Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jejku!takie wiadomości to miód na serce.Bardzo się cieszę,że Florciu już w nowym domku.Co do pieniążków zróbcie dziewczyny jak będziecie uważały.Jesteście WIELKIE!!!

• Replies 327
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Bogusik napisał(a):
Co do pieniążków zróbcie dziewczyny jak będziecie uważały.Jesteście WIELKIE!!!

Podpisuję się pod tymi słowami:lol:Zdjęcia super, szczęśliwy mały:lol:
A namiary na pensjonat to mogę prosić na pw?

Posted

Wczoraj i dzisiaj dostałam meila od Pani Eli, Florek czuje się dobrze, z pieskiem się już zakumplowali, Florek waży 6,5 kg, mało je ale może to jeszcze stres, Florek kuleje na nogę a w domu są schody, Pani Ela się tym martwi,

Posted

magenka1 napisał(a):
Przelałam właśnie 100 zł na pudelki , poproszę potem tylko o potwierdzenie , że doszły
resztę 186 zł przeznaczamy na pieski ze Szczytna,

Bardzo dziękuję, jak tylko dojdą potwierdzę oczywiście:lol:

Posted

magenka1 napisał(a):
Wczoraj i dzisiaj dostałam meila od Pani Eli, Florek czuje się dobrze, z pieskiem się już zakumplowali, Florek waży 6,5 kg, mało je ale może to jeszcze stres, Florek kuleje na nogę a w domu są schody, Pani Ela się tym martwi,

Florek może wchodzić i schodzić po schodach. Nie wolno mu jedynie po nich biegać ze względu na serduszko. Czy państwo dzwonili do kardiologa, który prowadził Florka w Olsztynie?

Posted

Pani Ela ma w poniedziałek zadzwonić do kardiologa, dostałam następnego meila same dobre wiadomości , W stosunku do ludzi zero agresji, na wszystkich się cieszy i jest posłuszny, przychodzi na zawołanie, być może zna parę komend, albo jest bardzo inteligentny i szybko się uczy.

Posted

Florek został wykąpany, wkleję cześć meila, Pani Ela chyba nie będzie miała mi za złe a wiem, że takie informację są dla nas ważne :)
"Florek dał się pięknie wykąpać, potem wysuszyć suszarką i wyczesać, a także poobcinać sierść koło oczu. Pod tym względem jest wyjątkowo uległy. Wszystkie moje psy zawsze jakoś nerwowo na kąpiel reagowały, a on jest ideałem pod tym względem.
Ale z kotami jest ciężko, muszę poszukać porady jakiegoś fachowca. Jego po prostu nic nie interesuje innego, jak w pobliżu są koty."

Posted

Z tego wątku bez wątpienia czuć dobrą energię, piękne foty. Florek jest wielkim szczęściarzem.

Pamiętam Florka z fotki schroniskowej razem z Fridą (Liwią), oby malutkiej też państwo okazali tyle serca i zechcieli skorzystać z rad fachowca.

Posted

Pani już rozmawiała z lekarzem z Olsztyna, wszystko wyjaśnili , Florek oczywiście czuje się świetnie "kocha" koty
Rozmawiałam z p.doktor z Olsztyna, chciała wiedzieć, jak reaguje na leki, bo zmienili mu na wyjściu ze szpitala. Na razie nie widzę nic niepokojącego. Mam do niej dzwonić, jakby coś się działo.

• 1 month later...
Posted

Florek po pewnym czasie intensywnych ćwiczeń nauczył się bawić z Lilką / kotką ragdoll/.
Na jednym ze zdjęć jest pierwszy moment, kiedy wskoczył na kanapę i spokojnie położył się obok mniej. Od tego czasu nie atakuje jej, bierze ją w pysk, goni i oblizuje, ale nie ściska zębów i pewnie taka jest w jego mniemaniu zabawa z kotem.
Ze starszą kotką Miłką jest gorzej, na innych zdjęciach widać, jak ją obserwuje, gdy ta siedzi na parapecie. Ale też dzisiaj kotka leżała sobie na podłodze a on 40 cm obok i był spokój.
Najgorzej reaguje, gdy ona wykona jakiś szybki ruch.
Wtedy Florcio nie może się powstrzymać i próbuje ją dogonić. Karcimy takie zachowanie i chyba jest postęp.
W nocy najpierw śpi na swoim legowisku na podłodze, a potem po cichutku i bardzo delikatnie wskakuje na łóżko i śpi u mnie w nogach.
Z Fredziem dogadują się super dobrze, bawią się, tarzają po podłodze i biegają po całym domu. Florek nie wykazuje objawów dominacji, chociaż jest dwa razy większy od Fredzia. Najśmieszniej jest, gdy idą w ten sposób, że Fredzio idzie pod brzuchem Florka
i z przodu wygląda to tak, jakby to był jeden pies z dwiema głowami. Fredzio mieści się akurat pod brzuchem Florka, swobodnie sobie tam przechodzi.
Kończymy drugie opakowanie leku na serce. po Nowym Roku idę odebrać następne, mam zamówione.
Florek czuje się dobrze, nie widzę żadnych oznak choroby.
Apetyt cały czas mały, na pewno nie jest żarłokiem w przeciwieństwie do Fredzia. Ale trochę przytył, niecały kilogram.
Za to włosy mu rosną na potęgę, ale na razie nie chcę go strzyc, zima pewnie jednak będzie. Dlatego tylko go czeszę, wtedy jest puchaty i milutki w dotyku.
Mąż i syn go zaakceptowali, jest bardzo przytulaśnym psem i chętnie siedzi na kolankach albo daje się nosić na rękach, co śmiesznie wygląda, bo jest dosyć dużym psem.
W domu zachowuje czystość, raz w nocy miał jakieś sensacje, to cichutko poszczekiwał pod drzwiami aż mnie obudził i wyszedł na dwór.
Można powiedzieć, że dopiero teraz pokazał się jego charakter. Długo był cichutki, wycofany, nie chciał nawet wskoczyć na kanapę, gdy się go wołało .
A więc nasz zwierzyniec pomału się konsoliduje i będzie dobrze.
Życzymy Tobie i koleżankom sukcesów w ratowaniu zwierzaków i zdrowia i szczęścia i wszystkiego najlepszego w Nowym Roku
Ela z rodzinką

Posted

Napiszę tylko, że jestem wzruszona tymi informacjami, wczoraj było mi źle dowiedziałam się, że Mars odszedł w schronisku a dzisiaj te zdjęcie szkoda, że nie ma więcej takich domków dla Rosy, Wegi, Zielonki, Daisy, siostrzyczek i reszty 250 piesków ze Szczytna
wszystkie zwierzaki mieszkają z Florkiem :)

Posted

Ja też jestem pod wrażeniem.Ogromnie cieszę się z wiadomości i z fotek,które uwielbiam oglądać.Ech!Nasz kochany Florek jaki ma wspaniały domek tylko pozazdrościć.

Posted

magenka1 napisał(a):
Anula ja uwielbiam oglądać fotki a szczególnie w nowych domach :) a Florkowi jak futerka zrobiło piękne

No przecudowny jest,każdą fotkę oglądam w szczegółach.
Ja też mam sunię na BDT w typie pudelka ale daleko jej do naszego Florka.