Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Szybko doszła, Florek jedzie do hoteliku we czwartek, w hoteliku obecnie są dwa grzeczne pieski goldenka i kundelka , Pani Ela jeszcze nie dzwoniła ale jestem dobrej myśli

• Replies 327
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

magenka1 napisał(a):
na pewno Florkowi już krzywdy nikt nie zrobi my się o to postaramy teraz będzie tylko kochany i rozpieszczany

Wierzę w to z całego serca,kochana cioteczko bo Florcio,po tym co przeszedł,zasługuje na to.Anulka przeleje ode mnie 30zł,bo tyle tylko na razie mogę.Będę pomagać Florkowi na miarę swoich możliwości.

Posted

Podajcie mi konto Florkowe,przeleję 50 zł od Sylwii.

Co do domku Florka to wypytałam o wszystko i dowiedziałam się,że pani Florka kochała i krzywdy mu nie zrobiła,ale jej mąż,który większość czasu spędził za kratami,kiedy wychodził robił tej rodzinie piekło na ziemi.

Posted

MARCHEWA napisał(a):
Podajcie mi konto Florkowe,przeleję 50 zł od Sylwii.

Co do domku Florka to wypytałam o wszystko i dowiedziałam się,że pani Florka kochała i krzywdy mu nie zrobiła,ale jej mąż,który większość czasu spędził za kratami,kiedy wychodził robił tej rodzinie piekło na ziemi.

No to już wiemy jaki Florek miał dom.Niestety nieraz są takie anomalia w rodzinie.Piekło przechodziła rodzina i pies.

Posted

[quote name='Ania_i_Kropka']... Chirurg mówił, żeby nie ruszać śrutu. Śrut jest otorbiony i nie przeszkadza Florkowi. Gdyby pies musiał przejść jakiś inny zabieg to przy okazji można by było wyjąć śrut.

[quote name='Anula']Gdzieś wyczytałam,że pozostawiony śrut robi duże spustoszenie w organizmie,ponieważ jest wykonany z ołowiu a ołów jest bardzo szkodliwy dla zdrowia.No ale weci znają się na tym lepiej więc nie należy podważać ich decyzji.

Też o tym czytałam.
Także tu, na forum w tym temacie:
http://www.dogomania.pl/threads/190426
W przypadku Oskara pozostawiony w nim śrut dokonał wielkich spustoszeń i nieodwracalnych zmian w organizmie psa.

Dla dobra psa warto choćby zdalnie skonsultować opinię weta z opinią innych lekarzy, jeden nie jest wyrocznią.
Sporo do opowiedzenia na temat śrutu u Oskara miałyby pewnie Jagaa i bodajże Erka(?)
Oskarowi przez śrut nie goją się rany i przez śrut jest ogólnie podtruwany.

Posted

MARCHEWA napisał(a):
Anetek100 podaj mi swój adres do wysłania tabletek na serce dla Florka,które mam od znajomej,są 2,5 gramowe,35 szt.

Jeśli możesz podaj proszę nazwę leku, może mogłabym pomóc w kolejnej dostawie.

Kojarzę Florka, widziałam go na fotach z Liwią (jeszcze ze schroniska w Szczytnie). Cieszę się, że opuścił schron przed zimą!

Posted

tak itske pisała,że w weekend będzie dzwoniła..oby sie udało wszystko powiodło...mój Paweł ni będzie jechał do Gdańska, ale może sie uda, by pojechał ot tak ze mna specjalnie, na razie nic nie obiecuję wstepne rozmowy póki co:)

Posted

anetek100 napisał(a):
tak itske pisała,że w weekend będzie dzwoniła..oby sie udało wszystko powiodło...mój Paweł ni będzie jechał do Gdańska, ale może sie uda, by pojechał ot tak ze mna specjalnie, na razie nic nie obiecuję wstepne rozmowy póki co:)

To byłoby super,masz dobrego faceta;)
Pieniążki na paliwo weźcie z Florkowej skarpety,powinno starczyć;)