Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Agnieszka Co.']Może dzis wreszcie powstanie mój obiecany bazarek, fotki juz są, pozostaje tylko wszystko opisać.[/QUOTE]

To czekamy na link do nowego bazarku!

Posted

Fajnie dziewczyny, że robicie dla Rity bazarki- te operacje i dalsze leczenie- jeszcze nie wiadomo jakie, na pewno będą kosztowne... Nie mówiąc już o samym hoteliku... Mój kończy się w czwartek, w przyszłym tygodniu- pod koniec, powinnam już mieć kasę dla Rity (już ponad 100zł, ale dokładnie nie liczyłam ostatnio).
_bubu_, kiedy będą wyniki biopsji? Cały czas o tym myślę... I martwię się, żeby było OK...:kciuki:

Posted

w sumie wyniki biopsji niewiele dadzą, bo i tak trzeba usunąć resztę guzów - nawet jak będzie to nowotwór złośliwy. Często operacja usunięcia uzjadliwia łagodne guzy. Ale juz nie kraczę, tylko to takie moje przemyslenia z wiedzy weterynaryjnej.
Jestem dobrej myśli i serdecznie pozdrawiam :)

Posted

Wiesz,wiele z nas ma juz doświadczenie w tej dziedzinie....moja miała jedną listwę usuniętą...

Czy reklama natretnie waląca po oczach spełnia swoje zadanie? Watpię....wszystko co denerwuje nie jest reklamą:angryy::angryy::angryy:

Posted

[quote name='pinczerka_i_Gizmo']Trzeba będzie w takim razie przetrzepać w domu wszystkie szuflady, coby więcej takich puzzelków znaleźć... :cool3:
Już złożyłam u siorki zamówienie- tylko że ona nie mieszka już w Polsce, a puzzle są w którymś z wieeelkich pudeł które zostawiła jak likwidowała mieszkanie :razz: Samej zabroniła mi grzebać :D ale niedługo ma być to da mi nie tylko puzzle :diabloti:

[quote name='malagos']w sumie wyniki biopsji niewiele dadzą, bo i tak trzeba usunąć resztę guzów - nawet jak będzie to nowotwór złośliwy. Często operacja usunięcia uzjadliwia łagodne guzy. Ale juz nie kraczę, tylko to takie moje przemyslenia z wiedzy weterynaryjnej.
No tak, ale jeżeli byłby łagodny- jakiś chłonniak czy najlepiej torbiel?
Chodzi mi też o to, że przy tym złym scenariuszu (odpukać!!!) potrzebne będą leki, powodujące zatrzymanie rozwoju choróbska. Podobno rzadko się stosuje chemio- czy radio-terapię u psów.
Ale o tym, że usunięcie łagodnego guza uzłośliwia inne guzy pierwsze słyszę- nasza Koka miała torbiel na łapce i jest OK...

Pinczerka- mnie się wydaje,że andegawence nie chodziło o reklamę jako taką ;)... Taka bardzo wyrafinowana i z klasą zapodana metafora ;).
Chyba że nie mam racji...:confused: Ale też mnie coś zdenerwowało. W końcu to nasza sprawa- uważam że jeżeli wet uważa że jest sens operacji- po co krakać że i tak będzie źle? To prawie spamowanie- no chyba że nie zrozumiałam wymowy postu malagos- ale jaką inną mógł mieć? Nie rozumiem- szkoda Jej pieniędzy których na oczy by nie zobaczyła?

Ale- zmieńmy temat, bo się niemiło zrobiło, a problemy każdy ma i tu ich nie szuka...

A ja właśnie przeglądam "Choroby psów"- z tego co tu piszą, wynika, że guzy listwy mlecznej są najczęściej spotykanymi guzami wśród wszystkich zmian nowotworowych u psów. Mogą być złośliwe lub nie. Ostrożnie, ale jednak to napiszę- jeżeli guzy Rity osiągnęły takie rozmiary jednocześnie suczka nie wykazuje innych objawów chorób, myślę że powinno być dobrze. Inaczej już dawno przerzuty by Ją zabiły, a Rita podobno to dziarska starsza sunia :loveu:

Posted

Arielko, fajnie, że starasz się coś doczytać na ten temat. Ja też po cichutku liczę, że te guzy okażą się niezłośliwe i po usunięciu drugiego guza wszystko będzie już dobrze i będziemy mogli szukać dla Rity szczęśliwego, kochającego domu - mam nadzieję, że jeszcze na parę lat, patrząc na to, że tyle w niej życia... :)

Tylko o domy dla staruszków tak trudno... :(

Posted

pinczerka_i_Gizmo napisał(a):
Jaka reklama? U mnie nic nie wali w oczy...

Jeśli bardzo upierdliwa, albo nie chce się wyłączyć to można pisać do moda z prośbą o usunięcie.

Dwa kliknięcia i malutka, następne dwa kliknięcia i wielka na cały ekran.....myślałam że to obligatoryjnie całe dogo ma:roll:

Posted

U mnie póki co nic takiego tajemniczego się nie pojawiało ;)

Czekamy wciąż na zdjęcia naszej Ritusi i jakieś guzowe wieści...

I reklamuję tutaj wątek - dziewczyna oferuje 20 darmowych ogłoszeń, dla Rity jeszcze za wcześnie, ogłosiłam tam Rudaska, moze ktoś skorzysta dla swoich bezdomnych "podopiecznych" :

http://www.dogomania.pl/threads/216502-Oferuj%C4%99-po-20-og%C5%82-dla-ka%C5%BCdego-psiaka-z-dogo

Posted

andegawenka napisał(a):
Dwa kliknięcia i malutka, następne dwa kliknięcia i wielka na cały ekran.....myślałam że to obligatoryjnie całe dogo ma:roll:

Ja mam inaczej- od razu wieeelka:D Dopiero jak zamykam to znika :evil_lol:

Bazarek właśnie jest rozliczany- część dziewczyn wpłaciła (wielkie dzięki Andegawence- dała dla Rity 50zł "zaokrąglając" z niecałych 20-stu :Rose:). Resztę paczek- drugą turę- idę dzis wysłać, i wtedy zaczną się przelewy- bo nigdy nie wiem ile zapłacę za przesyłkę ;).

Buziaki dla Rituchny...

Pinczerko- masz rację, starsze pieski mają trudniej ze znalezieniem domku. Wystarczy popracować w schronie- każdy chce młodego i ładnego :sad:... Ale są ludzie- np do nas przyjeżdżał taki pan i co kilka lat adoptował starsze pieski na jesień życia- po to, żeby nie umierały w schronie. Oczywiście w przypadku Rity mam nadzieję że będzie jeszcze długo z nami, chciałam tylko napisać przykład, że zdarzają sie ludzie, którzy widzą więcej niż wygląd.

Posted

Andegawenko, dziękujemy!!! :loveu:

Arielko, najlepiej zebrać wszystkie wpłaty do kupy i zrobić jeden przelew na konto - wtedy będzie łatwiej się połapać co i jak :)

Cieszę się, że udało sie tyle zebrać dla naszej Ritusi :)

Co do adopcji starszych psiaków - takie wyjątki, jak ten pan, o którym wspomniałaś są piękne, to ciężka i odpowiedzialna decyzja, zwłaszcza ciężko gdy trzeba z każdym takim staruszkiem się pożegnać... :(
Niestety patrząc na psiaki, które trafiły pod nasze skrzydła, zauważam smutną tendencję, że zazwyczaj odchodzą w lecznicy lub DT... Niestety...

Mam nadzieję, że z Ritusią będzie inaczej!

Posted

Ja też mam taką nadzieję... Tym bardziej, że jest taka dziarska... Oby wuyniki były dobre- wtedy zdrowa już Ritka mogłaby jeszcze przeżyć kilka pięknych lat...

Z pieniążkami właśnie tak zrobię- czekam na pozostałe wpłaty i wysyłam. Niestety do tej pory nie odezwała się do mnie jedna dziewczyna- jumanjia- i nawet nie wiem, gdzie mam wysyłać paczkę... Najwyżej wrzucę to co licytowała na ten bazarek który robię teraz- jeżeli ktoś kupi- pieniądze (10zł) będą dla Rity (przy "fancie" będzie adnotacja że z tego przedmiotu dochód jest dla Rity, bo teraz pomagam Reksiowi zagłodzonemu i sparaliżowanemu Guciowi).

Czy wiadomo już kiedy wycięcie drugiej listwy? I co z wynikami?