Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='pinczerka_i_Gizmo']Dziewczyny trzymajcie kciuki, Rita w piątek ma drugą operację!!!
To świetnie! Ja już trzymam :kciuki:...
I nie mogę się doczekać nowych foteczek...

Posted

[quote name='arielka186']Poproszę o numer konta na który mogłabym wpłacić pieniądze z bazarku dla Ritki...

Fundacja Zmieńmy Los
Ul. Trzech Diamentów 36/20
Bielsko-Biała 43-382
Nr Konta: 65103000190109853000303048

I w tytule musisz napisać że to za bazarek dla Rity ;)

Posted

Dziękuję, właśnie spojrzałam na pierwsza stronę i spisałam...;)
Tylko że tam jest napisane żeby w tytule wpisywać "Dla Rity", więc ja wpiszę "Dla Rity-z bazarku", może tak być?

Posted

arielka186 napisał(a):
Dziękuję, właśnie spojrzałam na pierwsza stronę i spisałam...;)
Tylko że tam jest napisane żeby w tytule wpisywać "Dla Rity", więc ja wpiszę "Dla Rity-z bazarku", może tak być?

Oczywiście ;)

Posted

Wpisałam "Dla Rity"- arielka186, bazarek, Dogomania. :)
Z bazarku Ritka dostanie 168zł :lol:...

Cicho tu, a ja jestem ciekawa jak babunia po operacji... Jak się czuje bidulka...

Posted

Kasia ma problem z internetem więc na zdjęcia trzeba poczekać. Ale juz są zrobione.

Operacja Babci Rity była trudniejsza niż się spodziewano. Pod drugim guzem była jeszcze dodatkowo spora przepuklina. W której znalazła się macica oraz pęcherz moczowy.
Dlatego operacja była 3 razy dłuższa niż planowano, Rita została tez pierwszą dobę po operacji w lecznicy. W trakcie operacji została tez wysterylizowana.
Na szczęście czuje się dobrze, tylko jeszcze trochę kaszle , to przez rurkę intubacyjną.
Niestety wyniki hist-pat niepomyślne, to nowotwór złośliwy , jednak miejmy nadzieję, że nie da już o sobie znać albo dopiero w dalekiej przyszłości..
Rita śmiga chętnie na długie spacerki. Bądźmy dobrej myśli.
Myślę , że czas zacząć ogłaszać Ritę. Przygotuję jakiś tekst do ogłoszeń.

Posted

_bubu_ napisał(a):
Kasia ma problem z internetem więc na zdjęcia trzeba poczekać. Ale juz są zrobione.

Operacja Babci Rity była trudniejsza niż się spodziewano. Pod drugim guzem była jeszcze dodatkowo spora przepuklina. W której znalazła się macica oraz pęcherz moczowy.
Dlatego operacja była 3 razy dłuższa niż planowano, Rita została tez pierwszą dobę po operacji w lecznicy. W trakcie operacji została tez wysterylizowana.
Na szczęście czuje się dobrze, tylko jeszcze trochę kaszle , to przez rurkę intubacyjną.
Niestety wyniki hist-pat niepomyślne, to nowotwór złośliwy , jednak miejmy nadzieję, że nie da już o sobie znać albo dopiero w dalekiej przyszłości..

Bedzie na sterydach zapobiegawczo?

Posted

W końcu udało mi się dotrzeć na wątek babci ;-)
U suni wszystko w porządku, mamy tylko lekki problem z podawaniem tabletek bo babcia pluje nimi ;-) Dzisiaj zaopatrzyłam się w puszkę z kocią karmą i jest znacznie lepiej.
Rita bardzo chętnie wychodzi na spacery, dzielnie maszeruje po górkach i dolinach. Sama narzuca tempo i wybiera trasę :razz:
Ogólnie jest bardzo kochana, lubi przytulanie i głaskanie. I najchetniej cały czas spędzałaby przy człowieku, zostawiona sama na początku się złości i dobija do drzwi :evil_lol: Po chwili idzie na "miejsce" i zasypia :p

Babeczka wykąpana dzień przed zabiegiem;-) Była bardzo dzielna pod prysznicem, grzecznie dała się powycierać i wyczesać ;-) Bardzo lubi szczotkowanie, zawsze ustawia się w kolejce jak widzi, że inny psiak ma zabiegi pielęgnacyjne :lol:

Posted

U mnie najbardziej spisywała się pasztetówka albo serek topiony.

Rita nie dostała/dostaje sterydów.

Zdjęcia są piękne, ale nasza babcia ma piękną kitę!

Miejmy nadzieję, że mimo złych wyników, będzie miała taki uśmiechnięty pysio jeszcze długi długi czas...

Posted

Z mojego bazarku, który był m.in. na Ritę uzbierała się kwota 275,80 zł, i część dla Rity to 92 zł.

Z uwagi na to, ze dziewczyny, które opiekują się Iryskiem ( pierwszy cel bazarku ) zrezygnowąły z "części" Iryska, gdyż są na plusie, to postanowiłam, że tę kwotę, która dostałby oddemnie Irysek przekażę na Ritę.

Dzisiaj poszedł przelew na 184 zł na konto wskazane przez _bubu_.

Proszę o potwierdzenie wpłaty na wątku oraz na bazarku:

[FONT=Calibri]http://www.dogomania.pl/threads/216137-Nowe-ksi%C4%85%C5%BCki-!!!-Bazarek-na-3-bardzo-chore-psiaki-!!!-ROZLICZAM[/FONT]

Cieszę sie, zę babulinka już po operacji, i trzymam kciuki za jej zdrowie.

Serdecznie pozdrawiam. MALWA

Posted

_bubu_ napisał(a):

Nie wiem co napisać... To dobrze że Rita czuje się dobrze, ma ochotę na zabawy, nie jest smutna... Ale ja cały czas wierzyłam gdzieś tam, że jednak to nie będzie złośliwe... Trzeba teraz o Babunię kochaną dbać, żeby się nic nowego...tfu tfu... Czy sterydy pomogą żeby nie powstały żadne przerzuty?
Pieniążki z bazarku przelewam jutro, wczoraj nie bardzo mogłam ruszyć się z domu- choróbsko mnie dopadło.

Posted

andegawenka napisał(a):
Może nie wolno porównywać, ale u mojej po odstawianiu sterydu guz sie odbudował bardzo szybko...więc go usuneliśmy powrócilismy ze sterydem, nastepny już się nie wytworzył...

Dlaczego nie wolno? Właśnie podałaś przykład swojej suni, który mnie trochę podniósł na duchu :)... Rita ma chęć do życia, nie możemy byc gorsze- i za nią się martwić...
Twoja sunia też miała wyniki histo-patologiczne że komórki są złośliwe?

Posted

arielka186 napisał(a):
Dlaczego nie wolno? Właśnie podałaś przykład swojej suni, który mnie trochę podniósł na duchu :)... Rita ma chęć do życia, nie możemy byc gorsze- i za nią się martwić...
Twoja sunia też miała wyniki histo-patologiczne że komórki są złośliwe?

Tak, ale nie przy listwie tu było czysto , zresztą guzki były ledwo wyczuwalne, po 2 latach guz pojawił się na głowie, rósł w straszliwym tempie i był bolesny...