Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 327
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

tak osobiście odebrałam Floriana z rąk Pań, które opiekowały sie nim..obie nie chciały oddać, hehehe pożegnań nie bło końca, całowały,ściskały i musiały oddać....ale...dokumentacja wraz ze zdjęciami na płytce i w formie papierowej pojechały do nowego domku, zakupłyśmy benakor i kardiowet, którego sklerotyczki w ferworze tego wszystkiego nie wzięłyśmy:)ale jutro podskocze z rana do lecznicy i wysyłam, bo dzisiaj i tak nie mam danych:) Florian troche dostał inne leczenie, mniej inwazyjne, będzie teraz na benakorze,spironolu i kardiowecie-czyli prawie tak jak mój Ryszard:):):)szeleczki i smyczkę zakupione z pieniązków bazarkowych pojechały razem z nim..rozliczenie na spokojnie zrobi Ania_i_Kropka, której przeserdecznie jeszcze raz dzioękuję ogromne podziekowania także dla osób, które opiekowały się nim i lekarzy:):):) no i magenka1 za transport:) mam foteczki, ale słabe bo w takim świetle moj a cyfrowka nieładnie sie spisuje:(

Posted

Ale dobre wieści tylko teraz czekamy na magenkę1 i czekamy na dużo,dużo wiadomości z drogi i nowego domku.Ciekawe jak Florek przyjmie rezydenta?
Floreczku!Moc tylko samych szczęśliwych dni w nowym domku-życzy Tobie ciocia Anula!

Posted

zadzwonila magenka1, Florian bł bardzo grzeczny, nie wymiotował, spał po kilku wędrówkach po aucie:) w nowym domku położył sie na legowisku przygotowanym dla niego..jutro Marzena napisze więcej, dzisija juz chyba nie będzie wchodziła na dogo

Posted

Florek w lecznicy miał robione:
3 zdjęcia RTG
2 razy EKG i Echo serca
pełne badanie krwi ( morfologia i biochemia + jony )
Został odrobaczony i odpchlony
USG prostaty (wszystko jest ok)

Wszystkie badania lekarze zrobili za darmo. Florek miał równierz bezpłatny pobyt i jedzonko.

W czasie pobytu w lecznicy Forek dostawał Vetmedin i Cardiovet
5 tabletek dostał od Pani kardiolog 10 oddałyśmy dzisiaj z tych 35 od Marchewy.

Jedynie trzeba było zapłacić za 1 op Cardiovetu - 59 zł i 1 op Benakoru 70 zł czyli razem 129 zł. Odrobaczenie i odpchlenie Florek dostał ode mnie.

Posted

magenka1 wstawi rozliczenie w pierwszym poście, dziękujemy przeserdecznie za opiekę nad Florkiem, za cąły pobyt za serce za te wszystkie badanie, dzięki którym dowiedzieliśmy sie, jaki jest jego stan a tym bardziej, że miał to wszystko w prezencie:crazyeye: jeszcze raz ogromnie dziękujemy....Marzena zrobi całe rozliczenie i zastanowimy sie co dalej z pieniązkami darczyńców..

Posted

Ogromnie się cieszę,że Florek bezpiecznie dotarł do celu.Florciu,powodzenia w Twoim nowym domku!A wszystkim ciociom,wielkie podziękowanie za to,że Florek dzięki Wam, ma wreszcie swoje wymarzone lokum w domku!

Posted

Ania_i_Kropka napisał(a):
Florek w lecznicy miał robione:
3 zdjęcia RTG
2 razy EKG i Echo serca
pełne badanie krwi ( morfologia i biochemia + jony )
Został odrobaczony i odpchlony
USG prostaty (wszystko jest ok)

Wszystkie badania lekarze zrobili za darmo. Florek miał równierz bezpłatny pobyt i jedzonko.

W czasie pobytu w lecznicy Forek dostawał Vetmedin i Cardiovet
5 tabletek dostał od Pani kardiolog 10 oddałyśmy dzisiaj z tych 35 od Marchewy.

Jedynie trzeba było zapłacić za 1 op Cardiovetu - 59 zł i 1 op Benakoru 70 zł czyli razem 129 zł. Odrobaczenie i odpchlenie Florek dostał ode mnie.

Jesteście WSPANIALI:loveu::loveu::loveu:
Psy ze Szczytna jeszcze nigdy nie miały tylu cudownych ludzi wokół siebie:loveu::loveu::loveu:

Posted

Wczoraj późnio wrócliliśmy , mgła opóźniła nasz powrót więc jak wrócilam do domu już nie mialam siły na nic.
tak pokrótce:
Florek jest cudowny, dobrze wychowanym chłopce ja go pokochałam, w aucie pół drogi intersował się autem i tym co za nim, po postoju na stacji pali Florek wyszedł za swoimi potrzebami opróżnił się i następną część trasy przespał na moich kolanach.
W nowym domu Pani Ela nas ładnie ugościła, Florek powąchał kąty i grzecznie położył się na legowisku (łózeczko ma być zakupione). Podpisaliśmy dokumenty adopcyjne, porozmawialiśmy o zwierzętach. Nowego kolegę Florka ja nie poznałam bo był w drugim domku Państwa do którego Florek miał jechać. Florek to szczęściarz, z Panią Elą się dobrali. Jeszcze nie wiem jak on zachowuje się wstosunku do kolegi,
Mam fotki jak wrócę z pracy to wstawię.
Zrobię też rozliczenie, tak jak Anetka napisała wyżej wydaliśmy wczoraj część na leki. Dostaliśmy też od Pai Eli 150 zł na psiaki , to na razie chyba tylko tyle, zaraz zaczynam pracę. Mogę jeszcze napisać, że Państwo prowadzą w Gdańsku pensjonat jeśli ktoś by planował urlop nad morzem mogę dać namiary :) blisko jest do morza

Posted

WPŁATY NA FLORKA
CORONAAJ- 60 zł
Flodendron - 25 zł
Pudelkowa Skarbonka 100 zł
Bogusik - 30 zł
Bazarek Anetki 80 zł
Sylwia ze Szczytna - 50 zł
Pani Ela Pai Florka 150 zł
---------------------------495 zł
Wydatki
jedzonko , szelki i smycz - 80 zł
1 op Cardiovetu - 59 zł i 1 op Benakoru 70 zł czyli razem 129 zł

Pudelkowa Skarbonka - 100 zł
--------------------------------------------186 zł na pieski ze Szczytna

Teraz mam zapytanie do osbób, które wpłaciły na Florka czy zgadzacie się aby 100 zł przelać na skarbonkę Pudelkową a resztę przeznaczyć na pieski ze Szczytna, którym chcemy pomóc ??