Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

U mnie na pewno jest spanielka Daisy chociaż ta tutaj wygląda trochę młodziej... no ale aż taki zbieg okoliczności, że takie same dwie na podgórzu? Z drugiej strony i złote spaniele i imię są popularne..
Nie znam ich zbyt dobrze więc nie chce żeby wyszło że się narzucam ale chyba mi obojętne jak to będzie wyglądać, w końcu o psa chodzi. Obgadam to z mamą bo ma lepszą orientację w temacie. Mogłabyś powiedzieć, ile ma lat?

Posted

A ja swoją dzielnie zaczepiałam i bawiłam się agresywnie i mam psa którego mogę od trochę ponad miesiąca pogłaskać a ma 5 lat. Podgryzanie nie zawsze jest objawem szczenięctwa ale i agresji i trzeba to odróżniać, niestety...
Ustalone, że to nie sunia z mojego sąsiedztwa, ale i tak aż okropnie myśleć, że dramat młodego psa dzieje się być może kilometr, dwa ode mnie..

Posted

Wrzucam sunię na spanielowe i pilnie zabieram się za poszukiwania nowego domku. Czy możesz poprosić o nagranie zabawy suni z dzieckiem? Trzeba poprosić o ocenę czy jest to tylko szczenięce podgryzanie czy może coś gorszego i pomyśleć jak ją tego oduczyć. Do tej pory jak widać nie była uczona, że nie należy gryźć. Suńka ma dopiero pół roku, więc wszystko jest jeszcze do odpracowania.

Proszę też o namiary na osobę, która jest odpowiedzialna za adopcję Daizy.

Posted

Soko napisał(a):
A ja swoją dzielnie zaczepiałam i bawiłam się agresywnie i mam psa którego mogę od trochę ponad miesiąca pogłaskać a ma 5 lat. Podgryzanie nie zawsze jest objawem szczenięctwa ale i agresji i trzeba to odróżniać, niestety...
Ustalone, że to nie sunia z mojego sąsiedztwa, ale i tak aż okropnie myśleć, że dramat młodego psa dzieje się być może kilometr, dwa ode mnie..

hehe, moja tez byla paskudnym szczeniakiem. wygládalam jak po walce z tygrysem bengalskim, takie mialam laplsa podrapane ;p nie powinno sié draznic spanieli nigdy.

Posted

Dokładnie, malutkie ale ząbki to mają i umieją je pokazać ;)
Nie spisujmy jednak małej na straty, tylko bierzmy wszystko pod uwagę - ja myślę, że spaniele nie są dla dzieci, dzieci muszą być rozgarnięte albo słuchać się rodziców, po sobie wiem że 12 lat to mało, a po telewizji to że nawet 30.. ale dobra, jakoś to będzie. Warto po prostu przedstawić wprost sytuację a nie owijać w bawełnę i narażać sunię na wyrzucenie bo ktoś weźmie małą, bo szczeniaczek i złoty spanielek (czyli wymarzoone stworzonko do ozdoby domku), a okaże się że nie spełnia oczekiwań... myślę że można zaznaczyć że trzeba trochę będzie popracować z psem. Tak odrobinkę, dla przyzwoitości.

Posted

To dobry pomysł, mała jeszcze może mieć szczęście a im starszy piesek tym gorzej, więc jak ktoś nie wymaga szczeniaczka to wciskać mu starszego ;)

Posted

Cieszymy się niezmiernie! Myślę że powinieneś skontaktować się z AgnieszkaO (podała w pierwszym poście nr tel), ona udzieli Ci dokładniejszych informacji...

Posted

[quote name='AgnieszkaO']Wczoraj siostra była u rodziny chłopaka i dowiedziała się, że Daizy ma nowy dom. Trafiła do znajomej znajomych dotychczasowej opiekunki. Mam nadzieję, że skoro rodzina tak bardzo chciała sama wybrać dom, to chociaż wybrała dobry. Postaram się dowiedzieć więcej.[/QUOTE]
Oby to był dobry domek! :kciuki: :kciuki:

Dopytaj o sterylkę jeszcze.

Posted

No właśnie mam jedną Panią i w niedzielę będę się dowiadywać bo będę przy schronie na treningu agility, ale myślałam że może wiesz coś już teraz :) była nawet zainteresowana Daizy ;)

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...