Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mam sukę rasy Airedale i mam pytanie dotyczące komunikacji miejskiej....
Muszę z młodą jeździć na treningi agility autobusami i czy muszę jej kupować bilet?
Z tego co mi pisał pracownik ZTMu to nie trzeba, pies jedynie musi mieć kaganiec i smycz.Lecz niektórzy mi mówią że trzeba kupować bilet normalny.... wiec?? pomożecie??

• 1 month later...
Posted

Ja mam pytanie dotyczące PKP - często jeżdżę ze swoim szczeniakiem - 5miesięcznym yorkiem 50km pociągiem. Piesek jest bardzo grzeczny i gdy tylko zajmujemy miejsce zasypia.
Mam jednak pytanie - czy pies siedzący na kolanach może jechać za darmo? Pytam, ponieważ panie w kasie, mówią, że ten pies biletu mieć nie musi, ponieważ zajmuje tyle miejsca co torebka, ale już nie pierwszy raz spotkałam się z pytaniem konduktorów (zresztą nieżyczliwych) - a gdzie bilet dla psa? Dlaczego york jedzie na gapę? :roll:
Pies ma zapiętą smycz, i leży na kocyku, ale kagańca nie ma.

Posted

Jeździłam wiele razy pociągami z psem, pies nie musi mieć biletu jak jest w transporterze/klatce. W przypadku jak pies jest na kolanach to konduktorzy potrafią się czepiać. Jeśli chcesz wieźć psa na siedzeniu, musisz kupić bilet psu, bo zajmuje miejsce. Z tego co się orientuje, to jeżeli pies w pociągu jest luzem jest obowiązek kagańca.

Posted

Z moim jest ten problem, że kagańca mu kupić nie mogę, bo to mały york :/ A w torbie/transporterze za Chiny ludowe siedzieć nie chce, i piszczy.. A na kolanach spokojnie leży. No nic, jedyna droga to nie spotkać w pociągu bardzo upierdliwego konduktora.

• 3 months later...
Posted

O.K powiedzmy, że jest w kagańcu i na smyczy ale chcę żeby stał albo siedział normalnie przy mojej nodze bo jadę autobusem lub kolejką i co wtedy ma mieć bilet czy nie ? dodam ze waży 40 kg ale pies to pies. Mam się pytać konduktorów czy pani w kasie a może ktoś z was kupuje a nie tylko samochodem pomyka

Posted

Najlepiej sprawdzic co jest napisane w regulaminie przewozów przewoźnika. To samo dotyczy PKP. Co inny przewoźnik to inne obyczaje. Np w tlk trzeba mieć bilet na psa jak ma być luźno ale da się kupić tak aby pies jechał z nami w I klasie kiedy czała reszta gniecie się w II. wtedy komfortowe warunki maja i pies i ludzie.miejscówka dla psa nie jest potrzebna. Bilet jest istotnie tańszy od normalnego (kilkanaście zł za I klasę)