pumka1990 Posted September 30, 2011 Posted September 30, 2011 [quote name='bric-a-brac']Ja temu psu nie życzę złego, ale jeśli policja, czy gmina zawiadomiła jakiegoś weta, to ten mógł uznać, że pies /jako bezdomny/ lepiej, żeby został uśpiony... A zdaje się, że w tych okolicach już raz taki bieg zdarzeń miał miejsce całkiem niedawno http://www.dogomania.pl/threads/206674-Halin%C3%B3w-k-W-wy!-Zagin%C4%99%C5%82a-Scully-stara-chora-ON-ka!-Dwa-dni-cierpia%C5%82a-w-rowie!-* Jak już dziewczyny pisały, urzędy w tych okolicach nie mają umów i mają w głębokim poważaniu problem bezdomności psów. I jest tu masa wałęsających się psów domnych, których właściciele nie widzą w tym nic dziwnego, że pies "sobie musi polatać po wsi"... Mam nadzieję, że tak nie będzie...Jeśli ktoś będzie w tamtych okolicach to proszę poszukajcie psa!! Quote
koosiek Posted October 1, 2011 Posted October 1, 2011 Słuchajcie, nie wiem, w jakiej gminie dokładnie był ten pies - w Karczewie? Otwock i Karczew mają już podobno umowy, z hyclem Golańskim... Czy sprawdzałyście u niego? Quote
pumka1990 Posted October 1, 2011 Posted October 1, 2011 To gmina Karczew.... ale w gminie powiedzieli,że nie mają z nikim umowy... skąd o tym wiesz? Quote
koosiek Posted October 2, 2011 Posted October 2, 2011 Jakiś czas temu bezdomne psy z tej okolicy dokarmiane przez moja znajomą pogryzły kobietę, miały być odławiane i ktoś z gminy do znajomej dzwonił kilka razy w ich sprawie. Ostatnio powiedział, że mają teraz umowę z hyclem z Mińska Maz., który wozi psy do Kolna - więc wychodzi na to, że z Golańskim właśnie. Nie wiem tylko, która gmina tą umowę podpisała, bo tamte psy kręcą się po obydwu, ale najprawdopodobniej obie, bo wcześniej też miały umowę z tym samym hyclem. Quote
malagos Posted October 2, 2011 Posted October 2, 2011 wiadomość ważna! We wtorek ( 04.10) o 10.30 w sądzie w Pułtusku odbędzie się rozprawa w sprawie schroniska w Chrcynnem . Potrzebne wsparcie ilościowe jeśli chodzi o osoby. Potrzebne jak największe zainteresowanie i przybycie wielu osób. Będzie TV. Proszę rozsyłaj tę wiadomość, może znajdą się osoby chętne pomóc i przyjdą jako widownia. Dla tych psin to ostatnia szansa, jeśli teraz umorzą sprawę to znaczy, że już nic nie można zrobić a los tych i następnych biedaków będzie przesądzony :-( kolejne zakładanie następnych spraw będzie mijało się z celem. Quote
Agmarek Posted October 8, 2011 Posted October 8, 2011 [quote name='zula131']Czy ty jeszcze żyjesz, biedaku ?:-([/QUOTE] Pytanie bez odpowiedzi :-( Quote
pumka1990 Posted October 8, 2011 Posted October 8, 2011 [quote name='zula131']Czy ty jeszcze żyjesz, biedaku ?:-([/QUOTE] Niestety nie wiemy i pewnie się nie dowiemy... ;( Quote
Recommended Posts