważa, że jest taka sprytna? Trzeba jakoś porobić zdjęcia i porównać z poszukiwanymi psami. Już kilka razy miałam takie sygnały, że ginęły psy dla nagrody za znalezienie. Quote
ania757 Posted September 29, 2011 Author Posted September 29, 2011 Pewnie ze nie trzeba bedzie jej łapac , jest pod opieka mojej kolezanki, mieszka z nia w bloku, nie mogłam zstawic jej zeby biegała luzem wiec znalazłam DT , kolezanka jest zniej bardzo zadowolona nawet mówi ze zostawiłaby ja sobie zeby nie praca i weekendowe powroty do domu rodziców gdzie sa juz psy. Teraz w weekend przyjerdza jej chłopak, zeby sunka samotna sie nie czuła :) Quote
kaszanka Posted September 29, 2011 Posted September 29, 2011 asika5 napisał(a):bbgm to straszne co napisałaś. Babsztyl kręci interes a mężuś dowozi ,,towary". Mozna kogos podstawić, że niby jest zainteresowany kupnem psa, ale chce zobaczyc jak sie pies zachowuje u tej kobiety. I wtedy sie okaże co tam ona za zbiór ma Kamila napisz coś więcej - i jakie są powodzenia takiej akcji? Quote
nikolinka Posted September 29, 2011 Posted September 29, 2011 bbgm napisał(a):Ona nigdy nie umawia się w miejscu zamieszkania,zawsze wyjeżdża w umówione miejsce.Trudno powiedzieć,co tam jeszcze ma.Ogłasza zwykle po jednym psie i kłamie okropnie.Ludzie się nabierają na jej opowiastki,bo kobieta jest inwalidką:bardzo niska z zniekształconymi okropnie plecami.Mąż jest kierowcą zawodowym,dużo jezdzi więc mogą mieć psy z różnych rejonów Polski. Gdzie można znaleźć te jej ogłoszenia ? Może w jakiś sposób udałoby się je prześledzić i zorientować się jakie psy do niej trafiają. Bo to że są kradzione raczej nie ulega wątpliwości, no i ten mąż jeżdżący po całej Polsce mógłby je bez problemu przewozić. W listopadzie zeszłego roku z kilku miejscowości w pobliżu Łomży zniknęło w ciągu dwóch dni 6 psów, a przynajmniej o sześciu wiadomo, bo tylu właścicieli zgłosiło kradzieże psów na policję. Wszystkie wyglądały jak rasowe i były dorosłe, setery, terier czarny, terier walijski, łajka syberyjska i tego ostatniego nie pamiętam. Właścicielka setera kradzież psa przypłaciła pobytem w szpitalu, tak bardzo to przeżyła .... Przepraszam za zaśmiecanie wątku suni, ale być może uda się nam zdemaskować złodziei zwierząt. Quote
emilia2280 Posted September 29, 2011 Posted September 29, 2011 Aniu, od dzisiaj Kastor dziala juz z KRSem, wiéc wysterylizuj suczeczké na konto Kastora. Podaj mi dane kliniki ja z nimi ustalé cené i bédzie mozna umawiac sunié na zabieg. Quote
jaanna019 Posted September 30, 2011 Posted September 30, 2011 emilia2280 napisał(a):Aniu, od dzisiaj Kastor dziala juz z KRSem, wiéc wysterylizuj suczeczké na konto Kastora. Podaj mi dane kliniki ja z nimi ustalé cené i bédzie mozna umawiac sunié na zabieg. Gratulacje emilia2280 :) Quote
ania757 Posted October 2, 2011 Author Posted October 2, 2011 Byłam z sunka u weta po odrobaczenie i ogólne sprawdzenie jej stanu, wszystko jest ogólnie w porzadku troszke nie dokarmionajest ale to nadrobimy hehe I weterynarz powiedziała ze jest wysterylizowana juz:p Quote
jaanna019 Posted October 2, 2011 Posted October 2, 2011 a jak on to sprawdził? bo jeśli wysterylizowana to znaczy, że ktoś o nią dbał. Może jednak się zgubiła tylko ludzie nie wiedzą jak i gdzie szukać i np. sprawdzają tylko na stronie schroniska. Quote
ania757 Posted October 3, 2011 Author Posted October 3, 2011 Tak mi powiedziała, nie wiem skad to wzieła. Moge gdzies jeszcze sie przejsc dla pewnosci. Mysle ze napewno nie zgubiła sie w białymstoku , boo juz tyle czasu biega ogłoszenia tez dawane były do intrnetu, dzwonilismy do ludzi któży zgłąszali zaginiecie czarnego psa nawet jak niebyło napisane tam ze to shar-pei , i nic. Quote
ania757 Posted October 5, 2011 Author Posted October 5, 2011 Macie jakies strony na których mozna dac ogłoszenia o niej? Takie waszym zdaniem najlepsze Quote
kaszanka Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 jak lokalnie to bialystokonline, a globalnie to allegro, tam prawie każdy zagląda. Quote
Recommended Posts