Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nie działa mi ten link na FB Florentynko.

Jutro Mimi jedzie ze mną na RTG tej łapki, opinię weta poznamy jutro wieczór, albo pojutrze rano.
Justyna potwierdziła, że sunia ma maksymalnie 2 latka.

• Replies 243
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nie wiem, co mu zrobić, żeby działał.
Wrzućcie małą jednak na wątek mikropsiaków na dogo.
Mam nadzieję, że coś się da zrobić z łapką, albo że przynajmniej to nie boli i nie przeszkadza suni jakoś strasznie.

Posted

[quote name='SZPiLKA23']To jedziemy :razz:

Beciu napisz mi gdzie sie spotkamy

mam do ciebie nowy telefon to zadzwonię, pozałatwiam co mam i myślę, że tak 16.30 możemy ruszać. Dobrze żebyś była w okolicy ,, Nowego Świata'', najlepiej przy wejściu od strony zajezdni autobusowej. Ale wcześniej do ciebie zadzwonię.
Majuska bardzo ci dziękuję za wzięcie małej Mimi na Rtg bo wiem żeś ociężała już mocno.:calus:

Posted

[quote name='majuska']Nie działa mi ten link na FB Florentynko.

To ja Ci tylko zacytuje :)

Zaoferowałabym tymczas ale jest kilka wątpliwości. Po 1 nie wiadomo czy suk jest szczepiony a ja mam w domu wirusa panleukopenii i nie wiadomo czy nie parwowirozy, po 2 mam w domu 2 suki spanielice - adhd, nie wiem jak się zachowają przy wprowadzeniu trzeciej, ewidentnie słabej suki, po 3 mieszkam na śląsku więc to kawałek. Decyzja w zasadzie pozostaje Wam.

Posted

Suk jest nie szczepiony na razie bo jest ze trzy dni u nas dopiero, wszystko po kolei...na razie jedziemy na RTG i zobaczymy co dalej, od razu napiszę, że bezpłatny tymczas możemy rozważać, natomiast na płatne nas na pewno nie stać, tym bardziej, że w razie operacji łapki pewnie będziemy musiały uzbierać na nią fundusze bo gmina tego nie pokryje.

Posted

Dzisiaj Mimi była w zdecydowanie lepszej kondycji, wesoła, przymilaśna, wszystkim pchała się na rączki. Przyuważyłam też, że używa tej łapki podczas chodzenia, a nawet biegania i ktoś postronny mógłby nie zauważyć że coś nie tak, czyli wyglada na to że ją nie boli. Może wytworzył się staw rzekomy i operacja nie będzie konieczna ale to się okaże jutro kiedy Mimi będzie po prześwietleniu.

Posted

majuska napisał(a):
Niestety ale musimy przełożyć na czwartek prześwietlenie, ale to już raczej pewny i ostateczny termin.

To czekamy na wynik prześwietlenia.
Maleństwo jest przesympatyczne :lol:

Posted

http://www.dogomania.pl/threads/176778-MIKROPSY-w-potrzebie-ogłaszając-swoje-MIKRUSY-pamiętajcie-o-innych-które-cierpią!/page167?highlight=mikropieski to link do mikropiesków na dogo

A to kopiuję z wątku

MIKROPSIAKI PROSZE WSTAWIAC wg szablonu:

Foto:

Imię:
Plec:
Miejsce:
Sterylizacja:
Stosunek do dzieci:
Stosunek do innych psow:
Stosunek do kotow:
Dodatkowe informacje:
Charakter:
Kontakt:
Wątek:

Zgloszone psy z niepelnymi informacjami NIE BEDA KOPIOWANE NA WATEK ADOOPCYJNY! Prosze trzymac sie SZABLONU!

Jezeli np. stosunek do kotow jest nie sprawdzony prosze wpisac: NIE SPRAWDZONO.

ZGLOSZONE MIKROPSIAKI zostana przeniesione na watek MIKROPSOW DO ADOPCJI W DZIALE psy do adopcji, ktory utworzy zbior MIKROPOSW do adopcji z calej Polski!

Prosimy komentowac WYLACZNIE na TYM WATKU!

Posted

Becia66 napisał(a):
trzeba pewnie będzie wziąć wagę do przytuliska i zważyć ją.

6 kg na pewno nie przekracza a to gorna granica
Jakbyście mogly pouzupelniać dane to by sie ja wrzucilo nawątek , tym bardziej, że dziś ma być po prześwietleniu.

Posted

A więc.....Mimi waży 6 kg. Łapeczka prześwietlona, wstępne ogledziny mówią, że jest to jakieś stare złamanie, prawdopodobnie jeszcze z wieku szczenięcego, samo się to pozrastało i oczywiście krzywo, ewentualna operacja wchodzi w rachubę i nie byłaby jakaś bardzo skomplikowana , raczej bardziej polegałaby na " plastyce ", do łapki należałoby wprowadzić gwóźdź, pozostwienie natomiast tego w takim stanie na razie nie utrudnia suni normalnego funkcjonowania, ale można się spodziewać, że wraz z wiekiem pewnie pojawią się problemy związane z nienaturalnym obciążeniem stawów w łapce , a zwłaszcza gdyby Mimi odrobinę przytyła...to na razie wstępne opinie...."głównodowodzący" wet powinien byc w lecznicy po południu, Justynka ma dzwonic do niego i ustalać konkrety wieczorem
A poza tym to Mimi jest przecudowna, idealnie grzeczna, cichutka, wtuliła się we mnie siedząc na kolankach i jakby jej nie było, na badaniu spokojniutka, przesłodkie stworzenie, serce się kraje na widok tej kruszynki i na myśl, że w budzie siedzi zamiast na jakiejś miękkiej kanapce, cudeńko, naprawdę:loveu::loveu::loveu: