Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

malagos napisał(a):
Zdjęcia mówią same za siebie :)

I zdjęcia i pełna emocji i uczuć relacja nowej Pani. Ja tam bym była już o małą spokojna !
Szcześciara!

Posted

Dziękuję.
A to mejl od pańci Braszki
Witamy Z pewnością jesteście Państwo ciekawi co słychać u naszej Braszki. Wiele ciekawego i dobrego, aż nie wiem od czego zacząć. Co dzień coś nowego. (tak, jak w rozwoju niemowlaka) Śpi w salonie już od kilku nocy. Cieszy się na spacerki - macha ogonkiem, drepcze w miejscu, spokojnie czeka na założenie smyczy. Na spacerze ogonek podniesiony, bardzo machający. Dzisiaj wyraźnie podskakiwała podczas rannego wyjścia. Przychodzi do mnie ciągle - chyba chce wyjść. cdn Pozdrawiamy Czekamy na ciąg dalszy i cieszymy się z dotychczasowego

Posted

I zapowiedziany ciąg dalszy nastąpił i to jaki optymistyczny :multi:, aż się nam gęby od ucha do ucha śmiały :p

Witamy,
Wczoraj rzeczywiście była na spacerku kupcia. Dobrze, że wyszłyśmy. Dzisiaj, po raz pierwszy spuściłam ją ze smyczy na naszym podwórku. Biegała, naprawdę biegała, skakała, cieszyła się ogromnie, zrobiła kupcię i szybko do domu pod drzwi, wtedy już nie zwracała na moje wołania uwagi. Zeszła jednak na dół i jeszcze trochę pochodziłyśmy. Od kilku też dni zostaje sama w domu. Najpierw zostawała z kimś z domowników - ja wychodziłam, potem zostawała sama. Spokojnie. Po naszym powrocie cieszy się - ale jest jakby troszkę obrażona?. Dzisiaj byłam w pracy, została z mężem i chłopcami. Zbuntowała się, nie chciała jeść za wiele, szybko wróciła ze spacerku z mężem. Zmieniło się wszystko po moim powrocie. Wojtek twierdzi, że uzależniłam Braszkę od siebie. No i co teraz?????? Rzeczywiście to moja Braszeńka a ja jestem jej pańcią - widać to wyraźnie. Mam nadzieję, że w miarę dobrze zniesie poniedziałek i pozostałe dni. Obserwowałam ją z rana - przesypia przedpołudnie. Uwielbia głaskanie- sama podchodzi, przystaje na wyciągniecie ręki, potem podchodzi jeszcze bliżej. Uwielbia pasztecik, dajemy jej również dentastiks na ząbki oraz ciasteczka dla piesków - uwielbia je. Coraz chętniej je suchą karmę - ale wybiera ziarenka, najpierw ciemno brązowe, potem te jaśniejsze, a podobne do ryżu zostawia. Sama podchodzi do misek i pije wodę (od kilku dni). Cieszymy się, że Perełka już się otworzyła i dobrze się czuje u Państwa w domu. Pozdrawiamy

Posted

[QUOTEteraz taki sam domek dla Perełki poprosimy :smile:][/QUOTE]

I dla wielu , wielu innych psiaków. Domek do pozazdroszczenia....

Posted

[quote name='Korenia']Super wieści ;) Ale można by było zasugerować Pani, że Pedigree to nie jest za dobra karma, że w tej cenie znajdzie coś dużo lepszego dla brzuszka Braszkowego :)
tzn z tych słów : "wybiera ziarenka, najpierw ciemno brązowe, potem te jaśniejsze, a podobne do ryżu zostawia" Korenia obczaiłaś, że to Pedigree? :-o dobra jesteś ;) faktycznie, można coś napomknąć - może co jadła u Poker i tolerowała dobrze

Posted

[quote name='terierfanka']tzn z tych słów : "wybiera ziarenka, najpierw ciemno brązowe, potem te jaśniejsze, a podobne do ryżu zostawia" Korenia obczaiłaś, że to Pedigree? :-o dobra jesteś ;) faktycznie, można coś napomknąć - może co jadła u Poker i tolerowała dobrze

Tak, tak to z tych ;) Nie ma innej karmy, która miałaby w sobie jasne, ciemne kulki i takie podobne do ryżu ;)

Posted

Tez miałam takie skojarzenia,
kiedyś (krótko, jeden maleńki woreczek) mojej dawała Pedigree i moja w takiej samej kolejności zjadała :)
Te najciemniejsze używałam jako 'smaczki' ;)

Posted

I kolejna informacja o Braszce.

Witamy, Nowe wiadomości o Braszce. Zostaje sama w domu bez problemu, ale nie zdarza się to często. Maciek skończył sesję, więc będzie w domu. To będzie dobra okazja do zaprzyjaźnienia się z Braszką i uczenia jej nowych sztuczek. Ładnie prosi - staje na tylnych łapciach. Je chętnie suchą karmę, ale kiedy mamy coś świeżego, je i to. Wychodzimy teraz na krótko na podwórko - bo strasznie zimno. Uwaga - na podwórku chodzi bez smyczy - biega, ma ogromne przyspieszenie, wołana - zatrzymuje się, wraca, podskakuje i znowu do przodu, aż się za nią kurzy!!!!!!!!. Po załatwieniu potrzeb szybko wraca do domu i czeka przed drzwiami na ganku - nie zwraca uwagi na moje wołania. Ale dzisiaj - zaczekała na mnie przed wejściem na schody, potem w połowie schodów. Super. Chwaliłam się Braszką w szkole - dziewczynki powiedziały, że jest śliczna, a jedna z nich stwierdziła, że podobna jest do owieczki. Mam nadzieję, że z Perełką wszystko dobrze. Pozdrawiamy